- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToxLee
őstag
válasz
SteveBeard #4041 üzenetére
Vlan-nal nem lehet megoldani?
-
beleszólok
senior tag
válasz
SteveBeard #4041 üzenetére
Hát ezt első körben passzolom. Ilyen mélységében nem ismerem a hálózatos dolgokat. (pontosabban, ha végiggondolom, működő verziót biztosan tudnék mutatni, csak kérdés, mennyi lyukat ütnék vele a tűzfalon)
Egyébként
cd /lib/modules/$(uname -r)/kernel/net/netfilterItt kiadsz egy ls-t és meglátod, milyen modulok vannak a kernelben, amiket a netfilterben tudsz használni. Elég kevés egy normál linux-hoz képest.
-
beleszólok
senior tag
válasz
SteveBeard #4039 üzenetére
Ha van pontos hibaüzeneted, akkor talán tudok segíteni, anélkül kicsit nehéz.
Úgy emlékszem, a tomato 2.6-os kernelre épül, így a 3-asban megjelent szolgáltatásokat nem tudod használni.
Amennyiben az említett modul a 3-asban jelent meg... hát akkor így jártál.
De tűzfallal inkább egy virtuális gépen játssz, mert ha a routeren elrontasz valamit, azzal átjáróházat csinálhatsz a hálózatodból. -
beleszólok
senior tag
válasz
SteveBeard #4037 üzenetére
Milyen opciót hiányolsz?
-
válasz
SteveBeard #4020 üzenetére
Jaja! Kiszedheted a sok pontot ha zavar, mert ilyen kis képernyőn sok értelme nincs, én Outlook Express-ben néztem!
-
válasz
SteveBeard #4016 üzenetére
Sajnos nem tudok ilyet!
-
válasz
SteveBeard #4014 üzenetére
Ehhez be kell tedd az indítását az Administration -> Scripts -> WAN Up részbe, illetőleg én ezen kívül betettem az Administration -> Scheduler-be is, az egyik Custom mezőbe, minden nap 0:00-ra időzítve! Az éjféli levelek jönnek szépen, WAN szakadásom meg nem volt még azóta, de majd elválik...
Status Connected
Connection Uptime 11 days, 18:43:53 -
válasz
SteveBeard #4012 üzenetére
Ja, hát nekem meg 2 rtorrent is megy rajta, egy nekem, egy meg a fiamnak... Én a /jffs-be tettem!
-
válasz
SteveBeard #4010 üzenetére
Nekem volt már sokkal több is... Hogy mennyi, azt nem tudom, kamuzni nem akarok, de volt lényegesen több! Ha elengeded a torrentet speed limit nélkül, vagy 8-10 letöltéssel, közben húzod FTP-n is LAN-on, simán felmegy az még 7-8-ra is! Persze nem 5 megás DSL-el gondoltam!
-
válasz
SteveBeard #4008 üzenetére
Szia!
Természetesen!
#!/bin/sh
sleep 5
CURRENT_IP=`nvram get wan_ipaddr`
ROUTER_NAME=`nvram get router_name`
MODEL_NAME=`nvram get t_model_name`
FIRMWARE_VERSION=`nvram get os_version`
UPTIME=`uptime`
DATE=`date`
echo "Content-Type: text/html; charset=UTF-8" > /tmp/email.txt
echo "Subject:" $ROUTER_NAME "status information message" >> /tmp/email.txt
echo "" >> /tmp/email.txt
echo "<body>" >> /tmp/email.txt
echo "<p><font face="Lucida Console" font size="3">" >> /tmp/email.txt
echo $ROUTER_NAME "status information message" >> /tmp/email.txt
echo "<br>" >> /tmp/email.txt
echo "Model name..............................:" $MODEL_NAME >> /tmp/email.txt
echo "Firmware version.......................:" $FIRMWARE_VERSION >> /tmp/email.txt
echo "Report date & time....................:" $DATE >> /tmp/email.txt
echo "Current WAN IP address..........:" $CURRENT_IP >> /tmp/email.txt
echo "Time, uptime, and CPU load......:" $UPTIME >> /tmp/email.txt
echo "</font></p>" >> /tmp/email.txt
echo "</body>" >> /tmp/email.txt
sleep 30
cat /tmp/email.txt | msmtp email_cim@gmail.comUtolsó sorban a címet írd be, azt nem csináltam meg változóval... De meg lehet azt is!
A sleep-eket kiveheted ha zavar, én az elsőt azért tettem be, hogy WAN UP után tuti végig fusson az nvram set és a commit,,mielőtt a script lekérdezi a címet, a második hosszabb sleep meg azért van bent, mert ha boot-olás után fut a script, akkor a WAN UP sokkal előbb történik, mint a mount, így előfordulhatna, hogy a script futásakor még nem elérhető az msmtp, ami ugye a HDD-n van! Persze ki lehetne tesztelni, hogy kell-e egyáltalán, de nem foglalkoztam vele, beírtam, és megy!
A terhelés az volt, hogy közben éppen húztam LAN-on FTP-n cuccot róla...
-
válasz
SteveBeard #3893 üzenetére
Meg aztán, ha több scriptet is szeretnél futtatni egy eseményhez (pl wan up) kapcsolódóan, és mindet a webes felületre ömleszted be, akkor az átláthatatlan lesz!
Arról nem is beszélve, hogy PuTTY-ban szerkeszteni vi-vel, vagy mc-ben, meg file-ban tárolni, sokkal OpenWrt-sebb, mint ha az admin felületen csinálnád... Nem?
-
válasz
SteveBeard #3891 üzenetére
Elvileg mindegy, de célszerűbb csak a meghívó parancsot beírni, mert így nem foglalja a helyet NVRAM-ban! Tudod, abból "csak" 64KB van, még JFFS-ból 20MB!
-
válasz
SteveBeard #3889 üzenetére
Szia!
Azt, hogy az...
Administration -> Scripts -> WAN Up
részből célszerű meghívni a parancsot, így az mindig le fog futni, amikor "wan up" történik, vagyis lehetséges, hogy a router új IP címet kap!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest