Hirdetés
- Mobil flották
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Yettel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
scyllarus
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Kell!
-
CriticalHit
addikt
The Witcher 1 Remake
[link] -
CriticalHit
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Tökéletesé tehette volna Sapkowski vagy akár Lauren S. Hissrich is ezt a drámai tor larai összecsapást csupán csak annyival hogy például elhintik, hogy Vilgefortz az Illúzió varázslás nagymestere, amivel képes bármilyen támadót összezavarni. Kiváló csattanó is lehetett volna,
Vagy magyaráztató lenne Vilgefortz közelharci kiképzettsége és gyorsasága azzal is ha kiderülne, hogy -Boneharthoz hasonlóan- bukott vaják, hiszen a vaják képzés és mutáció a mágia együttes erejével lehetne annyire pusztító erejű, hogy Geraltot megleckéztesse.hiszen éppen az az illúzó amivel könnyedén legyőzte Geraltot (feltevés) lesz a veszte (részben) a Stygga Várban. -
Lenry
Topikgazda
Új könyvön dolgozik Sapkowski [link]
-
VTom
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Azért lett átkeresztelve a topik, mert nem csak a játékról szól, hanem a sorozatról, könyvekről is.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Már nem csak a játék topikja jó ideje.

Onnantól kezdve, hogy mind a könyvek mint a sorozat a topik napi forgását képezik igenis illik a spoilert használni.
-
philoxenia
MODERÁTOR
A játékban ez nem spoileres végül is...
Pont ez az, hogy a vívás részét nem értem én sem, az nem tetszik...
Sienkiewicz, akitől Sapkowski nagyon sokat tanult, világosan leírja, az Özönvízben, hogy melyik szereplő, hol, miért győzi le a másikat.
Itt lehetne magyarázat a mágikusan erősített reflexek, az élet előző, akár többszáz éves részében (ugye varázsló) elsajátított vívótudás stb.
Persze a fantasy sosem teljesen logikus, mindig van mismásolás, ugye ez a dimetrium is érdekes, hiszen, ha egy dimetrium bilinccsel megakadályozható a mágikus tevékenység, akkor egy dimetrium bottal, dimetrium pácélban legyőzhetetlen kéne legyél egy mágus által például... -
VTom
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Spoiler gombot amúgy ismered?
-
CriticalHit
addikt
A mágus Vilgefortz minimális mágia használatával, kizárólag közelharcban könnyedén, minden erőfeszítés nélkül fél holtra veri a legmagasabb szintű kardforgatási kiképzésen és olyan mutáción átesett Geralt-ot amivel alapesetben is 3x olyan erős, 10x olyan gyors, mint az ember. Mégis egyetlen vágást sem képes bevinni, sem Vilgefortz brutális támadásait hatásosan elhárítani.
- Hol kapott Vilgefortz mágusként a vaják kiképzést megszégyenítő fegyveres közelharci kiképzést?
- Hogy alakult volna a párbaj, ha Geralt főzettekkel, elixírekkel, olajokkal felkészül, mint általában nehéz csaták előtt?
Sajnálom, hogy Sapkowski nem merült el a részletekben Vilgefortz múltjáról.philoxenia: Pont mi az ami nem tetszett a regényben?
-
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
CriticalHit
üzenetére
Nekem az pont nem tetszett a regényben....

-
CriticalHit
addikt
Meglepően jóra sikerült a Vilgefortz- Geralt összecsapás. Végre regényhű (megközelítőleg) jelenet. A szívem belehasadt, amikor Geralt Mahakam bányáiban törp kovácsolta és hegyi manó élezte páratlan kardját egy pillanat alatt hasította ketté Vilgefortz. Számomra le is taszította a trónról a Renfri-Geralt küzdelmet.
-
Llew
senior tag
válasz
d3tox1c
üzenetére
Konkrétan mit ertesz bonyolultság alatt?
Ha a jàték elején vagy akkor kicsit nehéz, amíg nincs egy legalabb közepes paklid, de utana kb sima ügy.
A kocsmakban lehet a csaposoktól kartyakat venni, illetve ha valamelyik kereskedővel jatszol es megvered ad valameilyen kartyát.
Northern Realms paklival kezdesz, azt kell erősíteni az elejen mindenkeppen, de utana is az talan a legerőssebb.
Az elején nem sok opciód van, kesőbb a gyengébb lapokat erdemes kidobalni a hasznaltak közül.
A nyert lapokat meg nem elfelejteni bepakolni. Van ŕa dedikalt gomb, hogy tetőleges helyzetben rendezgesd a psklikat. Talan a g vagy a h. -
d3tox1c
senior tag
Köszönöm a gyors válaszokat

-
Micsurin
nagyúr
válasz
d3tox1c
üzenetére
Adnak hozzá persze. Szerintem mindkét kieg egy gyöngyszem a maga módján, 1:1 eléred őket a menüből ekkor a main story után tesz elő szintezett karakterrel azt hiszem vagy eléred őket ingame is de a mobok nehézsége és szintje miatt itt érdemes tápolnod magad a main quest-ekkel mielőtt neki esel a kiegeknek.
-
Llew
senior tag
válasz
d3tox1c
üzenetére
Történetileg minkettő az alapjáték után jászódik, szoval kesőbb is megveheted.
Külön is elkezdhetők új jatekot indítva ha jol emlekszem, akkor gondolom egy megfelelő szintű Geralttal kezdesz.
De beepül teljesen az alapjátekba, megjelenik a küldeteslistaban telepítés után, igy folytatolagosan is viheted tovabb a karaktered majd. Ott lesz hogy milyen szintű karakterrel érdemes belevagni, attól nem rrdemes elterni. Erősen főjaték szint utani ellenfelek vannak, így alap karakterrel nem erdemes kíserletezni nagyon. -
d3tox1c
senior tag
Sziasztok .
Jó ideje meg van a játék ,de csak nemrég kezdtem bele,viszont nagyon beszippantott :)
Annyira ,hogy már a könyveket is beszereztem,igaz még csak digitális formában .
Az lenne a kérdésem,ha még most a játék elején megveszem a 2 kiegészítőt,akkor az hozzá ad a játékhoz ,vagy ezeket csak a fő játéktól külön indítva tudom játszani ,szóval elég megvenni wild hunt vegigjatszasa után?
Köszönöm előre is.
(esetleg a gwent szabályait ha valaki leirna,vagy linkelné,mert az nekem elég zavaros) -
Micsurin
nagyúr
Báróról és feleségéről lesz bármi utalás a későbbiekben?
Miután a Tree Spiritet megöljük, és Annie megbolondult és elmentek a hegyekbe gyógymódot keresni lesz még bármi hír felőlük? Ez így 5. playthrura sem tiszta. 
----
Ez az utolsó 3 rész így mi a jó kutyagumi volt?
Phoen|x Szerintem nyugodtan fel lehet fejben készülni, hogy az utolsó évad jön. Legyen bármilyen jó is az ausztrál nevenincslovag nem fogják túlélni a showrunnerek a váltást.
-
-
VTom
veterán
Találtam egy régi gameplay video-t, ez az egyetlen, ami maradt, mióta felszámoltam a PC-t.
Semmi extra, chillin' gameplay, White ORchard, OP karakterrel
Én így nyomom 
-
chopin42
addikt
Üdv!
Biztosan volt már.
Nem találom sajna.
Felrobbanok.
Adott a witcher 3 + összes dlc steamen, rég indítottam, kérés nélkül felpatchelt a nextgenre.
Indítanám, nem lehet, driver elavult.
Frissítettem.
Indítanám, script error.
Illetve bejön egy fos "complete edition" ablak, ami eddig NEM kellett. Onnan indítható, és a red engine töltöget, majd jön a script error.
Mit tehetnék? Tököm tele, mert csak meg akartam mutatni valakinek, de fél órája szarakodok, és nem tudom elindítani.
-
-
Lenry
Topikgazda
én viszont igen, és szerintem ezt a témát túltárgyaltátok
-
Llew
senior tag
-
Szabi®
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
+1 Ezt próbáltam a fórumtárssal megértetni, sajnos nem akar összejönni, hatalmas szövegértési hiányosságok vannak. Teljesen mindegy milyen státuszba rakja a hölgyet, showrunner, rendező, egál.
Olvastam természetesen a könyveket is, de ami durva hogy egy 2023-as sorozat egy játék szintjéhez sem tud felnőni, nem hogy a könyvekhez, amik még mélyebben vannak felépítve.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Mindenhol Hissrich-et hozzák a creatornak. Alapvetően ő felel az elqért...

-
Llew
senior tag
válasz
Szabi®
üzenetére
Továbbra is az a kiindulasi hiba a gondolatodban - a betett hsz-el is erre hivtam fel a figyelmed, csak nem ment át -, hogy sorozatoknal nem a rendező a főnök.
A Witchernél meg a rendezés a legkisabb hiba. Sokkal komolyabb gondok vannak az alapoknál, a castinggal, a fő koncepcióval, a könyvektől való rossz iranyú eltéréssel, a rossz forgatókönyvvel, parbeszedekkel.
Ezeken ebben az esetben a rendező már semmit nem tudott valtoztatni. Hozza amit tud, de a szar alapokból nem tudna csodát tenni akkor se, ha ő tökéletest nyújtana. -
CriticalHit
addikt
Kíváncsi vagyok milyen lesz a társasjáték.
-
Szabi®
veterán
Rajtad kívül itt senki nem kevert semmit, a showrunnerezéssel te jöttél, mi* a jó rendezőkkel jöttünk, az hogy most már ezt hogy próbálod össze mosni, a te dolgod, de igazad az nincsen.
Néha nem hátrány ám, ha emlékszel mivel indítasz :

Lári-fári, akkor a witcher esetében mégis csak jó lett volna egy jó rendező igaz ? Mert én meg azzal indítottam, csak te vétóztad . . .
-
Llew
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Igaz, talan kapasbol ezt kellett volna linkelni. Meg ezt.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ezzel zárjuk már le a témát.

-
Llew
senior tag
válasz
Szabi®
üzenetére
Senki nem értette, mert mindketten akinek irtal visszakérdeztünk.
És igen azt bizonyitod folyamatosan, hogy nem érted a sorozatkészítés hierarchiáját és össze-vissza kevered a rendezes producerkedes íras témát.
Egy showrunner alapból producer. Kurvára nem kell neki tudnia rendezni. Ha megnezed többsegük nem is szokott.
Termeszetesen vannak olyan alkotók akik több pozicióban is aktívak, producerei, irói és rendezői is a sorozatuknak, de ez nem alapkövetelmeny és rendszerint nincs is így. Ettől meg lehet valaki remek showrunner.Ami Hissricht és a Witchert illeti, a jelek szerint lehet hogy rossz író, és a korabbi munkái nem miatta voltak jók, itt meg leuralta a többi írót, nem hagyta kibontakozni a jó ötleteket. Valamint mar biztosra kimondható, hogy rossz showrunner, mert a gyengebb írast még egy jó rendezö kiválasztasával és/vagy szabadabb kezelésevel sem tudta támogatni.
Viszont az hogy milyen rendező nem tudjuk, mert sosem csinalta. -
Szabi®
veterán
Azért érdekes, volt aki értette, te pont nem.
" A rendezést pont nem ő csinalta. Semmilyen rendezői kreditje nincs sem a Witcherben sem masban."
Kösz hogy linkelted, mert ez pont azt bizonyítja, amit írtam. És én beszélek összevissza
? Sztem inkább beszélgess magaddal. itt le is zárom ezt. Neked az executive producer mit jelent ? Mondjuk nem csak ezt nem érted . . .

-
Llew
senior tag
válasz
Szabi®
üzenetére
Még mindig nem sikerült elválasztanod a dolgokat.
Továbbra is következetesen kevered a fogalmakat, és befutott hollywoodi filmrendezőket hozol sorozatkészítői példának.
Terelhetsz és szemelyeskedhetsz is, de ettől még nem lesz igazad. De a jelek szerint hiaba mondjuk ketten mi a helyzet akkor sem akarod megerteni.A csaj a showrunner, vagyis a vezető producer, de mellette irói feladatokat is ellát. A rendezést pont nem ő csinalta. Semmilyen rendezői kreditje nincs sem a Witcherben sem masban.
Lenrynek irt valaszod meg megint felre megy, mert eleg komoly sorozatkeszítéses szakmai múltja van. Ez alapjan még akar jó showrunner (csak hogy örülj) lehetett volna, de megha írónak jó is (volt, mert a korabbi munkáinal nem volt baj vele, de jo kerdes ez mennyire rajta mult) ez a komplexebb feladat a jelek szerint nagy volt neki.
-
Szabi®
veterán
-
Szabi®
veterán
Ha már ennyire termékeny riszörcsör voltál ebben a kérdésben, akkor megerőltethetted volna magadat abban is, hogy egyáltalán utána néz ki rendezte a witcher sorozatot. És akkor már nem is kellett volna a "showrunner" kifejezéssel hadonásznod, ami láthatólag a fétised. De showrunnerezz nyugodtan itt minden más rendben volt, igazad van.
-
anubis6
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Javítgatni kéne előtte, pótolni a hiányzó részeket stb, de megvan így is a varázsa, majdnem mind megsérül ahogy hallottam, ennek legalább az orra hibátlan, általában az törik le
-
anubis6
aktív tag
válasz
tibaimp
üzenetére
Van súlya rendesen, szóval tömör cucc, lehet gipsz, valami gumis anyaggal bevonva ráadásul, ami válik le róla.. már a doboztól megsérült sajnos (a nyakánál látszik is)

De még így is jól néz ki
De amúgy hihetetlen mennyi minőségi munka van ebben a gyűjteményben, az az artbook is egy mestermunka, telis-tele szebbnél szebb rajzokkal, képekkel, leírásokkal szörnyekről, karakterekről és a játék szinte összes helyszínéről.. már azért megérte

-
Llew
senior tag
válasz
Szabi®
üzenetére
Azt nem érted, hogy te filmes felállásról beszélsz, ez meg sorozat. Almat hasonlitasz körtéhez. Folyamatosan keverve a két dolgot filmes rendezővel meg Oscar-díjjal. Nem időtartomany eltéres van, hanem nem érted miről beszélsz. Ennek semmi köze hozza ki mennyi idős, ha mar ilyen szemelyeskedés határara viszed a sztorit.
Mielőtt meg példat hozol nézz utána.
David Chasenek azért nem kellett a showrunnerrel küzdenie a Sopranosnal, mert ő volt az."Thirty episodes of The Sopranos are explicitly credited to Chase; however, as the show's creator, showrunner, and head writer, he had a major role in all the scripts, including producing and touching up each script's final draft.[25] He also directed the pilot episode and the series finale (both of which he also wrote)."
-
Szabi®
veterán
Mondjuk megnézném David Chase mennyire hagyta volna magát egy showrunner alatt csinálni a The Sopranos sorozatot . . . Kb semennyire.
Tudod a valamire való stúdiók úgy működnek, hogy van egy stúdióigazgató meg van egy több millió dolláros gázsiért dolgozó rendező és pont.
Egy mgm-nél nézd már meg mennyi showrunner volt . . . semennyi. Azt nem akarod tudomásul venni, hogy a valamire való rendezők felett, már nem áll senki, mert ha igen, akkor ők már nem rendeznek. Nem tudom milyen idős vagy, valszeg fiatal, mert nem igen vagy képben, hogy már a netflix előtt is volt élet . . .
Hozzál már nekem arra példát hogy pl. Oliver Hirschbiegel a Bukás- Hitler utolsó napjainak rendezője hány showrunner alatt dolgozott. Hagyjuk is ezt sztem, mert nem egy időtartományból nézzük ezt. Ott megbukik már az állításod, hogy a legjobb rendezésért is oszkárt adnak, és nem a "showrunner" kapja . . .
-
Llew
senior tag
válasz
Szabi®
üzenetére
Nem mindegy, mert nem úgy működik a rendszer ahogy írod:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Showrunner
A showrunner is the top-level executive producer of a television series production, who outranks other creative personnel, including episode directors, in contrast to feature films, in which the director has creative control over the production, and the executive producer's role is limited to investing.
Ugyanez mashonnan
https://boldentrance.com/what-is-a-showrunner-the-role-of-televisions-top-dog-explained/amp/ -
Szabi®
veterán
Teljesen mindegy, amit írtam állja a helyét, egy zöldfülű kezdő rendező kapta meg az első évadot, nah onnantól már rossz is az egész. A poén az az egészben, hogy még kérdezték is tőle, hogy egyáltalán van-e valami halvány fingja erről az egészről, és közölte hogy nincs. Egyébként elárulom, sokszor egy jó rendező 3-szor annyiba kerül, mint egy két oscaros "aaa" színész. És látszik hogy ezen spóroltak. Ide minimum kellett volna egy Juan Antonio Bayona, akkor már lenne valami benne, amire emlékeznénk.
-
-
minilego
senior tag
Kár, hogy a Netflix csinált ebből sorozatot... Bár örülhetünk annak is, hogy nem egy meleg, fekete Geraltot kaptunk.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
CriticalHit
üzenetére
Igen, kb. én is valahogy így látom.
-
Szabi®
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Sztem nem Yennefer öltözködése miatt bukott a sorozat, néhol egyébként a ruhák hasonlóságot "akarnak" mutatni a játékbeli Yennel, de valójában sztem a kosztüm volt már a legkisebb bajuk a készítőknek, mivel ez az alkotás 100 sebből vérzik, és nem Yen kinézetén hasal el.
Cirire már ki sem tértem direkt, mert egy annyira semleges, néha kimondottan irritáló személy lett, hogy szót sem érdemel. Egy ilyen trágya szerepet hogy hogyan tudtak ráírni, elképzelésem sincs, de 3 évadot gyakorlatilag végig bőgött. Látszik ezen a sorozaton, hogy Hollywoodban egy teljesen hektikus sógor/koma jóbarát szerint adják rendezőknek ezeket a több évtizedes univerzumokat, hogy filmesítsék meg, és nem olyanoknak, akik tényleg tudnának is mit kezdeni vele. Rossz lett ez mindenhogyan, színvonaltalan, és összecsapott, de sztem Yen karaktere és Geralté még stimmelne.#26598 Micsurin Pontosan, erre kár volt a gempát szétlocsolni.
-
válasz
philoxenia
üzenetére
Szépen leírtad.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Szabi®
üzenetére
Yen nem jó igazán. Nem az alapvető jellemzőkkel van a baj, hanem a könyvekben Yen érett nő, időtlen szépség, valójában is többszáz éves. Borzasztóan igényesen öltözködik. Itt meg egy cigánylány, lompos szoknyában, kínai piacos öregasszonyos blúzban... Sokszor egykorúnak látszik Cirivel, aki fura módon nem változik. A könyvekben kislányból válik fiatal nővé, itt meg mindig ugyanaz. Rengeteg dolgot kihagytak, amit még túl sok pénzbe se került volna megvalósítani. Brokilon hol maradt? Ciri vándorlása a pusztában már meg kellett volna, hogy történjen. Boreas Mun? A banda, amihez csatlakozott? Az öreg a mocsárban? Rengeteg dolog kimaradt... 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Megkérnénk minden topiklakót hogy a játék történetéhez kapcsolódó hozzászólásoknál használja a Spoiler kódot!
- Tesla topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen autót vegyek?
- Apple asztali gépek
- Mobil flották
- World of Tanks - MMO
- AliExpress tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- További aktív témák...
- Transcend ÚJ 512Gb nvme m.2 2280 SSD
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 2in1,Érintős,12.gen.Intel Core N100(4x3,4Ghz)INTEL UHD VGA,DDR5 RAM,Nagyon jó akku
- G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6600MHz CL34 - 99 hó garancia
- G.SKILL Ripjaws V 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 - 99 hó garancia
- Motorola Edge 50 Pro 512GB Black Beauty Karcmentes állapot 12GB RAM 6 hónap garancia
- HP Victus Gaming Laptop INTEL I7-14700HX / RTX 4070 32GB RAM 1TB SSD 144Hz Gari
- Új HP 15 Victus FHD IPS 144Hz i5-13420H 4.6Ghz 16GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX 3050 6GB Win11 Garancia
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF VP249QGR FHD IPS 144Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
jogos!
.

Visszatöltöm a Pokolfajzat előtti mentést hátha...

Én így nyomom
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
. Mondjuk az a jó ezekben, hogy ma már kb. egy zsebszámológépen elfut, és a W2 annyira nem is csúnya.