Hirdetés
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
CriticalHit
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Tegnap este táblás, igazi Gwent-el játszottunk. Nagy élmény. Egészen addig amíg kárörömmel kiraktam a 15 -ös (csúcs) erősségű Cirilla hős lapomat erre szintén kárörvendő mosollyal ellenfelem rátette a Ríviai Geralt lapját. Akárcsak a Witcher társasban nagyon nem szeretem amikor Geralt harcol a nevelt lánya ellen. Ki is szálltam és átültem inkább az Avalon-t játszó csapathoz.
-
CriticalHit
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Meg óriási mutáns szúnyogok és piócák vagy szúnyogpiócák.
-
CriticalHit
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Jobban szeretném, ha a felfedezésre váró helyeket ? -ek helyett inkább például jutalomként, elszólásként, vagy kocsmai hallgatózás eredményeként kerülnének bejelölésre a térképre (ahogy pár esetben itt is) de még a sima barangolás közbeni felfedezés is nagyobb öröm, mint a ? követés.
Ha esetleg kikapcsolható lenne, máris megoldaná a fő problémámat.
A pár elcseszett küldetés hamar felejthető. Számomra. -
CriticalHit
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Ne is bánd: [link]
-
CriticalHit
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
"Nagy nyílt terek vannak?"
Sajnos sokkal inkább cső mászka. -
CriticalHit
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Még mindig lúdbőr számomra. Jobban várom a TW1 Remake-t, mint a TW4-et.
-
CriticalHit
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
"Valakit" valóban de egy volt Witchert, egy jelenlegi többszörös, visszaeső Witcher sorozat gyilkost már nem.
Szívesen megnéznék egy Leo Bonhart köré épülő filmet. Mondjuk összecsapását Vesemirrel. -
CriticalHit
addikt
A 8. rész benne Leo Bonhart véres leszámolása az idióta, önelégült patkányokkal megmentette számomra a 4. évadot. "Pickled rat heads". Ha akarta volna Cirit is kibelezi, lefejezi a többiekhez hasonlóan.
Az évad kellően komor és sötét hangulatát azonban elrontotta a túlhangsúlyozott leszbi kapcsolat a pszichopata Falka és Mistle között, a sérült Kökörcsin giccses, feleslegesen elnyújtott operettbe hajló visszaemlékezése az oxenfurti egyetemi éveire.
Összességében még mindig jobb volt, mint az előző évadok, kivéve azon kevés jól sikerült részt, jelenetet, ahol regényhűek tudtak maradni. -
CriticalHit
addikt
válasz
tibaimp
üzenetére
Még mindig jól ír Sapkowski, bár érezhetően már nincs csúcsformában. Tetszik azért, főleg miután sikerült elfogadnom, hogy Geralt itt még csupán "ifjú vajákművész-növendék".
"-A bosszú csak a sekélyes és primitív elmék öröme.
-Tudom.
-A bosszú törvényen kívül helyez.
-Tudom.
-Indulj hát és...
-Igen?
-És pusztítsd el azokat a kurafiakat!"Hollók válaszútja
-
CriticalHit
addikt
" Majd elkapom, gondolta, majd elérem, hogy megbánja...Még élek, gondolta. És meghalt."
Hollók válaszútja -
CriticalHit
addikt
A TW3 után talán csak egy jól sikerült remake, ahol teljesen újra írják az utolsó (III.) fejezetet, amiről süt, hogy a fejlesztők kifutottak a további ötletekből, az időből és a rendelkezésre álló fejlesztési költségvetésből, illetve Geralt nehézkes tankos mozgását javítják tehetné élménnyé a TW2-t.
Máig emlékszem azonban mennyire beszippantott és magával ragadott az I. fejezet lepusztult, idegengyűlölő mocskos lakóival teli mocsaras falu világa és sötét története.
Szintén remek húzás, hogy tulajdonképpen 1,5 teljesen különböző játékot kapsz az I. fejezeti fő döntést követően a két különböző karakter oldalán. Érdemes mindkét döntést végig játszani.Egyre inkább úgy emlékszem, hogy nem is TW2-ben, hanem TW3 volt a tömeggyilkos Brehen az egyik mellékküldetés szereplője, ahol a gyilkosságok miatt bosszúból az ellene való küzdelmet választottam. Vaják Vaják ellen.
-
CriticalHit
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
The Witcher 2: Assassins of Kings-ben egy érdekes vaják mellékszereplő. [link]
-
CriticalHit
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
De mit keres akkor vajon Brehen a patkány történetben?
Creative997
Nekem a regényeket viszonylag hűen követő Reacher sorozat bejön. -
CriticalHit
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
A vaják gyilkos Bonhart -ra gondoltan a Fecske-Torony regényből. Összekevertem Brehen-el a SE04 stáblista alapján.
-
CriticalHit
addikt
A Witcher SE4 nagyon gyenge értékeléseket kapott. [link]
Sajnálom.
A Patkányok mellékszálra kíváncsi vagyok. A regény béli vajákgyilkos Brehentől, aki kibelezi az összes bandatagot, kiráz a hideg annyira jó. A regényben.philoxenia:
Ciri nélkül ki győzné le Brehent? -
CriticalHit
addikt
válasz
dannyl
üzenetére
Mára súlyos Witcher elvonási tüneteim lettek, így aztán a legnagyobb meglepetésemre kifejezetten várom a 4. évadot, elsősorban mert úgy látom, hogy a Geralt jelenetek megint jók lesznek. Talán tanultak a hibáikból és nem követik el újra a regény sárba tiprásának bűnét.
S1M0N
Teljes lejátszás után fizetnek. -
CriticalHit
addikt
4. évad [link] 31.8M-s nézettség. Nézőként 1-3USD. Már megérte.
-
CriticalHit
addikt
Kár érte, mert azok a részek kifejezetten jók lettek ahol sikerült hűen követni Sapkowski elbeszéléseit ( A kisebbik rossz, Egy csepp igazság, Pénz kérdése) és a kardos jelenetek is egész jók lettek, nem is beszélve Henry Cavill kiváló, emlékezetes alakításáról. Sajnos azonban döntően több a végtelenül ostoba produceri döntések miatt teljesen félrevitt jelenetek és részek száma. Tanulni kellet volna a nézői visszajelzésekből, mert így ebből semmi jót nem nézek kik.
-
CriticalHit
addikt
Ez volt már? [link]
-
CriticalHit
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Még ma is kiráz a hideg és libabőrös leszek ettől a hangulattól.
-
CriticalHit
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Nem is sikerült jól: [link]
-
CriticalHit
addikt
-
CriticalHit
addikt
válasz
Creative997
üzenetére
Tulajdonképpen legalább 1.5 játék, mert ha a Roche vagy Iorveth döntés elött csinálsz egy mentést és azt megtartod, majd végig játszást követően ezt a mentést visszatöltöd majd a másik döntést választod teljesen mást játékot kapsz. Megéri.
dannyl
Számomra is. Nagyon jó! -
CriticalHit
addikt
válasz
Empihal
üzenetére
Szeretem Sapkowski-ban, hogy szájbarágás helyett sok mindent az olvasó képzelőerejére bíz (köztük olyan fontos történést, mint
) , ezért olvasása (különösen a Az utolsó kívánság és a A végzet kardja elbeszélés gyűjtemény és a Viharidő nagy regény) számomra máig nagyobb élmény, mint az egyébként a hibáival együtt is egész jó játéksorozat a TV sorozatról nem is beszélve.Geralt halála
RetepNyaraB
Tudsz idézni bármiféle "B Trash" részletet? A belezéses részek talán a legközelebbiek de ezek is inkább a gonoszság realitásának megjelenítését szolgálják, mint olcsó hatásvadászatot. -
CriticalHit
addikt
válasz
Empihal
üzenetére
Nyitott marad a regényben de szerintem egyszerűen a családja védelmében a lehető legtávolabb akar tőlük maradni és kifőzni a bosszúállás és visszatértés lehetőségét új szövetségeseivel közösen. Ez az elméletem azonban megbicsaklik ott, hogy akik ártani akarnak Dijkstrának, azok így könnyedén megtehetik a védtelenül hagyott családján keresztül, akár csak zsarolással is.
-
CriticalHit
addikt
válasz
cyberkind
üzenetére
Sajnos nyomós oka lehet annak, hogy vannak akik már csak ex-CD Projekt Red tagok és inkább új kalandba kezdtek. Valóban érdemel azonban egy esélyt a TW4.
Jorus
"minden Cirivel kapcsolatos döntési helyzetben a negatívat kell választani."
A The Witcher világában viszont semmi sem fehér vagy fekete, jó vagy rossz főleg, hogy Geralt pótapaként óvni akarja Ciri-t. -
CriticalHit
addikt
Hír: Ciri lesz a főhőse a The Witcher IV-nek [link]
Az én Cirim meghalt apáskodó, óvó döntéseim következtében. Folytatódjon inkább Geralt története. A Viharidő például kiváló küldetés vonal lehetne. -
CriticalHit
addikt
válasz
tibaimp
üzenetére
A csata közbeni meditáláskor a szörnyek is leülnek szundikálni egyet? Ennél csak az a nevetségesebb, hogy a csata közben megevett csirkecomb, megivott sör meggyógyítja a csatában szerzett sebeket. Ne már!
Akárcsak a regényben és a W1-ben a csatára történő felkészüléskor, a csata előtt meditáljon és készítse elő a főzeteit, italait a Vaják.
Sebgyógyítás pedig csata után. -
CriticalHit
addikt
Közel fotó realisztikus. [link] A Skyrim volt az utolsó, amit képes voltam így megcsodálni.
-
CriticalHit
addikt
[link]
Bárcsak egy elhivatott MOD-er csapat elkészítené a Viharidő játékfeldolgozását. -
CriticalHit
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Amatőr színitársulat elhízott Geralt-al. Nem méltó.
-
CriticalHit
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
A Lélek örökkön-örökké tovább él.
-
CriticalHit
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
A tér és időugrás sem képes a végzetes hasszúrás okozta belső szervi sérüléseket, belső vérzést és teljes kivérzést gyógyítani. Az időmanipulációval lehetett volna kezdeni valamit, mielőtt a csőcselék, siheder Rob a kezébe veszi a vasvillát. Vagy egy nappal korábban érkezni és együtt pirított fokhagymás csiga vacsorázni Geralttal és barátaival, majd közös erővel véget vetni az aljas módon a más fajúak ellen fellázított tömeg dühödt, vérgőzös tombolásának. -
CriticalHit
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Ez számomra úgy hangzik, hogy
Geralt és Yennefer is meghaltak, hiszen sorsuk egybeforrott Geralt kívánságát követően. -
CriticalHit
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
1. Köszönöm a spoilerem rejtését.
2. Nem győz meg, hiszen Geraltegyértelműen elvérzik mert Yennefer (majd Zoltan, Yarpen Kökörcsin és a korcsmáros felmentő serege) csak későn érkezik, ezért gyógyító varázslatai már nem képesek megmenteni Geraltot. A kimerültségtől még ő is halálközeli állapotba kerül. Csupán az álmokban, mesékben és legendákban él tovább. Ha Sapkowski életben akarta volna hagyni nem hagyja, hogy a semlegesség diadalmaskodjon, hiszen ha Geralt tartotta volna a magának tett ígéretét nem vette volna le a falról a kardját még egyszer utoljára.
S0227: Minden tiszteletem Sapkowskié. Tökéletesen megértem, hogy valamit kellett mondania, hogy létrejöhessen a játéksorozat és népszerűbbé váljon a regénye, mert megjelenésekor semmi port nem kavart, alig olvasták. -
CriticalHit
addikt
válasz
tibaimp
üzenetére
"A 4-5. évad a jelentések szerint három könyvet (Tűzkeresztség, Fecske-torony, A tó úrnője) fog feldolgozni". Vagyis a cím helyesen: Véget ér a sorozat. Nem pedig elkaszálták, hiszen
A tó úrnője regényben Geralt meghal. A Sága véget ér. A The Witcher-ben történő feltámadására máig nincs magyarázat. [ Módosította: philoxenia ]
-
CriticalHit
addikt
Farkas-ról egyből Dijkstra jutott eszembe. [link] "Farkas pedig nem szarral gurigázik."
-
CriticalHit
addikt
Libabőr. [link]
-
CriticalHit
addikt
Halál és Feltámadás 1268-1270.
-
CriticalHit
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
"Ez volt mögöttük.
Előttük meg minden." -
CriticalHit
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
"Aztán már csak a köd maradt. Hazudott, gondolta Triss. Soha többé nem látom viszont. Nem látom viszont mert...Vaesse deireadh aep eigean. Valami véget ér..." "- Miért sírsz ó, Tó Úrnője? - Egyáltalán nem sírok. A széltől könnybe lábadt a szemem. Ennyi!" Sapkowski új Vaják regényen dolgozik. Talán kiderül az igazság.
-
CriticalHit
addikt
Sikerült valakinek bármiféle utalást találnia arra, hogy bár Geralt és Yennefer összevonódott végzete beteljesedett 1268. június 06/07-án Ríviában (regény), hogyan bukkanhattak fel tíz év múlva Vizimában (játék)? Nem, az egyszarvú csupán vágy vezérelt legendákban és álmokban támasztotta fel őket.
-
CriticalHit
addikt
válasz
PAtr0n
üzenetére
Peter Jacksonnak sikerült 11 Oscar díjasan, regény hűséggel nagy vászonra vinni J.R.R. Tolkien nem kevésbé epikus művét, amit Sapkowski ságája is teljes joggal megérdemelne.
Nem tartozom azok közé, akik látatlanban leírják a 4. és az 5. évadot csupán azért, mert Liam Hemsworth elvállalta azt a szinte lehetetlen feladatot, hogy Geraltot akkora beleéléssel és előkészülettel eljátssza mint azt Henry Cavill tökéletesen tette. A sorozat elkúrásáért, a regényhúség bemocskolásáért viszont a még mindig a helyén pöffeszkedő Lauren Schmidt Hissrich a felelős, aki most pofátlanul a rajongókat vádolja a sorozat nem megértésével. -
CriticalHit
addikt
válasz
Biga123
üzenetére
Pedig Geralt harci jelenetei, a varázslóbáli somolygások, kétszínűsködések, tettetések, kitörni törő feszültség a levegőben megjelenítése, a Patkányok színrelépése majd Ciri harca a fogva tartójával kifejezetten jók, a zene, a megvilágítás és az operatőri munka pedig messze felülmúlják a korábbi évadokat (ami sajnos nem nehéz).
-
CriticalHit
addikt
The Witcher 1 Remake
[link] -
CriticalHit
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Tökéletesé tehette volna Sapkowski vagy akár Lauren S. Hissrich is ezt a drámai tor larai összecsapást csupán csak annyival hogy például elhintik, hogy Vilgefortz az Illúzió varázslás nagymestere, amivel képes bármilyen támadót összezavarni. Kiváló csattanó is lehetett volna,
Vagy magyaráztató lenne Vilgefortz közelharci kiképzettsége és gyorsasága azzal is ha kiderülne, hogy -Boneharthoz hasonlóan- bukott vaják, hiszen a vaják képzés és mutáció a mágia együttes erejével lehetne annyire pusztító erejű, hogy Geraltot megleckéztesse.hiszen éppen az az illúzó amivel könnyedén legyőzte Geraltot (feltevés) lesz a veszte (részben) a Stygga Várban. -
CriticalHit
addikt
A mágus Vilgefortz minimális mágia használatával, kizárólag közelharcban könnyedén, minden erőfeszítés nélkül fél holtra veri a legmagasabb szintű kardforgatási kiképzésen és olyan mutáción átesett Geralt-ot amivel alapesetben is 3x olyan erős, 10x olyan gyors, mint az ember. Mégis egyetlen vágást sem képes bevinni, sem Vilgefortz brutális támadásait hatásosan elhárítani.
- Hol kapott Vilgefortz mágusként a vaják kiképzést megszégyenítő fegyveres közelharci kiképzést?
- Hogy alakult volna a párbaj, ha Geralt főzettekkel, elixírekkel, olajokkal felkészül, mint általában nehéz csaták előtt?
Sajnálom, hogy Sapkowski nem merült el a részletekben Vilgefortz múltjáról.philoxenia: Pont mi az ami nem tetszett a regényben?
-
CriticalHit
addikt
Meglepően jóra sikerült a Vilgefortz- Geralt összecsapás. Végre regényhű (megközelítőleg) jelenet. A szívem belehasadt, amikor Geralt Mahakam bányáiban törp kovácsolta és hegyi manó élezte páratlan kardját egy pillanat alatt hasította ketté Vilgefortz. Számomra le is taszította a trónról a Renfri-Geralt küzdelmet.
-
CriticalHit
addikt
Kíváncsi vagyok milyen lesz a társasjáték.
-
-
CriticalHit
addikt
válasz
tibaimp
üzenetére
Egyedül Vesemirt találta el ez a MI. Itt minden karakter -beleértve Kökörcsint és Geraltot is- úgy néz ki, mint egy 19-20 éves babaarcú szuper modell fruska. A könyvben Cirinek pedig csak vállig érő haja van. Még a béna Netflix is jobban ráérzett Renfri és Kökörcsin karakterére de még Ciri is rendben volt. A játék pedig szerintem kiválóan hozta az összes karakter megjelenítését. Amennyire például a CDPR eltalálta Dijkstra karakterét annyira mellé lőtt vele a sorozat.
Nade:
"Dombtetőre állunk
Nem lesz eső nálunk
Lengetjük a faszunk
Felleget oszlatunk." -
CriticalHit
addikt
Jelenet a Thanedd szigeti összeesküvés csúcs összecsapásból. [link]
-
CriticalHit
addikt
" -A nyomomban haladtál, -szólt a férfi de másokat értél utol, azokat akiket magam mögött hagytam út közben. Miért? Az volt a cél, hogy magamra maradjak, igaz? Hogy végre félni kezdjek? Elárulom neked az igazat. Én mindig féltem tőled. Mindig. Félelemből nem néztem hátra. Rettegve attól, hogy megpillantalak, amint ott jársz a nyomomban. Mindig féltem. Félelemben telt az életem. Féltem...egészen a mai napig.
-A mai napig?
-Igen, a mai napig. Itt állunk hát szemtől szemben és én nem érzek félelmet. Mindent elvettél tőlem. Elvetted tőlem a félelmet is." -
CriticalHit
addikt
"A fej a kavicsra zuhant.
A szörny egyre kevesebb?
És én? Mi vagyok én?
Ki rikolt? A madarak? A nő a bundában és a kék ruhában?
Nazair rózsája?
Milyen csendes!
Milyen üres. Micsoda üresség!
Bennem." -
CriticalHit
addikt
Eddig senkit nem zavart, pedig még a redániai hírszerzés nélkül is mind a játékban mind a sorozatban eddig is teljesen nyilvánvaló volt Kököcsin öltözködéséből és testbeszédéből. Csupán a regényben nincs - a leghelyénvalóbban - semmiféle utalás Kökörcsin szexuális beállítottságára. Hiszen semmilyen jelentősége sincs. Nem ez vágja tönkre a sorozatot, hanem a regény teljes átírása és az egy kivételével elhibázott szereplő válogatás. Az első évad azon epizódjai, amelyek az elbeszéléseket követik egészen (Renfri, Striga, Buxa) jók.
-
CriticalHit
addikt
" A legvégén pedig egyetlen kicsiny lángocska volt, annyira gyenge, hogy alig világított, alig parázslott hol nagy nehezen fellobbanva, hol szinte tejesen kihunyva.
-Kié ez a kihunyó tüzecske? Kérdezte a vaják.
-A tiéd. Felelte a Halál." -
CriticalHit
addikt
"Egyedül volt. Megint Egyedül. Egyedül, mint az ujja.
Vándor, örök bujdosó, eltévedt hajós a végtelen tengeren. A terek és idők szigetei közt bolyongva.
Reményvesztett hajós.
A szélvihar süvített és vonított, a repedezett talajon elszáradt gazcsomókat görgetett maga előtt.
A szélvihar felszárította könnyeit." -
CriticalHit
addikt
válasz
Biga123
üzenetére
Vitathatatlan, hogy a játék tette méltán ismertté és népszerűvé a regényt. Sajnálatos, hogy eladási példányszáma meg sem közelíti a hibái ellenére is egész jó játékét. Őszinte reménykedés tölt el, hogy a negyedik rész majd bizonyít, hiszen a CPR nem volt rest és alkalmazza a 2021. év RPG MOD díjat nyert The Chronicles of Myrtana nyílt világ fő tervezőjét.
-
CriticalHit
addikt
" - Vannak dolgok, amiknek nincs ára, amelyek felbecsülhetetlenek. Az ilyen dolgokat éppen arról lehet felismerni, hogy ha egyszer elveszítjük őket, elveszítjük őket örökre. Sok ilyen dolgot elveszítettem. Ezért nem tudok most neked segíteni.
- Épp segítettél. Még csak nem is tudod mennyit segítettél. Most menj, kérlek. Hagyj egyedül. Menj, mielőtt egészen romba döntenéd a világomat. " -
CriticalHit
addikt
"- Ki volt ez?
- A bajtársam. Nagyon fog hiányozni.
-Ember volt?
-A megtestesült emberiesség." -
CriticalHit
addikt
válasz
üzenetére
Kétlem, ha olvastad a regény sorozatot. Henry Cavill alakításán kívül az egész csak Sapkowski szégyenteljes, olcsó hatásvadász szembe köpése. 80%-ban műteremben, karton papír díszletek előtt forgatott, szerencsére egész tűrhető számítógépes grafikával erősítve. Egyedül Geralt gyönyörűen megkomponált kardforgató harci -és párbeszéd jelenetei érnek valamit. Hab a tortán, az a teljes ostobaság, hogy Yennefer hajtóereje Ciri felhasználása lenne az elvesztett varázserejének visszaszerzése céljából...A regényt és a játékot is kedvelő Cavill nemhiába hagyta ott ezt a szánalmas szenvedést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Megkérnénk minden topiklakót hogy a játék történetéhez kapcsolódó hozzászólásoknál használja a Spoiler kódot!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- 243 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Számlás
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 16GB DDR4 / GTX 1650 Super / 500 SSD
- Ventilátorok 120/140mm és modding termékek kitűnő árakon! Mennyiségi kedvezmény!
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest