Hirdetés
-
Mobilarena
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TCr
veterán
válasz
NTibor2021
üzenetére
Kizárt az egységesség, ami a kalibrációt, vagy legalább a preferenciákat illeti.
Messziről lerí a fotóról, ne csak a sötét részekre fókuszáljatok. -
-
TCr
veterán
Értelme akkor van, ha a jelenleginél is jobbat szeretnél, kvázi kimaxolni a tévéd képminőségét.
Nálad egy IPS LG-t váltott, amihez képest ég és föld a képminőség, szinte alapbeállításon is.
Nálam egy VA paneles Sony-t váltott, és nem voltam maximálisan elégedett a C7K képével, leszámítva a feketeszintet, ami érthető is az edge led utáni 1000+ zónás fald-dal.
A kalibrált értékekkel viszont túl is szárnyalta a Sony-t. -
TCr
veterán
válasz
freeland0806
üzenetére
"Természet mozi" - szép magyaros

Egyáltalán nem szappanoperás, pont ezért (is) jó.
-
TCr
veterán
válasz
espi38
üzenetére
De hát a CEC fő funkciója, amire kitalálták az az, hogy egyetlen távirányítóval vezéreld az összekapcsolt eszközöket. Kvázi pont arra (is) való, hogy ki- és bekapcsoljon az összes eszköz.
Amit te keresel, az a hangbeállításokban lesz, azon belül is a hangkimenet.
A CEC-t meg kapcsold ki. -
TCr
veterán
Hmmm, érdekes, nekem pont "fordítva" volt.
Én Sony XE85-ről váltottam C7K-ra.NAS -> külső lejátszó (CE - KODI) -> Onkyo AVR -> Sony XE85
Alig volt olyan film, amit ne kellett volna a hangot időzítenem (manuálisan, a KODI-ban).
Ami még furább volt, hogy nem mindegyiken egyformán.A jelenlegi felállás pedig néz ki:
NAS -> C7K (Plex) -> Wiim Amp Pro
Ezen a setupon soha nem kellett tologatnom a hangot.
Egy szó mint száz, én a KODI-ban állítgattam a hangeltolást, hallás alapján.
Én is kérdezek:
Natural Cinema... milliószor átnéztem a beállításokat, de én ilyen nem találtam. Újabb FW-rel jött?
(Én is Vhiktor kalibrációs értékeit használom) -
TCr
veterán
válasz
Blackeventer
üzenetére
Nálam aC7-en nem volt olyan DV film, amit csak HDR-ben játszott volna le a Plex.
-
TCr
veterán
válasz
Blackeventer
üzenetére
Ez vajon mi lehet?
Mint a Sony-nál a True Cinema? -
TCr
veterán
Én is lefutottam ezeket a köröket.
Javaslom, hogy a kettő közül a németet használd (én is ennél maradtam), az rtings-es beállítás nagyon eltolja, nem lesz jó az eredmény.Igen, a meleg tónus a kiindulópontja.
Az itteni képek azért nem relevánsak, mert egyrészt mivel készültek, másrészt az a kép, amin meg van jelenítve, vajon kalibrált-e?
Szemléltetésnek jók, de a végeredmény nem az, ami itt a fórumos képeken látszik.Nekem is top3-as az Interstellar, de túl nagy elvárásaid ne legyenek a képminőségével kapcsolatban. Az IMAX (teljesképernyős) jelenetek ütősek, de sajnos ezekből van kevesebb.
A BR2049, na az már inkább.
Meg az "új" Dune filmek. -
TCr
veterán
Én megvettem a C7K-hoz.
Némileg szkeptikus voltam (nem kalibráltattam, csak a kalibrációs beállításokat vásároltam meg), hogy hogyan lesz a helyes fehéregyensúlytól annyival jobb a kép, de számomra megdöbbentő lett a végeredmény.
Azt hittem, hogy "csak" a bőrszínt fogja helyretenni, de az egész annyival jobb lett (kiegyensúlyozottabb és élesebb is, amit őszintén nem is értek), hogy maximálisan elégedett lettem a képminőséggel. -
TCr
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nem paneltípust értett panellottó alatt.
-
TCr
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Majd még egy OK gomb, és "leteszi" csak az adott beállítást az aljára, így még többet látni a képernyőn lévő tartalomból, állítgatás közben.
-
TCr
veterán
Ezzel szerintetek lehet valamit kezdeni?
Simogatás, kopogtatás, ilyesmi?Csak világosabb és homogénebb tartalmaknál látszik, és sajnos olyankor eléggé odahúzza a szemem.
-
TCr
veterán
Az mitől függ, hogy milyen tartalomnál jelenik meg az IMAX képmód?
Eddig csak néhány YT videó hozta elő. -
-
TCr
veterán
válasz
rainman72
üzenetére
Levettem a fényerőt 30-ra, illetve feketeszintet visszaállítottam 53-ról 50-re.
Így már szerencsére semmit nem látni belőle.
Csak ugye akkor is fura, hogy ha fald-ról beszélünk, akkor ez hogy?#41875 rainman72: igen, felvettem a gyári 50-ről 53-ra, mert úgy láttam, hogy 50-en fontos részletek tudnak eltűnni a sötét jeleneteknél.
Ma reggel visszaállítottam, így már kb. semmit nem érzékelni belőle.Amikor meg pl. egy logó van a képernyő közepén, akkor a szélei nem világítanak, a logón és egy nagyon-nagyon kicsi, egyáltalán nem zavaró bloomingon kívül teljesen fekete a kép.
-
TCr
veterán
Szándékosan felhúztam a tévé fényerejét is (sdr mód), meg a kameráét is, hogy teljesen érthető legyen, amiről beszélek.
Természetesen normál körülmények között nem ilyen látványos.Szóval, ha 1000+ zónás FALD, akkor ott nem kellene töksötétnek lennie?
Vagy a diffuzálás van elbszva?
-
TCr
veterán
-
TCr
veterán
válasz
freeland0806
üzenetére
Igen.
-
TCr
veterán
65C7K
Ahhoz képest, hogy 1000+ zónás FALD, azért igencsak ott virít mindkét szélén a háttérvilágítás, függőlegesen.
Néztem egy 4:3-as filmet, akkor vettem észre, és a kritikus szemem azóta is látja.
A vízszintes fekete sávok úgy ahogy feketék (ezt elfogadom, hiszen nem OLED-ről beszélünk), de a függőleges szélein elég látványos a bevilágítás, amikor sötétebb tartalmak kerülnek a képre. Mintha valami gyengébb edge-led tv lenne.Szerintetek lehet ezzel valamit kezdeni?
-
TCr
veterán
Sziasztok,
Mi a módja a garanciaidő meghosszabbításának?
A TCL weboldalán feltöltöttem minden szükséges adatot, számlát, fotót a sorozatszámról... mégis csak ez a kép fogad. Gondolom ez így kevés, nem?
-
TCr
veterán
A megfelelő opciókkal?
Vagyis van a felskálázásra hatással bíró funkció?
Szerk: ok, köszi.A színekkel meg főként az emberi bőrnél van problémám, ott igazán látványos.
-
TCr
veterán
Sziasztok,
Tegnap beüzemeltem a 65C7K-t.
Mint ahogyan a napokban említettem, egy Sony 55XE8505-öt váltott.
Sok időm eddig nem volt foglalkozni vele, amik viszont elsőre feltűntek:1.
A fullhd tartalmak kevésbé szépek, mint az előző tévémen.
Létezik, hogy a 7 éves alsó-középkategóriás Sony-nak jobb a 4K felskálázása, mint egy 2025-ös "prémium" tévének?2.
A színek... valahogy olyan pasztelles, "eltolt" az egész, a Sony már out-of-the-box is sokkal természetesebb, "nyugodtabb" képet adott.
Mozi módba tettem, kicsit játszottam az alapbeállításokkal, de egyelőre nem vagyok teljesen elégedett.3.
A mozgás az, amivel viszonylag többet tudtam foglalkozni, nagyjából sikerült úgy beállítani, hogy fluid legyen, és közben mégsem szappanoperás.Van ezekre tippetek - trükkötök, hogy miket hogyan érdemes beállítani?
Előre is köszönöm!
(És az esetleges félreértések elkerülése végett: nem Sony vs. TCL vitát akarok indítani, nem vagyok márka-fan)
-
TCr
veterán
Sziasztok,
Ma érkezik a 65C7K, egy Sony 55XE8505-öt vált.
Kérdéseim:
1.
A távirányítója BT-s?
(Ha igen, akkor valószínűleg nyugdíjaznom kell a Harmony-t)2.
Beszéltek itt a 933A-ról, ez jobb, mint a hozzá adott távirányító?
Ha igen, miben jobb nála?3.
Korábban olvastam, hogy valakitől lehet itt "kalibrációs profilt" (elnézést, ha pontatlan a megfogalmazás) vásárolni.
Ha tényleg így van, akkor kitől, és mi a menete?A válaszaitokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- Monitorkalibráló eszközök
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GAMING PC! Intel i5-14600KF / 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 WIFI / 1TB NVMe / 850w! BeszámítOK
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest