Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Retroger

csendes tag

Üdv,

Nemrég találtam a Taskert és a topikot.

Még csak ismerkedem a lehetőségekkel, egyelőre a következőket valósítottam meg(, illetve van tervben).

Profilok:
    Otthoni profil wifi alapján, hangerő, fényerő, stb... egy státuszsáv értesítéssel ami csak akkor látszik amikor a profil aktív és eltüntetni sem lehet.
    Irodai profil ugyanúgy mint az otthoni csak más értékekkel.
    Fülhallgató profil, hangerőbeállításokkal.
    Ezek összehangolása, hisz meló és otthon között többnyire a fülhallgató aktív, de van amikor nem.

Automatizálások:
    A wifi, adatforgalom, stb... kapcsolgatásának nem sok értelmét látom
    (Bejövő/kimenő hívásokról naptárbejegyzés készítése. Eddig a Call Calendar csinálta. Meló miatt hasznos)
    (Nem fogadott hívásról szóló SMS alapján a fentihez hasonló naptárbejegyzés készítése, úgy hogy a visszahívásról figyelmeztessen. Hang alapú kérdés-válasz megoldással történő visszahívás.)

Felolvasás
    (Akksi feltöltve figyelmeztetés)
    Hívó fél nevének vagy telefonszámának felolvasása Mariska közreműködésével. Nekem elég ha egyszer bemondja, robogón/bringán fülhallgatóban úgyis meghallom.
    (Google Hangout üzenetek felolvasására, válaszdiktálásra lenne jó valamit kitalálni.)

Hangparancsok:
    A Google now-t lecseréltem AutoVoice Recognize-ra, így a headset rövid-hosszú megnyomására is figyel.
    Hanghívás, manuálisan beállított hívónevekkel a leggyakoribb kontaktokhoz. Úgy nézem nem kivitelezhetetlen a kontaktnevekkel sem, de 1200 kontakt között már vannak hasonló hangzású nevek is, így nem tartom szerencsésnek.
    (Az előző bejövő/kimenő/nem fogadott hívás újrahívása)
    (Google My Tracks indítása MyTracks Tasker/Locale Plug-in segítségével gyakran már csak tekerés közben jut eszembe, és nem állok meg elindítani, de nem kell mindíg)
    (Google Play Music hangvezérlés, konkrétan kedvenc playlist-ek indítása bringázás közben pörgősebb zenékre váltani.)

Egyszerűbb mókolásokhoz elég lehet egy egyszerűbb app is, eddig Automate It-et használtam, de Mariskával nem tudott összebarákozni. A Taskerrel pedig ki lehet váltani jópár egyéb appot. Meg persze gyártani is lehet sajátot.

Új hozzászólás Aktív témák