- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre33
addikt
válasz
farkas-j #17103 üzenetére
Köszi az excelt!
Nálam még maradt a 16/5 freki továbbra is (modem 24/8 képes)Jól sejtem, hogy 300Mhz alatti frekik vannak az internetre félretéve? Itt pont 24 freki szabad.
610 mhz feletti frekik félre vannak téve jövőbeli Digitális TV bővítésre? Van első sok lehetőség a bővítésre.
Ez így elég jól hangzik!
Jöhet több HD csatorna (és majd 4K is)303-359Mhz közötti 8 freki pedig majd jövőre (?) kell majd, mikor már 32 letötlési frekit fog használni a Tarr.
De ehhez azt a pár analóg Tv is meg kell szüntetni. Remélem jövő nyáron ez is megtörténik. -
Azharel
aktív tag
válasz
farkas-j #16937 üzenetére
Szüleimnél a második iptv box már havidíjas, kb 900-1000ft/hó. + felvételi opció is havidíjas. A másik nagy probléma amivel már mindenki szembesült az a sávszélesség lefoglalása. Volt 50mbit-es vdsl netünk, ment egyszerre 2 iptv box + felvétel az a gyakorlatban az jelentette, hogy 20-25mbit maradt netezésre. Érdekes ez az egyéni árazás is ahol van kunkurencia, én "szerencsés" voltam míg szüleimnél laktam, a vége felé már 100mbit vdsl netem volt ami jött is papír forma szerint. Tv csomaggal összekötve az internet 100mbit 3200ft-ra jött ki, most van Tarr-nál 150mbit ami olyan 9000 ft körül van nekünk. Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz ebből a nagy augusztusi fejlesztésből, emelnek sávszélességet meglévő előfizetőknek (nem is álmodom) ? nagyobb csomagok több pénzért ?
-
-
-
ftamas0201
Topikgazda
válasz
farkas-j #16313 üzenetére
Megtettem a bejelentést mert utánanéztem és tényleg jó drágák. Én két éve egy ismerősnél 2ezerért hozzám vágott egyet, most meg 4-5ezer. Addig meg elüzemelek egy régi laptopom adapterével, igaz az 3.25A 20V de a modem úgyis csak annyit vesz fel amennyit akar, remélem egy-két nap alatt meg is oldódik.
-
-
Jocy
aktív tag
válasz
farkas-j #15949 üzenetére
Szia.
Ezt a modem-router egyben dolgot egyelőre el kell felejteni ennél a szolgáltatónál, már ha saját eszközt akarsz használni mindenféle szívás nélkül. Mivel így a te routered nem kap külső ip címet, számos problémád adódhat.
Én is bele futottam ebbe, váltottam 320-as netre, mert csak pár száz forinttal volt drágább.
Ehhez viszont modemet cseréltek. Hoztak is egy Technicolort, ami alapból router módba volt állítva.
Mivel nekem saját eszközöm van, át akartam rakatni sima modem (bridge) módba. Na ekkor jött a fekete leves!
Nem állítják át!! Csak abban az esetben, ha új szerződést kötök, amivel a csomagom ára 7090Ft-ról valami 22 ezerre!!! változna! Mondom mi van??? Ilyet soha nem is hallottam más szolgáltatóknál lévőktől...
Mivel nem tudtunk megegyezni, így vissza váltottam 2 nap után 150-es netre, és kértem vissza a Cisco 3212 modemet, amit pár nap elteltével meg is kaptam, így helyreállt a rend. A szerelő aki kihozta mondta, hogy nem én vagyok az egyetlen aki így tett, és szerinte nem is az utolsó. Annyit mondott még erről ,hogy bent a technikusoknál sem értik, hogy ki és miért hozott ilyen döntést, mikor szolgáltatói szempontból teljesen mindegy, hogy az eszközük router vagy modem módban megy. -
S e t h
nagyúr
válasz
farkas-j #15949 üzenetére
Ez nagyjából teljesen lefedi az én kálváriámat és csalódott vagyok, mert amikor átjöttem a Tarrhoz akkor feldobták a választási lehetőséget, hogy vegyek routert vagy adnak ők.
Mivel nem olvastam itt negatívumot, mondom oké, jöjjön az övék.
Azóta időnként tikkel a szemem, hogy naponta újra kell indítanom, mert különben van olyan eszköz amivel nem tudok rá csatlakozni.
Gyereknek vettem konzolt, azt ahányszor elindítom annyiszor nem látja a hálózatot.
Ezek szerint teljesen felesleges felhívni őket, haverodéknál is csak néztek. -
nyalifali
aktív tag
válasz
farkas-j #15945 üzenetére
Ezt azért feltételekkel kezelném, tesóméknál UPC van, UPC Connect Box eszközzel.
CBN HGW, szitázva a szolgáltatóval. (ergó ugyanaz mint a Tarr CBN ruter nélküli modeme)
És amúgy is hogyan lenne rosszobb/jobb?
EU szabvány szabájozza, mint az összes többit. (CE)
Lehet rosszabb helyen van telepítve, vagy beállíási probléma.
De a Technicolor helyett már Arris gyártmányú eszközök mennek, nem tudom az ismerős kollégák mit használnak.
Cisco esetleg? -
PirosPöttyös
tag
válasz
farkas-j #15945 üzenetére
Tekerj vissza, erről a kérdésről már volt szó korábban is.
Ott leírtuk, hogy csak wifi miatt nem érdemes visszacseréltetni a kábelroutert sima modemre (ugyanis az sokkal kevesebb csatornát kezel - és ez netes csomagtól függően nagyon nem mindegy). Használhatod a saját routered a kábelrouterre rákötve bridge mode-ban akár másik helységben is. Volt erről nemrég egy egész hosszú, korrekt leírás.
Amúgy most már nemcsak technicolorok kerülnek ki, egy ismerősöm nemrég Arris kábelroutert kapott. -
S e t h
nagyúr
válasz
farkas-j #15740 üzenetére
Köszi, ez kimerítő válasz, bár én egyszerűen egy routerrel oldalán meg a hatótávolság problémát, már amennyiben ez problematikus lesz majd.Ma láttam vmi Asus modellt a boltban, de egyelőre letettem volna, hoznak amilyet hoznak, aztán majd tesztelem.
Más.
Honnan lehetne egyszerűen, gyorsan ci adaptert szerezni? Érdekes módon a televízióm alkalmas lenne a csatlakoztatására, de a dobozát áttúrva én bizony nem találtam, nem tudom elkevertem-e, vagy nem volt gyári tartozék.
-
Bozek
nagyúr
válasz
farkas-j #15740 üzenetére
"ennek a kiegészítő routernek a WAN portját ne használjuk ha egységes alhálózatot szeretnénk"
Ha ugyanazon az alhálózaton van a két eszköz, akkor miért is számít ez? Szerintem nekem otthon (de majd este megnézem) a router WAN portjába van dugva a kábel, és működik. Igaz, mindkét routeren DD-WRT fut, a második AP módba van kapcsolva (ebben a szoftverben alapból van ilyen).
A megfelelő beállításokkal még az második router mögött lévő PC-n futó DVBViewer Media Server-t is elérem bárhonnan.
"találkoztam már olyan esettel, hogy ha a segéd router IP címét nem a fő router DHCP IP tartományából adtam meg, akkor elérhetetlen volt a hálózaton a segéd router konfigurációs felülete"
Ott valami más probléma volt. Csak megint a saját példámat tudom felhozni. A fő router DHCP tartománya 100-től 150-ig terjed, a segéd router a 200-as címen van. Mégis elérem bárhonnan az admin felületet.
A DHCP csak arra van kitalálva, hogy ha egy eszköz IP-t kér a router-től, akkor abból a tartományból kap. Onnantól fogva már nem érdekli a tartomány (kivéve persze a Lease Time lejártakor) a router-t, csak az IP-t figyeli.
-
Bozek
nagyúr
válasz
farkas-j #15497 üzenetére
Köszi, szerintem ez Zalaegerszeg környékén is így lesz. Már elkezdtek dolgozni errefelé is, az AXN HD, a Viasat3 HD és az ES2 HD már megjelent Service néven.
Közben meglett a Discovery is, a neve még nem HD, de az adás 1920x1080-ban van.
Mondjuk az érdekes, hogy az Eurosport esetén a 2 HD csatorna külön frekvenciára került. A Sport1-2 is azonoson van és a DigiSport1-2 is (igaz, itt a 3 már másikon). Mondjuk sokat nem számít, eddig se nagyon használtam ki ezt az előnyt, csak BL-nél (mehetett a Sport1, Sport2, M4 közül kettőn a felvétel, egyet meg nézhettem a dual tunerrel).
Látom a 762 MHz-et kidobták, meg bepakolták a 666-ot és a 674-et.
(#15513) korfa: Azért 2-nél több kell. Nekem most 5 Mbps-es a feltöltésem (nem a Tarr-nál vagyok), de jobban örülnék mondjuk egy 15-nek (50-es csomaghoz már az jár, nekem 30-as van lefelé). Hogy mire használható? Mondjuk PC-ről streamelem magamnak a TV adást.
Tudom, ott a MobilTV, de abban nincs HD adás, a DigiSport-ok meg máshogy nem megoldhatók. A többire ott a
MasterCardTelenor MyTV és az Eurosport Player. -
Tutu7030
veterán
válasz
farkas-j #14481 üzenetére
Jó lenne, jó lenne, de minek?
Aki a gúglit sem tudja/akarja használni, az miért pont a tarr oldalán használná a keresőt?
stb kézikönyvek -
ozsi1987
tag
válasz
farkas-j #14076 üzenetére
Ez engem is érdekelne
Továbbra is szeretnék egy Karácsonykor vett okos tévébe CI kártyát venni tarrtól, de nem engedik, mert már az lenne a 4. kártya háztartáson belül, és így újra elő kellene fizetni, hogy a plusz csomagos csatornákat nézhessük azon is.
Akkor kértem tőlük csak CI modult (csak a tartó doboz, és így a 3. kártyát tennénk be vmikor az egyik tévébe, vmikor a másik tévébe )
ezt sem engedték, vigyünk vissza nekik set top boxot, és akkor lehet.
de az meg kell az egyetlen régi típusú tévénkhez.na ilyenkor mi van ??
csodálkoznak ha egyre jobban elpártolnak tőlük az ügyfelek...amúgy 2 hónap használat után elégedett vagyok a telekom iptv-vel, megbízható, számomra jó képminőséggel is, meg pluszban olyan csatornákkal, ami tarrnál nincsen.
most így van tarrom is és telekomom is. -
-
-
Daniel911
csendes tag
-
ozsi1987
tag
válasz
farkas-j #13052 üzenetére
Akár hogy is nézzük, el is vesznek, adnak is, a lényeget, a konkrétumokat akkor a november elsején felkerülő (??!!) 2017. január 1-től érvényes ÁSZF megválaszolja majd.
Annak örülök, hogy minden szolgáltatót köteleztek nov. 1. határidővel, hogy a jövő évi választékot közöljék.
(Remélem ez nem csak az internet csomagokra, hanem a tv választékra is érvényes.)
Ez alapján azért jobban kalkulálható, hogy mi vár az emberre a következő évben, mit válasszon.
Főleg, hogy nekünk mindig december végén jár le a hűség.Mondjuk Tolna megyében nem sok választása van az embernek....
-
Tutu7030
veterán
válasz
farkas-j #12880 üzenetére
Inkább keresnék meg a hibát....
tutu@tutu:~$ ping 192.168.100.1
PING 192.168.100.1 (192.168.100.1) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 192.168.100.1: icmp_seq=1 ttl=63 time=0.554 ms
64 bytes from 192.168.100.1: icmp_seq=2 ttl=63 time=0.607 ms
64 bytes from 192.168.100.1: icmp_seq=3 ttl=63 time=0.564 ms
64 bytes from 192.168.100.1: icmp_seq=4 ttl=63 time=0.721 ms
64 bytes from 192.168.100.1: icmp_seq=5 ttl=63 time=0.537 ms
64 bytes from 192.168.100.1: icmp_seq=6 ttl=63 time=0.543 ms
64 bytes from 192.168.100.1: icmp_seq=7 ttl=63 time=0.572 ms
64 bytes from 192.168.100.1: icmp_seq=8 ttl=63 time=0.511 ms
^C
--- 192.168.100.1 ping statistics ---
8 packets transmitted, 8 received, 0% packet loss, time 6999ms
rtt min/avg/max/mdev = 0.511/0.576/0.721/0.061 ms
tutu@tutu:~$ ping bix.hu
PING bix.hu (193.239.149.210) 56(84) bytes of data.
64 bytes from bix.hu (193.239.149.210): icmp_seq=1 ttl=59 time=10.3 ms
64 bytes from bix.hu (193.239.149.210): icmp_seq=4 ttl=59 time=8.51 ms
64 bytes from bix.hu (193.239.149.210): icmp_seq=5 ttl=59 time=27.5 ms
^C
--- bix.hu ping statistics ---
23 packets transmitted, 3 received, 86% packet loss, time 22138ms
rtt min/avg/max/mdev = 8.515/15.462/27.561/8.587 ms
tutu@tutu:~$ -
-
ftamas0201
Topikgazda
válasz
farkas-j #11743 üzenetére
Biztosan nem működik ezzel a megoldással, settings gombot ha hosszan nyomom, pár perc után eltűnik a beállítások ablak viszont az infsáv nem jelenik meg így hiába írok be akármilyen számot, nem működik. Ezt az infrás megoldást majd egyszer kipróbálom csak kell keressek egy rossz távirányítót amit szét tudok szerelni és összeforrasztani egy rossz fülessel
-
-
tomee987
tag
-
Tutu7030
veterán
válasz
farkas-j #10856 üzenetére
Miért nem mentetted le frissítés előtt? A My Backup pro simán lementi az alkalmazás egy apk fájlba.
Én így raktam át a mastercard mobile-t és a mindigtv-t is a G-ről a G4-re. -
DaddyGood
tag
válasz
farkas-j #10575 üzenetére
Nekem egy Samsung Le32B530-as TV-m van és sikerült is kimenteni pendrive-ra a csatornalistát egy CLONE.BIN fájlba, de nem hajlandó megnyitni a progi, mert azt írja, hogy ismeretlen formátum, vagy kódolva van. Mit lehetne csinálni vele, hogy tudjam szerkeszteni? Több progival is próbálkoztam, volt amelyik már a .BIN formátumot sem ismerte fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged