-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zako
tag
válasz
kacsento1 #14167 üzenetére
Bocs, hogy eltűntem, sűrű volt az elmúlt néhány nap.
XP: nyilván mindenféle registrys trükkökkel és hackeléssel megteremthető a biztonság hamis illúziója és lélegeztetőgépen is sokáig eléldegélnek emberek, de lássuk be: egy 16 éves operációs rendszerről beszélünk. Anno én is szerettem, jó volt, szép volt, de eljárt felette az idő. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg új hardvert nem támogat, nem frissülnek a driverek, stb. Ugyanaz a hardver jóval lassabb lehet XP alatt, mint egy modernebb operációs rendszerrel. Persze ha kizárólag mesét néz rajta a gyerek, akkor nem olyan nagy gáz.
Biztonságos böngésző téma: az Operát megvette egy kínai konzorcium 600 millió dollárért. Mondjam tovább?
A Firefox sem a legmodernebb böngésző, különösen a kiegészítői sebezhetők. A Chrome jelenleg a legkorszerűbb motorral rendelkező, rendszeresen frissített böngésző (és szerintem a leggyorsabb is).
Én egyébként is a homogenizáció híve vagyok, még a kisebb, otthoni rendszerek esetén is. Minél kevesebb operációs rendszert és böngészőt használunk, annál egyszerűbb a kezelés és a karbantartás, kevesebb a kompatibilitási probléma. Régen rengeteg szívtunk pl., ha egy helyi hálózaton vegyesen voltak XP-s és Win7-es gépek: nem látták egymást a gépek, vagy ha igen, akkor a megosztás nem működött, stb.
De hogy a konkrét problémához is hozzászóljak: én kizárásos elven egyesével kezdeném el tesztelni az egyes gépeket, a routert, a modemet, stb. Ha van rá lehetőséged, kérj kölcsön egy másik routert, esetleg kösd közvetlenül a modemre a gépeket (mondjuk a tabletet nehéz lesz...) és egyesével teszteld őket. Hosszadalmas, de így biztosan megtalálod a szűk keresztmetszetet. És igen, egy hibás eszköz is okozhat gondokat az egész hálózatra kiterjedően. Valamilyen hálózati monitorozó programmal nézd meg, hogy mi és mennyit forgalmaz a hálózaton, olcsóbb routerek nem bírják a hosszabb ideig tartó, nagyon sok kapcsolódással járó igénybevételt (tipikusan pl. ilyen a torrentezés...), ez is okozhatja a hibát.
Egyébként sokan nem gondolnak rá, de a modemek is képesek elöregedni, nálam már a második teljesít szolgálatot, az első nem bírta a terhelést és eldobálta a kapcsolatot, csere után jó lett minden.
A wifi csatornát a router webes kezelőfelületére belépve tudod változtatni, de csak óvatosan, mert ha nem értesz hozzá, könnyen elkonfigurálhatod a dolgokat.
-
-
-
farkas-j
őstag
válasz
kacsento1 #14170 üzenetére
Nem tudom mi lehet a gond nálad, de ha malwerre vagy ilyesmire gyanakszol lefuttathatnád az ingyenes AdwCleaner aktuális verzióját. Nem kell telepíteni sem.
-
-
-
sch_a
addikt
válasz
kacsento1 #14167 üzenetére
A csatornaváltás csak akkor lehet érdekes, ha a kábelen csatlakozó gépen nincs gond. De ha az interferencia lenne a probléma, akkor a speedtest sem hozná a megfelelő sebességet.
Fogalmam sincs egyébként, hogy mi lehet a gond. A "nem játsza le" alatt mit értesz? El sem kezdi betölteni a videót? Vagy a lejátszó sem jelenik meg?
-
zako
tag
válasz
kacsento1 #14164 üzenetére
WinXP-t azért ma már nem illik használni, régóta nem frissül, nem biztonságos. Én a Firefoxot és Operát sem ajánlanám senkinek, a Chrome minden szempontból jobb és gyorsabb.
Egyébként szerintem a router lesz a ludas, illetve annak a wifi-je. Próbálj másik, kevésbé terhelt csatornát keresni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest