Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
válasz
devil-k #3156 üzenetére
Én eddig egyetlen olyan könyvvel találkoztam pályafutásom során, ami szerintem erre a feladatra ténylegesen alkalmas, ez pedig a Lopva Angolul.
A mai napig tanítok belőle. (Sőt, neves nyelviskolák is tanítanak belőle, miközben forradalminak hirdetik a tanítási módszerüket, pedig ez a könyv már 40 éve korszerű...
)
-
b0bcat
addikt
válasz
devil-k #1406 üzenetére
Szerintem a terminológiánk tér el az "elmélyítés" kifejezés kapcsán, úgyhogy inkább ne is feszegessük ezt tovább, és végképp ne ragadjunk le itt!
A példa alapján kezdem sejteni, hogyan értetted, amit a Nórika-féle könyvről írtál.
Kevesebb példa, de több magyarázat van benne (a linkelt fotók alapján). Tehát sokkal inkább kezdőknek szól, mint az Oxford könyv, ami aránylag "száraz", és inkább csak áttekinti az anyagot.
Ez utóbbi könyv amúgy közismerten az etalonnak számító, Raymond Murphy-féle "kék könyv", az English Grammar in Use sajnos kicsit gyengére sikeredett utánérzése, bár kétségtelen erénye, hogy a Murphy könyvvel szemben ebben magyar szöveget (magyarázatokat) is lehet találni.
@csiben1:
Én a fent említett Murphy könyvből (illetve annak alapfokú, piros változatából) tanítok elsősorban (már ha arról beszélünk, milyen könyvből tanítok, ugyanis alapvetően nem könyvből tanítok), sőt, én magam is tanultam ezekből még annak idején.
Ezeket tehát mindenképpen tudom ajánlani. A te szintednek (középfokra hajtasz ugyebár) a kék könyv felel meg. (Ha sokallod az újkori, 6-7 ezer forintos árát, nyugodtan vedd meg valamelyik korábbi kiadást használtan, töredék áron!
)
A tanárt ugyanakkor nem mindenki tudja könyvvel kiváltani. (A többség nem tudja elképzelni, hogy önállóan is lehet hatékonyan tanulni, pedig abszolúte lehetséges.
) Az viszont jó taktika, ha először veszel egy jó könyvet, alaposan átveszed, és azon kérdéseiddel fordulsz segítségért tanárhoz, amelyeket magadtól már nem tudsz a könyvből ill. más forrásokból feldolgozni.
-
b0bcat
addikt
válasz
devil-k #1403 üzenetére
Tényleg nem kötekedni akarok, de a "nem mélyíti el" és a "kezdőknek kevés" szerintem két nagyon távoli állítás.
Elmélyíteni - meglátásom szerint - nem a kezdők tudását kell ill. lehet, hanem a haladókét.
Úgy értetted, amit írtál, hogy nem magyaráz a két könyv elég alaposan/szájbarágósan, és ezért nem elegendőek? Tudnál példát mondani, hogy egy másik, "komolyabb" nyelvtankönyvvel szemben miben maradnak alul?
Egyáltalán nem akarom védeni Nórikát (alapból gáznak tartom, ha valaki a nyelvoktatási szolgáltatását az arcával próbálja eladni...), de ami minta oldalt láttam az igeidős könyvből, az korrektnek tűnt. (Meg aztán 150 oldalon keresztül a 12 igeidőt taglalni... Jó sok példamondat lehet benne.
)
Komolyan érdekel!
-
SOAD19
addikt
-
SOAD19
addikt
válasz
devil-k #1363 üzenetére
Kicsit kényelmes típus vagyok.
Majd rákeresek magon is, bár 1,5 nem vészes, ha kinyomtatnám, az se lenne sokkal kevesebbe.
Tegnap a korábban letöltött Modern Family-ből néztem egy részt angol felirattal, és nyelvvel, de nekem ez is gyors, még elolvasni is alig tudom az angol szöveget, nem hogy megérteni. Mindegy, korábban már kérdeztem itt, hogy milyen sorozatokat ajánlottak gyakorlásra, mindjárt visszakeresem, hátha találok valami könnyebb nyelvezetűt, és nem utolsó sorban olyat, amiben lassabban beszélnek.(#1362) Mercutio_
Köszi! Találta egyet, megnézem.
-
SOAD19
addikt
válasz
devil-k #1351 üzenetére
Hali!
Én egy éve járok angol tanárhoz, nála végre megtanultam, megértettem a nyelvtant, viszont a szókincsem eléggé gyenge. Ezért gondolkozok olyan anyag beszerzésén, amiben a leggyakrabban használt szavak, kifejezések vannak, mert pl. a "csöpögő csap"-ot nem hiszem, hogy sokat fogom használni.
Az előbb a neten próbáltam ilyet keresni, de ki tudja, hogy azok mennyire megbízhatóak. Ez a tematikus szótár jó lehetne nekem (közép szintre)? Középre hajtok, és a tanárom már most szeptemberben küldene írásbelire, viszont én egyáltalán nem érzem, hogy készen állok. A nyelvtan megy, de szokott adni háziba egy adott szöveget aminek a végén kérdések vannak, amelyekre magyarul kell válaszolni a szöveg alapján. Elvagyok vele vagy 1-2 órát is a sok szótárazás miatt, emiatt elég idegölő is.Illetve milyen alternatívát tudnátok ajánlani a webforditas helyett, amivel le tudok fordíttatni angol mondatot, sokszor ellenőrzés gyanánt is megnézem, hogy érti-e az oldal, hogy mit akarok mondani.
-
Traxx
őstag
válasz
devil-k #1348 üzenetére
Azt biztos, hogy ha én iskolásként ilyen lehetőségekhez jutok, mint amilyenek most vannak (33 vagyok), akkor jóval előrébb tartanék.
Mondjuk jönnek hozzánk külföldi sofőrök, akik elvétve tudnak angolul, németül még gagyognak is valamennyit, az alapokat meg úgy is el tudom mondani
De ők ált. a balkáni államokból érkeznek, vagy törökök, ilyesmik. Az elmúlt éven talán 1 volt, akivel angolul boldogultam, meg vagy 2-3 magyar volt, a többiekkel német+kézzel-lábbal ment
-
Traxx
őstag
válasz
devil-k #1346 üzenetére
Nekem is megvan a nyelvvizsgám (csak még közép C volt lánykori nevén
), de ettől még sajna az van, hogy egyedül neheze(bbe)n megy. Így vagyok behangolva
Nekem volt 4 év német gimiben, szintén nem szerettem, de a 4 év alatt 3 némettanár és 2 különböző csoportba dobálás, plusz az, hogy második nyelvként tanultam, nem segítette elő a megszeretést. Vannak ugyan hasonlóságok, de az angolt logikusabbnak tartom.
-
Predator2
addikt
válasz
devil-k #1311 üzenetére
Is-is.
Lehet én vagyok rosszul összerakva, de én hiába nézek angol videókat, vagy hallgatok angol zenét, játszok angolul stb... nem értem mit mondanak benne.
Most olyan helyen dolgozom ahol lehetőségem van zenét/angolt hallgatni.
Arra gondoltam tanulnék munka közben angolul, főként szavakat.Mit ajánlotok ilyen célra? Amit rá tudnék rakni mp3 lejátszóra és hallgathatnám munka közben?
Esetleg kinyomtatnám hozzá a szószedetet és akkor azt is megtanulnám hogyan kell leírni.
Gondolom itt nincs az, hogy angolul gondolkodj. Vagy tudja az ember a szavakat vagy nem....THX
-
MaciG
addikt
válasz
devil-k #1308 üzenetére
Az engVid és az Oxford Advanced Learner's Dictionary valóban nagyon jó ( vagy ennek a cambridge változata), de én az 5 perc angol helyett inkább az Oxford angol nyelvtan-t ajánlanám.
-
cekkk
veterán
válasz
devil-k #1306 üzenetére
Sokan nem értik, hogy nyelvtanulás alatt nem magyarul kell gondolkozni, hanem angol fejjel.
Akkor te lecserélted a fejed egy angolra?Nekem ez a könyv vált be, és érdekes dolog ez, mert angolok írták, de Angliában pl nem így tanítják a nyelvtant, mint máshol a világban.
Legalább is volt oktatónénim szerint akik kint tanított.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i7-4600M I 8GB I 180GB SSD I NVIDIA i 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged