- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
Arról nem is beszélve, hogy az egész "világ" is angolul van. Minden más nyelv (szinte) csak utána jöhet. A némettel én nem is próbálkozom többet, bár, ki tudja... Majd egyszer...
Egyébként meglepő, hogy mennyire jó angol nyelvkönyvek vannak ma már. Ha 10-20 évvel ezelőtt ilyenekből tanítottak volna (és ha lett volna internet is), akkor nem itt tartana a nyelvtanulás idehaza.
-
devil-k
nagyúr
Ha van egy biztos alapja az embernek, akkor nem kell hozzá már tanár. Én a nyelvvizsgámra (B2 angol) teljesen magamtól készültem fel 1 éven keresztül. Értsd jól: Nekem 14 évig németet tanítottam, utáltam, sosem ment. Aztán elkezdtem angolul tanulni, nulláról. 4 évet tanultam tanárokkal, majd 1 évet magam. Szóval ha van egy alap, aztán könnyű magad haladni, de ez alap nélkül nem fog menni senkinek sem.
-
Mister_X
nagyúr
LingQ, itt vannak tök jó anyagok, podcastek, valamint van közösségi beszédgyakorlás is Skype-on keresztül. Angolul kezd el a klasszikusabb filmeket nézni (Star Wars, Lord of the Rings, stb), pár sorozat (How I Met Your Mother, Big Bang Theory, stb.), valamint videojátékokat feliratok (subtitles) nélkül játszani. Dragon Age és Mass Effect pl. nagyon ajánlott, mert ott mondják a magukét, aztán felugrik pár válaszlehetőség, tehát koncentrálni kell.
Én ugyan ezt csinálom, csak japánnal, a Star Wars tisztára mint kés az ablaküvegen (- Omae no chichi wa washi da! - Uso da... uso da!), sorozatokat kibliccelem animékkel, valamint a legtőbb PC-s játék japánul megy - meglepő, hogy mi mindennek van nemhogy felirsta, de még szinkronja is
Skyrim profi lett.
-
MaciG
addikt
Úgy lehet fejleszteni hogy minél többet hallgatsz angol szöveget. Nekem is ez volt a gyenge pontom, de rengeteg angol szöveget hallgattam és azóta szerintem ez lett a legerősebb.
pl.: Luke English
más.
Az mitől lehet szerintetek, hogy ha tudok egy szót akkor ha angolul hallom akkor egyből beugrik mit jelent magyarul, de ha magyarról kellene ugyanazt angolra akkor az istenért se jut eszembe. :S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- E-roller topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xbox Series X|S
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest