- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Akciófigyelő: kedvezménnyel nyit az Earfun Air Pro 4+
- Motorola Moto G67 Power előzetes
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheReMiXeR
senior tag
válasz
Shadows
üzenetére
délelőtt nekem is kellett egy félórás vendég után szellőztetni...
vaze mi lehet otthon a kéróba? a nyest biztosan elkerüli a házat mert utálja a görény szagot, de lefogadom, hogy még a görény se bírná sokáig...
láb/segg/pöcs szag vegyesen... még jó hogy nincs már 40fok meleg... -
adik
őstag
válasz
Shadows
üzenetére
behozza megmutassa jéééééé ASUS F5
Pedig az milyen jól nyomtat!
Varta Platinum aksit, 2 db-ot kért a vevő, kiszámláztuk, majd fizetett, mi pedig mondtuk neki, hogy adjuk azonnal. Raktáros keresi, én addig értékesítek tovább, másnak, majd elkezdem én is keresni - miután 15 perc keresgélés után kijelelntettük, hogy sajnos nem, nincs olyan aksink, amit kiszámláztunk, elkevertük, nem találjuk, szóval bocsánat, és pénzt visszadjuk, ésvagy nézünk mást helyette, elkezdett fejhangon hisztizni a véglény, hogy ez felháborító, és panaszkönyvet azonnal! Természetesen beírt. Ok, kifelé még egy fogyasztóvédelmi feljelentést is kilátásba helyezett. Igen, 2 db meg nem talált Varta Platinum aksi miatt. Elnézést kérek ez úton is a kedves vevőtől. (És ezennel javaslom a Taigetosz intézményének helyreállítását.)
[Szerkesztve] -
ML320
senior tag
válasz
Shadows
üzenetére
Nagyker cég szállítója mesélte a konkurenciánál történt esetet:
Nőci bemegy a boltba, és letesz egy patront, hogy rossz, meg kellene nézni. A boltos ránézett, megszáradt festéket látott csak, ez alapján közölte:
- Cserélni kell a patront.
- Miért?
- Be van száradva.
- Nekem ezt ne mondja! Tudom, hogy van rá módszer, hogy megcsinálják! Mondták már az ismerősök!
- Jaaa! Természetesen van egy módszer. Melegíteni kell egy kis tálkában vizet, és vigyázni kell rá, hogy PONTOSAN 38 fokos legyen. Nagyon kell erre vigyázni (a hölgyemény tátott szájjal itta minden szavát, míg az eladó rezzenéstelen fapofával mondta a mondókáját), tehát pontosan 38 fokosnak kell lennie! A patront jobb kézzel óvatosan bele kell ereszteni, hogy a perem fölött két milliméterig álljon a víz. Szép lassan el kell kezdeni rezegtetni. Miután fekete folt kezd kialakulni a patron körül, akkor szépen ki kell dobni a patront, majd bejönni hozzánk és venni egy újat!
Hogy visszament-e az új patronért, arról már nem szólt a fáma

-
Zofren
aktív tag
válasz
Shadows
üzenetére
nemrég volt itt egy gép ujratelepités miatt. fonok lementette a dokumentum konyvtárat ugy ahogy van (temp-pel egyutt). Gondolta csak ott vannak a doksik. Tévedett. Ember elvitte és másnap telefonon hivta, hogy hol a szakdogája, mert azt nem találja. Hát ahova rakta. ''Én a Windows mappába raktam.'' felelte a vevő. Nos ennyit rola.
Kedves ugyfelek! Az a Dokumentum konyvtár nem véletlenul van, de ha mégse azt használjátok, szoljatok! Én kulon particiora mentem. -
proper
őstag
válasz
Shadows
üzenetére
elhiszed, nem hiszed az már a te bajod, tölem kb 3méterre ült a csaj és ez még az okosabbik változat volt mert jár ide egy gyerek is akinek a chat.hu-ra a regisztrácio majd 1 óráig tartott, majd mikor benyögte hogy msn-t is szeretne dobtam egy hátast
na meg az állandó miért nem megy az iwiw kérdés is ki tud már akasztani -
Djuree
félisten
válasz
Shadows
üzenetére
mindegyik 6600gt-n van hsi, nekem is volt.
honnan tudod hogy már nem szerzett-e be hsi hűtőt is, mert nincs a hirdetésben.
arra egy külön kis zalman borda kell, kék színű párszáz ft, nekem is van eladó belőle.
lehet a hirdető nem tud róla, de majd rájön ha leég a karija, vagy valaki nem szól neki előbb, de ezért még nem kell leszólni.
net84:
nem értem miért fura hogy 2év 9hónap múlva baszódik el valami.
ami elromolhat el is romlik, Murphy szerint is.
nekem is volt olyan memóm ami élettartam garis és 3 évig bírta, ki is cserélték ahogy kell, pedig szüleim gépében volt, se húzva nem volt, se +fesz se semmi és mégis elbaszódott.
gondolom ahogy száguldoztak az elektronok benne, elkoptatták belülről...
[Szerkesztve] -
Djuree
félisten
válasz
Shadows
üzenetére
ez miért lol

net84:
ez kis önmagamra emlékeztet kicsit (voltam vagy 14 éves).
még annak idején elromlott a vga-m és faterral elmentünk a boltba hogy még garis csinálják meg.
erre minden nap!!! bementem az üzletbe megkérdezni hogy kész van-e, már alig bírtam gémelés nélkül
gondolom örült az eladó...
3 hétig ezt játszottam, és az egyik nap nem az fogadott, hogy még nincs kész, hanem az hogy mindjárt hozom, valami kegyetlenül örültem, az volt az egyik legboldogabb pillanatom
mi az hogy 3 hónap volt a garból, akkor is meg kell csinálnotok ha már csak 1 perc van a garból![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bullseye
addikt
válasz
Shadows
üzenetére
hát, azért ha a noteszbe vesz pluszmemót, és az nem működik együtt a noteszével, akkor azért illik cserélni/visszázni. Vagy pl. a régebbi gépek a kétoldalas SD memóval. Mondjuk ha szólna előre, hoyg miylen gépe van, akkor még jobb lenne, de miért szólna, honnan venné, hoyg számít?
-
Dzoli
tag
válasz
Shadows
üzenetére
Nekem sulinetes sztorim volt anno.
Megvették a gépet, monitoringon beregisztrálom, számlát megírom, matrica felragaszt.
Boldogan távoznak
, majd másnap jönnek, hogy neki csak minimálbére van /ami nem adózik, így adókedvezmény sem jár vissza
/, és hogy ezt én nem modtam el neki. 
Mondom a törvény szövege adot, meg megy már 1-2 éve, azért ennyi fogalma azt hittem van a dologról. Vagy felhívhatta volna az APEH-et, hogy ugyan mondják már el neki hogy is jár a sulinet adókedvezmény. Mondja: Írjak neki másik számlát másik névre, mert egy másik illető vissza tudja igényelni a 60000 Ft-ot. Mondom az nem olyan egyszerű, mint képzeli. Na erre jött a felháborodás, hogy így meg úgy beperel, mert így elesik az adókedvezménytől, meg elmegy a fogyvédhez, hogy félre tájékoztattam, stb. Ha szépen megkér, még meg is csinálom neki, de ilyen hangnemre mindig megmakacsolom magam
. Távoztak, majd pár óra múlva egy kedves női hang a helyi békéltető testülettől fölhív. Ő is elmondta az illetőnek, hogy semmi jogalapja nincs a reklamációjának, és hogy nem az én dolgom őt tájékoztatni az adótörvényekről, és ugyan honnan tudhattam volna, hogy csak minimálbért kap.
Megegyeztünk, hogy üzletpolitikai megfontolásból hajlandó vagyok másik számlát csinálni nekik, de nem azért mert igazuk van, és ezt legyen szíves a tudtukra adni. Visszajöttek, halgattak, mint a sül hal. Megírtam a másik számlát, új regisztráció, régi visszavonása, új matrica, halom papírmunka. A végén még egy ''köszönöm'' sem hagyta el a szájukat, csak sértődötten kihúztak az üzletből. Az ilyen mindig kiábrándít, és gondolkodóba ejt, hogy valóban kifizetődő-e egy-egy ilyen jócselekedet.
/Persze az ismeretségi körében utólag már rendesen elferdítve meséli el a sztorit
/
Ennél csak az volt jobb, mikor rákövetkező évben jöttek, hogy módosítsuk már a tavalyi sulinet számlát, mert a papa túl sokat keresett /4 M fölött/, és így már nem járt a kedvezmény. Húúú de sajnállak, de ezt már sajnos nem tudom megtenni. -
ML320
senior tag
válasz
Shadows
üzenetére
Mire gondolsz?
RAM-ok a Linux alapú Memtest, HDD-kre a gyári tesztek, komplett működésre a 3DMark, általánosságban meg Hiren's CD. És természetesen az XP telepítő a legjobb teszt
De a viccet félretéve inkább komplexen, mint rendszert nézzük a gépet. Vannak aprócska hibák, ami végett egy gép/alkatrész/eszköz cseréje nem elvárható. Csütörtökön átadtunk egy gépet, este már telefonáltak, nem indul. Nálunk ment. Pénteken behozták, csak kontakthiba volt. Hogy a szervízes szerelte össze hanyagul, vagy a szállítás során került extrém helyzetbe a gép, nem tudhatjuk. Nem volt hőbörgés, a gépet azonnal megnéztük, 10 perc múlva már vihették is. A srác a saját szemével láthatta.
Pénteken meg én raktam össze egy gépet. Természetesen nem indult. Táp jó. mindent kiszedek, továbbra sem megy. De deszkában indul!!! Anyád. A bekapcsológomb mögötti kapcsoló volt a ludas. Csak újra kellett forrasztani...De az ilyen hibák mindig a sűrgős munkáknál jönnek ki.
De ha egy vinyó bad szektoros, és az terjed, akkor nem értem, miért szivatnak minket és az ügyfelet azzal, hogy visszaküldik. Melyikőtök dolgozna szívesen, mentene családi képeket, arhiválna egy bad blockos HDD-re?!?
Ha egy VGA passzív hűtésű, és fagy, akkor mondjuk emlékeztetjük a vevőt, hogy mi javasoltuk a plussz hűtést beszerelését! Ebben az esetben a vevő részéről várok el kompromisszumot, hisz az ő spórolása, és hülyesége, hogy nem üzembiztos a gépe.
Router, amiit minden második nap resetelni kell. Azok az alkatrészek, amit egy-két óra után (esetleg két nap) kezdenek hibázni. DVD-író, ami minden negyedik lemezt elront. Ezek a cuccok teniszlabdát játszanak a mi és a gyártói szervíz között. Szerintük jó. Szerintem és a vevő szerint nem. Ebben az esetben vagy átmegyek bunkóba, vagy kénytelen vagyok hozzányúlni az cucchoz. Ez is bunkóság, de a szükség törvényt bont.
A használatos tárgy: két vezeték és egy 6V/4.5Ah aksi. Gyors áthúzás a forrasztásokon, a lényeg, hogy ne maradjon égésnyom. Az csak a villámvágott gépeknél követelmény!!!
Vagy van valakinek jó nagyker szervíz tapasztalata? Olcsó ár, jó árukészlet, gyors szállítás, és gyors, valamint korrekt, elvárható garügyintézés? -
ML320
senior tag
válasz
Shadows
üzenetére
Ja, ez az, amikor a nagyker szervíz istent játszik...

Nekünk 2 helyről jönnek kiemelten az apróságok, de egyik nagyker sem akar olyan nagy hajlandóságot mutatni az eszközök cseréjénél... A bad blockos vinyókat előszeretettel küldik vissza mélyformázva, javítva. De idővel mindig megoldom, csakhát nem szívesen fordulok ehhez a módszerhez. Hétfőn az egyik célszerszámról csinálok egy képet
-
Chaser
legenda
válasz
Shadows
üzenetére
Ha bades akkor ki kell cserélniük...
Volt ma pár érdekes emberke, de a legjobb egy cigányasszony volt, aki először valami rontást akart rólam levenni- gondolom jópézé
-, aztán a kolleganő gépére gerjedt rá..Mikor már elmondtam neki töviiről-hegyire mindent amit tudnia kell a gépekről, többek között hiába is venné meg kolleganő gépét, nála akkor sem lenne otthon net, mert az szolgáltató függvénye, neki meg nincs előfizetése, még1x megkísérelte levetetni a rontást rólam, azt mondja:
-Látom, hogy nagy boldogság előttt állsz..csakhát a rontás..
Én:- Köszi ez már megvan.../mármint a boldogság
/
Ő: Látom én azt is /
/ De a szemedben látok valami vöröset!
Én: Jah, az lehet, ugyanis ma éjszaka se aludtam..
Ő: Látom azt is!/
/
Aztán kiegyeztünk abban, hogy 1x még benéz, hátha meggondolom a rontás-levétel dolgot, ő meg lehet vesz egy gépet..bár ezt kétlem
szerk: jah meg lehet lenulláztam a fénymásolót, egy picsa valami műanyag fénymásolható fóliát hozott be, kérdeztem fénymásoltatott-e már rá itt, persze hogy igen.. mondom egyet kipróbálok, a fele műanyag sz@r ráolvadt a hengerre
egy részét már levakartam, mostmár nem mindig egy képet nyomtat ki
csak a lap akadozik néha-néha..
[Szerkesztve] -
-
TBC
tag
-
hm
aktív tag
-
eziskamu
addikt
válasz
Shadows
üzenetére
A defrag miért kellett, nem chkdsk? Miután bemásoltad a hiányzó fájlokat, nem próbáltad meg újra a chkdsk, a fixmbr és fixboot parancsokat? Passzol a telepítőlemez és a fent levő xp service pack-je és nyelve? Mert mondjuk sp1-es cd-vel nem biztos hogy sp2-őt lehet regenerálni, mert mintha egyszer nem ment volna nekem, bár lehet én voltam a balf@sz
[Szerkesztve] -
adik
őstag
válasz
Shadows
üzenetére
Most egy szakmunkást hogy ültessek le az arhicad elé
1. vedde le a kabátját
2. kicsit húzd kiljebb a széket
3. ha leült, segíts neki és told be alá a széket
4. kérdezd meg, hogy hozhatsz-e neki egy kávét
- mintha a feleségedet* ültetnéd le egy étteremben.
* kompatibilis személlyel helyettesíthető... -
-
Chaser
legenda
válasz
Shadows
üzenetére
''A termékhez nincs illusztráció''

Rohadt meleg van kinn, nagy a pangás...azért volt pár érdekes figura ma is
Gépbővítésre behoznak egy gépet, mert nem mennek rajta már a gamek. Azt mondja a srác, az egyik játék 7 gb memóriát kér..mondom: heeeee?
világon nincs annyi
Mire apuka: lehet ám hogy elnézte, még csak kezdő a számítástechnikában. Én: nem lehet, biztos.
Aztán jól elröhögtünk hárman, hogy a srác mekkora memóriaigényes progit talált
-
Dzoli
tag
válasz
Shadows
üzenetére
Volt egy kuncsaftom, aki sérelmezte, hogy az alaplap zacskója már nyitva volt, és a ram lábain is mikroszkópikus karcolások vannak, tehát ez már használt. Hoztam neki újat, és az orra előtt bontottam ki. Szívem szerint megkérdeztem volna, hogy nős-e, és hogy szűz volt-e a hölgy mikor elvette, mert ha nem, akkor az már HASZNÁLT.
-
net84
őstag
válasz
Shadows
üzenetére
én tudok főzni
tojást, szalonnát, gyorsfagyasztott pizzát...és pudingot is
éhen nem halok...
pulcsi - ez még nem is annyira vészes, hanem mikor bejön a kissrác, hogy neki 945-ös chipkészlettel rendelkező alaplap kellene (olvasta a neten, hogy az milyen jó) - aztán mikor mondom neki az árat, mutatom a lapot: és ebbe ugye megy 3000+-os Sempron proci
örülök a tájékozott vevőknek 
[Szerkesztve] -
Hequila
őstag
válasz
Shadows
üzenetére
ő:menny lesz akkor 2000ft
én:igen!!
ő:itt 1 ötszázas
Na az ilyeneket tényleg nagyon pofán kellene baszni... Egy biztonsági őrt meg egy buzit kellene rendszeresíteni, a biztonsági őr megfogja az ajtóban, rács lehúz, és a pincébe levinni, ahol a buzi várja... a többit el tudjátok képzelni (Ponyvaregény)
mod: mi bajod az NF7-S-sel???
[Szerkesztve] -
-
-
szepi79
őstag
válasz
Shadows
üzenetére
Lehet hogy ki kéne szaladni a bolt elé szinte meztelen és egy codegen házból magadraönteni a vizet hidd el lenne forgalom
már ne haragudj meg, de ez gusztustalan volt. egyrészt már nem menő meztelenséggel hirdetni. legyen helyette enyhén átlátszó fehér póló és sort. meg codegen ház??? na ne... inkább valami jobbfajta cooler master...

-
net84
őstag
válasz
Shadows
üzenetére
szvsz esélytelen - vegyél egy G1 v. G2 notit és biztosan adnak hozzá
- én egy sz@ros optikai meghajtót nem tudtam szerezni az asus notiba - igaz azóta megoldódott egy pioneer személyében.
Heti termés: (agybajjjjj)
- csajszi behoz egy gépet (sokadjára), hogy mostmeg a hang tünt el róla, de a hangfal jó, mert azt kipróbálták. Felvettem, mondtam nekik, hogy holnap (szerda volt) neki tudunk állni, és pénteken érdeklődjenek. Megegyeztünk a szombatban, mert nekik az lesz a legkorábban jó. A gép maricája szerint elviekben garos a masina nagy része, meg még sulinetes is. No mondom jó van, megnézem a szervízbe. A gép összes hibálya, hogy a master volume-on akkor a elnémítva felirat volt, hogy csodálkoztam volna, ha megszólal. Ezt tényleg megoldottuk garanciába
Telefon:
- jó napot! foglalkoznak szoftvertelepítéssel?
- jó napot! Foglalkozunk, de mire gondol konkréten?
- xp kellene...
- csak és kizárólag jogtiszta szoftvereket telepítünk, beleértve az operációs rendszereket is. Amennyiben megvan a gyári telepítő lemez/van a notebook-on eredetiséget igazoló cimke vagy megvásárolja nálunk az új operációs rendszert.
- Hát vettem én angliában egy notebook-ot, amin angol xp volt. Hazajötem letöröltem, és a barátom feltelepített egy magyar xp-t. De kaptam egy vírust, letölttömmel egy vírusírtót, leírtottam a vírusokat, de most nem megy megfelelően a gép. Ezért kellene újratelepíteni.
- csak, ha megvan az eredeti lemez és a matrica (mégha a matrica lenne csak meg, akkor sem vállalnám, mert angol marica + magyar xp, megintcsak nem legális, sőt, én német home oem matrica + magyar home telepítő kombóval sem jött össze. A telepítéskor elfogadta a kódot, aktiválni nem lehetett)
- hát a barátomnak jogtiszta xp-ja van, tehát akkor amit telepített a notebook-omra, akkor az is jogtiszta, nem?
- Nemvalószínű! ...
- de én töltöttem le a netröl is egy telepítő lemezt, akkor az sem jogtiszta, és az akkor baj igaz?
- igaz!

Még megkérdezte az op.rendszer árait, oszt megköszönte és lebaszta a telefont.
De tanultam is valamit tegnap késő délután:
- Azt a képzeletbeli vonalat, amit húztam magamnak, azt elérje a processzor teljesítménye!
- és hol van az a képzeletbeli vonal?
- azt nem tudom, függ az ártól is.
- végül meghúztuk a C2D 1,83GHz 2MB cashe CPU-nál a vonalat.
De ugyanezt a ''parasztott'' kellett kijavítanom 4x, hogy nem PCI-Extra, hanem PCI-Express VGA, ami neki kell. Mikor ötödszörre is Extrázott a telefonba, akkor már ráhagytam. Főleg azután, hogy burkoltan célzott a beszélgetésünk elején, hogy ő programozó és nem hülye a számítógépekhez - de neki olyan alaplap kell, amire 4 IDE eszközt fel lehet kötni - végül csak feladta amikor eljutottunk a C2D procikig... -
eziskamu
addikt
-
adik
őstag
válasz
Shadows
üzenetére
Gondolom nem lanpartykra viszed. Mire használod? Rendereléshez, vagy földönkívüli értlemes lényeket seti-zel vele?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
bocsi.
amúgy respect a matuzsálemnek, szerintem sokunk csorgatta egy ilyen után a nyálát nem is olyan régen. Milyen házban van? Van hozzá korhű s3 kártyám, ha gondolod előkerítem... -
Djuree
félisten
válasz
Shadows
üzenetére
kis OFF:
ez olyan mint amikor tegnap voltunk egy ált. iskolában klímát szerelni és elbarikádoztuk magunkat padokkal hogy a kis lurkók meg a tanítók ne zavarjanak a munkában.
erre az összes kis törpe meg a tanítók is átrágják magukat a fal és a pad közötti 20 cm-es résen vagy eltolják a padot
holott kb. 5 méterrel arrébb van még egy ajtó, de azt már nem látják vagy messze van és nem akarnak addig elmenni 
ezek nem látják hogy dolgozunk
vagy leszarják ennyire az embert...
pedig ők sürgettek hogy menjünk már mert nagyon meleg van bent, erre meg nem hagynak melózni, a végén már olyan ideges voltam hogy namég (ráadásul létrán dolgoztam és minden ötödik gyerek belerugott egy kicsit ahogy elszaladt a létra mellett
, több mint 100 kiló vagyok és 2 méter magas és egy szar műanyag létrán álltam, már hajlott rendesen
).
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3640
- HIBÁTLAN iPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Új Asus 16 ROG WUXGA IPS 165Hz G-Sync i9-14900HX 32GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Beszámítás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Megegyeztünk, hogy üzletpolitikai megfontolásból hajlandó vagyok másik számlát csinálni nekik, de nem azért mert igazuk van, és ezt legyen szíves a tudtukra adni. Visszajöttek, halgattak, mint a sül hal. Megírtam a másik számlát, új regisztráció, régi visszavonása, új matrica, halom papírmunka. A végén még egy ''köszönöm'' sem hagyta el a szájukat, csak sértődötten kihúztak az üzletből. Az ilyen mindig kiábrándít, és gondolkodóba ejt, hogy valóban kifizetődő-e egy-egy ilyen jócselekedet.
/

![[kép] [kép]](http://delfin.unideb.hu/~ki0008/006.jpg)