-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Willie
őstag
-
Tapló
csendes tag
válasz
Willie #74828 üzenetére
Én csináltam két nas közötti szinkronizálást, tök jól működött, bármilyen megosztott mappát oda vissza lehetett szinkronizálni. Viszont a frissítések során már nem lett kompatibilis a régi 6.1-es DSM, és most ahogy nézegetem, nem teljesen egyértelmű, mert létezik két nas közötti szinkron csak nem találom a hozzávalókat
"A Synology Drive Server egy átfogó megoldás a fájlok tárolására, kezelésére, megosztására és szinkronizálására. A Synology Drive rendszergazdai konzol központi kezelést és felügyeletet biztosít, a Synology Drive lehetővé teszi a fájlok webes portálon keresztüli elérését, a Synology Drive ShareSync pedig a Synology NAS eszközök közötti szinkronizálásért felel."
A drive server megvan, de ezt a Drive Sharesync-et nem találom. Pedig az egyik NASra az kellene, hogy a szinkronizálást indítani tudjad, a másik csak szerverként funkcionál.
Ja... Most olvasom, hogy a synology driver server csomaggal automatikusan települ a sharesync is. Akkor ez is megvan. -
dkess
őstag
válasz
Willie #60167 üzenetére
Szia,
A 2 db 3 TB -os HDD helyett gondolkozz inkább 2*4 TB -ban. Pár ezressel drágább - jobban megéri.
3 vagy 4 TB -os méretben sem a Red -et - sem a Purple -t nem ajánlom. 6 TB felett mehetne a Red (ott nagyon jók), de amennyiben maradunk a 3 vagy 4 TB -os méretnél, akkor Seagate Ironwolf (nem a "Pro").
-
dkess
őstag
válasz
Willie #59308 üzenetére
Szia,
Igen, ezzel az anomáliával én is találkoztam gmail -es értesítések esetén. A legfrissebb DSM -ben ezt már javították elméletileg - legalábbis a release note -ban benne van: "Adjusted the personal notification mechanism to comply with the latest Gmail API." ( [link] ).
Amennyiben nem frissült automatikusan a DSM még az Oldaladon a legfrissebbre (ami valószínű), akkor azt megteheted manuálisan is.
-
MrCsiT
addikt
válasz
Willie #55314 üzenetére
"Bármilyen tippet szívesen fogadok, ahol mobilinternetről is azonnal a NAS-ra lehet szinkronizálni a telefonos fotókat." - DS Photo?
(#55334) , MrZed001 : "és valahogy távolról másolni kell fel új anyagokat is rá" - WebDAV ?
amúgy pedig, ha karácsonyi ajándék, akkor előtte simán egy hálózati kábellel rádugod akármire, és ugye, ha azonos IP tartományban van, akkor probléma mentesen tudsz rá másolni, jóval gyorsabban, mint bármilyen webes klienssel. -
Madwe
nagyúr
válasz
Willie #55310 üzenetére
Fotókhoz miért nem használod a ds momentset vagy ds photot? Ok, 7.0s dsmmel a kettőt egybe gyúrják majd végre synology photos néven, az lesz az igazi, de privát használatra jellemzően a moments elég. Vagy ezek nincsenek droidra? Nem tudom h adott készülékeken mennyire agresszív a memóriakezelés s fut e a háttérben, lehet ezzel is lesz gond, de egy próbát megér (iosen simán fut háttérben ha kell, csak wifin ha kell stb) Távolról is működik
-
törölt tag
-
-
gyugyo79
addikt
válasz
Willie #55253 üzenetére
A DS Cloud sajnos csak addig működik jól amíg fut "rendesen" már háttérbe rakva is ki tudja sok android annyira lőni, hogy a módosításokat ne vegye észre. Onnantól meg nincs meg a szinkron + lekezelve, programozva ennek a megoldása, kezelése.
De sajnos tényleg ahány android változat annyi képen tud működni.
nézd csak meg kerestem egy hozzászólást ami jól jellemzi a helyzetet. link
-
-
gyugyo79
addikt
válasz
Willie #53620 üzenetére
A windowsba 1 smb szerverhez 1 felhasználóval lehet alapból csatlakozni.
A leírásod szerint te már az adminnal próbálkozás előtt egy másik useral felcsatolsz könyvtárakat.
Vagy első körben azzal csatlakozz le és utána az adminnal menni fog vagy keress rá a host fajlos trükkre vagy más megoldásra amivel át lehet verni a windows ezen hülyeségét. -
krealon
veterán
válasz
Willie #45770 üzenetére
"UPC-s helyről DIGI-s helyre vittem a DS216J-t. Korábban már volt itt és tökéletesen működött. A NAS ONT-re csatlakozik, ami egy HG8247H. Kinyitottam a szükséges portokat és mégsem érem el kívülről."
Ellenorizted, hogy publikus IP cimed van-e? Mert ha nem, akkor hiaba forward-oltad a portokat.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Willie #45783 üzenetére
A leírásod alapján teljesen "jól működik" (beállítások szerint) minden. Annyi, hogy az ont a 80 -as porton van (meg tippre a 443-on is)
Ha nem írod a portot és http://.... -al hívod meg a NAS DDNS címét akkor a 80 porton próbálja meg a vissza kapot ip címet elérni ami a te esetedbe az ONT ha https:// akkor meg a 443 port.
Nézd meg, hogy ha ezeket beirányítod akkor jó lesz e. A NAS csak ha a kérés eljut hozzá fog átdobni ezekről a DSM felületére (ami nálad a 60030 / 61052 porton van). De ez is csak amíg nem volt webstation/ photostation vagy valami más beállítva a 80/443 -as portra.Igazából a legjobb ha beírod mindig a portot a NAS -hoz mert megszokod.
+
Amúgy se jó ez így, hogy a ONT felülete elérhető WAN irányból pláne, hogy meint csak tipp de a default szolgáltató által beállított fn/pass -al be is lehet rá lépni.... (Nem ismerem az eszközt de ez így van default ? ) -
gyugyo79
addikt
válasz
Willie #44300 üzenetére
A külső hozzáférés DDNS résznél állítottál be anno Synologys címet?
Ha arra rámész és szerkesztést választod akkor ott látnod kell egy külső ipv4 címet ami mellet van egy gomb, amivel be is tudsz írni manuálisan egyet.
Nézd meg, hogy a csatlakozás ellenőrzése itt lemegy e. Ha itt beírsz valamit (ha nincs ) és bezárod akkor ott a fenti menube van egy frissítés most ha azt futtatod utána már a jó / vagy ha te megadtál valamit IP látszódik a fióknál ? -
gyugyo79
addikt
válasz
Willie #43916 üzenetére
Érdemes átgondolni, hogy kell e és ha igen mennyin hagyjuk és persze ehhez hozzá tartozik az is, hogy mennyi helyet áldozunk erre. A 32 az iszonyat sok. A legrosszabb ha valaki nem is figyeli, tudja és csak a helyet keresi, hogy miért fogyott el.
De pld.: 1-en hagyva jól jöhet egy kódoló vírus után amikor mindenből marad egy jó verzió is. -
gyugyo79
addikt
válasz
Willie #43889 üzenetére
Létrehozol egy mappát amire adsz a felhasználónak akinek a nevével be akarod állítani írás/olvasás jogot. Vezérlőpult -> Megosztott mappa. Ha már van mappa és jogok is jók akkor ezt a lépést kihagyhatod persze.
Utána ezt a mappát engedélyezed a Cloud Staton Server/ Drive Rendszergazdai konzolja (amelyiket használod) -ban.
Ezek után már az adott felhasználóval/felhasználókkal akiknek joguk van minimum olvasni ez a mappa is beállítható lesz.Csak gyökér mappa engedélyezhető de utána már azon belüli almappa is beállítható.
A verziókra figyelj amikor a mappát engedélyezed mert szerintem még mindig 32 -n van alapból.
Azt is jó ha tudod, hogy a verzió követés az utána SMB, File Station stb. -n át hozzáadott-módosított-törölt fájlokra is alkalmazódik.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Willie #38707 üzenetére
Közös munkafüzet
Innen van egy link a társszerzőség funkcióhoz az is érdekelhet, sőt webdav on át lehet csak az fog működni.
A programnak kell ezt tudni amiben dolgoznátok, nem igazán Synology probléma ez.Mint ahogy nem is SharePoint ...
-
Willie
őstag
-
törölt tag
válasz
Willie #36534 üzenetére
Ebből szerintem sajnos nem derül ki majd semmi ... mert, a megújítás kérést a NAS kezdeményezi és a SOHO routereken a 80-as (443-as) port átjárható különben nem tudnál internetezni. (A böngészők a 80-as HTTP, 443-as HTTPS porton kommunikálnak.) Amennyiben a NAS tűzfalán blokkolod a 80-ast/443-ast, na az mérvadó.
(Kívülről indítva a kérést más a helyzet, mert annak el kell találni a LAN-on a sok eszköz közül a NAS-ig. Ezért a portforward.)
Portok:
Pl. 50000 fölött bármi választható.
A torrent maradjon.
-
törölt tag
válasz
Willie #36522 üzenetére
"Tehát akkor mit és hogyan kell ahhoz beállítanom, hogy a tanúsítvány folyamatosan megújuljon?"
Semmit. ... hiszen, ha megkapni sikerült ugyanazon az úton megy a megújítás is.
Amúgy a default DSM portokat használod?
Igen, a tűzfal bekapcsolás után alapból megengedő (semmit nem tilt). Pont a felhasználó önkizárásának elkerülése miatt.
A tűzfal beállítás kicsit bonyolultabb. Arról majd később.
-
törölt tag
válasz
Willie #36495 üzenetére
A tanúsítvány a DDNS-t (egészen pontosan a FQDN HOST-ot - ez a Te NAS-od - tanúsítja). Amennyiben elérhető a NAS és ez a DSM portokon történik akkor a NAS-on megjelenik, hogy rendben a megújítás (zöld lakat/lejárat). A tanúsítványt a kliens a tanúsítvány-szolgáltatótól kéri el. Ezért nem kell importálni.
Igen a WebDAV is a Let's Encrypt-et fogja használni és működnie kell, feltéve, hogy minden jól van beállítva és elérhető.
Egy tűzfalat mindenképpen érdemes használni egy lokális hálón. ... vagy a NAS-on vagy a routeren.
Nyilván a NAS tűzfala csak a NAS-t védi. A routeren lévő meg az egész belső hálózatot.
Lehet két tűzfal is. Csak összhangban legyenek egymással.A NAS tűzfal beállításánál oda kell figyelni, nehogy kizárd magad a NAS-ról!
-
törölt tag
válasz
Willie #36493 üzenetére
Elég a Let's Encrypt - nem kell a saját, az amúgy sem szerencsés, mert azt mindig importálni kellene az adott kliensre - és a Let's Encrypt-et sem kell megújítani kézzel, mert az egy automatikus folyamat. Csak a DS app-ok mindig jelzik majd, hogy a tanúsítvány megváltozott, de egyszerűen csak egy OK-val tovább kell lépni.
-
törölt tag
-
gyugyo79
addikt
válasz
Willie #36457 üzenetére
Igen. 2 Lemezesnél nem is lesz más lehetőséged, baj esetén (de ezt ne tudd meg ) a javítás lesz mint megoldás amit vagy ugyan akkora 3TB -os vagy nagyobb lemez behelyezésével tudsz majd megtenni.
Vagy nem javítod a raidet és együtt élsz azzal, hogy nyafog, hogy meghalt az egyik lemez. De ettől használható lesz tovább a NAS meg megmarad minden adatod.Viszont ha vissza olvasol akkor megtalálod, hogy mitől nem véd ez sem és ezért érdemes néha menteni esetleg egy szünetmentest még elé rakni stb opcionális dolgok amivel tovább lehet a rendelkezésre állást és a biztonságot is javítani ...
-
Doky1988
senior tag
válasz
Willie #36151 üzenetére
Figy. Én a 3 NAS közül igazából csak a 218play -t ismerem, mivel napokban vettem meg. Eddig Zyxelem volt. Igazából negatívumot talán csak annyit tudnék mondani róla, hogy a realtek proci miatt egyenlőre nemsok 3. féltől származó app telepíthető rá.Engem ez picit zavar, nekem kellett volna a znc is, meg a minidlna is, transmission az letölthető hozzá, alap dlna is megy végülis, ez szinte tud annyit mint a minidlna.Relatív én az appokat egyáltalán nem használom.Sem a DS photot, sem a Video Station appot se semmi extrát, igazából ezek fenn sincsennek, mert nincs igényem rá.
Más, ventillátor: Marhára tetszik, hogy DSM-ben lehet szabályozni a ventillátort. Én elég nehezen alvós vagyok, de olyan halk "Csendes üzemmódban" hogy még ha akarom sem hallom meg. Szóval nekem simán íróasztalon van szobába, lazán alszom tőle, pedig nagyon érzékeny vagyok a zajokra..
LED: Szintén idegesít ha villog minden benn mint egy karácsonyfa, hol ott még nincs karácsony
Kilehet DSMben kapcsolni a LED-et is, sőt időzítést is tud, én ezt használom, este 7től reggel 8ig nekem ne villogjon. Tökéletesen működik.
Na már most én leírom a 2 végletet neked. Megmondom őszintén én NAS-t csak azért vettem másikat, mert ez csendes.. HP ProLiant Microserver Gen10 fele nézelődtem, ami elég bestbuy. Sokkal erősebb mint egy NAS, többmindenre használható.. viszont ventillátorilag jóval hangosabb.Lehet megérte volna mókolni vele, venni bele csöndesebb ventillátort, esetleg szabályozót, de nem volt hangulatom meg időm se kínlódni vele.
Ára? 80ezerért vettem, én sokallom! Szerintem ennyit nem ér.
Bármi kérdésed van, írj ide és válaszolok.
Röviden és hosszan ennyi
-
Willie
őstag
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Willie #35937 üzenetére
Nem árt ha a szolgáltatói eszközön tudsz fix ip címet oszani a nas-nak, illetve tudsz portot forwardolni. Amennyiben nem (sokszor eléggé le vannak butítva szoftveresen a szolgáltatói eszközök), akkor érdemes elgondolkodni egy saját router beszerzésén, amiben a Milyen routert? címmű topikban kaphatsz további segítséget.
-
törölt tag
válasz
Willie #35933 üzenetére
Hali
User szinten ha nincs jogosultságod, nem jelszót kér, hanem nem mutatja jellemzően az adott mappákat.
Hátránya annak, hogy nem nálad van, hogy a beállítgatások nyűgösek lehetnek, ha a routert nem éred el távolról. Port forwardok akár később is jöhetnek, ha épp úgy áll, hogy új szolgáltatást lőnél be...Ha a szüleid gépét eléred pl teamviewer és társai körrel, onnan is állítgathatod a routert, csak az se kényelmes túlságosan...
Távoli elérésre így, van megoldás, csak én nem szeressem. A jó a vpn lenne de az nem lesz gyors, van WebDav amit ha összelősz szintén fel lehet mountoltatni a cuccot.
Ftp-n is elérheted a cuccodat, de akkor már ftps vs sftp a javasolt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged