- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- MIUI / HyperOS topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
1.
SHR1 és SHR2 között a lemezek meghibásodási toleranciája az eltérés. Magyarul az SHR1 az 1 db lemez meghibásodását tolerálja.
Minden adatod megmarad, az rendszer elindul. Érdemes azonnal cserélni a hibás lemez.
SHR2 ugyanez....csak ott akár 2 db lemez is meghalhat.
Természetesen 1 vagy 2 db lemezzel kevesebb az elérhető tárhely.2.
Több de kisebb HDD esetén több fiókos NAS-t kell venni.
Kevesebb de nagyobb kapacitású lemezek esetén kevesebb fiókos modellt is lehet venni.
Pl : Nekem van 12 fiókos ( DS2415+ ) és 4 fiókos ( DS918+ ) modellem is. Előbbibe 12 lemezt is pakolhatok , míg utóbbiba csak 4 db a maximum.
3.
A régebbi modellek esetén szokták kérdezni, hogy bele megy a 8 TB-s lemez ? ....mert az adatlapon csak 4 TB-s lemez szerepel.
Nos....amikor a régi modell megjelent még a 4 TB-s lemezek voltak elérhetőek. A gyártó viszont az elmúlt 2-3-4-5 évben nem változtatott a dokumentáción. Ellenben vannak olyan elvetemült felhasználók, akik simán belerakják a 8-10-12 TB-s lemezeket és láss csodát....mennek !
Az legtöbb modellnél a kötet méretre 108 TB-t adnak meg !
Tehát ha több lemez kerül egy kötetbe, akkor elviekben eddig biztosan megy. -
Dr. Akula
félisten
Sok vinyó hangosabb mint a kevés. Újonnan venni nem látom értelmét sok, de kis vinyónak, azt max mint megmaradt hulladékot tudom elképzelni, ami már ingyen van, és még kap egy új esélyt hasznossá tenni magát valahol mielőtt a kukában végzi. Persze ilyenkor ki kell rakni az egészet a wc-be, ott nyekeregjen.
-
Borisz76
nagyúr
1. Nem éri meg bajlódni vele.
2. Egyszerűen átteszed a lemezeket az újba.
Bekapcsolás után felajánlja a Migrálás-t.....azaz a költözést.
Ha mégsem , akkor adatot kell menteni ( visszatéve az eredeti NAS-ba.)...majd a lemezeket athelyezed az új NAS-ba , telepíted a rendszert , beállítod és a mentett adatokat átmásolod rá. -
Borisz76
nagyúr
2 hete vettem.....már 3X is volt vihar valamint jó kis áramingadozás.
Védte a NAS-t , routert , switch-et.
Eaton 5E 850i USB DIN (5E850iUSBDIN)
- Bedugtam a konnektorba.
- Töltöttem 9 órát.
- Ráakasztottam egy elosztót amibe a cuccok vannak dugva.
- USB kábel NEM volt a csomagolásban !!!
- Ilyen nyomtatóhoz való kábel kell hozzá.Ha valamiért nem felelne meg , akkor javaslom nézz át ide :
Szünetmentes tápegységek (UPS) -
Ala
tag
@Patrice Nem nem szeretném szinkronizálni a kettőt egymással.
@Magnat Igen, találtam egy leírást közben a Synology Support oldalán. DSM-ben fel lehet csatolni külső NAS-okat is. Ezt az asztali gépen is látom, viszont a Synology Drive-ban sajnos nem (vagy csak még nem az indexelési lassúság, vagy az írhatósági korlátok miatt
)
Egy fizikai saját NAS-t szeretnék vagy mappaként, vagy meghajtóként láthatóvá tenni a mapparendszerben (mappaként a fenti leírás alapján már sikerült is) úgy, hogy a Synology Drive felületen keresztül is láthatóvá váljon.
A Synology Drive-ot nem admin felhasználóval használom, lehet, hogy ez a probléma, ezért nem látom a mappában a másik NAS tartalmát?
-
Marci112233
addikt
Nem értem a formázás dolgot továbbra sem. SHR egyik fő értelme a meghibásodás vagy lemezcsere esetén az hogy egyesével kicseréled, és javítod a kötetet, megmarad minden adatod. A kivett HDD-t meg beteszed mondjuk asztali PC-be és azzal formázod. Vagy mint én is tettem nemrég egy 4 TB-os HDD-vel, ami szintén egy SHR tömb része volt, hogy beraktam egy megfigyelő rendszer NVR-jébe, és az magának formázta be amire kellett neki.
-
Marci112233
addikt
A formázással elszáll minden, ha viszont nincs rajra olyan adat amire szükséged van, vagy pótolható akkor értem, de ha kell akkor nem formázgatnék. Másrészt ha nincs probléma a rendszerrel, nem látom értelmét a formázásnak.
Mivel írtad is hogy SHR-ben van az egész, így egy lemez amit cserélni akarsz kiveszed, be az újat és javíttatod a kötetet. Ha végzett megcsinálod ugyanezt a másik még cserélendő lemezzel.
-
törölt tag
Akkor már miért nem hálózati kapcsolattal csinálsz mentést?
Én tuti nem tenném asztali gépbe , a win majd ráír system volume information mappát meg egyéb dolgokat ,aztán nehogy amiatt boruljon az egész.(már ha egyáltalán ein-t használsz)
Bár lehet tévedek, de a gyakorlat azt mutatja hogy minden rendszer akkor érzi jól magát ,ha más nem köp a levesébe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256GB 5G tablet extra tokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest