- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- MIUI / HyperOS topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ekkold
őstag
Megtaláltam a magyarázatát a dolognak, egy külföldi fórumban, gyakori probléma...
(google fordítóval... azért ilyen érdekes a szöveg)
A hiba oka egy gyors indításnak vagy hibrid indításnak vagy hibrid leállításnak nevezett Windows 8/10 szolgáltatás, amely a partíciókat olyan állapotban hagyja, amelyet a Linux NTFS illesztőprogram nem ismer fel.A helyes módszer erre az, ha a Shift billentyűt lenyomva tartják, miközben a „Leállítás” gombra kattintanak a Windows alatt; ez ideiglenesen letiltja a gyors indítás funkciót, és a meghajtó automatikusan felveszi az olvasást / írást DSM-ben, és a várt módon megjelenik a File Station-ben.
Illetve külső drájv esetén szabályos leválasztás kell, mielőgtt kihúzzák a win8/10-ből.
-
törölt tag
Én a helyükben üzletileg már rég azt csináltam volna, hogy leszerződtem volna a pár legnagyobb HDD gyártóval akik lefedik a piac 90%-át és csak "Synology Certified Disk"-et engedélyeznék a Syno NAS-okba tenni, természetesen lecsípve a magam hasznát ebből, de közben minimalizálnám a mindenféle berakott HDD-ből adódó problémákat. Vagy hasonlót csak szolídabban: engednék bármilyen lemezt ahogy most is, de bizonyos DSM funkciókat, szolgáltatásokat csak certified lemezek használata mellett engedélyeznék. Akinek kell vegye meg a certified lemezt.
-
törölt tag
Nem. Nem véletlenül van benne. Ha meg nem szólna előre és hirtelen omlana össze minden akkor meg az lenne a userek baja (jogosan).
Csak a személyes véleményemet tudom írni: A syno a maga kategóriájában top terméknek számít és ennek megfelelő működési biztonságot akar adni. Mivel semmi ráhatása nincs a cégnek milyen minőségű, állapotú, márkájú HDD-t tesznek bele a népek (ami hatására hibák léphetnek fel és első körben a syno helpdeskjén landolnának ezek) ezért amolyan óvatos megközelítéssel kezeli a DSM a HDD-t és igen, kongatja a vészcsengőt már kisebb hibák esetén is.
Neked lehet semmi fontos nincsen rajta, de nagyon sok cégnél futnak ezek, rengeteg usernek a fél élete rajta van a lemezeken amelyek elvesztése esetén a syno reputációja is romlana ezért szerintem érthető az óvatosságuk.
-
veze
őstag
Ha nem tudod, legegyszerübb talán az hogyha átállítod "tanuló " módba (vagy valami ilyesmi a neve) Akkor mindent probálkozást feldobál és kérdést rak fel hogy engedélyezed vagy nem, egyszeri alkalommal, vagy jegyezze meg.. engedélyezed neki és jegyezze meg.. amikor a Nas probálkozik , majd visszaállítod automatikusra és akkor egyuttal be van állítva is..
-
VGYke
addikt
Rájöttem! Mivel frissen telepített minden, így az ESET is! Felfüggesztettem az ESET védelmet, így minden OK, látjuk a NAS-t. Érdekes, hogy a korábbi eszközeimen PC+laptop, ugyanezen Eset nem problémázik....
Na innentől jön a nem idevaló kérdés: hogy a t*kömbe és hol kell beállítani az ESET védelmet, hogy ne tiltson ki a NAS-ból? -
gyugyo79
addikt
Nem egészen figyeli a helyes megfogalmazás. Van egy Synoindex nevű megoldásuk . Éppen ezért ha nem támogatott úton kerül valami egy könyvtárba az sajnos a Synoy alkalmazásokba nem kerül be automatikusan + az adatbázisokba nem kerül frissítésre egy esetleges konzolon történő rm -el való törlés esetén stb.
TM -re én láttam megoldást amiben egy scriptet hív meg a tm letöltés után ami intézi a Synoindex -el való hozzáadását a fájlnak . De igazán nem foglalkoztam vele mert ha nem DS-t használnék sem a TM lenne az amire váltanék.
-
törölt tag
Ha hosszú távra tervezel mindenképpen a DS218+
Nekem otthonra DS918+ van 12G rammal és nem bántam meg! Elég időigényes belőni egy NAS-t rendesen (nem csak install azt kész) meg költöztetni is macera, szóval egy időtállóbb darab javasolt. Nálam 4K lejátszás több tévén egyidejűleg, Dockerben pihole-unifi páros, virtuális gép, PC mappa szinkronizáció, backup egy régebbi nasra, meg torrent fut.Lehet neked nem kell most ennyi minden de idővel kellhet és akkor vakarhatod a fejed ha a kicsit választod, ugyanez igaz a HDD-k számára is. Szerintem kb10 évet kiszolgál nekem a mostani konfig.
Seedelni nem seedelek mert prémium tag vagyok, letölteni 500 Mbittel tölt mint állat de csak azért annyival mert akkora a netem, szerintem a gigabit is menne simán. Amúgy meg tök felesleges 10 fölé állítani a letöltések számát mert öttel is dől le a cucc ezerrel! A net a szűk keresztmetszet (meg a nas teljesítménye), nem a egyidejű letöltési darabszám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPad topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- E-book olvasók
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Nintendo Switch 2
- Revolut
- További aktív témák...
- Dji RC N3 távirányító
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest