Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Madwe

    nagyúr

    válasz Gulyopapa #31883 üzenetére

    Ez alapján jól van beállítva a nas s a router is (annyi, h ha routeren reservation poolba tetted a nast, akkor nason jobb, ha sima dhcp-re teszed, nem manuálisra, késöbbi környezetváltozások miatt, d eha minden marad, maradhat ez így is.

    Ahoz hogy a windows intéző és a total commander lássa a nasod, fel kell csatolnod hálózati meghajtóként külön külön a megosztási mappáidat. Ezt pl a windows intézőben tudod megtenni, bal oldalt az Ez a gépre jobb klikk - hálózati meghajtó csatlakoztatása...

    Itt először adj neki egy betüjelet - pl v majd add meg az elérési utat, pl: \\192.168.1.103\video
    Ezután csatlakozz, kérni fogja a username/jelszó párost, azt add meg, alul pipáld be h jegyezze meg a hitelesítő adatokat, s innentől kezdve látni fogod azt a megosztási mappát. A többi mappádra külön külön ezt újra el kell játszanod.
    Ha a win intézőben felvetted, a TCben is látni fogod az adott betűjellel.

    A winsszervered hülyült meg gondolom, azért nem tud csatlakozni a nasra úgy ahogy te próbálod - ahol a hálózati helyek között szerepel s úgy mennél rá, a nasod nevére kattintva. A wins amúgy egy bughalmaz, azt szerintem felejtsd is el.

    Maradt a médialejátszód, ott meg kéne valahol keresni, h mi alapján látja a nasod - ha smbn, akkor ott valszeg vagy a régi ip címe van megadva,m vagy a wins neve, ami valamiért vacakol nálad. ezt kéne átírni a nas jelenlegi ip címére.

    Ha dlnaval csatlakozik, akkor ott lehet valami gond (bár szvsz az se preferált, ha van smb akkor azt használd)
    De ebben sokat én nem tudok segíteni mert nem ismerem a médialejátszót, csak sejtéseim vannak hol lehet a gond:)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák