- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor Magic V2 - origami
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Mobilhasználat külföldön
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
válasz
Magnat #11296 üzenetére
Mert nem mindegy, hogy egy 100 centis képet néz, vagy két és fél méterest
És a vgx chip előnyei a popcornnak kis méretnél nem annyira jönnek elő, hogy megérje a felárat. De erről itt mindenki megerősít majd
(#11295) Patice Tv-n néztem már wifin hecc kedvéért ac-s wifin bd50et, azon szépen átmegy, n-en nyögve nyelős. No meg mindenféle hálózati forgalmat leállítottam addig persze
-
-
TheProb
veterán
válasz
Magnat #11250 üzenetére
Madwe jól gondolja
Gyári külső vinyó, ergó elég macerás lenne úgy megbontani a házat, hogy ne tegyek benne maradandó kárt. + 2,5-ös vinyóról van szó.
u.i.: Termék spec-nél mit takar pontosan ez a "Össze FPS: 20 FPS @ 1080p (1920×1080)"?
FHD videót csak 20fps-el tud streamelni? -
Heraldry
tag
válasz
Magnat #11179 üzenetére
Otthon megnézem, de miért nem jó, ha ez helyett a Synology Surv. station android kliensével nézed a képet?
Azzal a mozgásérzékelővel felvett felvételeket is szépen visszanézheted és ráadásul az is ingyenes. Kultúráltan működik egyedül azt nem veszi észre, hogy nem forgatható a kamera és feladja az vezérlő gombokat hozzá. -
válasz
Magnat #10713 üzenetére
Nekem is volt ilyen, még a 2.0-s verzió... amíg a gyerek össze nem törte.
Csak akkoriban még nem volt Syno NAS-om, ezért nincs tapasztalatom a kettő együttes működéséről. Egyébként azért is akarok ilyet venni, mert tudom, hogy ez nagyon jól megcsinált dokkoló. Kellően nehéz, tehát kényelmes beletenni/kivenni a merevlemezt, üzembiztos. (A Sharkoon XT széria az már gagyi. Olyat is vettem egyszer, mikor a gyerek összetörte, de vissza is vittem, az nekem már nem jön be.)
-
Rick4
félisten
válasz
Magnat #10675 üzenetére
Én mértem fogyasztást, N40L 1 db 2TB-os WD20EARX vinyóval 30W körül kért. 100X jobb választás ugyanannyi pénzből összerakni egy mini itx lapos konfigot, ami 5x gyorsabb, és 20-22W energiával beéri ennek ellenére. Még egy Asrock E350-es lapos változat is bő dupla teljesítményre képes, miközben 12K körül már meg lehet venni.
-
Rick4
félisten
válasz
Magnat #10434 üzenetére
Szerintem ez a fórum pont azért van, hogy megosszuk egymással a tapasztalatot, ha megírod, és nem úgy dönt, Te akkor is megtetted, amit lehetett, de a legrosszabb az ilyen hasznos infót nem megosztani. Ha nem hallgat rád, akkor nem, de rajtad ne múljon.
Amúgy nekem is, nagy megelégedéssel használom. -
Rick4
félisten
válasz
Magnat #10402 üzenetére
Egy vu+ solo2, dupla tuneres, tehát egy szobával arrébb megy a tv, és én meg itt nézem a gépen a jobb alsó sarokban, nem zavarjuk egymást a tévézéssel. Előtte volt skystarom, ebből a HD-s is, erőlködtem a dvb-t stickkel. Ennek a streamnek minimális erőforrás kell, három telefonon (közte egy ma már gyengécskének számító xperia minin is) is kiválóan megy a lejátszóprogramjával, szóval nagyon kényelmes dolog.
-
Rick4
félisten
válasz
Magnat #10399 üzenetére
A synonál eléggé korlátozott a lista, nyilván célszerű azt venni, aminek bent van a drivere... Nem használok ilyen technikát, egy ideje a gépből is kigyomláltam mindenféle tunert, és a műholdvevőm streameli vlc-re, meg a telón, tableten lejátszóra a kiválasztott műsort, úgyhogy okosabbat sajna nem tudok mondani.
-
Rick4
félisten
válasz
Magnat #10396 üzenetére
Én is műholdazok, DVB-T-m épp csak az ingyenesen fogható csatikra koncentrálódik, az is csak pótlás jelleggel, ha annyira felhős lenne az ég, hogy nem jön a műholdjel. Amit én tudok erről, az annyi, hogy a két rendszer nagyon hasonló, a jeltovábbítás gyakorlatilag azonos, tenni kellene egy próbát egy T-s tunerrel kábelen. Az ilyen kis vackoknál ez a R820T tunerchip van T-re, és az R820C a c-re, de valamiért utóbbi sokkal drágább. [link] Ez pl kábelre is jó.
-
biker
nagyúr
válasz
Magnat #10156 üzenetére
Szerintem fajlagos (összehasonlítható) ár az a Ft/Gb
Ez esetben ha 2x3TB = 60.000Ft = 20Ft/Gb
4x1TB = 60.000Ft = 20Ft/Gb
4x3TB = 120.000Ft = 13Ft/Gb
Akkor kijön, mert a "mindegy mennyi pénzem van telerakom" elv érvényesül
De egy adott méret elérése alapján számolva nem hatékony. -
válasz
Magnat #10113 üzenetére
Én egy kicsit másként gondolkozom a témában. Nekem nem csak pótolhatatlan és könnyen pótolható adat van, hanem van köztes is. Pl. az mp3 gyűjteményem elvesztése miatt nem vágnék eret magamon, de nem is esne jól az elvesztése. Ezért minden kicsit is fontos adatot (pótolhatatlan, illetve pótolható de fontos) a RAID1 lemezeken tartok. A pótolhatatlanokról készül külön mentés, több példányban is. A filmek meg az ilyen gyorsan forgó dolgok pedig egy külön lemezre jönnek le (ez egy külső USB-s lemez). Amit ha meg akarok tartani, akkor pedig átmásolok egy másik lemezre, ami a polcon van.
Mivel szerverhoszting szolgáltatónál dolgoztam 4 évig, nem vagyok hajlandó lemondani a RAID1 nyújtotta biztonságról. Jól tudom, hogy első védelmi vonalként az esetek nagy részében (értsd: diszk elpukkanás) elegendőek, ha már valahol mentésből kellett visszaállni, ott nagy disznóság történt általában.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Magnat #10088 üzenetére
"Más szóval, aki beengedi a kéréseket az internet felől az eszközére, kalkuláljon azzal, h esetleg feltörik, ennyi."
Nagyon leegyszerűsíted.
"hanem attól, h nem elérhetőek közvetlenül a netről."
Na ez sem feltétlenül igaz.
Ezt az eszközt arra tervezték, internet felől is elérhető legyen, otthoni és kisvállalati user-eknek.
Innentől elvárható a létező legmagasabb biztonság, amire a Synology is láthatóan törekszik. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
Magnat #10084 üzenetére
Egyfelől igaznak érzem, de a másik oldal, ez egy kiszolgáló, bekapcsolod és müxik, nem kell állandóan b@zerálni.
A céget azért érzem hibásnak, mert meggyőződésem hogy, valamilyen saját szolgáltatáson (ddns QC) keresztül jutottak a nas nyomára.
És még én szívesen látnék egy valóban automata update funkciót, ami ha úgy van beállítva, automatikusan megadott időben, emberi beavatkozás nélkül frissíti a rendszert. Pl: ha van update azt, 00 óra és 01 óra között telepíti. -
NOBODY
tag
válasz
Magnat #10084 üzenetére
A "trehány" userrel nem értek egyet. Mert, ha a user trehány, akkor mit mondjunk arra a programozó(k)ra a Synologynál, akik nyitva hagytak egy olyan kiskaput, ami már évek óta ismert volt?
Nem lehet ilyen kérdéseket a userre bízni...
A bűnözés támogatásának ellenzésével viszont egyetértek.
-
P@ly
tag
Az a baj, hogy kaptam egy csoda HGW-t a T-től és hemzseg a hibától. Sima buta modemként nem használható még. Így buktam, hogy a jó kis TP-Linkemmel port forwardoljak.
Viszont fognak majd új sw-t kiadni... Valamikor...
Akkor talán megoldható lesz.@ (9676) TorPe:
Köszi! Nagyon nagyon-nagyon hasznos
@ (9684) Chrys_ :
Igen ott, bár én ssh-n írtam be neki. -
Doky586
félisten
"te állítottad, h a hype nagyobb, mint a valódi veszély, amit nem tudom, milyen ismérvek alapján hasonlítottál össze"
Erre a legjobban Mezga Aladár (#9766) mutatott rá: "Itt a forumon hany szaktarsnak volt meg" mármint ferőződött meg? Nos a válasz: 0db, vagy másként írva: a magyar Syno használók 0%-a... Egyedül egy a világ túlvégéről származó ujságcikk említette ezt a hírt, de azt is konkrét infók nélkül (nem tudni hogy terjed).
Ebből ered a következtetésem hogy a fórumok (magyar, német, stb) kissé túlreagálták a dolgot, mint ami kivédhetetlen és itt a világvége..
-
Patice
Topikgazda
-
Sanya
nagyúr
-
Doky586
félisten
Maga a biztonsági mentés is csak akkor ér valamit ezen esetben HA van 100db mentésre használt adattárolód. Mert ha nincs és mindig ugyanarra mentesz.. akkor maga a mentés pusztítja el a mentésre használt médián az adatokat azzal hogy felülírja a hasznos mentett fileokat azok azonos nevű, újabb dátumú de lekódolt másolatával. Így már a mentésből se állítható vissza az eredeti.
-
-
Patice
Topikgazda
Igen, ez bennem is felmerült. De sajnos akár naponta adódik hozzá adat a fontosakhoz, így nem tudom máshová rakni a külső lemezt.
Ezért naponta kézzel kapcsolgatom.
Este be. Éjjel ment. Aztán reggel ki.
Azt eddig nem olvastam, hogy mennyi időt vesz kb. igénybe, amíg kódol a vírus.
-
Statikus
senior tag
A hiba azóta is fennáll.
Csak belső hálóról érem el (DS progikkal mobilról is, kívülről, mobilnettel nem).
Nem használom minden nap a külső elérést, 1-2 hete még használtam, akkor tuti működött mobilról...Olvastam itt a fórumban, hogy valami DNS szarakodás volt, de megoldást nem találtam rá.
-
Doky586
félisten
"Jah az a 190-es ip a te public ip-d?"Természetesen NEM. Elfelejtettem közölni hogy én Magyarországon vagyok az pedig egy Venezuelai ktvnet szolgáltató dinamikus ip-je...
De az enyim is ugyanilyen, csak a saját IP-met nem akartam kiadni, a cache dolog miatt úgyis kétségbevontad a lekérdezést..Eszerint nem a teljes szolgáltatót blokkolják csak bizonyos IP-ket vagy dnsneveket... érdekes.
Talán váltsál DDNS nevet hátha megjavul.. -
Doky586
félisten
Valóban érdekes eredmény jött ki.
1.: amit írtál arra hamis 0-ás címet ad
2.: webkeresővel találtam ezt a katupi izét, még sose hallottam róla, sose használhattam, így a cache-ban se szerepelhetett, az én nevemet beírva is ugyanígy adja ki a saját IP-met.
3.: hamis nem létező címet beírva ezt adja.Az viszont egyáltalán nem derül ebből ki hogy a előzőekben linkelt 3db DNS szolgáltató közül melyikről származik az infó...
-
-
Magnat
veterán
Jah és csak csendben teszem hozzá, h a Syno működik továbbra is az eddigi dns beállitásokkal, szóval fenntartom az eredeti állitásomat, h hasznos két ddns-t beállítani, mert ha bármilyen okból (tiltás, műszaki hiba v dos támadás) az egyik kiesik, a másik működhet, ami sokkal kényelmesebb, mint dns-t állítgatni.
-
Doky586
félisten
-
Doky586
félisten
Két teljesen különböző dologról beszélünk, ne keverd őket.
- DNS-t minden internetező használ, enélkül böngészni se lehetne. Az M$ -tól induló tiltás ezekre van hatással.
- DDNS-t az otthoni szerverszerű alkalmazásokhoz kell csak használni. a DDNS szerverek a világméretű DNS hálózatnak adják át az információt. Vagyis csak adnák, de ez csak részben sikerül.A DDNS szolgáltatók által összerendelt nevekre (vagy a kommunikációjukra) érvényesül az M$ féle tiltás.
Magyarul hiába regelsz synon, noip-n, dyndns-en, easyDns-en is ha a kliens DNS-éhez az az info nem jut el.. -
sethyx
csendes tag
Persze, működik tökéletesen.
Digis reklám: https://www.youtube.com/watch?v=uLkgDKc7Hkw
Vagy nézd meg a helyi digis topik utolsó néhány oldalát. -
Mezga Aladár
veterán
-
Doky586
félisten
Csak a pontosság kedvéért, a szolgáltató dns szervere fogja feloldani a hostot.
A szolgáltató szervere pedig más szerverektől kérdezi le. A saját routered pedig a szolgáltatódtól (vagy valami ingyenes szolgáltatótól ha kézzel átkonfigoltad) kérdezi le és a PCid felé továbbítja. Nézz utána hogy működik a DNS az interneten. sok hiba lehet, persze lehet csodálkozni hogy a világon 2 embernek miért nem ugyanazt adja..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- iKing.Hu - Samsung Watch Ultra - Használt, karcmentes
- Napirajz könyv
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest