Hirdetés
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.12.07)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
-
gyugyo79
addikt
válasz
Borisz76
üzenetére
A leírásba a végére esetleg (ha egyáltalán lehet szerkesztened így utólag) :
How to migrate between Synology NAS (DSM 6.0 and later) (Amikor te linkelted akkor még mások voltak a lehetőségek de majd látod)Béta programoknál már a támogatott eszközökön ott van a Migration Assistant elvileg már aki bekapcsolta. poirot -nak ez nem opció sajnos mert az a modell nem támogatott ami neki van.
-
poirot
őstag
-
JoceeHunt
őstag
Synology Fanok

Nem tud valaki véletlen valahol elfekvőben egy Expansion Unit RX418-ot? -
poirot
őstag
Sziasztok !
Van DS 111 - em, amit szeretnék kiváltani majd egy 4 lemezes NAS-sal, lehetőleg még az idén.
Vagyis egy komoly minőségi lépést szeretnék megtenni.
A kérdésem konkrétan a következő; mennyire lehet megúszni a szűz telepítést, backup programokkal és melyikkel? Melyik az, ami a beállításokat, a jelszavakat, a futattott programokat, a mappa struktúrát, korrekt módon elmenti ?
Vagyis a windows 10 szinte ne is vegye észre, hogy másik NAS-sal van kapcsolatban.
A mappákban lévő adatok nem is érdekesek annyira, torrentezem, illetve futtatom a logitech media servert, van egy lejátszóm. A jelenlegi vinyó, egy 2 TB-os WD green, 2015 óta megy, az előző elhalálozott, egy fórumtárs maxx (akinek azóta is hálás vagyok) net-ről beállította a dolgokat.
Tehát lehetséges-e egy könnyebb átállás, vagy sem ? Köszönöm a válaszokat.
-
hakos1987
őstag
7-10 MB/sec fölé nem megy a hálózati sebesség, a proci mondjuk már egy belépéstől is max-ra megy.... közben is teljes terhelésen van szinte. Transzkódolni elvileg nem transzkódolhat, mert csak sima hálózati fájlműveletnek kellene lennie. Mindenesetre lehet nem vesztek azzal semmit ha cserélem a NAS-t, aztán vagy bejön vagy spórolhatok egy lejátszóra is

szerk: annyi még, hogy a kisebb bitrátájú UHD filmekkel nincs gond, csak most szaladtam bele egye 75300 Kbps (video) bitrátájú filmbe.
-
AMDPista
tag
Sziasztok!
2016 márciusában vásároltam egy Synology DS215J nas-t és egy EATON 5E 850i USB DIN szünetmentes tápegységet.
1-2 hete azt tapasztalom, hogy a szünetmentes ad egy sípoló hangot (mintha áramszünet lenne) és a NAS küld egy emailt, hogy nincs kapcsolat és ki is kapcsol.
Valakinek valami ötlet, hogy mitől van?
-
hakos1987
őstag
Sziasztok!
Terveztem egy DS218+ vásárlását az alábbiak miatt:
van egy QNAP TS-212p NAS-om, amit adattároláson túl torrentezésre és 4K filmezésre használok. A TV-m egy Sony 55XE9305, a router TP-Link AC2600. Sajnos a TV-n csak 100-as LAN van, így AC wifin tudom elérni a NAS tartalmát, bár szerencsére nagyon közel vannak egymáshoz. A NAS letöltési sebességét leszámítva (2MB/sec körül van a max, 60/40 Mbit/sec net előfizu) elégedett voltam eddig, szépen ment is a dolog, a TV-n Kodi-t használok lejátszáshoz. A nagyobb bitrátájú 4K filmek azonban akadnak, próbáltam más lejátszó programmal is (Archos, Android saját).És itt jön a dilemma: mi lehet a gond? Hálózati sebesség elegendő lehet és a NAS tudja nehezen kiszolgálni a nagy adatátvitelt? A DS218+ elegendő kiszolgálni ezt az igényt? Vagy jobban járhatnék egy médialejátszóval, amin van gigabites LAN port...?
Köszönöm a segítséget előre is! -
gyugyo79
addikt
Ha a gépet ugyan úgy állatod be tehát marad a gépnév felhasználónév akkor igen ugyan az marad.
Nem tudom, hogy kezeli le a Synology ezt pontosan most. Vagyis, hogy ez "jól" működik e 100% -osan, pontosabban úgy mint amikor én néztem (meg lehet akkor is csak nekem volt logikus ahogy működött) ….Amikor ilyet csináltam és néztem mert érdekelt akkor a NAS a könyvtár tartalmát a jelenlegi állapothoz szinkronizálta, ha nem volt kipipálva a "Ne távolítsa el a fájlokat a távoli biztonsági mentés mappából amikor törli azokat a forrásról" . (Ezt a biztonsági mentés szabályainál találod.)
Viszont a fájl előzményekbe így is benne volt a törlőtekbe ha az be volt kapcsolva a mappára!Ha nagyon fontos dolgokkal kéne most megcsinálnom akkor egy virtuális NAS -on letesztelném az aktuális program verziókkal, hogy mi történik.
A gépet nem telepíteném újra simán csak törölném a klienst és változtatnék egy nagyot a teszt könyvtáron utána vissza felraknám és beállítanám. De persze nem tudom te ezt meg tudod e tenni / fontos e annyira. -
VGYke
addikt
Sziasztok! gyugyo79 leírása szerint megcsináltam a PC-NAS közötti mentést, azóta is teszi a dolgát, ahogyan kell.
Kérdésem: ha újra telepítem a PC-t és így a Cloud Station Backup-t is, a NAS-on látható "Gépneve-meghajtó-könyvtár" név ugyan az marad?
Magyarul ha ismét beüzemelem a Cloud Station Backup programot és bejelölgetem milyen könyvtárakat mentsen, de azok a könyvtárak még üresek lesznek a PC-n, törölni fogja a NAS-ról is a könyvtárak tartalmát?
Ha más lesz a gép neve, a fenti eset nem fordulhat elő igaz? De ha nem, mi legyen a helyes eljárás? -
törölt tag
Nem topik téma, de fontos ...szerintem:
A DIGI - megint - felkavarta az állóvizet.

PH fórum : DIGI Mobil
-
WaterWave
veterán
Srácok...
Feladatidőzítőben van egy scriptem, ami kitörli a fileokat időnként:
rm /volume1/akarmi/valami/*Fileokat kitörli, azzal nincs gond, de benne hagyja a mappákat...
Annak mi lenne a pontos parancssora? -
kalo1
csendes tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Köszi szépen a tippet, a Compkernél éppen akciós is.

-
kalo1
csendes tag
Egy sima DS218-at tervezek venni + bele IronWolf 2 x 4 TB-ot.
Hol célszerű ezt megvenni? Az árukereső a 220 Voltot hozza ki a legolcsóbbnak, de ott csak 1 év garit adnak. Olvastam valami regisztrációs kártyáról is, lehet, hogy az nem mindenhol jár hozzá? Tehát hol jár hozzá gyártói garancia?
-
gyugyo79
addikt
válasz
radipeter899
üzenetére
Ha parancssorból kiadod a
net useparancsot látod a listába a NAS-t (mint szétkapcsolt) ?Ha igen akkor töröld ki
net use /delete \\server\sharename
\\server\sharename -t cseréld ahogy a listában van.Vagy ha mindent vissza tudsz csatolni és nem számít mehet rögtön egy
net use * /deleteMutatja mit töröl és jóvá kell hagyni.
Utána megpróbálni csatlakozni.
Az, hogy látszik a listában sajnos még semmit se jelent. Pld. simán tud egy olyan gépet is mutatni amin nincs is a SMB bekapcsolva.

-
Criton
veterán
Sziasztok!
Vállalkozói szinten használok Synology NAS-t, pontosan egy DS918-at 16GB memóriával és 2db fix ip címmel.
13 domain van beregisztrálva és név szerverként is üzemel.A problémám az, hogy a MailPlus szerver eddig tökéletesen működött, az utóbbi napokban viszont ha a spam motor engedélyezve van, akkor a bejövő emailek 80%-at letiltja. Nem tudja valaki miért?
-
bb.bocs
őstag
1 szavazat a playre. (vagy a 218+rá)
-
szrobert
tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés:
DS218j vagy DS218play?
Csak tárolásra, megosztásra, torrentezésre kellene, van dedikált 4K média lejátszóm.
Köszi!
-
reggi
aktív tag
Sziasztok! Szert tettem egy ds416j NAS-ra, a kérdésem az lenne, hogy torrent letoltes sebessegre mit tud ez a készülék? Nekem jelenleg egy gyengébb D-link nasom van, annál max 10MB/sec 100 % cpu terhelés mellett. Ha valaki ilyet használ plz írja meg.
Köszi -
ERPY
őstag
A következő dolgot nem értem, hogyan lehetséges.
2 napja tettem fel a gyereknek a win 10-et. Formázott hdd, teljesen szűz telepítés.
Nézem a hálózati helyeknél hogy ott a nas, gondoltam persze, látszik. Katt rá, és szépen jelszó nélkül mint egy átlagos mappába lépek bele, látok mindent, tudok törölni.
Hogy lehet ez? A gyerek sem senki más semmi jelszót sem hasonlót nem tud, én pedig nem állítottam be. -
Koczka
tag
Üdv.
Internetet szeretnék megosztani NAS-on keresztül. Kérdésem az hogyan lehet ezt megoldani?
Alapvetően AP-ként szeretném használni, milyen eszközt kell ehhez rádugnom?Vagy
Megoldható-e az hogy NAS a LAN 1-es porton kapja az internetet a router felől és a LAN 2-es porton továbbküldi? Kvázi switchként.

-
Boss81
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem akinek telefonon be van állítva a letöltési appban az RSS .
Azt nem lehet valahogy beállítani, hogy csak a weboldalon általam beállított kategóriák jelenjenek meg? Az nCore-ról van szó. -
amator2
tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni?
A domain szolgáltatómnál lemondtam a tárhely szolgáltatást, a weblapomat áttettem a NAS-ra, az működik. Az email szolgáltatás is sajnos megszűnt ezzel..... Nézem van a NAS-nak email szervere, de nem tudom hogy állítsam be. google, youtube nem jutottam semmire.
Valakinek ideje, türelme segíteni?
köszi!
ui: fix IP címem van! -
-
gyugyo79
addikt
válasz
WaterWave
üzenetére
https://app.plex.tv/desktop#!/account
Itt van felhasználónév, mail, jelszó stb.
-
kgymac
őstag
válasz
BossBoss
üzenetére
Ha van külső lemezed, ki kell próbálni. Én a külsőről csak torrentezek, a belsőre másolva/mozgatva használom filmnézésre, de max fullhd-vel, 4k nem játszik. Helyhiány (2 db 2x3TB shr + 4x1TB shr2) és az shr kötet torrent miatti nagyobb terhelése miatt lett külső (3TB) hdd. Eddig bevált.
szek: DS-t használok, max 150-180 torrenttel, dsm6.1.7u3, eddig nem volt probléma az usb-s hdd-vel. Ups-es újraindítás is volt már áramszünet miatt, rendben elindult.
-
gyugyo79
addikt
válasz
BossBoss
üzenetére
Akkor ha van előbb szerintem minden képen teszteld le.
Én 1 évig használtam egy 216play -t egy 4 TB -os HDD-vel ami USB3 -s külső házban volt (torrent csak erre ment meg innen voltak indexeltetve és lejátszva is).
Abba a HDD olyan 50 MB/s -et tudott sima másolásnál is de az elég volt a torrentre meg a hálózati lejátszásra bőven.
Annyi, hogy arra figyelj, hogy ha DS-t használsz akkor a ideiglenes helyet is rakd ki. Ezt a beállítások általános résznél találod.Volt itt sajnos olyan is akinek nem jött be mert ahogy olvastam a Syno ledobálta az USB -s eszközt időnként vagy valami hasonló. Szóval 50-50 de egy próbát szerintem megér. Pláne, hogy azt írtad van is amivel tudsz tesztelni ...
-
Borisz76
nagyúr
válasz
BossBoss
üzenetére
Miért akarod a torrentes lemezt külön kötetnek?
4 lemez, SHR védi az összes lemezt.
3+1 felállásban a +1 lemez ha elszáll, akkor ugrottak az adatok....
4 lemez esetén a terhelés is 4 felé oszlik.
Szerintem hagyd meg a 4 HDD-t egy kötetnek.
Mod: külső lemez.... jó gondolat.
-
-
gyugyo79
addikt
válasz
BossBoss
üzenetére
Synology DSM felületen nem lehet. Konzolon elméletben lehet de gyakorlatba szerintem nem éri meg.
WaterWave
Én mióta kihozták az official konténerüket azt használom de nekem az rémlik, hogy ott csak egy helyi portot kellet a tárolóra állítani. Ha jól emlékszem akkor sokat ahhoz nem kell írni. Ha meg van valami amire rosszul emlékszem akkor írj és ránézek.
Most ahogy néztem az amihez kellet volna engem nem érdekelt
config- al k lehet a beállításait meg az adatbázisát rakni meg a plex_logs-al a PLEX log könyvtárához hozzáférést.
Én a tároló tartalmának és beállításainak exportálásával szoktam amúgy menteni a Tautulli -t is. -
BossBoss
őstag
Üdv!
Van a családban egy 4 lemezes 416Play. Mivel sok torrentezés megy így 3 lemezt tennék SHR-be a 4.lemezt külön kötetként csak torrentre. Kérdésem az lenne, hogy megoldható úgy hogy csak ez egyik lemezt távolítom el és külön kötetként hozzáadom újra? Vagy mindenképp újra kell mind a 4 lemezből 2 kötetet készíteni? Jelenleg 4 lemez egyben van SHR-be. Köszi!
-
gyugyo79
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
A legjobb lenne és ez mellet a legkorrektebb ha megkérnél valakit, hogy törölje a hozzászólásod ebből a topikból.
Elhiszem, hogy a kibicnek semmi sem drága és azt is, hogy jót akartál. De akkor is úgy kellet volna, hogy:
Beírod, hogy azt se tudod működik e az aktuális Synology verzión mert te is csak egy Xpenon próbáltad amin XY verzió fut és igazából azt se tudod, hogy mennyire stabil, jó és a többi mert igazán használni ott se használtad....
Nem itt reklámozni, hogy mennyivel jobb és gyorsabb ...
-
enginev3.0
félisten
válasz
gyugyo79
üzenetére
Hallod srác
Az a komment 2 napos, egy xpenology feltelepítése pedig 10 perc
Sikerül összerakni a kettőt?Szeretek mindent kipróbálni ami érdekel, és megosztani másokkal, és nem ilyen begyöpösödött támadó szellemű ember vagyok mint Te
De ha érdekel volt a szekrényben egy régi 64GB-os SSD, minden HDD-t és SSD-t lehúztam a gépről, felraktam rá az xpeno-t és kipróbáltam (szerk.: csak dsm 6.1x alatt fut a qbit)
Régebben is volt Synology nasom is meg Xpeno-m is
-
gyugyo79
addikt
Ezek közül
LiveLinux ...
Én a HDD Regenerator -t használom de amikor ezt én elkezdtem anno használni és megszerettem a HDS még csak gondolat volt főleg ezk a funkciók benne. (ha jól tudom)
Egy cikk róla még régrőlRégen az összes Live karbantartó lemezen rajta volt kb. csak utána a warez dolgok lekerülésével csak a speciálisabbakon van már rajta amik nehezen tölthetők.
De ez amúgy is olyan dolog amit az aki pénzt is keres vele megvesz (Nyilván otthonra meg pont ezért csak mint érdekesség írom meg ha valaki belefut egy Live lemezbe amin fent van nézze meg esetleg)...HDS -t csak ha már mindegy vetem be ilyenre mert az mellet tudok dolgozni a gépen.

-
WaterWave
veterán
Másik meg az, hogy pl a jacket bétába van fent, és állandóan leáll.. dockerben viszont prímán fut... Én elvagyok a dockerrel is, sőt sztem az emberiség egyik legjobb találmánya

-
WaterWave
veterán
Még mindig nem tudom miben jobb mint a download station...
Azt még megakasztani se tudtam pedig nem 50 torrentem fut -
gyugyo79
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
lol
Az Xpeno topikba 1-2 napja kértél meg mást, hogy nézze meg milyen link
Sajnálom ha nem érzed mennyire gáz ha valótlan dolgokat állítasz ...Pont, hogy Dockerbe futtassa aki ki akarja próbálni és teheti. A linuxserver -es tárolót amibe a PUID\PGID beállításával 100% hogy működik egy választott Syno felhasználóval jól és biztonságosan.
Xpenod sincs az ott irtak alapján (2019-05-23) :
"Nem tudom, ezért kéne megnézni, feltelepül -e, fut stb...Nekem még most nincs DSM-em"
Akkor igen messze menő tapasztalataid lehetnek Synology alatt. -
gyugyo79
addikt
"Vagy jelzi a NAS ha csökken a kondíció?"
Nekem van sajnos ezzel nagyon rossz tapasztalatom is. Pld. nemrég megkaptam egy olyan HDD -t amin nem tudott lemenni már a bővített S.M.A.R.T.
A Synology-n volt 5 BAD -re jelzés kb 1 éve!! utána meg a a logba ezek :
Utána egy gépbe HDS:
A gazdájának kb az eleje óta mondogattam, hogy vegyük ki a HDD-t és nézzük meg. De mivel RAID1-be vannak és ráadásul minden nap este van mentés egy másikra és egyébként is ej ráérünk ember nem lett piszkálva.
Ráadásul én láttam már olyat is amikor meg a másik irányba "tévedett" a Syno vagyis a HDD kivétel után le lett ellenőrizve vissza lett rakva és azóta is jól működik.
Szóval okosat nagyon nehéz mondani. Ha belefér az idődbe, tudod mit csinálsz baj nincs belőle.
-
enginev3.0
félisten
válasz
gyugyo79
üzenetére
Xpenologyon próbáltam ki, de mivel régóta keresgélem ezért több komment alapján, nem csak xpenology/dsm alatt is sokkal jobb teljesítményt nyújt a Qbit mint bármely más torrent kliens
Tehát bátran ki merem jelenteni, de nem vita tárgyaként raktam be, szimplán pontosan tudom hogy mennyire vadászott kliens, és többen fognak neki örülni mint amennyien nem
Ráadásul már most is sokan használják Docker alól nasokon, és nekem mindig szimpatikusabb plusz egy alkalmazás (docker) nélkül futtatni valamit, mint még dockerre is rábízni
Majd mindenki eldönti maga, Befejeztem.
-
Met
nagyúr
Időnként érdemes kivenni a hdd-t és pc-n járatni (gondolom live linux látja) valami hdd állapot programmal?
Vagy jelzi a NAS ha csökken a kondíció? -
gyugyo79
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Erről akkor rakj nekünk ide egy képet a NAS -odról: "Qbittorrent simán hozza a 100MB/S sebességet"
Meg a típusát is a NAS -nak amin ezt tudja.
Most akkor nem intel procis NAS -ra fel tudja telepíteni akai szeretné ? Az intel procis NAS -okból mik amiket támogat ?
Mióta használod a NAS -on hogy ki mered állítani, milyen jó ? -
gyugyo79
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Mióta használod és milyen Synologyn ha ezt így kijelented ?
Miért nem írtad le a processzor limitációt amit a telepítő tartalmaz ?
Miért pont root ?
-
-
bb.bocs
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
értem köszönöm. anmno a transmission helyett kezdtem el ismát használni a dst, mert olyan lassú volt rajta mint a fene... ds el semmi bajom ahány torcentet beletoltam eddig mindet tolta maxon, persze attól függően honnan töltőm. igaz 250es netem van, nem tudom gigánál mit csinál pl.
-
enginev3.0
félisten
válasz
bb.bocs
üzenetére
Download station az ha jól tudom TM alapú
Qbittorrent simán hozza a 100MB/S sebességet
Van benne multi watch könyvtár
Nem hal le a GUi nagy sebesség esetén mint pl transmissionnálStb stb
De ki kell próbálni akit érdekel
Nem véletlen lett a legkedveltebb torrent kliens minden platformon
-
bb.bocs
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Kitudnad ezt fejteni? Érdekelne mire gondolsz.koszi
-
WaterWave
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
download station miért nem jobb?
-
enginev3.0
félisten
Jelentem, hogy működik
/var/packages/qbittorrent/scripts
start.... fájlban át kell írni
user=root
group=administratorsÍgy biztosan fut 4.1.5-ös qbittorrent
és nem kell hozzá docker semLetöltés:
[link] -
fulton
addikt
Sziasztok
Szeretném megkérdezni, a synology nas-nál a download station - beállításaiban: meg van adva xxxxx port.
Én ezt a portot beállítottam a routeremben. port forw. az UpnP viszont ki van kapcsolva a routeren és a download stationban is. Ez rendben van így?
tudnák aktivan is hozzám csatlakozni?Valamint, uj internetem lett, thome optika, és 5655v2 beltérit adtak hozzá. Ennél a tűzfal beállításainál elegendő hogy medium -on van kapcsolva?
LAN -> WAN Allow all
WAN -> LAN Block all below (netbios)Ezt írja rá.
A nas- on pedig ki van kapcsolva a tűzfal. Oké ez így szerintetek? -
WaterWave
veterán
javították a tvmosaic alkalmazást... fent van az új verzió.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anker SOLIX C300X hordozható töltőállomás (288Wh) - LiFePO4 - 140W USB-C - szivargyújtó
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A22 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone Air / iPhone 17/ iPhone 17 Pro/ iPhone 17 Pro Max
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De hülye vagy 

Patice