- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WolfheartGR
őstag
válasz
Empsepo #36796 üzenetére
Csak nem értem. Számomra nem logikus. Nekem az óra elsősorban pontos legyen (radiocontrol mondjuk több a reális szükségletnél, de miért ne), azután tetszetős. Nem szeretek nem érteni dolgokat.
Teszek egy próbát egy olcsóbb használt fajtával szerintem. Nagy bajom nem lehet. Legfeljebb apámnak adom.
Vagy beteszem gyűjteménybe. -
WolfheartGR
őstag
válasz
Empsepo #36791 üzenetére
Mivel még nincs tapasztalatom az automata órákkal, meg amúgy is kissé csőlátásom van, azért megkérdezném, ugyan miért nem alternatíva egy mondjuk quartz Citizen? Gondolkodás nélkül inkább azt venném, már csak a kisebb általános
b@szogatásikarbantartási igény miatt is mint egy automatát. Oszt még pontosabb is.Bár ugyanakkor felmerül az automata Citizen vásárlási lehetősége is.
-
Miamiquake
aktív tag
válasz
Empsepo #36731 üzenetére
Miért lenne szégyen?
Én sose néztem le azt akinek alsó árkategóriában "is" van órája.
Nem ez alapján ítélem meg, hogy ki milyen ember, illetve kinek mi az anyagi háttere.Ismerek olyan idősebb úrat akinek spanyolországban és a britteknél van emeletes tengerparti nyaralója és csak itthon 3 nagyértékű autója, de egy 10.000 Ftot nem érő kézihúzós vintage doxaja van (és egy nokia 6230i telefonja de ez már más tészta).
Én pedig vagyok a tökéletes ellenpélda (már aki ismer)
-
17gabesz
csendes tag
-
Cha-b
senior tag
-
-
Pé
senior tag
válasz
Empsepo #36317 üzenetére
Igen. x évtized állás után megrázogatva a tokot elindult a másodpercmutató, és ment vagy 2 percig.
Ebből azt hittem automata, de utánanézve kiderült hogy agy igen jóféle kézihúzós szerkezet van benne, ahogy Dzsana Úr mondja, a 70.1-es. A 60-as években ez volt a Glashütte egyik csúcskaliberje.De ugye az megvan mindenkinek hogy ez NDK gyártmány ?
-
Dr.Zoo
őstag
-
Pé
senior tag
válasz
Empsepo #36204 üzenetére
Hamár Glashütte...
Feleségem nagyapja nemrég halt meg, ma átmentünk meglátogatni a nagymamát, aki szekrényfiókokat borított ki egy zacskóba. Kérdem mi az. Hát ez mindenféle rissz-rossz kacat. Régi órák, gombok, stb. Kidobálom már, mert csak a helyet foglalja. Na mondom ide vele ...
Tényleg, legtöbbje gagyi kacat reklámóra, aztán pár orosz cucc, valamint egy Thiel zsebóra, egy női Cornavin kismásodperces, meg egy Glashütte, ami kb 60 éves lehet, soha nem volt szervízelve, kivettem a zacskóból és elindult...Dzsana mester, várlak haza szeretettel
-
AlyArkhon
őstag
válasz
Empsepo #36149 üzenetére
Igen direkt ilyen órát kerestem , illetve megnéztem előtte több száz órát a 80 euróstól a 16.000 eurósig. Volt választék bőven.
Nekem ez tetszik , ahova én járok ( buli stb ) oda tökéletes. Lebeszéltél volna ?
És ugyan milyen órára beszéltél volna rá ?
Egyébként szerintem még ez éveben egy Emporio Armanit is be fogok szerezni mert nagyon bitang azzal a porcelán tokkal és szíjjal -
randras
veterán
válasz
Empsepo #36026 üzenetére
Jaermann & Stübi (Golf)
-
csabulaxi
senior tag
válasz
Empsepo #35988 üzenetére
Axcent Turbo LE (quartz), Steinhart Racetimer blue, Christopher Ward C60 Trident Pro orange, Hamilton Pan Europ Calibre H31, Jaragar M24,
Meisterart Prowerke Manual Chronograph, Getat PAM111, BlueRadish Chocolate PAM359, Magrette Moana Pacific Diver Pro LE, Homemade MM 1950 Steampunk. -
Wg5113
aktív tag
-
Pé
senior tag
-
Pé
senior tag
válasz
Empsepo #35316 üzenetére
Aktuális fotóm nincs, ez a múlt heti állapot:
Azóta elment a GMT meg a Carrera, és jött a Sea Dweller, az IWC Flieger, a Fortis Flieger, a Junghans Max Bill, az Omega Mark 4, meg egy 60-as évek beli Omega Constellation arany-acél automata, ami nemsokára Dzsana Úrhoz fog vándorolni, hogy rakja rendbe. Utána azt is megmutatom.
-
Pé
senior tag
-
Palika71
őstag
válasz
Empsepo #35273 üzenetére
Van itt Szigetpszentmiklóson egy ügyes kezű órás mester. Jóban vagyunk nagyon.
Tusuka: Próbáltam az esti forgatgatást], de kb. 1 mp volt a szórás. Igaz, hogy most késik, de legalább nincs ingadozás napi szinten sem. Az órás mindig szívesen lát, mert olyankor legalább órához nyulhat. Most mondatam neki, hogy inkább siessen 7-et, mint késsen 3-at.
-
Palika71
őstag
válasz
Empsepo #35201 üzenetére
Kb. egy hónapja beállíttattam, akkor 1-2 mp-t sietett naponta. De aztán egy hét múlva észrevettem, hogy 4mp-t késik naponta. + - egy egy pici, attól függően, hogy miképpen teszem le estére. Ezt az értéket egy hónapja hozza meglehetősen stabilan.
Sajna engem nagyon zavar, ha egy óra késik. Inkább siessen 5-öt, mint késsen 1-et. Ma újra hangoltatom. -
Pé
senior tag
-
Pé
senior tag
válasz
Empsepo #35114 üzenetére
Köszi köszi
(#35114) Empsepo
4, de jól emlékszel. Azok közül az Air Kinget, meg a GMT-t adtam oda ezekért. Meg a Heuer Carrerát
Próbálok most már hosszú távra tervezni. Leredukálni az órák számát amennyire lehet, és olyanokat tartani saját részre, amelyek tartják, vagy növelik az értéküket. Pl. a Sea Dweller az egy elég ritka és értékes darab. Triple 6 (16660 as) és Spider web számlapja van. Ez pár év múlva lényegesen többet fog érni. -
B1979
csendes tag
válasz
Empsepo #35093 üzenetére
Amiket kinéztem:
Az előbbi Tag-ot /450 rongy akciósan/, ha van valami nagy csili-vili amit tud, akkor elgondolkozom, hogy érdemes-e felülvizsgálnom a korábbi elképzelésemet árügyben és erőn felül költenem illetve spórolnom még.
Steinhart Ocean1 /102 ezer HUF/
Longines Hydroconquest /250 akciósan/
Mindhárom ETA 2824, zafírüveges, fémszíjas és tokos. Tehát én mint laikus magamtól bemegyek és megveszem a Longines-t, mert pont belefér a pénzembe. (Gondolnám, hogy a Steinhartban fura, hogy ennyivel olcsóbb, a Tag-ban meg gyanús, hogy ennyivel drágább.) De ha azt mondjátok, hogy a Steinhart ugyanezt tudja, akkor spóroltam egy kicsit. :-) Ha meg nevet akarok akkor a Longinesnek is van akkor neve mint a Tag-nak, szóval még mindig ott tartok, hogy mivel tud többet a Tag, illetve kevesebbet a Steinhart a néven kívül. :-)Ez a Longines, ennyi infó birtokában most ő nálam a favorit. :-)
Szóval tényleg csak a márkanév a különbség?
-
B1979
csendes tag
válasz
Empsepo #35093 üzenetére
Nincs egy millám órára, azért vagyok itt.
Eredetileg úgy futottam neki, hogy max. 250-300, ha nagyon tetszik.
Amúgy meg nem értek hozzá, így csak találgatok... Ezért kérdeztelek benneteket. :-)
Az ETA szerkezettel sincs semmi bajom. Azzal van bajom /saját magamban/, hogy számos órában ugyanaz a tucat szerkezet van, ugyanazok a paraméterek, akkor egyik miért kerül 5-6x annyiba mint a másik. Ezt tituláltam marketingnek. Szóval arra voltam kíváncsi, hogy egy hozzáértő meg tudja-e mondani, hogy mi okozza ezeket a bazi nagy árkülönbségeket. Mert, ha a szakavatottak szerint sincs nagy minőségbeli difi, akkor nem dobok ki az ablakon plusz százezreket csak a név miatt, ugyanazért a technikai színvonalért. -
BAti77
aktív tag
válasz
Empsepo #35030 üzenetére
Abban ETA 2824-2 szerkezet van. Tényleg nagyon jó az árfekvése!
Van belőle mechanikus is... -
Miamiquake
aktív tag
válasz
Empsepo #35013 üzenetére
Harry Winston karórákról és ékszerekrők jut eszembe, a hét közepén bementem a párizsi u lévő BARAKA DIAMONDS/L] boltba.
-
BAti77
aktív tag
válasz
Empsepo #34945 üzenetére
Hát' ez egy klasszikus óra. A Seiko a 70'-es évek óta gyártja ezt a formát. Persze volt más szerkezettel is...
Az eredeti szíj is a régmúltat idézné. Az általam mutatott változatot igazából egy másik modellhez gyártják, de ehhez is ajánlják. Max. még kaucsukkal tudnád beszerezni. -
BAti77
aktív tag
válasz
Empsepo #34920 üzenetére
Lehet kapni hozzá más stílusú szíjat is...(Ez is Seiko!)
Nekem is nagyon tetszik az óra, de a szerkezete nem a legjobb. A benne lévő 7S26, ami elvileg megegyezik a Monsterével, minőségben mégsem olyan. Ismerős, aki napi használatban hord ilyet, beszélt le róla. Mint ahogy Pé is írta, vannak vele hibák, és nem csak a járástartalék, hanem a szerkezetben lévő alkatrészek minősége is. Az ismerősöm gyakorlatilag a "fél óraművet" kicseréltette már benne, nem kis költségek árán...
Ettől független, állítólag csináltak belőle, jó szériát is. Ki kell fogni...
Amúgy élőben tényleg gyönyörű... -
Remi1234
aktív tag
válasz
Empsepo #34789 üzenetére
Igen látom mibe fájnak sajnos.. És egyelőre csak szemezgetek velük.. Próbálok utánuk olvasgatni, mert ez már nem aprópénz... Majdhogy egy életre venném, és állítólag befektetésnek sem rossz egy jó óra. De ha napi sok sok mp-et tévedne, akkor tutira felkötném magam...
Nemzetközi fórumokon felmerült egy jomashop nevű szürke dealer, jó árakkal, de kicsit megy el a kedvem tőle... Az itt vásárolt automata órákra (cca 600$ körül adja őket) voltak panaszok... Ezért kérdeztem, hogy vajon hamisak lehetnek-e ezek is, vagy csak egyszerűen visszaküldött órákat adnak el újra...
Viszont találtam (igaz nem a fémszíjas) PRC 200-at átlagnál jobb áron egy magyar A.D-nél.
Ki az a fórumtárs? Tutu órás?
-
Dzsana
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest