Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
Hát maximum pár centivel. Én szamarából ültem át, és tegnap ültem vissza egyszer, de nem éreztem azt a marha nagy tágasságot. Egyébként szuzukiban sokkal magasabban ülök, szerintem kényelmesebb. Nemtudom elképzelni kinek nincs benne elég hely, én a 187 centimmel símán elférek, még csak nincs is teljesen hátratolva az ülés.
Mellesleg mennyit ér ez az átlagfogyasztás mérő? Nekem 6.4/100-at ír, de nem igen tudom elhinni, főleg hogy leginkább városban használtam és ráadásul még bejáratós. Mondjuk majd tankolásnál úgyis kiderül, eddig 440km-t futott. -
jajj, ne hasonlítgassál már minden a szamarához...

meg egyébként is, a szamaráról nekem nem a tágasság jut eszembe (igaz nem ma volt, hogy utoljára ültem olyanban)
egyébként a mai kocsikban már olyan bonyolult beállíani az üléspozíciót, hogy lehet, hogy tényleg az tréfált meg, hányféle paraméter van... -
nemcso
őstag
Nekem olyan problémám volt a Swift-vel, hogy tartósan Opelt vezetve, át kellett ülnöm ismét egy Swift Sedan-ba, ahol egynapi vezetés után hátfájást kaptam. Olyan érzésem volt, mintha a két vállamat megfogva össze akartak volna hajtani a hossztengelyem mentén.
Szóval egy Opel ''fotel'' után kissé szűknek éreztem a Suzuki ülését. De tartós vezetésnél már ismét nem volt ilyen gondom. -
tildy
nagyúr
Köszönöm , hogy korrekten regáltál. És egyébként szerintem is igen sokat számít. Emlékszel , hogy mennyire fura volt neked, mikor átültél a szamaránkba? Mármint hogy hogy ülünk benne
Na mi ugyanazt a ''tágasságot'' kerestük más autókban is.
És abban szintén igazad van, hogy a nagy ajtómagasság , kis ablak szintén tércsökkentőnek hathat. (Ez nálam éreztette hatását leginkább)
Na tegnap ültem barátnőmék swiftjében. Állat kis gép. Nagyon egyben van, és a csomagtere: hát az hatalmas
Magam is meglepődtem, mekkora nagy. Ja és természetesen sedan (mi más), 2000es kiadás
6.2es átlagfogyival
-
divot
veterán
Ez tényleg megszokás kérdése, mert én a magam 184 centijével nem tolom teljesen hátra az ülést, hanem egy kattintással előtte pozícionálom. Hozzáteszem: mivel hátfájós vagyok, szinte majdnem derékszögben ülök, nyilván ez is számít.
De az tény, hogy az első helykínálatra még egyik szaktotyikban sem panaszkodatk a Swift-tulajok, pedig akad köztük böszme nagy állat szép számmal. -
-
Mecy_Lacee
senior tag
válasz
netmesterke
üzenetére
ett koléga erre jobban tudna válaszolni.
De láttam 1-2 dolgot.... -
ett
aktív tag
válasz
SzalaiG
üzenetére
Van pár prototípus belole a gyárban, de még csak gagyimuanyag rajta minden, a lámpák se igaziak, csak froccsontott vackok, meg az egész belseje. Saját vélemény: Az eleje tetszik, a hátulja egy rakás szar. Kicsi, osztott csomagtarto, lefurészelték a hátulját mint a nissan nodenak. A belseje nekem tetszik is meg nem is. A válto jo hogy feljebb kerult, a fordulatszámméro megint egy rakás szar, a km ora nem tetszik, mert van egy nagy ora, korulotte meg a visszajelzok, a fordulatszámméro meg kulon felárral van odacsavarozva mint a tuningverdáknál a turbonyomás méro ora. Az osszes kapcsolo swft meg sx4-bol van szedve. Ha az ulést teljesen hátratoltam akkor már nem fértem el magam mogott, a lábam nyomta az ulést, pedig átlagosan magas vagyok (176 cm) és még gebe is. Egy megtermettebb ember igen csak nyomorogna hátul. Biztos van akinek tetszeni fog, de nekem nagyon nem jott be. Ha a hátulját nem vágják úgy le és kicsit megnyújták akkor eszméletlenul jol nézne ki, meg a muszerfalat kicsit normálisabbra kellett volna csinálni. Interneten az opel oldalán vannak amúgy képek rola, valami hasonlo lesz a suzuki változat is, merthogy ebbol három modell fog készulni, lesz suzuki, opel, meg fiat is.
-
ett
aktív tag
válasz
netmesterke
üzenetére
Hát mi a padon hajtjuk kulonbozo ellenorzéseket végezve kozben, 130-ig kell húzatni a program szerint, de volt már olyan mta váltos auto, aminek rossz volt a váltoja, felírta az egyik munkatársam, hogy 5 fokozatot nem kapcsolja. Na hajtsuk meg, hát kapcsolta az otodiket csak éppen 170-nél.
Kicsit sportosra lett hangolva. Meg volt már, hogy padon kiakasztották a km orát. Meg Lagermaxosok (kulon cég van arra, hogy a parkoloban elhelyezze a gépeket) se kímélik, csikorognak a kerekek, lengéscsillapítok tesztelve farolásokkal. Egyébként általában 5-6 km-et megy minden auto a padokon, meg parkolo, meg felrakják kamionra vagy vagonra. De amin sok hiba volt, és sokszor jon vissza nálunk, abban lehet akár 20 km is. Eddig a rekord 25 km-es auto volt. Szoval fizikai képtelenség a nullkilométeres auto, mert mindet letesztelik és az minimum 4-5 km.
Dare2Live:
Ebben lehet valami. Mondjuk mi azon a pár km-en nem sok kárt okozuk a gépnek. Bár van úgy, hogy a sport swift tesztprogramjánál a padon tiltásig porog. Meg amikor epi-t mérunk az auton, akkor az osszes benzines sx4-et meg a sport swiftet és mta váltos swiftet lepadlozzuk. Szoval mi már elkezdjuk a kis forgácsdarabokat az olajszuro felé terelni.
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
válasz
Calogero
üzenetére
''......legyen azonban bármilyen pontos a méret, bármilyen finomra munkált az a felület, a motor az első pár száz kilométer alatt csaknem annyit kopik, mint a következő néhány tízezer alatt, és a használat szabja meg, hogyan.
Nem mindegy, hogy a hengerfal körkörösségi hibája, a csapágyak mikrontartományba eső alakhibái, a helyi felületi érdességi csúcsok hogyan, milyen dinamikával kopnak le. Nagy fordulatszámon, nagy terhelésnél a csapágyak bizonyos részei sokkal jobban meg vannak terhelve. Ilyen körülmények között a bekopás nem egyenletes, és a további kopásképet vagy például az olajfogyasztást kedvezőtlenül befolyásolja a motor kínzása.
A másik probléma, hogy a rendkívül szigorú technológiai előírások ellenére a szűz motorban nagyobb valószínűséggel fordulhatnak elő apró szennyeződések: a gyártásból visszamaradt mikroszkopikus forgácsok, az öntőformáról levált homokszemcsék, miegymás. Ehhez jönnek még a bejáratódás során lekopott fémrészecskék. Normál esetben ezek a szennyeződések előbb-utóbb az olajszűrőben vagy az olajleeresztő csavar mágnesén landolnak, de nem mindegy, hogyan jutnak el odáig.
Részterhelésen sokkal nagyobb az esélyünk, hogy a részecskék simán átmosódnak az olajkörön, esetleg gond nélkül beágyazódnak a csapágyfémbe. Egy határon pörgő csapágyazás számára ezzel szemben a legkisebb szennyeződés is halálos lehet.
A hosszabb távra tervező boldog újautó-tulajdonosok tehát valóban jól teszik, ha az első pár száz kilométeren némi önmérsékletet tanúsítanak, és üzemmeleg motornál sem lépnek túl a maximális fordulatszám és nyomaték 2/3-án, kerülve a hirtelen, nagy gázadásokat éppúgy, mint az alapjárathoz közeli, alacsony fordulatszámokat''
süti5: Értelmetlen szélmalomharc. -
süti5
őstag
Kedves Tildy!

A héten átvettem a swiftet (3 ajtós), és egyszerűen nemtom elképzelni, mi kicsi azon neked elől..... én 120 kiló vagyok, 184 cm, és komolyan mondom, qrvára kényelmesen elférek. A titok annyi, hogy meg kell találni az ülést előre-hátra csúsztató és a háttámla dőlésszögét állító gombokat/karokat![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Akinek a swift elől kicsi, ááááá...télleg no comment..... -
netmesterke
aktív tag
válasz
Mecy_Lacee
üzenetére
Meghajtják őket Esztergomban?
-
Ijk
nagyúr
Egyébként ez a bejáratós dolog hogy van? Csak elgondolkodtam hogy lehet nem kellett volna 140-el nyomnom a sztrádán.
-
-
divot
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
130-nál ha egyedül ülök, akkor olyan 7,8, ha meg tele vagyunk, akkor 7,5 a fogyi. Leül az autó, veszít a gomboformából, ugyebár, amúgy is hátul sportrugózás van, így még laposabb, már-már sportkocsik a hatás.

Aztán viszont egyébként is durván megugrik a fogyasztás, de súlyosan még inkább, pld. 150-nál 9 liter egyedül, és 10,6 tele. -
-
Calogero
addikt
Jövő évre készül el a Suzuki nagyautója, de a kocsit már idén ősszel bemutatják.
Készül majd hagyományos négyajtós limuzin, ferdehátú ötajtós és nagy csomagterű kombi is.
[link] -
nemcso
őstag
Swift frissülés 2008 -ra : [link]
-
Köszi az infót!
Az oldal jó. Rájöttem, az autószerelőm épp' egy ezressel hozza többért az alkatrészeket, mint az oldalon található árak.
(Nem baj, betudom a szakértelme díjának.
)
Más. Valaki mondja el nekem, miért lehet az, h. a 3- és az 5-ajtós Suzuki szélvédőinek lefóliázása között miért csak 2 ezer forint a különbség? Ilyen olcsó a fólia? (Ez esetben nem tudtok valakit, aki olcsóért elvállalná?
) -
ett
aktív tag
Azért ez egyáltalán nem igaz. A skoda 300 mm-el hosszabb meg a tengelytávja 20 mm-el, és ennyi. A swift szélesebb, magasabb, persze minimálisan. A csomagtarto nagyobb, az igaz, 300 lityi, a swiftben csak 213. Ez elég nagy kulonbség, de a tobbi ugyanaz benne. Ettol fuggetlenul biztos jo a fabia is, nekem csak a kulseje nem tetszik. Leutánozták a swiftet, aztán annyi. A régebbi fabia szerintem normálisabban néz ki. De kinek mi tetszik.

[Szerkesztve] -
DeadMeat
nagyúr
Nekem is furcsa,foleg mivel az elozo szeriaban csucsulok,igy nekem tul suzukis lett
Nemmintha bajom lenne a swiftekkel,de ha azt akarok akkor S betuvel az orran legyen ne Skoda felirattal 
De amugy jo,hetvegen elmentem tesztvezetni,kiprobaltam.A belseje egesz turheto,a valtoja ugyan olyan mint az elozo generacioe,talan nekem kicsit lagy lett a futomu... De akkorsevennek,mert ez mar nem vigyorog olyan sunyin,kajanul mint az elozo
(de a teteje legalabb fabia maradt
) -
bod101
aktív tag
Ja meg sokkal nagyobb az autó mindenestül (csomagtartó, belső és igaz csak 86 lóerő, de cserébe 5*-os lesz valszínű).
Nálam nincs nagyobb Suzuki fan, de nem csinál legalább akkora kocsit, mint az Ignis (csomagtartóra gondoltam)
.
Eddig nem tetszett a Skoda, sőt utáltam de az új Fábia igen! -
bod101
aktív tag
Nem tudom te hol nézted az induló árát? Én most nézem az árlistát 1.4-es (új) fábia ára 3099000ft. Ebben klima van, fed.computer nem csak pillanatnyi fogyasztással, stb egyedül rádió nincs ami kb. 50000ft. A Skoda is WV tag (remélem jól irtam) és egyes tesztek szerint jobb minőségü is mint az anyacég.
-
ett
aktív tag
Annyira hasonlít, hogy tök ugyanaz az egész. A belsőtérnél a műszerfal, kezelőszervek mások ugye,meg a belsőtér színe is, kívűlről az első+hátsó lökhárító meg lámpa más. És ennyi a sok különbség. A,B,C oszlop, ajtók, csomagtér, kalaptartó, minden ugyanolyan. Ja meg annyi, hogy a swiftnek erősebb a motorja. Az 1.3-as 92 lóerő ha jól rémlik az 1.5-ös meg 102.
-
süti5
őstag
Nekem skodánál mindig a motorerővel van problémám.....
emlékszem még mikor a fabiakat 1.0-ás 50 lóerős benzinessel is forgalmazták......és tegyük hozzá, a fabia kb 1 tonna, míg a régi 1.0-ás swift is csak 800 kg körül volt, 53 lóerővel.
Szóval a fabia motorválasztéka benzinesben elfogadható áron 60-75 lóerőig terjed, az 1.4-es 16V ami 100 lóerős, az meg már rohadtul drága..... -
Ijk
nagyúr
1.4-es Fabia (új) induló ára 3.083.800 Ft és eben igen csak alapfelszereltség van. Ha még kérek bele klímát az már kb 3.300.000, szuzukinál ugyanez (1.3-as motor) 700.000-el olcsóbb. Egyébként klímás Golfot kapok 3,5 milláért, szal akkor már ráfizetnék 200 ezret, azért az mégis egy golf. Egyébként kísértetiesen hasonlít a swiftre az új fabia.
[Szerkesztve] -
bod101
aktív tag
''A skodát túl drágának találtam, mellesleg az új fabia úgy néz ki mint a swift, csak kevesebbet tud drágábban''
Ezzel vitatkoznék, szerintem ugyanaz a felszereltsége az 1.4-nek, csak sokkal nagyobb fábiáról volt szó.
Lehet, hogy a következő kocsimnál elhagyom a márkát
.
Meggyöző az új Fábia. -
bobsys
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
én pölö itt szoktam [link] , hozzáteszem nem mindig megy az oldal és nem minden alkatrész van fent
-
Sziasztok!
Egy ideje jómagam is Suzuki-tulaj volnék. Mivel használtan vettem egy '94-es darabot, kell költeni rá. Nagyon nem vagyok képben alkatrész-árakkal kapcsolatban, ezért kérdem, van-e olyan oldal, ahol az árakat meg lehet tekinteni online?
Az esetleges válaszokat köszönöm!
Üdv:
Viktor -
Ijk
nagyúr
válasz
Mecy_Lacee
üzenetére
És mekkora fér be? 13-as, vagy 16-os is elfér?
Fejegységet hogy lehet cserélni? Gondolom lehet venni középkonzolt méregdrágán.
Jó hogy még meg sincsen a kocsi és már azt tervezem hogy cserélem ki a hifit. Ha meglesz persze úgysem ez lesz az első dolgom, ráér még...
[Szerkesztve] -
Ijk
nagyúr
Még a gyári hangrenszerről akartam kérdezni.
6 hangszórós lesz benne, nemtudom milyen minőségűek, ha valami papírmasé majd kidobálom, ha lesz fölös pénzem veszek bele normálisat. És erről a beépített fejegységről mi a tapasztalat? Lenne egy jó kis Pio-m, csakhát ahhoz kellene egy másik középkonzol. Szóval ha nem nagyon ócska, akkor nem cserélgetném. -
Ijk
nagyúr
válasz
as_Rock
üzenetére
Francia kocsit nem szerettem volna, a Kia meg azért drágább.
Eddig egy 1.3-as LADA Szamarát nyúztam, miután visszaültem tesztvezetés után, a pedálokat nyomkodva úgy éreztem magam mint egy konditeremben. Hát igen könnyű a jót megszokni... Egyébként szerettem a vén szamarat is (90-es évjárat), igaz szervizelni kellett párszor, de elég igénytelen, fogyasztása kb mint a swiftnek, és szerintem viszonylag erős (főleg, hogy 2 hónapja a szétrohadt kipufogódob kilyukadt). Meg kissé furcsa volt, hogy 100-nál a swift nem kezdett rázni, mert a ladában azért van rezonancia, a váltó és a különböző kasztnielemek zaja elnyomja a rádiót. -
Ijk
nagyúr
Sziasztok! Úgy tűnik hamarosan én is benne leszek a ''swift klubban''. Sok hezitálás után végül őt választottuk. GLX klímás lesz, a kereskedő elengedett belőle 300-at. Megjegyzem a listaára majd 3 milla volt, annyit nem adnék egy swiftért. Már nagyon várom, hogy elhozzam, remélem nem fogom megbánni.
A skodát túl drágának találtam, mellesleg az új fabia úgy néz ki mint a swift, csak kevesebbet tud drágábban, a colt nem tetszik, Dacia olcsóbb de azt nem vennék, Focus tetszene csak marha drága, Fiesta volt még esélyes, de végül Suzuki lett. Annak ellenére hogy sokan le akartak beszélni az ismerettségi körömből, persze nem objektív tapasztalatok alapján. -
AmunRa
senior tag
Én most paszolom el a swiftemet, az i-re az tette fel a pontot, hogy a nagyobb motorral és természetesen erővel is rendelkező 400kg-al nehezebb G Astra hasonló fogyasztást produkált.
A suzukiéknál nem tetszik ez az átverős akció, inkább Toyotára váltok.
Még olcsobban is meguszom a dolgot. Még több pénzért se számolják be a jelenlegi swiftet Suzukiék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Napelem
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- iPhone 12 Mini 64GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4161, 91% Akksi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4121
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
És még kellett volna kb 2 centi, hogy oké legyen. (NEm nekem.) Igaz , mint már írtam, mi a sportosabb/fekvősebb beállítást szeretjük.

googleban rákeresel, az opel oldalán lesz kép rola. Nem tudom a pontos méretét a csomagtérnek, de elég kicsi lesz.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[kép] [kép]](http://kep01.fotoalbum.hu/pictures/picturezoom/2007/06-05/ijk/_DSC1716a_173432.jpg)
![[kép] [kép]](http://kep01.fotoalbum.hu/pictures/picturezoom/2007/06-05/ijk/_DSC1718a_173429.jpg)
![[kép] [kép]](http://kep01.fotoalbum.hu/pictures/picturezoom/2007/06-05/ijk/_DSC1719a_173450.jpg)

!
![[kép] [kép]](http://www.automedia.com/NewCarBuyersGuide/photos/2006/Honda/Civic/Sedan/2006_Honda_CivicSedan_ext_1.jpg)