Hirdetés
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Mobil flották
- Yettel topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Garmin topik
- iPhone topik
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gyöször
senior tag
válasz
2ozzmexy
üzenetére
Zsigulim (gyári) valami 140 körül megy, de nem az árokba, nincs abban semmi kunszt úton tartani. Mármint. Na. Sokaknak ez mégsem sikerül, de eddig nekem még szokott.
Szervó beparkoláskor jó. Ha gurul az autó már nem kell. Én egyébként a szervós traktort is úgy használom mint a másikat amiben nincs. Meg a Suzukit is. Álló helyben nem tekergetem, csak mert könnyű tekerni és vagány.
-
Chereiose
addikt
válasz
Chereiose
üzenetére
Tegnapi hazaúton már végre normális fogyasztásom lett
110-es szakaszon lement 5.8-ig is, utána 130-140 km/h-val lett ennyi, klímát ugyan nem használtam csak a sima meleget fújtam. Fél tankot pedig omv 100-al töltöttem fel, lehet a sima shell üzemanyag miatt is volt korábban magas értékem. Ja meg azért az is segített, hogy nem -1, 0 fok volt hanem 6-10 körül tegnap. -
2ozzmexy
senior tag
válasz
Gyöször
üzenetére
Nem írtam évjáratot szerintem, de lényeg az hogy tuti van valamilyen rasegites, eleinte volt a csigasor, aztán golyosorsot tekertünk, utána lett hidraulikus szervo és most az epas a menőség...
Ha rasegites nélkül kellene az úton tartani az autót akkor 100-nál már a banda fele menne is az árokba az első kanyarban... -
2ozzmexy
senior tag
válasz
SyMbioTe
üzenetére
Igaz is meg nem is, egyszerű a képlet: két szervizlatogatas között nem telhet el 12 hónapnál több és nem futhat többet 15.000km-nél.
Egyébként a vásárlás időpontjától számolják, ha voltál az első 1 hónapos olajcseren akkor 11 hónappal később (tehát 1 évesen) is vinni kell.A be öntött cucc nem lehet 1 évesnél öregebb és nem lehet benne több mint 15k km. Ennyi a titok.
-
jksx
senior tag
Köszi!
Megkérdezem egy másik márkaszerviztől.
-
-
[CS]Blade2
addikt
-
jksx
senior tag
Sziasztok!
Lassan 15000km lesz a Vitarában, de az éves szervize jövő márciusban lenne. Szerintetek mikor kell vinni kötelező szervizre, mert két helyen háromféle választ kaptam
(Idén volt az első éves szervizen 7000km-rel) -
válasz
TommyY2
üzenetére
...nem írtam, h a cserélt alkatrészek közül volt olyan ami rendben volt. Egyedül a két hátsó fékmunkahengerre mondták, h elmegy még egy darabig, de illene cserélni. (lassabban álltak vissza, és az egyiknél egy nagyon pici olajpárát találtak) Valóban nagyon messze vagy, én a főváros mellett lakom.
#500852ozzmexy: ez is egy szemlélet, és talán igazad is van, de Ti vagytok kevesebben!
Azért én szeretek laza öltözetben és nem nagykabátban vezetni. Használom a klímát is párátlanítani stb. Sőt jól esik, h esőben nem kell kiszállnom sem a kaput, vagy a garázskaput kinyitni, csak nyomok egy gombot. Az a tapasztalatom, h nem ezek romlanak el. -
2ozzmexy
senior tag
válasz
dethroner
üzenetére
Azért ez csak 50%-ban igaz, mert csigasoros rasegitesed van, amiben igazi kenyerszervo van az a bogár meg az MTZ...
Fűtés nélkül is működik egy autó és az alapvető feladatát ellatja (utas szállítása A-bol B-be), de ülés és tükörfűtés nélkül is tudtunk élni évekig, egy fapadosabb autó mindig üzembiztosabb mert Murphy sosem alszik. A mercimben évekig nem nyílt ki a zonnensibeda, mert szetrohadt a motorja, de ettől még közlekedésre alkalmas volt, a mai napig látok prémium autókat karácsonyfa muszerfallal, átmennek műszakin és senki sem halt még meg bennük...
-
TommyY2
tag
válasz
simonjoe
üzenetére
Hát én ezt nem értem. Mindig úgy tudtam, hogy csak azt kell cserélni, ami hibás (kivéve gyertyák, szűrők, folyadékok és gumi szíjak). Mi 8 évesen vettük, 47e km volt benne, most van bent közel 100e, még a fékbetétek is gyáriak (jövőre lesz majd csere). Eddig volt rajt cserélve a bal első kerékcsapágy (valószínű, hogy gyári hibás volt), és most kell majd ugyan ennél a keréknél cserélni a torony csapágyat (még nem biztos). Érdekesség képpen nemrég elvittem futómű ellenőrzésre, minden rendben volt (még a toronycsapágy lötyögést se mutatta ki a gép).
Köszönöm a segítség felajánlást, de valószínű, hogy távol lakunk egymástól (Nagykanizsa).
TommyY
-
AMD Power
titán
-
válasz
TommyY2
üzenetére
..igazából az a szerencse, h egyik márkaszerviz vezetője egy nagyon kedves ismerősöm, talán súrolja a barátság határát is. Soron kívül fogadta az autót, ajándék árban csináltak meg mindent, az olaj pl. szerepel mint felhasznált mennyiség de nullás árral. Folyadékok, szűrők, szíjak, stab pálcák, elsö teló porvédők, toronyszilent csapágyakkal, hátsó fékcsövek, munkahengerek és még volt egy futóműállítás is, kassza 120k. Szívesen elküldöm a számlákat privátban.
Nem tudom hol laksz, de szívesen beprotezsállak, h ne csak a szám járjon. Rendes becsületes csapat, bár ismeretlennek biztos vastagabban számláznak, de legalább el is végzik a munkát, és kifogástalanul, nem utolsó sorban embernek is néznek. Na nem reklámozni akarom Őket! Ez a valóság.
#50072dethroner: a középső pedál sem kell, azt csak a gyávák használják!!
-
Siriusb
veterán
válasz
dethroner
üzenetére
Érdekes, a Trabantnál mi az üzemanyagtartályba dugtuk a mérőpálcát!
Bocs, ezt nem tudtam kihagyni.
Mindig szoktam mesélni, hogy amikor mentünk le a fővárosból gyerekkoromban Trabival falura és megálltunk tankolni, akkor a benzinkutas nem a kúton tekergette, állította be, hogy milyen arányú legyen a keverék, hanem levett egy doboz motorolajat, kinyitotta, érzésre löttyintett a tankba a kívánságunk szerint, aztán nyomta neki a benzint.
Viszonylag jól tudtak számolni, mert sosem lett baj belőle.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
TommyY2
üzenetére
Ritkán hallani olyanról, hogy nem nyílt volna ki szükség esetén olyan autóban, amin nem világított a visszajelző vagy kiolvasva nem volt vele gond.
Az pedig marha fura, hogy, ha 10 évente cserélni kellene, akkor az miért nem kötelező.
Megnézed, minden nap van híroldalon autóbalesetről hír, sokszor van fénykép is, és minden sz*r, öreg autóban is többnyire nyílik. A barkácsolt gépekben nem szokott, aminek már a 2. nagyobb ütközése van, de az kiolvasva is írta volna elvileg a hibát.Az autógyárak általában tíz év után javasolják a cserét, de a Fiat 14 évet „enged”, a Volvo és a GM Europe pedig meghosszabbította 15-re. A Volvo valamennyi autójának B-oszlopán listázza a légzsákokat, és feltünteti mellettük hónapra pontosan a csereidőt. Jelenleg egyedül a Mercedes állítja, hogy a légzsákok az autó egész élete alatt megőrzik eredeti képességüket. Ellenőrei számtalan bontóba került autót nem engedtek át a helyi szerelőknek, hanem maguk indították el a robbantást. Nem találtak hibás autót. A Mercedes szakemberei szerint autóikban az öndiagnosztika oly pontos, hogy még a gyutacs izzószálát is ellenőrzi, amikor az autós ráadja a gyújtást. A szilárd töltet egyezik a rakétákéval, víz alatt is működőképes marad.
Persze előfordulhat, hogy az 1 éves autót rommá törve nem nyílik, vagy, hogy a visszajelző jónak mutatja, és mégsem... szóval nyilván nem 100%-os ez sem, mint minden technikai cucc.
Az is lehet, hogy kicseréled az egészet, és az új nem fog nyílni.Szerk.:
Ha csak a két elülső légzsák cseréjére gondolunk, a mintegy 400.000– 600.000 forint közötti öszszeg egy évtizedes, még nagyon jó állapotú Audi A4-es árának a harmadrésze lenne. -
dethroner
veterán
válasz
Siriusb
üzenetére
Nagyapám Uaz-t vezetett, ő is csinálta rendszeresen ezt a kis kallantyúállítást, de ott nem tartalékra tetted ezzel a mozdulattal, hanem az autó két oldalán elhelyezett benzintankok között tudtál választani. Bizony, nem volt mindenféle csaló fedélzeti számítógép, ami hibás fogyasztási értékkel kecsegtetett. Bedugtad a kis fekete pálcát a motortérbe, és szépen leolvastad a skálázott műanyagot. Istenem, de szép idők. Vagy amikor a kúton előbb beleöntött a simson tankjába egy pohár Arol olajat a benzikutas, és csak ezután kérdezte meg hogy mennyiért akarok tankolni. Szegény egyhengeres meg tüsszögött, füstölt, mert rohadtul nem 1:50 keverék lett, hanem mondjuk 1:30

-
TommyY2
tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Hát, igen. Nem véletlenül kérdeztem. Azért kíváncsi lennék, hogy cseréltetett-e már valaki egy 20 év körüli autóban légzsák rendszert?
Vajon, mibe kerülhet (tudom, hogy az élet a legdrágább, ezért megértem azokat, akik nem járnak 10 évnél idősebb autókkal)?TommyY
-
pigmeus
tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Én nem akarok beleszólni, de nem tökélnék ennyit rajta
Ha a városban kell szerintem bőven elég. Ha pedig több minden kell bele el kell fogadni, hogy ki kell nyitni a pénztárcát. anyumnak néztem autómatát és hát ami felszereltségben tetszene azok drágák is. Remélem sikerül jót választani 
-
TommyY2
tag
válasz
simonjoe
üzenetére
Amikor mi is megvettük a Splash-t (igaz, hogy ez csak GLX-es és nem volt olyan szerencsénk, mint neked, kapásból 8 gumival kezdtünk), egyből a szerelőnél kezdtünk, Ő sajnos a motorolajon kívül nem cserélt ki semmit (se hűtővíz, se fékolaj), más egyebet elvileg renben talált.
Köztudott, hogy a márkaszervizben legalább kétszer annyiba kerül minden (és akkor még nem beszéltünk a felszámolt, de el nem végzett munkáról), az S-Cross autónkat is csak addig viszem oda, amíg garanciális.
Kicsit ugyan későn kezdtük, de kb. 10 éve visszük csak az autóinkat magán szerelőhöz (igaz, hogy abból is ki kell fogni a jót), ők talán több felelősséget vállalnak a munkájuk után, mert tudják, hogy legközelebb is oda viszem.
TommyY
-
AMD Power
titán
-
válasz
2ozzmexy
üzenetére
1értek veled!
Amikor megvettük másnap márkaszerviz, mindent javítani ami hibás-kopott, a "még jó lesz"-ist! Természetesen a kötelező folyadék és szűrők cseréjén kívül. Még a lassan visszahúzódó vezető oldali övet is cseréltettem. Természetesen az akku sem maradt ki a sorból. Megnyugvás, h rendben van. Főleg, h a Zasszony használja, para nélkül engedem minden nap útjára vele, és azért még így sem 100, hisz azért csak tíz éves! -
2ozzmexy
senior tag
válasz
simonjoe
üzenetére
Már korábban is leirtam (lehet nem neked) hogy amikor használt autót vesz az ember akkor két kategória van a hibákra: 1. Lehet élni nélküle mert az autó használati értékéből nem von le ha nem megy az ulesfutes például
2. Meg kell csinálni de rögtön, ilyen a kopott fekbetet, a búgó csapágy,az atrohadt padlolemez vagy egy lehalt akku.
Hogy kinek mi hova tartozik az már a saját szája íze, amíg műszakin atmegy és biztonságos addig (na ez a relatív része h kinek mi a biztonságos) bőven jó.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
TommyY2
üzenetére
Évente az inspekcio során kellene ellenőrizni és 10 évente a pirotechnikai patronokat is kellene cserélni...
De ez pont olyan hogy egy koccanas után az összes biztonsági övét is kellene cserélni ami be volt csatolva, mert ha egyszer megnyulik akkor utána már csökken a szakítószilárdsága...
(miért tudok én ilyeneket fejből!?
) Na ezeket kellene műszakin nézni nem a SS rendszert... Innen üdvözlöm a korrupcio mentes és politikailag független NKH-t...
-
válasz
AMD Power
üzenetére
Nagyon meglepődtem a 10éves Splash felszereltségén, 6 légzsák, kipörgésgátló, ESP ülés és tükörfűtés, ködlámpa, alufelni. No, meg szerencsénk is volt mert új Goodyear Vector négy-évszakos papucsok voltak rajta.
TommyY2: tudtommal nincs "kihordási" ideje a légzsákoknak. A vezérlőket szokták műszeresen ellenőrizni . Egy karosszéria lakatos barátom mondta, h 2005-től valami új szabvány írja elő a gépjárműiparban használatos fémek minőségét. Ami sokkal "masszívabb" keményebb anyagok használatát követeli meg. Ezért is akartam ennél fiatalabb autót venni. Bár a Splash annyira konzervdoboz hatású, h riasztó. Amikor először nyitottam ki a töltőnyílás fedelét, nagyon meglepődtem, ott éreztem igazán. Ennek ellenére a tömege viszont túlzottan nagy 990kg, szóval kell, h legyen benne anyag. -
TommyY2
tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Hamár a légzsáknál tartunk, az én 19 éves Renault Scenic gépkocsimban van minimum 6 légzsák.
Tudja esetleg valaki tapasztalatból, hogy hány évig működőképes biztonságosan a légzsák rendszer?
Ezen kívül, ahogy már sokszor hallottam, ez a 19 éves autóm közel nem annyira biztonságos törés szempontjából, mint a mostani bármelyik gépkocsi (pedig abban az időben csúcs kategória volt).
TommyY
-
válasz
pető bá'
üzenetére
dehogy veszünk!!
Én 1x raktam bele egy Mitsubishi-be utólag ülésfűtést talán (2006-ban), gyári kapcsolókat, a gyári helyre, sajnos paneleket nem tudtam gyárit venni. Egy szívás volt, a bekábelezés is, és az üléskárpit megbontása, majd visszaapplikálása is. Valami drága karbonos fűtőlapokat vettem, 2 évig bírta, adtak rá 3 év garit, de hagytam a francba, mert én szét nem szedtem még 1x!
#50059SyMbioTe:
Tavaly télen vettünk egy ilyen fűthető párnát, tavasszal elpakolva, most télen újra elővettük, meg sem nyikkan.
-
-
válasz
AMD Power
üzenetére
..nem akarok bele szólni Isten ments. De! Nem mondjátok már, h egy ülés, esetleg tükörfűtés felesleges sallang, de mehetek tovább, egy ESP, kipörgésgátló esetleg. Ezek nem bonyolult dolgok, de elhihetitek, h vannak helyzetek amikor minden pénzt megérn(én)ek! Ezek közöl leggyakrabban a tükörfűtés szokott megkotlani, de pár ezres tétel egy utángyártott, ami ugyan úgy teszi a dolgát mint a gyári, de szerintem annak az ára sem lehet odabaszós.
-
AMD Power
titán
válasz
a_tesz
üzenetére
Csak január 8-án tudunk elmenni megnézni. Mondjuk se én se a tesóm nem vagyunk autószerelők ,de valamicskét azért konyítunk hozzá. Nézegettem a szerviz könyveiket is. Vagy 1 év vagy kb 15e km cserélték bennük az olajat. Árban is megfelelne nekem. Amire szükségem van , az benne lenne. Klíma + szervó meg a lufi. A többi esküszöm nem érdekel. Ami nincs benne felesleges sallang az nem megy tönkre. Lekértem a km állást is egy párnál. Valósak.
-
a_tesz
Korrektor
válasz
AMD Power
üzenetére
Szerintem ne gondolkozz rajta sokat, vigyél te is egy szerelőt, és ha rendben van mindene, akkor nevezz be egyre. Klíma van benne, meg ESP is, szóval ha pár év múlva eladod, nem lesz akkora gond vele, mindig lesznek olyanok, akik szemében a kevés extra lesz a csábító, mondván kevesebb dolog romolhat el benne.
Én ennyiért vettem tavaly a Swiftet, igaz, hogy fiatalabb 3 évvel, de sokkal több a km benne, és méretéből kifolyólag a használati értéke is kevesebb. De minden eleme gyári fényezésű, a motorja olajat nem eszik, szépen húz, klímája működik, és amit felfedeztünk a próbaúton, az se volt több 300 000 Ft ráköltésnél, úgyhogy még így is jó áron volt.
Szóval szerintem korrekt ajánlat ez a SX4, nem érdemes sokat habozni, ha amúgy is erre vágysz.
-
AMD Power
titán
válasz
tboldi
üzenetére
Beszéltem ma egy nővel aki ugyan abból a Nébihes alomból vett autót amit én is nézegettem. Azt mondta ,hogy szerelővel ment és vettek is. Tény ,hogy alap GC 1.5 112Le az autók, de teljesen korrekt állapotúak. Mindegyik vezetett szerviz könyves, évente (kb 15e km ) cseréltek bennük olajat stb..... 1 év/100.000km garanciát adnak a motorra és a váltóra
-
Gyb001
senior tag
Sziasztok
Mi a véleményetek az új swiftbe rakott dualjet 1.2 hibrid motorok ról? Mennyivel lehet problémásabb a sima 1.2 szívó corsa motorjától? -
Janoo_07
aktív tag
válasz
tboldi
üzenetére
Köszönöm, csak a másik kommentet láttam a tiédet nem, viszont a tiéd volt a hasznosabb
Így már tisztább mire van szükségem és hogy egy a kettő...Köszönöm az ajánlásokat, megnézem őket és lehet rendelem is.
A Búra patika állapotú, szóval ilyen probléma szerencsére nincs. -
Janoo_07
aktív tag
válasz
laca891
üzenetére
Bocsi, teljesen kezdő vagyok ebben a témában, első autóm, eddig csak vezettem őket...
Szóval gondolom elég csak egy tompított szettet vennem, az kell igazán. A többi szerintem rendeben van, csak gondoltam akkor egyszerre cserélném egyforma színhőmérsékletűre, de lehet drága lenne.
-
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
75Le, 1.4-es, hasonló súlyú Focus eszik 8,5-et télen, klíma nélkül.
Nálunk Scross (1.4, 140Le, ~1,2T), klímával (ablak lefújás miatt) 8,5-9 között eszik nagyrészt városba.Azért ezt így összességében nem mondanám annyira rossz fogyasztásnak, dupla akkora teljesítménnyel és sz*rabb formával.
-
ncc1701
veterán
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Mert a konnektoros hibridek 1.5 literes fogyasztásai vs a valós 8-9 literes fogyasztása is elég érdekes téma. Szerintem a gyári adathoz nyugodtan hozzátehetsz 50%-ot, és még az sem kirívó eset.
Lehet én vagyok a hülye, de hatásfokon nem nagyon tudnak javítani, van egy növekvő homlokfelület miatti romló légellenállás, adott a sebesség, amivel az user menni akar (és már régen volt az, h 90-et ment a trabi, mert most már mindenki fix 150-el akar közlekedni), és ez meghatároz egy fix teljesítményt, amit a mocinak le kell adnia. És akkor még jön a városi üzem, ahol a tömeg számít, itt azért vannak javulások, lásd az alap swiftem 840 kilóját.
-
AMD Power
titán
Mondjuk az durva lenne ha az SX4 is fehérben venném meg. Ez lenne a 4-ik autóm. Abból a 3-ik fehér.😁😆 Lehet,hogy már csak a jövő héten tudok elmenni megnézni azokat SX4-et.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
SX4 2020 prospektusból:
WLTP: 6,623 liter a városi, 5,088 liter az országúti, és 5,859 liter a vegyes. (NEDC sz*r: 5,3 4,3 4,6)Swift 2020
WLTP: 5,3 - 5,7 - 5.0 (NEDC: 4,3 - 3,7 - 3,9)Nekem a Focus gyári adatok: 8,5 6,4 5,2. Valami dzsunka labori mérési módszer volt akkoriban, de kb. közelebb van a valósághoz, mint az SX4-esé ma.
8,5-et eszik most téli gumival községből városba át többnyire, annyi, hogy klíma nélkül. Az 5,2 mondjuk nagy kamu, azt valszeg csak dombon lefele legurítva tudja.A WLTP-snek közel kellene lennie a valósághoz. Ez nem olyan hybrid, hogy az első 100km-en a mérésig elhasználja az összes elektromosat, és kihozzák, hogy 2-3 liter a gyári, aztán mondjuk az első 100km még el is megy 3,5-4-ből 0-ra merített akkukkal, a következő 100 alatt meg bever 8-9 litert. Múltkor aszem valami BMW-t és Range Rover-t mértek Totalcar-on, az evett vegyesben ennyit. 2 Tonnás dögök. A Suzuki tudtommal még 1200Kg sincs.
Nekem gyanús, aztán lehet, hogy tényleg ennyire kamu gyári adatokkal dolgoznak.
Swift-ről szerencsére a felhasználók tapasztalatai megerősítik, hogy kb. annyi, mint a katalógus adat. 5-6 körül szinte bármilyen úton eljár.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Janoo_07
üzenetére
H4 kell bele, azaz egy izzó felel a tompítottért és a távolságiért is. A Philips RacingVision GT200 a legjobb, amit eddig próbáltam, de fontos tudni, hogy ezek az emelt fényerejű izzók azért kevesebb ideig bírják, mint a hagyományosak.
Helyzetjelzőből W5W kell, színhőmérsékletben mondjuk az Osram Cool Blue Intense passzol hozzá. Nekem Osram 4000K LED van bent.
Illetve nem árt, ha teljesen tiszta a lámpbúra, nem mattult, és a foncsor állapota is legyen rendben. Na, meg a pontos beállítás sem elhanyagolható.
-
Janoo_07
aktív tag
Sziasztok, 2007-es facelift előtti 1.3-as Suzuki Swiftemhez szeretnék előre venni helyzetjelző és tompított izzót, lehet akkor már távolságira is beruháznék. A jelenleginél konkrétan alig látok valamit. Gondolom egy +20 vagy +50%-os kellene hideg fénnyel.
Milyet ajánlanátok hozzá?
Köszönöm előre is!
-
ncc1701
veterán
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
SUV = magas kasztni, nagy homlokfelület, nagy légellenállás, tolja a szelet. Csodák nincsenek, ehhez energia kell, az meg üzemanyagból kell. Tessék venni egy dízel kombit, az 5 litert fog enni.
-
BBke
tag
A legutóbbi tankolásom, vegyes használatban, autóúton 100-110 tempó és város: 600 km, 41 liter OMW 100-as benzin. Ez 6.8 literes fogyasztàs.
Nyáron nyaralás alatt, csak autópálya klimával 100-110 tempó 800-850 kilométer. Igaz, már javában világított a sárga lámpa. Hévízről Ausztria Mixnitz Medveszurdokba, Szlovénián keresztül, onnan Zalaegerszegig. Ha jól emlékszem, akkor 45 - 47 litert tankoltam. Vitara 1.6 benzin. -
Az 1,2-es Splash fogyiját nem tudjuk 5,6 fölé tornázni. Tegnap a Passat CC-vel 400km, 4,7l
-
válasz
blakey
üzenetére
amióta nálam van a Swift (2005, 1.3 benzin) 30k km óta vezetem a fogyasztást..
nyilván autópályán meg városban van egy érezhetően magasabb fogyi (múltkor lemértem, a pálya az kb 7,5L, 130-140-es tempóval), de nagy átlagban kb semmi nem számít, csak az időjárás
lehet látni, hogy télen teljesen mindegy mit csinálok, hogy vezetek, hol hajtok, többet eszik (6,5+) - tavasszal lemegy akár 5,7-5.8 környékére is. Aztán nyáron jön a klímázás, ismét fel 6-7 közé körülményektől függően, ősszel ismét vissza 6 környékére, esetleg alá.
Szóval túlmisztifikálni nem nagyon érdemes a dolgot - másképp vezetünk, más utakon járunk. Viszont azt megjegyezném, hogy az előző tulajnál ugyanez az autó 0.02L-el fogyasztott kevesebbet 57k km alatt
1-2 tankolásból nagy következtetéseket nem érdemes levonni 
-
blakey
titán
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Annyi mindentől függ a fogyasztás, hogy azt már leírni sem lehet. A 8l egyáltalán nem sok télen, teljesen mindegy, hogy hány év a különbség. A 80LE-s Corsám 5-5,5l-t evett, 2005-ös, tehát a tiéd is sokat eszik ha így nézzük. De mit számít ez?
-
[CS]Blade2
addikt
75 LE 1.4 Focus 1100kg aszem, 2001-es, most eszik 8,5-et.
Ettől sokkal jobb súly-lóerő aránnyal, hatékonyabb hajtással és motorral szerintem k.va sok a 8-9. Talán tényleg csak azért csinálja, mert túl új, még nagyon passzentos minden forgó alkatrész.A WLTP-s vagy milyen gyári adatokat illene tudnia, azok manapság már nem olyan iszonyat kamu értékek. +- pár deci.
Sz*r gumival, sz*r guminyomással, klímával egyebekkel persze eltérhet, de gondolom ezek itt rendben voltak. -
Tomeeka28
aktív tag
Hát én nem “játszom” vele, annyi hogy sokat motor fékeznek, ezzel próbálom a “hybrid” előnyöket kihasználni, ezen kívül teljesen normálisan használom, úgy ahogy az előző meg azelőtti autómat, szerintem dinamikusan, ha kell gyorsan lámpánál kilőve... szóval nem gondolom hogy “tatásan”
. Majd kövi tankoláskor is megnézem, de egér mozi szerint most is 6,1-en vagyok.De amúgy meglepett mert én is 7-8 körül gondoltam télen.
-
blakey
titán
válasz
Chereiose
üzenetére
129 LE - Igen, ha az jelenleg kapható újról van szó.
Minden attól függ, hogy hogyan használod, te tudod, hogy hogyan vezetsz és valószínűleg azon nem fogsz változtatni, ne nagyon reménykedj az állandó 6,5l-ben, én vezetem a tankolásaimat egy Fuelio app-al, a 3,5 éves átlagos fogyasztásom 6,7l, az utolsó, múltheti fogyasztás meg 8,5l, én ezeket nem nézem, nem foglalkozom vele viszont a program segítségével ezeket szépen meg tudom nézni mint érdekességet. Volt egy hosszú autópályázás amikor 4,07l volt a fogyasztás viszont általában nem nagyon megy 6,2l alá és az is csak nyáron fordul elő, többnyire 6,7-7,2l a fogyasztás. -
blakey
titán
válasz
Chereiose
üzenetére
Azért használod az autót, hogy fogyasszon, ha nem fogyasztana akkor nem is menne. 140LE de ne is fogyasszon? Hogy is van ez? Télen, hidegben nekem is 7,5-7,9l az átlag, nyáron 6,1-6,4l. Mindenkinél más a fogyasztás, vezetési stílustól is függ. Használd és ha a szokásaidhoz mérten valóban többet fogyaszt akkor irány a szerviz, addig meg semmi értelme. soha nem értettem ezt a fogyasztás kérdést, telefonoknál is mindenhol olvasom, hogy enyém 20 napot bír, enyém 2-t, stb. mindenki másképp használja, ennyi. 8l teljesen normális ilyen időjárási körülmények között.
-
Tomeeka28
aktív tag
válasz
Chereiose
üzenetére
Nekem Vitara vegyes fogyasztás 6,1-re jött ki, pont most néztem. (550 km-en) Lukoil 100-as benzin. Ősszel ugyan ez a használat 5,3 volt, az Shell 95 prémium benzin. Használat M4 120as tempó, kb 300 km a többi város, BP és környéke. Szóval én maximálisan elégedett vagyok, 1,2 es Puntom volt az többet evett. Rátankolással mértem, amúgy kb egybe vág azzal amit ki jelez.
Pályán 140 körül már nekem is 6,5-7 közt mutatja.
-
Chereiose
addikt
Egy kis fogyasztás kérdés:
most az autóban 600km volt összesen, lejöttem egy hosszabb vidéki túrára (220 km), és kicsit nagyot nézve tapasztaltam, hogy 8 liter lett az átlag, és max 140-el mentem úgy 100km-t aztán pedig 110-el egy 80 km-t után a maradékot falvak közt. Oké, hogy tél van de ez akkor is soknak tűnik, ahol tudtam motorfékeztem is. Lejjebb fog menni még ez, ahogy bejáratódik a motor egy pár ezer km után? Teszteken, meg ismerősi körben kb 6.5 literekkel járnak vegyesben.

-
2ozzmexy
senior tag
Nem, nem vagyok autoszerelő de mostmar erősen gondolkodom rajta h le kellene tenni a szakvizsgat a két műszaki diplomám mellé...
Én egyetlen egy Vitara S-ről tudok amiben sikerült kinyirni a turbót, de azt sosem hutottek vissza és hidegen melegen forgatták, így sikerült 3 év alatt megolni... -
Tomeeka28
aktív tag
Olvasok, turbóról van fent 10 éves cikk. Kb olyan mintha 10 éves telefon tesztek és tapasztalatok alapján használnám a 2020-as modellt. Én hiszek a mérnököknek, a garancia meg megnyugtató, ha esetleg benéztek volna valamit.
De ahogy írod is, nem vagyunk egyformák.Az hogy ki adja a garanciát pont nem érdekel, lényeg nem nekem kell fizetni ha beüt a gebasz.
-
BBke
tag
válasz
Tomeeka28
üzenetére
És szerinted jót tesz a motornak a sok hideg indítás? Amiről Te írsz, az még a melegedési szakasz. Ergo, a motor még hideg. A motor üzemi hőfoka 85-90 fok és ez csak a hűtővíz. Az olaj sokkal lasabban melegszik fel.
Valóban sok mindent néz a vezérlő.
De ne döntsön helyettem a vezérlő, hogy mikor álljon le a motor.
A 10 év gari meg akkor igaz, ha megadják. Tudod, úgy mint az elsőbbséget... hiába van elsőbbséged, ha nem adják meg. Igen, van 10 éved, amiből 3 évet a Suzuki vállal, a másik 7 évet meg a biztosító.
Mindenki úgy használja az autóját, ahogy akarja. De szerintem olvass egy kis TotalCar cikkeket. Hasznos olvasmány...
-
Tomeeka28
aktív tag
válasz
tboldi
üzenetére
Nekem hidegen sose állítja le. Akkor kezdi mikor megindul a vízhőfok felfelé. Azt mondták szervizben, számtalan dolgot néz a vezérlő és csak akkor állítja le a motort, ha nem káros. Amúgy meg van rá 10 év garancia, amiben nincs benne hogy csak akkor él ha kikapcsolod a start stop rendszert. Szóval én maximális nyugodtsággal használom, szinte észrevétlenül indítja az ISG generátor.
-
BBke
tag
A stop-start rendszer hidegen is leállítja a motort, és forró turbónál is. Két megoldás van.
1. A gombbal mindig kikapcsolod.
2. A levegő fújását a szélvédőre irányítod.
Csakis ebben a két esetben nem állítja le a motort.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Apple MacBook
- Futás, futópályák
- Házimozi belépő szinten
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- TETKÓS/KOZMETIKUS lámpa eladó
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Samsung Galaxy A50 4/128GB szivárvány / 12 hónap jótállás
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple MacBook Air 15" M2 (2023) 8GB / 256GB asztroszürke
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

eddig én nagyon meg vagyok elégedve a fogyasztással. Kopp Kopp. Nekem most városban sok rövid út és mellé országúton most is simán megvan az 5,8, nyáron volt, hogy 5,4-el beéérte. Tény, hogy nem is nyomom neki 
!
(miért tudok én ilyeneket fejből!?