- Fotók, videók mobillal
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anubis_9
addikt
válasz
#16820480 #2841 üzenetére
Köszi a sok ötletet. Amire most válaszolni tudok, az az, hogy 64 bites 12.1-es OpenSUSE-t használok. A többire csak akkor tudok válaszolni, ha otthon leszek.
smplayer-t kifogom próbálni. Amúgy UBUNTU alatt nem volt ilyen video gond. Ott a net volt rossz.
"vlc-hez felvetted a külső szoftvertárolót" ezt hogy kell csinálni? Bocs, de kezdő vagyok Linuxban. -
Anubis_9
addikt
válasz
#16820480 #2839 üzenetére
Szia!
Szóval Intel Corei5 2500K a CPU-m neve. Ebben integrált VGA van (IGP). Olyan az alaplap, hogy fel van készítve ilyen CPU-k fogadására, vagyis van rajta HDMI kimenet (ezen van kötve a TV-re a gép). Nincs dedikált VGA kártyám éppen ezért.
VLC player-t töltöttem le, ezzel próbáltam az MKV-ket. De ha úgy emlékszem, AVI-nál is ugyan ez volt a helyzet, ahogy Youtube alatt is, akár 1080p, akár SD felbontás volt beállítva. Firefoxot használok, ami alapban rajta volt. Ennek a flashplayerét frissítettem a legújabbra (Adobe flashplayer).Köszi!
-
floatr
veterán
válasz
#16820480 #2373 üzenetére
Velkam
Éreztem, hogy te generálod a forgalmat itt mostanában
Nekem a frissítéskezelő mechanizmusok tűntek a leggyengébb láncszemnek süsünél. Nem tudok szabadulni az apt-től, bármennyire is GUI-alapokon próbálom ezt megoldani. GS alatt találtál már értelmes sysmonitor megoldást a conky-n kívül?
FYI nemrég olvastam, hogy a debian-nál alakulgat megint valami rolling
-
ludla
őstag
válasz
#16820480 #2371 üzenetére
Nálam is előfordul hogy megáll a frissítés kezelő, nem szoktam vele foglalkozni a Yastból szoktam manuálisan frissíteni.
Viszont felhívnám a figyelmed a tumbleweed tárolóra hogy nem igazán jó, mások tanácsolják a mellőzését, sok galibát okozhat.Start-up indulás, Rendszerbeállítások > Indítás és leállítás > és itt tudod felvenni a programokat.
-
-
hp martin
csendes tag
válasz
#16820480 #2030 üzenetére
Szerintem mi nem egy bios-ról beszélünk.
Linux-nál ugye úgy tudok belépni a bios-ba, hogy elindítom a gépet, esc-t nyomogatom, majd kijönnek a választási lehetőségek, hogy f 1,2,3,... bilentyűkkel mit tudok előhívni.
Itt az f10-es bilentyű: BIOS Setup
Belépek így a biosba és a fejlécen van 3 csoport, "téma" így egymás mellett:
File Secirity System Configuration
A System Configuration-on belül kiválasztom a Set Security Level finkciót.
Ezen belül van csomó beállítási lehetőség, pl. Flash media reader, vagy usb port, stb.. Így ezek egymás alatt vannak és ezek között van az hogy SATA Device Mode.
A Sata Device Mod-on belül lehet választani a:
Change (ez van beállítva alapból)
View
Hide
beállítások közül. -
toxin2
tag
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
#16820480 #1988 üzenetére
Ha közösségi repokat hozzáadod, akkor frissíti. Csak pár kattintás: a Szoftverforrásokat a "Szoftver telepítése" alkalmazásban tudod hozzáadni: menj a Beállítás menüpontra, ott a Szoftverforrás hozzáadására, majd azon belül válaszd ki a Közösségi telepítőforrásokat. Utána kiválasztod majd el kell fogadnod egy GPG-kulcsot.
Ezek tartalmazzák a legnépszerűbb programok friss változatait (pl. OO.o, VLC, Mozilla stb.), ha ezeken kívűl kellenének csomagok, akkor menj fel ide, itt tudsz keresni. Ha megtaláltad, amit kerestél és rákattintasz, akkor rögtön a repora irányít át, az URL-jét ugyanúgy hozzátudod adni a Szoftverforrásoknál. -
toxin2
tag
válasz
#16820480 #1986 üzenetére
Szia.
Rakj grub2-t a pendrive-ra, meg simán másold fel az iso-t.
Grub2 képes iso fájlból boot-olni. Kb. 2 hónapja ismerősnek így raktam fel
dvd drive nélküli netbookra.
http://www.pendrivelinux.com/install-grub2-on-usb-from-ubuntu-linux/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest