- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Anubis_9 #2842 üzenetére
van egy pár repó itt: [link]
a Packman Essential and Multimedia repót érdemes mindenképpen feltenni, ehhez a megfelelő helyen (12.1-es verzió alatt) látható sort kell bemásolni egy terminálba, ahol előbb a "sudo su" paranccsal admin jogokat szereztél.
egyébként pedig érdemes bekapcsolni az OSS és Non-OSS repókat is szerintem, ezt legkönnyebben a rendszerbeállítások / yast / software source (?) alatt teheted meg, hogy aktívvá teszed őket.
aztán tolsz egy frissítések keresését.a 12.1 már a 3.1-es kernellel jött, szóval elvileg kéne tudja kezelni a gépedet rendesen.
-
törölt tag
válasz
Anubis_9 #2840 üzenetére
ezt az IGP-t támogatja a kernelbe épíett driver, nekem is hasonló van a laptopomban (core-i5 520m), és azzal tökéletesen mennek (igaz kubuntu alatt) a videók és a flash is. melyik kernellel használod, melyik opensuse-t?
vlc-hez felvetted a külső szoftvertárolót? esetleg érdemes lenne abból frissíteni, ha még nem. illetve én kipróbálnám, hogy a vlc beállításaiban a video output-nál xv (általában alapértelmezett) helyett a gl vagy gl2-re mit csinál. illetve esetleg próbálj meg valami másik lejátszót is, hátha azzal jobban megy. én smplayer-t használok, az gyönyörűen visz mindent, csak azt hiszem ez nincs benne az opensuse alaptárolójában, fel kell hozzá venni valamelyik közösségi tárolót.flash mondjuk érdekes kérdés, de először nézzük meg a videót meg lehet-e szerelni valahogy.
-
törölt tag
válasz
Anubis_9 #2837 üzenetére
kicsit lemaradtam az asztali hardverek terén, elsőre nem jön át a konfigodból, hogy milyen vga van benne, nem lehet, hogy esetleg fel kell tenni a zárt drivert hozzá?
egyébként milyen lejátszóval próbálod az mkv-kat? milyen videokimeneten át (lejátszóban video output beállítás)? illetve a flash cuccokat milyen böngészőben milyen flash pluginnel? -
törölt tag
válasz
Anubis_9 #2834 üzenetére
annyit tennék hozzá, hogy ha akarod használni a hibernálás funkciót, akkor jobb lesz a 8 giga swap-nak, mert adott esetben akár az egészet kiírhatja a vinyóra, és azt oda teszi. root-nak nem kell olyan sok, igazából 10 gigán is elfér, nekem 15 van erre kijelölve. home meg a maradék.
-
törölt tag
válasz
Anubis_9 #2832 üzenetére
nem. kell egy root ( "/" ), és ajánlott egy swap. ezen felül létrehozhatsz /home-ot is, ha külön szeretnéd tárolni a személyes beállításaidat és adataidat, de nem létszükséglet. mondjuk érdemes szerintem, mert ha esetleg újratelepíted, vagy másik rendszert telepítessz fel, akkor a beállítások megmaradnak (utána csak formázás nélkül fel kell csatolni a telepítőben /home-nak a home-ot).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Doctor Who (2005)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest