- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
ludla
őstag
XFCE alatt hogyan tudom a Samba kliensbe megosztott mappákat bárkiszámára írhatóvá tenni? Mert most a mappa jogosúltságok csak root ra vannak.
-
ludla
őstag
Első mérföldkő Leap 42.1
-
ludla
őstag
Sziasztok! suse13.2 alatt hogyan lehet működésre bírni a JDownloader2 betat?
Hiába telepítem fel nem akar indulni -
ludla
őstag
Valaki használ skypeot KDE 13.2 64bit alatt? Nálam nincs hang a skypen csak virtual device és nem müködik.
-
ludla
őstag
A KDE Codecs felraktad? Nála így működik a VLC rendesen.
-
ludla
őstag
válasz
sz.balazs.95 #3372 üzenetére
Kiválasztod a HDA ATI SB vezérlőt.
Ott vannak a gondok látni isalul a Master hangnál az MM nem aktivált ezt az m gombbal tudod aktívvá tenni, ha aktív akkor zöldre vált és 00 lesz benne.
Ha minden jó, nyitol egy úl lapot a terminálon és itt már SU jogokkal kiadod a alsactl store parancsot és elméletileg kész is. -
ludla
őstag
válasz
sz.balazs.95 #3364 üzenetére
Vagy pedig terminálban alsamixer rel lehet jól beállítani, nekem is csak ezzel működik az első hangkimenet beállítása, egyszer kell meg csinálni utána nincs gond vele.
-
ludla
őstag
válasz
sz.balazs.95 #3362 üzenetére
A Default helyére probálj ki más Analog hanglejátszó eszközt, és ha valamelyik müködik, baloldal lent az eszközsorrend alkalmazásra-katt.
-
ludla
őstag
válasz
sz.balazs.95 #3348 üzenetére
A repot hagyhatod fent nem oszt nem szoroz neki, nálam a http://download.opensuse.org/update/13.1/ forrásból frissíti a Firefoxot.
-
ludla
őstag
Sziasztok! Esetleg ha valaki már SSD vel használja a SUSE rendszerét KDE alatt akkor írhatna pár tippet miket kell beállítani a rendszerben hogy ne vágja gajra az ssd.
-
ludla
őstag
válasz
sz.balazs.95 #3307 üzenetére
Ismerősöm radeonnal használja nála rendben, én meg nvidiat 8600GT használok és ez is rendben
-
ludla
őstag
fast tsc calibration failed üzenet fogad egy nvidia xconfig mentés után
Esetleg valaki tud megoldást? Nincs idegzetem most újra telepíteniYast rendszertöltőben ez fogad
default kernerrel val indítás után YaST got signal 11 at YCP file Storage.ycp:1371
/sbin/yast2: 431. sor: 2473 Szegmentálási hiba $ybindir/y2base $module "$@""$SELECTED_GUI"$Y2_GEOMETRY $Y2UI_ARGS -
ludla
őstag
Tedd fel innen a Steamet openSUSE Plus
-
ludla
őstag
válasz
tfalcon96 #3182 üzenetére
Jelenleg a 12.3 verzió ehhez Nvidia és Ati driverek is vannak a most megjelent 13.1 még nem teljesen támogatott.
-
ludla
őstag
Megjelent az openSUSE13.1 verzió
-
ludla
őstag
-
ludla
őstag
A VirtualBox Extension Pack felvan telepítve a virtualboxban? És az USB szűrőket be aktiváltad? Nálam csak ezek voltak a gondok.
-
ludla
őstag
Én is feltelepítettem a 12.3 64bit-s verziót, és semmi problémát nem tapasztaltam idáig, már minden egyéb programot felraktam amit én használok, pl. Krusader, Handbrake, Skype 4.1 webcam is működik, Tomahawk, Asunder, Smplayer2, Google Earth, Google Talk, FileZilla, Avidemux, hivatalos Nvidia driver, Audacity.
Működik a 2 monitor kezelés is Nvidia driverben.
Amit tapasztaltam a rendszerrel hogy talán egy picit gyorsabb, de lehet mert most még frissAz én részemről 5ből 5-s a rendszer
-
ludla
őstag
válasz
meoindil #3056 üzenetére
Erre én is keresem a választ, de nem találtam még sehol erről leírást ez már nagyon régóta így van a SUSE-ban
A másik ami idegesít az a ékezetes karakterek írása FB-n, de már máshol is belebotlottam ebbe, ha csak a hozzászólásba akarok írni akkor nem ismeri a hosszú í de csak eztÉn még egyenlőre maradok a 12.2 mellett.
-
ludla
őstag
-
ludla
őstag
válasz
legendary #2998 üzenetére
Ezt kell feltelepíteni és megyen minden Multimedia Codecs
-
ludla
őstag
válasz
BigManus #2989 üzenetére
Na az első amit még most kérdeznék, nekünk bent minden gépnek egyedi a címzése, és DNS kiszolgáló van beállítva, akkor nekem nem kell a netbios gépnév igaz?
És a tűzfal letiltva szoftveresen mert van hardveres tűzfalunk. Akkor a tűzfal részt is ki hagyhatom?
Egyenlőre ennyi ami most így eszembe jut. -
ludla
őstag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, a munkahelyemen több Windows gép van hálózatban a fájlmegosztások végett, most szeretnék egy SUSE KDE 12.2 gépet is, ami a lényeg hogy a SUSE gép lásson bizonyos mappákat a hálózatba, és azokba tudjon írni. Ebben kérnék segítséget mit hol kell beállítani hogy egy Munkacsoportba tudjam beállítani.
Köszi -
ludla
őstag
Én is felraktam a 12.2 KDE x86 verziót, a telepítés gond nélkül lefutott.
Viszont a közösségi repók felvétele után egy frissítés és valamiért a grafikus felületem megsérült, csak szép nagy össze vissza kockák voltak. Ezt javítottam konzolban zypper dup paranccsal ami felrakta a friss Nvidia Drivert és utána már jó is lett.
Nálam a Pulseaudioval egyenlőre nincs gondom remélem nem is lesz
Már raktam fel a meg szokott programjaim amik gond nélkül mennek.
-Vlc
-Audacity
-muCommander
-HandBrake
-Chrome
-Teamviewer7
Jelenleg most gond nélkül megyen minden -
ludla
őstag
Sziasztok! Suse 12.1 KDE alatt a telefon külső memóriaként felcsatolva, de nincs írás jogom hozzá, ezt hol lehet beállítani?
fstab ban nincs benne -
ludla
őstag
Én csak annyit tudok mondani hogy ne add fel
Nálam is vannak mindig gondok mióta elkezdtem használni "2008" Linuxot SUSE-t
De még mindig kitartok mellette, amúgy DSL gondjai egy ismerősömnek voltak suse alatt, neki sikerült bekonfigolni, igaz azóta áttért modemes netre, így már nincs ilyen gondja. -
ludla
őstag
Már rendelhető openSUSE 12.1 DVD lemez a Novell-től. Nekem már meg érkezett
-
ludla
őstag
A KDE igazából a SUSE erőssége, a tárolók viszont nem jók, ide másak kellenek Additional package repositories
-
ludla
őstag
válasz
BigManus #2555 üzenetére
Ne add fel
Én ma raktam újra, mert nekem is voltak gondok, nem volt Nvidia tároló, de már ez is van.
És most jól működik, én nem vettem észre sok változtatást a felületen KDE, a Kickoff ban vannak változtatások, meg nekem az Apper nem működik de vissza állítottam a Yast2 kezelésre.
Amiket pluszba felraktam mind működik jól.
-Asunder
-Soundconverter
-Krusader
-Clementine
-Playlinux
-Virtualbox
-Knemo
-Kdenlive
-Devede
-Opera
-Chromium
-Umplayer
-Vlc -
-
-
ludla
őstag
Megvásárolható az új dobozos openSUSE 12.1 verzió, ha netán valakinek szüksége lenne rá.
-
ludla
őstag
válasz
takijoci #2419 üzenetére
Én helyedben meg próbálkoznék a Suse 11.4 hálózati telepítőjével, nálam is voltak installálási problémák, és a hálózati telepítővel nem jelentkeztek mert ez már a friss csomagokat szedi.
-
ludla
őstag
Sziasztok! Valaki esetleg aki Nvidia videokártyát használ Suse 11.4 KDE mellett, le tudná nekem írni hogyan, hova kell menteni az Nvidia-settings beállításokat?
-
ludla
őstag
Ha szeretnénk fájlokat megosztani, vagy biztonsági mentést készíteni jelszavainkról vagy bármiről, akkor ajánlom mindenkinek a Dropbox programot ami Linux, Win, Mac, Android rendszereken is elérhető. Alap esetben 2Gb a tárterület, de ha a regisztráltál és te is meg osztod a linkedet amin regisztrálnak akkor 250Mb al növelhetjük a tárterületet 8Gb-ig is.
Itt regisztrálhatsz a Dropbox-ra Köszönöm! -
ludla
őstag
válasz
#16820480 #2371 üzenetére
Nálam is előfordul hogy megáll a frissítés kezelő, nem szoktam vele foglalkozni a Yastból szoktam manuálisan frissíteni.
Viszont felhívnám a figyelmed a tumbleweed tárolóra hogy nem igazán jó, mások tanácsolják a mellőzését, sok galibát okozhat.Start-up indulás, Rendszerbeállítások > Indítás és leállítás > és itt tudod felvenni a programokat.
-
ludla
őstag
Sziasztok! Valaki használja a SpiderOak backup mentőprogramot suse 11.4 alatt?
-
ludla
őstag
Sziasztok! Valaki tudja hogyan tudom az LCD-tv re ki küldeni a jelet? van valami bill kombináció rá? Nvidia settings be mutatja a monitorom és az LCD tv is, Viszon a suse 11.4 ben a monitor kezelésnél nem mutatja csak a default monitorom.
-
ludla
őstag
válasz
ErosenZold #2344 üzenetére
Szívesen
már pedig lentebb is linkeltem csak szerintem nem olvastad.
-
ludla
őstag
válasz
ErosenZold #2341 üzenetére
-
ludla
őstag
válasz
ErosenZold #2334 üzenetére
Ha mindent feltettél neki a Yast-al akkor menni e kellene kép
Nálam SUSE 11.4 KDE megyen rendesen. -
ludla
őstag
Szia én zene lejátszónak a Clementine-t ajánlom még ez is amarok alapú. A Kaffein szerintem jó, mindent lejátszik, de jó még a UMplayer is.
-
ludla
őstag
Először próbáld ki live módban és akkor meg tapasztalod az esetleges hardvergondokat, vagy minden működik gond nélkül
Szerintem menni fog gond nélkül.Már rendelhető a SUSE kétoldalas 32/64bit DVD http://opensuse.hu/
-
ludla
őstag
Persze van CD, DVD telepítője.
Egy kattintás után se kell többet várnom mint más OS-nél.
KDE, semmi felesleges nincs kint magától.Én odamerem adni a win juzereknek is, a windowst se tudják kezelni, nem mindegy hogy itt nem tudnak babrálni
a wint havonta kell utánuk javítanom
-
ludla
őstag
Ha erre gondolsz ezt azt takarja még ennyi nap a 11.4 SUSE megjelenésig.
-
ludla
őstag
válasz
fradi81 #2141 üzenetére
Hát ez eléggé fura, lehet valamit elállítottál telepítésnél, nekem tökéletesen felment Win7 mellé. A grub indító bejön? Amúgy már csak 18-nap és megjelenik a végleges OpenSuse 11.4
Tedd be a lemezt és csinálj egy Suse frissítést, én így szoktam a Grub törlődést is javítani.
-
ludla
őstag
Már nem sok van hátra a végleges 11.4 verzióig
Itt a 11.4 - 6 mérföldköve
-
ludla
őstag
Sziasztok! Olyan gondom lenne az smplayer-t mikor teljes képernyőre rakom, felül marad egy eszköz sor.
erről lenne szó [link] -
ludla
őstag
válasz
ErosenZold #2061 üzenetére
igaz milyen jó kis rendszer
a 11.4 kiadás még jobb lesz
-
ludla
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #2053 üzenetére
Itt is vannak kis bemutató tananyagok. Az ingyenesen elérhető tananyag a kezdők számára is érthető magyarázatokkal és példákkal segíti a tanulást és lefedi az ECDL modulvizsgák közül a "Szövegszerkesztés", "Táblázatkezelés" és "Operációs rendszerek" modulokat.
openSUSE Biztonságosan és magabiztosan -
ludla
őstag
válasz
ErosenZold #2051 üzenetére
Itt vannak a friss dokumentációk 11.3 [link]
-
ludla
őstag
válasz
CPT.Pirk #2044 üzenetére
Szia! Van egy jó kis openSUSE közösség itt IRC is érdeklődjél hátha valaki tud segíteni.
-
ludla
őstag
Ennek a KDE codecnek fel kellene menni [codec kde]
A VLC-nek a repoját nem tudod felvenni a yastban? -
ludla
őstag
Szeretnék egy hibát közzé tenni hátha valakinek ugyan ez lenne a gond.
Suse 11.3 a DigiKam 1.5.0 frissítettem mert ez már magyarítást is tartalmaz, de utána nem akart indulni,a hiba orvosolható a libkdcraw verzió frissítéssel, és utána tökéletes.Egyéb ként tényleg jó a Suse nem nagyon van vele gond, csak mikor én cseszem el
-
ludla
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #1996 üzenetére
Köszi én voltam a balfasz
nem indítottam újra a rendszert, utána már jó lett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged