Hirdetés
-
Mobilarena
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adrian360
őstag
válasz
Formaster
üzenetére
biztos hogy nem azért kerültél be goldból bronzba mert inaktív voltál. föleg most hogy kétszer akkora a gold liga mint volt korábban. én volt hogy lejátszottam a besorolót, aztán egész szezonban semmit, és új szezonban mégis ugyan olyan szintre kaptam besorolás. ha ez nem inaktivitás akkor miaz. a bonus pool-om rendre 200 felett van, mégis mindig azonos szintű ellenfelek jönek
-
Formaster
addikt
Na akkor érdemes ezt elolvasni a Bonus Pool és a Aktivitás bekezdéseknél.
90 pool után vagy inaktiv, de ha 1 héten belül ledolgozol 90-et akkor újra aktiv vagy.
-
adrian360
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
lehet 2. de hogy egy szezon kell legalább az tuti. pár hét nem elég
-
Formaster
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Pedig volt régebben is, szerintem nem törölték el. Az mmr 40-60 pool felett inaktívként kezel, bár már arra sem emlékszem ez mire hat ki. De talán ez az oka hogy folyton ledob szezonkezdésror alacsonyabb ligába, holot joó a winratem,
-
szilva01
őstag
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
Persze én még azok ellen is szoptam

-
Formaster
addikt
valaki tudja hogy hány bonus pool után leszek inaktív a ligámban?
-
Formaster
addikt
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
im think ling+bane, ha késik akkor még winfestor és gg
-
mikromanus
veterán
JA, azt xavix13 linkelte. Ez azért megtörte a pókerarcot mindkét oldalon

Olvasom a hozzászólásokat. Csak azt néztem korábban, hogy minden eltűnt. Leírás olvasása után ma újranéztem és tényleg így volt a bukta: Nekiment Stephano a seregnek banákkal, erre felkapta 3 medivac-kal a nagyját, a célzott wm lövés a banákra meg leszedte mindhármat unittal tömve. Korábban csak azt láttam, hogy pikk-pakk, volt-nincs sereg.
(picit fáradt voltam, hogy nem esett le a fail mértéke elsőre)Ez is mehet majd a későbbi best videós szavazásokra, amiket néha bedobnak versenyeken a holtidőben. Instatnt win lenne az ilyen megmérettetésen.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
mikromanus
üzenetére
Ezt a két base MMM+hellbat pusht egyébként is nagyon nehéz fogni Z-vel.

-
mikromanus
veterán
Ööö.. Most akkor a 2-2-es fejlesztésű ling-bana-roach kombót letarolta a 0-0-s terran bio+hellbat sereg? Hm értem. MVP ténylkeg túl erős Európába
( v -
föccer
nagyúr
válasz
mikromanus
üzenetére
Pedig vagy 5x megnéztem, de nem tűnt fel, hogy a sereggel együtt ment 2 WM is. Csak azt láttam, ami épen cooldownja volt.
üdv, föccer
-
nepszter1
addikt
-
-
nepszter1
addikt
Am miért engedik be az EU-ba a koreait ? Nem unfer ez egy picit ?
-
mikromanus
veterán
Hát ja. 55 perc és kikapott végül. Türelmetlen lett kissé Dimaga. Szépen beködösíti a területet, leszedi a tankok nagyját, nagy előnyt szerez aztán belefut a kimerült seregével a maradék siegetankba és elhullik. Ha addig támad amíg van cloud fedezet és visszavonul, akkor a jó életben nem éhezteti ki MVP. Azért elég beteg meccs volt

Durva koreai strapabírás és türelem van MVP-ben... -
Alg
veterán
Óóóó... hát ez a Dimaga vs MVP meccs elég fájdalmas volt, Dimaga folyamatosan borzalmas pozíciókban válaszotta a csatákat (egyetlen kivételével), és most ki is fog kapni, miután 40 percig előnyben volt

-
Eyesis
őstag
http://www.twitch.tv/wcs_europe most megy
Happy vs TLO
BabyKnight vs Lucifron
Utána a győztes fog játszani a győztessel hogy végleg eldőljön ki is legyen az 5-g hely.
Ezután jönnek az elödőntő meccsek ahol
DIMAGA vs Mvp
ForGG vs Stephano -
Formaster
addikt
válasz
Sonic*
üzenetére
Ha egy kicsit mélyebbre ásod magad, akkor látod a hírekben a magyar versenyeket, ahogy Föccer is írja. Azon kívül láthatod, hogy a versenyek a http://www.z33k.com/ vagy a http://challonge.com/ oldalakon szerveződnek, itt lehet regelni akár külföldi egyéb szervezésekre is. Vannak még ilyen oldalak, de most nem tudom csípőből a pontos neveket.
-
netpeti98
addikt
Hülyeségből elkezdtem csinálni az első besoroló meccset, látom Terran és Newkrik. Fasza lehet szépen használni a Blink Stalkert (4 Gate Blink+Robo 1 base) és bevált, az első meccsemen.

Persze mivel első meccsem volt Rankeden, sokszor félrekattintottam izgalmamban (az izgalmat még meg kell tanulni kezelni), de akkor is ez most hatalmas siker.
Üdv netpeti98
-
Alg
veterán
válasz
quaddamage08
üzenetére
Áááá ez marhajó lett

-
Sonic*
aktív tag
Hello skacok!
Mar egy ideje művelem ezt a játékot és szeretnék résztvenni 1-2 amatőr versenyen. Nem tudtok ilyeneket? Lehetőleg otthonról játszhatóak
-
netpeti98
addikt
StarCrafts Season 2 Episode 5 Mine For The Taking
Üdv netpeti98
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Formaster
üzenetére
imba?

Én csak terrannal tudok játszani. Zerg nagyon nem szimpi, próbáltam. A protoss bejött, de sokat kell vele játszani, mire érteles szintre jutok vele. Mondjuk azt nem ártana alaposan tudnom melyik faj melyik épülete mihez kell. Már csak a derítés miatt sem, hogy tudjam mire számítsak..

-
A_ScHuLcZ
addikt
Olvasom a beszélgetéseiteket, próbálnék okosodni, de alig értek belőle vmit.
Pl mi a francot jelent az, hogy OP?
Vagy melyik 2 fajra írtátok azt, hogy gyenge? 
-
oxox
addikt
válasz
adrian360
üzenetére
DPetivel szop.unk mar ugy be 2v2 meccset, hogy mar bent voltunk a platformjukon, es mar keszultunk a kovetkezore....4-5 sm legyalult minket (mert ugye a terran sem az ujjabol pja ki a scant).
mikromanus:
En bevallom zergkent nem szeretem a sh-ot mert lassu, korulmenyes, es sokat foglal a 200-bol....maskeppen fogalmazva: bena vagyok hozza
De jatszani utalok ellene.....es igen ha hagyod, hogy lassak, es lotavolba keruljenek a shhoz,akkor veled van a gond, nem a toss op...amugy sem szabad oket legvedelem nelkul hagyni.....jahh es csurheted csavarhatod, de a sh-nak unlimited spellje, lotusa, lovese...hivjuk akarminek (ht-nak sajnos a storm nem ilyen korlatlan....kar
)...es csurheted csavarhatod brutalis rang-e van nem 3...korulmenyes nem tagadom.amugy platinaban az 56 jatekbombol 25zerg ellenfelre jutott 31 terran+toss osszesen, tehat ha az a kijelentesed, hogy a mennyiseg azt donti el, hogy mi a legerosebb...akkor ez ram vetitve a zerget jelentene, de ezzel nem ertek egyet...jo a balance szerintem.
-
adrian360
őstag
válasz
mikromanus
üzenetére
megint csak kiragadsz dolgokat : szét stormozod meg lecolózod, és addig persze a zerg nem csinál semmit, csak ül és néz ki a fejéből. elég csak annyit csinálni hogy hoz egy overseert a SH-k felé, és vagy corruptorral, vagy hydrákkal kisnipeolja az observereket, és nesze neked, már nem is látod hogy hol vannak a swarm hostok.
"Nincs gond a játékkal" akkor mégse OP a protoss ? az hogy neked nehéz kezelni az más tészta, arra nem az a szó hogy OP....
-
mikromanus
veterán
válasz
adrian360
üzenetére
Hát akkor deríted hol van a sok ásóka és megszórod szikrákkal meg colo tűzzel. Mindenre van ellenszer. A zergnek is. Nincs gond a játékkal. Ha azt mondom "OP", akkor az azt jelenti: "nekem gyakran nehéz kezelni". Nem több, nem kevesebb. Ha tényleg olyan imba, meg OP lenne egyik vagy másik faj, akkor a bronz és silver harcosoknál a zerg túlzott arányban lenne, feljebb meg kisebb arányban. Gondolom nem így van, mert akkor már "szétbalanceolták volna" a játékot. Ha nagyon borulnak az arányok, akkor azért azzal törődik a bliz (többnyire). A HotS minenesetre a javára vált a játéknak még ha nem is tudom az újabb aljasságokat még kellőképp elhárítani néha.
(#40227) oxox
A ht caster unit és a skilljeinek van range-je. A sh-nak ha bele akarod erőltetni ezt a szemléletet, akkro 3 a range-je, de egész más jelelgű az egység mint a többi a sc2-ben. Se nem caster, se nem közvetlenül harci. Közvetve viszont ranged
edit: csak akkor gond ez ha a senkiföldjén csatáztok és nem nyer a protoss. Ha sokat nyer az összecsapáson, akkor annyira nem nagy szám a szaporaság. Főként ha közel vagy már valamelyik exphez. Fél perc alatt már nem is marad semmi amit rombolni lehet. Ez inkább csak vélemény. Ultra mókán kívül elég nehezen tartom a limitet... Nem vagyok mérvadó a 200 vs 200 harcokban.
-
oxox
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
akkor a ht-nek sincs range ilyen alapon....es kb versenyezhet a BL-el sebessegben (aminek akkor szinten nulla a range)
Ertetted mit akartam mondani, csak sajnos ez kicsit megzavarja az altalad vazolt toss "op" range tablazatot
kivan ez talalva.az vilagos, hogy a zerghez kell az economy tamogatas, es mig egy toss-terran nagy valoszinuseggel bukja a meccset ha kozel nullara verik a sereget, mig egy zerg 1-2percen belul kepes ketszer akkoraval ujra tamadni (Foccernek volt egy nagyon szemleletes wol replaye regen)
-
Formaster
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
szerintem sok lesz már az elmélet ...
-
adrian360
őstag
válasz
mikromanus
üzenetére
azért ne legyünk már ennyire demagógok igen a stalker elmegy akárhova de ha kilövik bukod az egységet, a locustod meg ingyen van és nem foglal supplyt........
igen a broodlod lassu, mint ahogy a carrier és tempest is az. ráadásul a tempest rohadt lassan is lő. -
mikromanus
veterán
válasz
adrian360
üzenetére
broodlord tetü lassú és csak ground attackot nyomat egyedi célpontra. Mondjuk a broodlingok elég falánkak. Ha nem rablóportyáról van szó, hanem nagy seregről, akkor a lingek elég nagy véráldozattal juthatnak csak közel és nem tudják körülvenni az immot és a stalkert sem. A broodlord tényleg jó ha ott van ahol kell, nem kell visszavonulni és elég fedezet van hozzá.
oxox: azért buksz, mert nem áll kézre a fürgeség. Vagy mert tudat alatt az van benned, hogy "zerg? Mindig bukok zerg ellen". Aztán tényleg. Vagy megsajnálod az ellent és hagyod nyerni

A zerg nagyon jó, csak eco előny kell hozzá, meg kellő szabadság hogy felszívja magát. Onnan már kezelhetőbb. Ha nem sikerül +1 bázist megtartani a proti vagy terranhoz képest, akkor elég nehéz a win (kivéve a rush vagy korai agressziónál). Mondjuk nekem épp a rablóportya szerű rész megy jobban, de nem is veszélyeztetném a diamond ladder csapatot ha játszanék. Max gold-platina voltam. Nekem olyan "dobjunk fel egy érmét" nagyságú esélyem van. Vagy bejön, vagy nem. Customban többnyire bejön. Furcsán súlyozott oda az érmém.
" swarmhostnak mennyi a range-e"
0. Nincs támadása. Range a loctusnak van. Az meg azt hiszem 3. Hogy elmászik az más tészta. Most akkor a stalker unlimited ranges lenne, mert oda megy ahova akar (vagy tud)? -
adrian360
őstag
válasz
mikromanus
üzenetére
broodlord 9.5 + amit a broodlingek elmásznak, akár 7-et is.
de b@szhatom a nagy rangemet, ha egy szimpla 25 mineralos speedling countereli az immortalt és a stalkert ha odaér hozzá. -
oxox
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
BL-nek, vipernek, swarmhostnak mennyi a range-e? ugy latom azert jellemzo, hogy mindig csak feldolgokat mondasz
(pl zea Vs ultra)..(jahh es tempes cseszheti a nagy range-t ha nincs vision, mig a shostnak nem kell....)mindegy engem nem tudsz meggyozni, hogy a zerg gyengebb mint a toss....toss ellen mint irtam 86%-on (winrate) allok zerg ellen 33%-on

-
mikromanus
veterán
válasz
adrian360
üzenetére
3 másodperc egy nagyobb csatában kb el is dönti a kimenetelt. Ha kiesik az ultra ennyi időre, akkor a többi unit már sokkal esélytelenebb. (az ultra is jó eséllyel csúnyán besérül mire átjut). Az összes "ranged" harci unitja a zergnek rövidlátó.
Proti: tempest-colo-immo-stalker-sentry--phioenix (mind fejlesztve ha van táv fejlesztés): 15-9-6-6-5-7zerg meg: muta(3)-hydra(6)-roach(4)-corruptor(6)
Mondjuk a SH szürke zóna. A loctusok épp csak 3 rangesek, de elég jól sebeznek és "ingyen vannak" a storm és a masszív colo tűz sajna gyorsan semlegesíti öket... A lingek is csúnyán olvadnak. A viper ködöcskéje igencsak szükséges volt már. Így tán valamivel kiegyensúlyozottabb a móka. -
oxox
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
ff igenis szukseges, mert az 1-2base zerg taktikakat nagyon nehez lenne fogni early gameben...de mm push fogasahoz is hasznos, vagy akar blinghez....kesoi jatekban nem nagyon szoktam ff-et latni, mert a sentry amugy gyenge...jahh es tobb zerg egyseg is atmehet alatta (csinaltak is mar ellenem, es olyankor iszkiri van hatra)
fungal sem hat ellensegre, burrow egyseg, controlt tud adni mas egyseg felett, es meg terranokat is kopkod...igen a sentry korabban van kesz, de nincs is a zergnek akkora szuksege early game-ben az infestorra, mint a tossnak a sentryre. szernitem a phonixnek nem nagyobb a range-e fejlesztessel sem...szerintem pont ugyanakkora, es azert gyorsabb, hogy legyen eselye elmenekulni a muta-corruptorok elol....maskulonben a muta is siman counterelne. amugy corruptor void ellen sem szar...
time warp...valoban jo (bar en meg nem nagyon szoktam ra, mert a mothership nagyon torekeny)....akkor most kossek bele a swarmhostba, mert mekkora range lesz, es kozelnem lehet hozza kerulni ha mar tomegesen lentvan, vagy kossek bele a widowmine-ba?
egyre jobban tetszik a zerg faj, de semmivel sem tunik gyengebbnek a tobbinel....szerintem szinesebb a tobbinel...en pl. imadok blingdroppolni, es nydusolni.
minden ellen van vedelem...btw
ha azt irod zea kis mikroval szetszedi az ultrat, azert nem egeszen ugyanaz mintha azt mondod, hogy jahh a zeak mogott ott a labdacska...mert akkor en meg azt mondom, hogy a zeak mogotti labdacskara raront 60-70lingbling oldalrol, es eltunik a labdacska, vagy hatulrol egy viper kapkodja a labdacskadbol a colokat, stb....zerg sem egyfajta egyseggel tamad...vagy ha igen akkor az silver liga. -
adrian360
őstag
válasz
mikromanus
üzenetére
mert ugye a zerg csak ultrát csinál ilyenkor semmi más egységet nem...
mert ugye négy ultra nem szed szét 30 zelatot az aoe damage-es támadásával 3 másodperc alatt
mert ugye azért op protoss mert a zerggel nem elég az a-move.
mert ugye mlg-n Leenock úgy verte szét az egész mezőnyt a 15-perces ultra buildel, hogy mindenki csak pislákolt.
-
mikromanus
veterán
válasz
Formaster
üzenetére
Előre küld laza csatárláncban pár zelát. Hátulról meg lövi az egész deathball. Sokat aztán nem lehet microzni ha nem fér át köztük. Az ilyenj szarságok elég kiábrándítóak. Ha benyomod az attackot valamire mögötte, akkor ott toporzékol a masszív tűzben a zelák előtt. Se átgázolás, se megkerülésre nincs agya az AI-nek. Szerintem ez lehet az oka az ultrák alulorezentrálságának a vesrenyeken, vagy mert picit költségesek...
-
adrian360
őstag
válasz
mikromanus
üzenetére
zelottal kimikrozza az ultrát ? azt meg hogyan ? ? ?
-
mikromanus
veterán
FF= sebezhetetlen akadály amit esélye sincs az ellennek "counterelni" az elején, amivel meg tudná az öngyilkosság zergként. (ritkán látok fast ultrát valahogy zvp-ben, de amúgy önmagában ultrát se nagyon versenyeken), Bárhova ledobható, akár unitra is
Time warp: belassítja az időt. Kivéve saját magadnak. No persze
Bana támadás: teljesen logikus, hogy a raj a saját mérgére/savjára ellenállást fejleszt ki.
"vagy op, hogy a tank mar alapban siegel, vagy op, hogy a medic plussz sebesseget kapott....."
az mindkettő. meg hogy a vasembert (hellbatot) is "gyógyítja" a dokihajó. A spuri sebesség menekülésre nem Op, csak ha bedropolásnál használja, akkor elég nehézkes kezelni a dropot így.
A phoenix se épp gyengus. Szép, hogy a corruptor "countere", csak gyorsabb nála a phoenix, nagyobb a lőtáv (fejlesztve tuti) és menet közben is lő. Csupa OP unit van ennél a fránya protonsnál. Ettől még nem érzek késztetést áttérni. Inkább a minnél változatosabb és agresszívebb megsemmisítésre érzek késztetést
Minden op ami ellen nincs védelem. Más kérdés, hogy balance összességében (úgy-ahog) megvan-e vagy nincs mellette. A scan és FF OP, de gondolom szükséges. Olyan gyenge ez a két faj, hogy kell nekik valami ami vonzóvá teszi őket.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként meg az OP az előző hozzászólásomban idézőjelben volt, mert annyira azért nem egyértelmű. Egyszerűen csak csodákra képes megfelelő kezelben.

(#40207) oxox
Az az OP, hogy MMM kis kézügyességgel, vagy proti zelotokat előreküldve simán kimicrozza az ultrát. Egy 2 méteres ksi pörsenés utját állja egy robogó tehervonatnak. Elég életszerűtlen...edit: az EMP nem logikátlan, max a hatótávolsága. A területre hatás elég logikus, hosz amolyan robbanás jellegű jelenség.
-
oxox
addikt
válasz
adrian360
üzenetére
gondolom a heavy unitokra nem hat...mint ahogy az ff-sem, fungal sem (thor, archon, colo, ultra)
szerintem meg logikatlan az emp teruletre hatasa,amit messzebrol kepes elloni egy cloakolt egyseg, meg, hogy egy egyseg kepes elasni magat (tehat detect kell), es haromfele keppen tamadni (apropo anno a mothershippel kepes volt vortexet nyitni, akkor gondolom a ht-vel tud stormot nyomni is)....vagy op, hogy a tank mar alapban siegel, vagy op, hogy a medic plussz sebesseget kapott.....szerintem kar ezeken horogni. -
adrian360
őstag
válasz
mikromanus
üzenetére
legtöbb protoss skill logikátlanul op ? mint pl a storm ami mindent sebző, ellentétben a banelinggel, fungallal, helionnal, firebattal ...
-
mikromanus
veterán
válasz
whitezo88
üzenetére
"Balance Update #1[3]
Widow mines will no longer damage each other with their splash damage. "Egymást nem sebzik, ahogy a banák sem. A cloud és a time warp inkább a kérdéses. A time warp saját unitra nem hat ahogy nézem. (mint a legtöbb proti skill ez is logikátlanul "OP".)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Tegnap WoL-oztam kicsit, kész felüdülés volt TvZ-t játszani a sunyi aknák, az op hellbatok és a villám medivacok nélkül. 
(picit fáradt voltam, hogy nem esett le a fail mértéke elsőre)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

( v