Új hozzászólás Aktív témák
-
Zizi123
senior tag
válasz
Qtya123 #18841 üzenetére
Erre céloztam amikor értetlenkedtem, hogy hogy lehet ilyet kijelenteni, hogy biztos nem 3x jobb...
Tőlem lehet 10-ed olyan árú, de ha nem tetszik, ahogy szól, mert pl.doboz hangja van, akkor mindegy mennyire olcsó 1 fillért nem ér.
Nincs olyan, hogy igaz, hogy sz@r, de legalább olcsó így ezt veszem meg... -
Csandi
őstag
válasz
Qtya123 #18849 üzenetére
Amúgy a kiállított darabokkal nem érdemes számolni, nagyon fényes teremben nézed és felhúzott szaturációval és éllességgel.
Philips-ekbe is LG szállítja a panelt, ugyanaz.
Illetve ott az MLA paneles LG G széria, azt is szállítanak drágább Philips-ekbe, azok jobbak mint a C, de a QD-OLED még mindig jobb. (Viszont az csak Samsung vagy Sony, és a Sony sokkal drágább)
Nekem C4-em van.
Akárhogy is, budget a kérdés mindig, de én így már a 2. OLED-em után nem vennék mást
-
Csandi
őstag
válasz
Qtya123 #18847 üzenetére
Szerintem ha valaki le tudja sötétíteni a szobát filmezéshez akkor az OLED-et nem üti semmi. Sok zónás FALD-os miniLED megtudja közelíteni, de akkoris bloom-os lesz pl. egy csillagos ég. 85 colos TCL X955-et azért megnézném, de ugye az 1.4m, annyiért meg akkor már inkább QD-OLED-et vennék
-
torma1981
veterán
válasz
Qtya123 #18841 üzenetére
Azért írtam, hogy amire használja az ember. De ugye ezek csak "ócska soundbarok" Hol van az áruk az igazi házimozi rendszerekhez. Ha valakinek 105ezer forintja van ne várjon nagy csodát a doboz 5.1-es rendszerétől. De már pedig az árához, tudásához képes nagyon is bb a q930. A piacon hasonló áron nem nagyon van jobb. Ha valaki rendes filmet szeretne nézni, pl atmosban akkor ez a minimum.
-
LógaGéza
veterán
válasz
Qtya123 #18822 üzenetére
San Andreas - Törésvonal filmből amikor omlik össze a ház az elején és potyognak mindenhonnan az épület darabjai, az elég jó ATMOS tesztelésre (olyan 37. perctől).
A másik amit szeretek a Oblivion - Feledés-ből a "kastélyos" jelenet (~16. perctől). Abban minden van amivel lehet tesztelni egy házimozit (képileg és hangilag is). -
Lessmessino
tag
válasz
Qtya123 #18769 üzenetére
A q600c-nél az aqustic beam tényleg parasztvakításnak tekinthető.
Nekem q600c van + hátsó 9200s (csak ez kompatibilis vele, a 9500 már a 700ashoz és onnan felfelé kompatibilis) hangszórók és ha fontos az ár akkor ezért a pénzért is egy nagyon jó élményt kapsz, bőven elég térhangzást biztosítanak a felső hangszórók nélkül is. Nekem azért is erre esett a választás mert társasházi lakásban nem akartam egy olyan subot kapni amin levéve a legalacsonyabbra a basszust is szétrázza a lakást és boldogítja a szomszédokat. Dübörög ez is rendesen ha kell😃 175ért vettem, szerintem vállalható az ára a szettnek. -
Danex
addikt
válasz
Qtya123 #18761 üzenetére
én megugranám akkor a 930C-t, eladni is könnyebb hogy nem kell majd magyarázni.
Érdemes itt megemliteni, hogy az Atmos nem a magassági hangot jelenti hivatalosan, hanem egy objectum alapú hangzást aminek része ugye a magassági hang, aminek hivatalosan a plafonon kéne lennie.
Na most pattintós esetében annak az esélye, hogy pont olyan szögben van a soundbarban és a hátsó satelitben a hangszóró, hogy pont a fejedhez pattanna vissza az viszonylag kicsi, főleg ha a hátsó satelitek mögötted vannak szinte közvetlenül. Ez már valódi házimozi és tervezgetést igényelne.
És akkor erre az egészre jön rá az, hogy amúgy még nem túl sok film használja érdemlegesen valóban a felső hangzást és akkor még azon belül is kérdés, hogy milyen minőségben haszálja.
Ezt csak amiatt írom le, hogy ne legyenek olyan elvárások, hogy most centire pontosan kihallod ahogy feletted elrepül valami.
DE!
Ettől függetlenül elég jó teret tudnak megalkotni ezek a soundbarok, főleg ennyi pénzért. Egy házimozi rendszernél csak az erősítő kerül nagyon alsóhangon annyiba mint itt a komplett rendszer. Viszont emiatt nem vennék valami alsópolcos gagyi soundbart, mert akkor biztos csalódás lesz és majd megy az ige, hogy szar sem ér a soundbar...
Szóval szerintem nyugodtan rendeld meg a 930C-t, ha nem tetszik még mindig visszaküldheted 2 héten belül. -
Chronos85
tag
válasz
Qtya123 #18759 üzenetére
Én aki a q700hoz pár hónapra rá vett hátsókat. Azt biztosan tudom állítani, hogy csak a bar+mély legyen az akárhány csatornás nem tud rendes térhangzást nyújtani. Viszont már ez is fényévekkel jobb a TV beépített hangszóróitól.
A pattogós Atmos-t kihallom az 5.1hez képest. Sikerült jól belőni igaz egy relatív kicsi 16nm szobában, megtudtam oldani, hogy az ülő pozíciótól 1m-el hátrébb vannak egyforma távolságra a hátsók a bar+tv meg 2-2,5m-re (ez ugye még mindig nem tökéletes). Így +4et raktam a felsőkre és -2 a mélyre (hangfal tüskéken van, de nekem még így is néhol kicsit sok).
De ahogy észre vettem, a forráson múlik inkább, hiába van neked a legkomolyabb rendszered, ha a hangmérnök tojt rá magasról. Magyar szinkronos filmeket 2000 óta nem nézek, nem tudom azóta javult-e a dolog most pont szembe jött az új Hunyadiakat bemutató mega produkció előzetese, komolyan felkaptam a fejem mikor az olasz után magyarul is megszólaltak benne. Tudtommal a youtube se tud talán még térhangzást se hiába írják bele a címbe.
Azt javaslom, ha tényleg ennyire komolyan beleástad magad, várnék egy akcióra és bármennyire fájó egyben kiköhögném vmelyik 900ast 230-240 körül meg lehet csípni ez általában olcsóbbra jön ki mint egy 700 v 800as + hátsók.
Ha megvan és tesztelgetni szeretnéd javaslom a prime-ot vagy az apple tv+ ezekre általában van ingyenes időszak a következő sorozatokban biztos hogy rendben van az a atmos:
- Continental elején jól körbelőnek,
- Ring of Power hóvihar+troll harc szintén az elején (sajnos a sorozat mint lotr fannak nagyon félre ment de a CGI és Hang rendben van)
- See (ezt kezdtem el hátsók nélkül nézni, majd újra néztem az első pár részt) nagyon jó környezeti hangok erdő, vízesés (sajnos a 2. évad nekem nem jött be nem szeretem a királynőt játszó színésznő alakítását és sok műsoridőt kapott)
- Ha van Disney+ akkor a legtöbb Marvel film (nekem a végjátékkal telt be, egy jelentős szünet után a Dr. Strange Multiverzumra rábeszéltek sajnos nem hozta meg a kedvem, de a varázslóharc (többet nem szeretnék spoilerezni belőle) nagyon jól van keverve)
Most így hírtelen ezek ugranak be, hátha majd más mond még.Viszont ha vki komoly zenét vagy Vocalt szeretne hallgatni sajnos azt elkenyi hiába próbáltam végig mindent. Erre illetve ha nincs helye a hátsóknak akkor ezért a pénzért sokkal komolyabb 2.0 v 2.1es rendszert lehet kapni.
Üdv.: Chronos -
freemanone
addikt
válasz
Qtya123 #18761 üzenetére
Az egyszerű válasz az hogy igen, van értelme és megéri a felárat. Hacsak nincs valami hatalmas csoda csillár a TV feletti térben, és kvázi sík a plafon, akkor ezzel se lesz gondod és fogsz kapni egy meglepően jó tér élményt.
#18756 pető bá': alsó házban nem vagyok otthonos, de az ultimea szóra ha rákeresel, azt szokták még ajánlani itt ebben az ársávban.
-
freemanone
addikt
válasz
Qtya123 #18759 üzenetére
Ismét azt kell hogy mondjam, jól látod a helyzetet. Soundbaroknál pattintós atmos van, ami már önmagában nem a legjobb. Nincs hallgatási pozícióban elhelyezhető mérő mikrofon sem amivel hangolni lehetne, tudtommal egyik márkánál sem. Több sebből vérzik a dolog, de a felső házban azért érezhető jelenség az atmos, nem csupán dekódolási képesség, a közép mezőnyben pedig hozzáad az élményhez, de nem lehengerlő.
Érezhető különbségnek kell lennie a Q600C+9200S és Q700C+9500S között. A szétszedős videok alapján is elmondható ez, látni lényeges változásokat. A hátsók is 4 csatornát küldenek nem kettőt. Amit nem tudok megmondani, hogy számodra hangzásban jobb-e annyival, mint amiennyivel drágább. Viszont a megfogalmazásodból ítélve nagyobb eltérésre számítanál, nagyjából mintha 900-as szériával vetnéd össze.
A korábbi írásomból a Q700C-t kivétel listára tenném, mert ott már van értelme a 9500S-nek. (úgy rémlett, hogy az is csak acustic csipogós, de tévedtem)
Ha nem sürgős én tuti megvárnám az őszi akciókat a vásárlással. -
freemanone
addikt
válasz
Qtya123 #18754 üzenetére
Jó irányban gondolkozol. Az "Acoustic Beam"-et hangszórónak is túlzás nevezni. Ebben a kategóriában a felfelé sugárzó hangkeltők csak vakításnak jók.
A 9200S hátsók úgy működnek, hogy az egyikben van a wireless receiver, aminek a hátán van egy analóg L-R kimenet, amit hozzáadott hangfalkábellel össze kell kötni a sima hangfallal.
Ezért is vicces azoknak a felső hangszórója, mert valójában ugyanaz szól belőle, mint a hátsókból, tehát nincs igazi atmos.
A 9500S-nél azért kell mindkét hátsóba táp, mert ott külön wireless receiver van és ott már valójában külön csatornaként van kezelve a felső hangszóró is. Értelem szerűen itt a hangfalak nincsenek audio kábellel is összekötve.
Viszont a 60/600-as, 70/700-as szériás barokhoz én nem erőltetném a 9500S-t. Bőven jó a 9200S hozzájuk és nincs is hatalmas eltérés hangzásban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen autót vegyek?
- Könyvajánló
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- gerner1
- Medence topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest