Új hozzászólás Aktív témák
-
Retekcloud
tag
válasz
B-L-A-C-K #3094 üzenetére
Minden bizonnyal nem ad 3 szor több teljesítményt. De azért mivel meghallgattam mindkét rendszert, így az én fülem határozottan jobbnak hallotta. Plusz még tetszett is. plus egy egész normális 3.0 és subbal subbal 3.1. A sub is szerintem jobb mint ami Heosban van. Ennyi. Sajnos nem 20000 ft al több. Hanem 2,3 szor annyi. De ha ez tetszik és hosszú távon ezt használom akkor nem baj ha megfelel optikailag és tudásilag annak amit elképzeltem. Ez most már lassan átmegy önigazolás magyarázkodásba
-
Retekcloud
tag
válasz
B-L-A-C-K #3091 üzenetére
igen tudom, Mindennél van jobb és ha már ennyi, akkor ebből ezt és ezt lehetett volna venni stb. Ez mindenre igaz. Bizonyos szempontokat nézve igazad is van. Csak elég régóta olvasok itt fórumokat. Bárki bármit vesz, kb egyből jönnek 8 an akik ugyanannyiért 10 másik dolgot vettek volna inkább
Ezt nem személyesen neked írom, hanem úgy általánosságban látom ezt. Tudom 400 ból még egy egész normális 5.0 vagy 5.1 is kijött volna használtan akár jobb is. De vannak ilyen hülyék mint én akik ilyen multiroom rendszert szeretnének + elég egy normális hangzást lehetőleg vezeték nélkül.. Amúgy ha 400 ért stereot veszek vagy 5.1 et akkor kapnám, hogy miért azt vettem én nem azt vettem volna másik sokkal jobb stb.
Mindig kijönnek ezek. Valamiért árulják még ezeket is. Szóval csak jók valamire.
-
mjani1172
addikt
válasz
B-L-A-C-K #3091 üzenetére
Nagyjából én is így gondolom.
Nem rossz ez a soundbar dolog, de ahol meg lehet oldani a kábelezést, és jóváhagyja az asszony a hangszókat, ott egy kb 1/8 ba kerülő 5.1 megfogja. Nekem több ilyen 5.1 es Geniusom van, kb 30 ezer forintba kerülnek, nagyobbat szólnak.
De nem ilyen modern a külső, és hangszórók is zavarták az asszonyt. -
mj1981
tag
válasz
B-L-A-C-K #3061 üzenetére
Nem halottam sajna az extrame audioba az egyik szakértötöl kértem véleményt meg öszehasonlitást...mivel Kaposvári vagyok igycsak telón kértem véleményt....amugy Pécsett a Mm ba sincs szinte semmi meghallgatható lerendeltem a Philips 5160 at pécsre az edigitalba de nem tudom még mindig hogy elhozzam e...
-
Tommmysun
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #3002 üzenetére
Nekem ~25 nm-re (20 a szoba +5 a hall), most hétvégén a Sony HT-CT790 is sok volt
. Úgy látszik erősen film függő is a dolog. Az eddigi filmekkel nem volt vészes, de a Halálosabb Iramban 8-at nézve állandóan kezembe volt a távirányító és folyamatosan hol le kellett venni a kakaót, hol feljebb, hogy a szomszédnál ne hulljon le a vakolat
.
-
mj1981
tag
válasz
B-L-A-C-K #3002 üzenetére
Hát hallod ezek nem egyszerű doogok....érdekes van az az ember bemegy a boltba azt vesz egyet lesem sz.rja hogy milyet hazaviszi azt királyság van.Van a másik tipusu aki árarányban a maximumra törekszik és tessék oly annyira tul spilázuk hogy a végén még sem tetszik az eredmény... :-D
-
mj1981
tag
válasz
B-L-A-C-K #2984 üzenetére
Igazábol addig amig nem jutok el egy boltba ahol meg tudom hallgatni valamelyiket pl sb450... Addig nem tudok dönteni hogy melyik legyen... bár amit talaltam Philipset lehet nem is tudom sehol sem meghallgatni.Végigolvastam gyorsba tegnap este mind a 2xxx hozászolást paran vettek regebbi tipusu Philipset de nem irtak semmit hogy mennyire vált be vagy aki kérdezösködött felölük nem kapott választ.Tény itt a Jbl a zászlóvivő ;-)
-
mj1981
tag
válasz
B-L-A-C-K #2982 üzenetére
Amugy most néztem a hibás 7.1-em creative s750 gigaworks tesztjét a mélylábálya 14 kiló és 220w rms. már vagy min 7 éve megadta magat ledobozoltam azt szartam bele(majdnem) Arra lennék kivancsi higy akkor ezeket a sourandbàrokat külön erősitő hajtja a mélyet és külön a centerbe is van 1?
-
Joezyka
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #2968 üzenetére
köszi szépen, amúgy jól látod. a fali konzol is 70"-ig bírja, bár azért akkorát nem fogunk venni, panelba meg pláne nem.
(nem én csináltam, az asztalos volt, de azért vártunk rá 10 hónapot)
Az azért nagy szenvedés volt, mire kitaláltam, hogy mit rakjak a tv alá, mert annyira magas az SJ7. arról pont nincs fénykép, de telibe kitakarta a tv alját. :S
-
Joezyka
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #2946 üzenetére
én a monitorom dobozát tettem alá, amíg nem lett felfúrva a falra nálunk is (ez volt az eredeti terv, csak a bútor nem volt még kész :S )
-
Tommmysun
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #2956 üzenetére
Persze nyilván nem tudja azt amit a 3.1, csak azért írtam, hogy akinek nem kell akkora teljesítmény ,az sem lehet egy rossz alternatíva, főleg 100E-ért. De az az igazság, hogy 150E-s induló árral (ami ennél csak kevesebb lehet később) már a 3.1 is abszolút jó vételnek ígérkezik, tehát én is azt venném a kettő közül. Csak itt tényleg a hangminőség, ami egyelőre nagy kérdés. (Jah és jön belőle 5.1 is, csak annak még ára sincs egyelőre)
ftt: Mivel azt azért még nem lehet tudni, hogy hangzásban mit tud az új JBL (bár ritkán szokott rossz lenni) csak úgy lutrira nem küldözgetném vissza a Sony-t (főleg, hogy ekkora csomagot gondolom nem két forintért vinnének el). Meg amúgy sem vagyok ennek a használom egy darabig, aztán visszaküldöm dolognak a híve. Ha úgy alakul max lehet eladom (meg aztán páromnak viszont teljesen tetszik és ő azon a véleményen van, hogy ne cseréljem le
).
-
Zizi123
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #2952 üzenetére
Nem tudom, hogy mit mutat a kijelzon azon kivul, hogy mi eppen a bemenet.(HDMI1, 2, 3, 4, vagy BT).
Ami eppen engem idegesit az szerintem nincs rajta, hogy bevan-e kapcsolva a beszed kiemeles.
Mindig kocsogolnom kell vele a film kozben, hogy eppen hogy a jobb, mert semmi visszajelzes rola, es raadasul amikor atkapcsolod akkor elhallgat 1-2s-re, igy meg nehezebb megallapitani, hogy eppen hogy is erdemes hagyni .
Arrol nem beszelve, hogy ha zenet hallgatsz, akkor nyilvan ugy az igazi, ha ki van kapcsolva, hogy minnel eredetibb hangzasa legyen a szamnak, de ranezesre nem tudud eldonteni, hogy most eppen hogy all, igy azzal is jatszani kell, hogy most kitalald, hogy melyik allasban a jobb. -
Zizi123
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #2949 üzenetére
A hangzasaval ez egvilagon semmi bajom, nagyon kiraly, amire hasznalom hibatlan.
Ami kulonbseg hogy az ujban mar 25cm-es melynyomo van, nem 20cm-es, de ez szintem pont olyan, ami nem izgat, mert az SB450-nel is le kell venni az intenzitasabol, mert a 30nm-es nappaliban igy is alig lehet megmaradni, ha odatekered neki a melyet. -
mj1981
tag
válasz
B-L-A-C-K #2927 üzenetére
Ha tényleg úgy van... bár ez gondolom tv függő azért nem vennék rá mérget.
De amugy ha nem eröltetném ezt az egy távirányítós témát akkor tuti Logitech z906 lenne 60 e ft-tal olcsobb, ugyan nincs Bluetooth se hdmi mert nem mai konstrukció de 5.1 brutál teljesitménnyel jó áron. -
Tommmysun
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #2827 üzenetére
Igen
! Tudom, hogy az lenne az ésszerű választás! De őszintén szólva két dolog nem tetszik a JBL-ben (és tudom, hogy egyikkel se kéne foglalkoznom
, de mégis érdekel). Az egyik, hogy nem túl "kommunikatív", tehát se OSD, se kijelző, semmi, a másik meg a formája.... nálunk nem igazán passzol bele a kerek formájával a szoba enteriőrjébe
(minden minimál és kocka
).
-
F_Peter
őstag
válasz
B-L-A-C-K #2798 üzenetére
Hát, én nagyon úgy gondolom hogy csak a 2es lesz jó megoldás. Persze a hangok elnyelődését, visszaverődését innen lehetetlen megmondani, lehet hogy a 3asra is be lehet állítani hogy jó lehet. A 450esnél legalább van lehetőség állítani (fázis, frekvencia, hangerő, reflex nyílás iránya).
Abban mondjuk biztos vagyok hogy a hátsó hosszú részen fekve nagyon közel lesz a mélynyomó és sokat fog rontani a centeren.
A jbl 450esnek nagyon jót tett volna egy erősebb center, mert néha nem tudja felvenni a versenyt a mélynyomóval. Így szvsz főként a középtartomány elnyomódik és ennek áldozata lehet például a beszédhang (erősebb effektek esetén vagy sok basszusos aláfestő zenéknél.) -
F_Peter
őstag
válasz
B-L-A-C-K #2796 üzenetére
A saját körülményeim esetén a következő volt :
- alacsonyabb frekvenciára kellett venni hogy ne lehessen bepozicionálni
- filmeknél nagyon dögös volt (remegett a kanapé is ☺️)
- zenéknél fura volt, ráadásul zenét háttérként hallgatok és miközben mászkáltam nagyon lehetett hallani hogy felemás a hangzás.
Esetemben kb. 4-4,5méterre van a kanapé és a tv.
De ahogy írod, ki kell próbálni. -
gurus
aktív tag
-
ftt
tag
válasz
B-L-A-C-K #2787 üzenetére
Annyit még kalkulálj be a JBL-nél, hogy - ha jól tudom - annak nincs kijelzője. Van,.akinek ez fontos.
Hangban valszeg a JBL a jobb, én csak 400-ast hallottam és az is igen meggyőző volt.
Árban és szolgáltatásban viszont a Sony HT CT790 a kedvezőbb.
itt van egy technikai összehasonlítás:
https://www.crutchfield.com/S-WNpQs1lSklT/compare_109SB450_158HTCT790/JBL-SB450-vs-Sony-HT-CT790.html
-
F_Peter
őstag
válasz
B-L-A-C-K #2767 üzenetére
A visszaküldésből nem kell lelkiismereti dolgot csinálni, mivel erre való. Ezek tipikusan azok a termékek amik minőségéről otthoni környezetben tud az ember dönteni.
Nekem például kimondottan a bolt javasolta hogy neten vegyem meg tőlük a terméket és ne a boltban, hogy kipróbálhassam. Természetesen minden visszaküldésre esélyes terméknél csak annyira bontottam ki amennyire nagyon muszáj és szinte visszaállítottam gyári csomagolásra.Bull Boss: A garancia nélküliben nyilván benne van a lutri (pl. két hét múlva valami baja van). Itt inkább az a kérdés hogy mennyit enged a feléből.
-
varadigabor
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #1277 üzenetére
Most vettem HDMI ARC-os LG SH4 hangprojektort és Sony android tv-vel kötöttem össze. Működik minden vezérli stb.. Az a gond hogy ha kikapcsolom a tv-t és újra bekapcsolom akkor a TV hangja szól, pár másodperc múlva megszólal a soundbar is, egyszerre a tv-vel....és a kettő együtt zavaró... Van valami megoldás hogy csak a soundbar szóljon?
Bravia Sync állítgatnom kell hogy csak a soundbar működjön. -
junior11
veterán
válasz
B-L-A-C-K #1212 üzenetére
Az egyik haveromnak Pana soundbar van, jól szól, annak a sub alul van, dunnyog is rendesen, de nekem valahogy hiányzik a dinamika, részletesség és főleg az 5.1 térhangzás ezekből a cuccokból, bár azért otthoni körülmények között meghallgatnék egy HT-CT790/NT5/ST9 rendszereket
-
junior11
veterán
-
-
Kobe
veterán
-
Kobe
veterán
válasz
B-L-A-C-K #824 üzenetére
Foleg zenekkel tudtam tesztelni meg a demo videokkal amik mentek. Zenenel ertelemszeruen a basszus nem jatszik annyira, a hangszin lapossagat ettol fuggetlenul ugyanugy ereztem benne.
Nekm az volt a benyomasom hogy ezek a cuccok max a tv hangerejet novelik, de erdemben nem nyulnak bele a hangszinbe, esetleg basszusssl megtamogatjak. Ha csak filmeznek, oke lenne (mondjuk fele ennyiert max) de gondoltam mar hoz valami kis all-around hatast ahogy reklamozzak oket -
Kobe
veterán
válasz
B-L-A-C-K #822 üzenetére
több helyen is tesztelgettem, media markt, sony márkaszalon, illetve egy hifistudioban is, egyik helyen sem voltam elámulva a hangerejétől. TV felhangosítására alkalmas, az biztos, de én pl már arra gyengének éreztem hogy a háttérben zenét hallgasson róla az ember egy nagyobb szobában.
Nem feltétlen a hangerőt hiányolom, hanem a dinamizmust, olyan....kicsit semmilyen hangzású, tök ugyanaz, mint a tv, csak irányítottan szórja előre a hangot, de 100-120 rugóért azt hittem valami hangszínt sikerül belecsempésznisztem egyszer még adok egy esélyt a magnatnak, hátha az a fa felépítés miatt jobban sikerült, de ha nem akkor valami stúdióhangfal lesz....
-
ubid
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #783 üzenetére
Na srácok nyugi, nyugi
Szerintem inkább én értettem félre az illető mondatát.
Szóval:
Az én szobám körülbelül 20 - 22 nm, ahová szeretném kicsit minőségibbé tenni a tv-zést és a zenehallgatást is.Viszont még mindig tanácstalan vagyok, hogy akkor most soundbar mire elég nekem...
Nem vagyok egy vájt fülű . . . kicsit minőségibb a tv-nél már tuti megfelelne. lényeg hogy a zene is jobban szóljon. adja ki szépen a mélyet. aztán kb ennyi az elvárásom -
Kobe
veterán
-
HagaNRG
őstag
válasz
B-L-A-C-K #694 üzenetére
Gyönyörű, nagyon igényes és nagyon esztétikus a teljes összkép!
Akkor ennek az egésznek a helyén már csak az ajándék Sony proji van?
Ez az, amit tavaly ilyenkor adtak ajándékba a komolyabb (W805?) LED TV_khez?Nekem is az lett hajszál híján, csak akkor még úgy voltam vele, hogy kell a francnak a parasztvakító proji, ha van rendes hangredszerem. Így nem adtam meg a kicsivel több pénzt a Sony-ért, Samsung 55" LED lett belőle.
-
HagaNRG
őstag
válasz
B-L-A-C-K #692 üzenetére
"Szerintem 150-300 ezerért már azért használtan össze lehet szedegetni egy jó sztereó rendszert használt vonalon, de még 5.1-et is ami veri az összest."
Ebben egyet kell, hogy értsek veled. Afféle utolsó esélyként vettem egy nagy levegőt és csináltam itthon egy komolyabb rendszer-elrendezést, a sub-ot eldugtam szinte láthatatlan helyre (füllel nem veszem észre, hogy rosszabb lenne a hangja a régi helyétől), talán a feleségem megszán, ha hazajön és nem kell erővel is túladnom a régi mozi(cskán). Mert azért még ez is távol áll a komoly moziktól, de azért egy Chris Botti in Boston koncertet HD-ben, DTS-ben meghallgatva azért mégis szép érzéseket ébreszt bennem a cucc
Szóval valami igencsak azt súgja, hogy számolgathatok, olvasgathatok össze-vissza, de igencsak nagyra kéne nyitni a pénztárcát, hogy ezt a rendszert akár csak megközelítő soundbart is tudjak hazahozni...
Ez meg a hálóban lévő mini mozim az egy hetes Harman Kardon-Yamaha párossal. Igaz, egyelőre csak 4.1, mert a centert kölcsön vettem belőle a nappaliba, de néha-néha egy kis Xboxozáshoz ez is több a jónál
Nem a világ legesztétikusabb hangszórói a kis H/K-k, de igazából nem is rondítanak annyit a képen, hogy megérje beáldozni őket egy akármilyen soundbarért... -
bl4ze
veterán
válasz
B-L-A-C-K #687 üzenetére
Na álljon meg a menet, kedves "félisten" BLACK: megírtam, hogy egy 5.1 (fa dobozos) rendszerről váltottam erre, mert a zsinórozás nem játszott már az új helyen.
Szóval ne gyere nekem ilyen fellengzős, lenézős dumákkal, hogy "0 összehasonlítási tapasztalata" "nem sok közöd van az egész témához."
5+ évig használtam 5.1 rendszert, és nem kevés filmet, tv műsort néztem, szóval bőven van tapasztalatom.Engem nagyon is meggyőzött a Magnat 400 BTX, úgy ahogy másokat is itt akiknek van, részemről téma lezárva, mert elég magas lóról szórod az igét.
"Minden esetre egy remekül megtervezett, és kivitelezett darab. Aki el tud helyezni egy efféle készüléket, az a pénzéért a lehető legjobbat fogja megkapni. Meg kell hallgatni, és nem félni tőle...."
-
-
bl4ze
veterán
válasz
B-L-A-C-K #665 üzenetére
Hogy kapna EU-n belül VÁM-ot ? Hahó ébresztő.
5.1-em volt előtte, és ahhoz képest gondoltam csalódás lehet, de bomba jól szól.
Próbáld valahol meghallgatni : nagyon durván jó. Nagy nehéz dög, 10+ kiló - fa ládában van, masszív Magnat cucc. Nagyon szépen és nagyot szól ! -
HagaNRG
őstag
válasz
B-L-A-C-K #620 üzenetére
A JBL SB350 régóta foglalkoztat, de az állítás nem teljesen helytálló, ugyanis az Auchanban régóta 60 ezer a listaára, más kérdés, hogy legtöbb helyen már nincs és nem is lesz belőle. (ezen felül az edigitalon is 79 ezer pár hete)
Tegnap majdnem lecsaptam rá, de aztán hirtelen ötlettől vezérelve maradtam az 5.1-nél és a Harman/Kardon kisdobozos 5.1-es szettjét hoztam haza. Még tesztelgetem, mert nem vagyok meggyőződve róla, hogy ki fogja elégíteni, amire gondoltam.
Nem rossz a subja (és engem főleg az érdekelt a szettben), a membrán tényleg nagy, de elég hamar búgásra hajlamos, szóval abszolút nem érzem azokat a komoly mélyeket, amiket a 20"-ön felüli hangszóróval szerelt ládákban szoktam.Most tehát abban kérném a segítségeteket, hogy melyik szettben gondolkodjak, ha maradok a soundbaroknál, aminek tényleg átütő erejű subládája van?
A JBL SB400-at nézegettem az MM-ben, talán már csak ott kapni. Annak elég komoly reflexládája van és maga a soundbar is tekintélyes méretű mondjuk a mellette lévő JBL SB 250 mellett.
Vagy a Samsung valamelyik nagy modellje van még 130k körül.
Ezen kívül ha nem tévedek talán nincs is igazán komoly és méretes subbal szerelt soundbar.
100-130 ezer között hajlandó vagyok adni érte, ha tudtok, kérlek segítsetek!Köszi!
-
junior11
veterán
válasz
B-L-A-C-K #435 üzenetére
Jól néz ki, gratula hozzá! Milyen házimozi szettet váltottál vele? Érezhető valamilyen 5.1-es hang ezeknél a cuccoknál? Amúgy figyeltem, az olcsóbb soundbarokban nincs HD dekóder (Dolby TrueHD, DTS HD) csak a drágább modellekben. Szerintetek van értelme soundbar esetén vagy úgysem veszi észre az ember ilyen cuccon a különbséget? Mert sok helyen régebben olvastam, hogy a HD hanghoz, igazi HM hangfalak kellenek...
-
Beni2360
félisten
válasz
B-L-A-C-K #603 üzenetére
"mind2 projektoromhoz gyárit,"
Szvsz egy hangprojektor gyártó nem készít optikai kábeleket. Tisztelet a kivétel.
Én még nem láttam samu vagy LG op. kábelt az üzletek polcain.
Az LG-hez is mezei vékony volt csomagolva. Vettem mellé 6mm vastag ruganyos aranyos nagyon dögös kábelt de a hang az maradt, mivel belül ugyan olyan vékony szálon ment az anyag. -
Flashget
félisten
válasz
B-L-A-C-K #601 üzenetére
de rosszabb biztos nem lesz mivel az optika viszi át az egyik legjobban a jelet
így voltam vele én is, de nem kell vájt fülünek lenni, hogy észrevegye az ember halkabb és kevésbé teltebb a hangzás. Én elfogadom, hogy szar az a kábel amit vettem hozzá, mert a samsung persze nem adot mellé csak milyet vegyek ez a kérdés ami persze nem horror árban van.
-
ImACeltic
őstag
válasz
B-L-A-C-K #582 üzenetére
Még annyi, hogy utánanéztem neten a részletes leírásának és nem találtam 3D sound processzor tulajdonságot, illetve azt írják, hogy nem támogatja a DTS hangsávot. Nekem pedig ez a két funkció fontos.
Maradjak inkább az LG-nél? Legszívesebben az NB300-at venném/rendelném, de sehol sem találom az interneten.
-
Charliehun15
csendes tag
válasz
B-L-A-C-K #570 üzenetére
A te hozzászólásod már olvastam !
Köszönöm , hogy megosztottad velünk , gondolkozom nagyon melyiket is válasszam ! Nehéz lesz !
Olvastam másik fórumon , hogy szaggatott a film ha tv usb médialejátszóján ment a film , lehet nem is hangprojektor kellene venni hanem inkább egy házi mozi szettet egy blu-ray lejátszóval ? -
grigo
őstag
válasz
B-L-A-C-K #460 üzenetére
A tévénél szerintem még egy kis pc-s hangfalpár is jobb.
Na nem vájtfülő oldalról, kielemezve, csak úgy értem, hogy kellemesebb megnézni egy filmet mondjuk. Lehet, hogy tudományosan, adatokkal görbékkel mást is ki lehetne mutatni, de nekem kellemesebb. Annak ellenére hogy tudom, hogy fogok venni egy normálisat, ez csak olyan tűzoltás jellegű volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged