- Garmin topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Beni2360 #18674 üzenetére
Mondom ideális esetben így lenne.A hang az hang, egységnyi idő alatt egységnyi távolságot tesz meg, tehát nem nehéz kikövetkeztetni, hogy minden hangszórónak alap esetben ugyanolyan távolságra kell lennie a füledtől, ami meg egy körvonal ha belegondolsz.
A házimozi erősítők bemérőmikrofonos kalibrációját nem véletlen találták ki, tudja mindenki hogy ilyen ideális helyzet nincs, ezt oldotta meg nálad is a kalibráció.Ezt írtam, ez az amikor nincs kalibráció.
-
Gino20
őstag
-
M5Norbi
őstag
válasz
Beni2360 #18481 üzenetére
Én mindössze arra utaltam hogy úgy adjunk másnak tanácsot hogyha minél pontosabb információkkal rendelkezünk.
A "táblázat szerint" és a "nekem azt írták" meg az "ugyanazt tudja" nem a legpontosabb.De ha te próbáltad mindet és volt e lehetőséged összehasonlítani akkor az nagyon hasznos info lehet másoknak is!
Csupán ezért kérdeztem, bocs ha félreérthető voltam -
hajraolaj1
tag
válasz
Beni2360 #18467 üzenetére
Okés. Még azt szeretném megkérdezni, hogy amennyiben sok évre vásárolnám a soundbart, szerintetek mennyire jelent gondot, ha nem tudja a 4k 120Hz-et a soundbar? Szeretnék majd gépet is fejleszteni, konzolt nem szeretnék vásárolni, viszont a 4k 60Hz nem tűnik elégnek a jövőben arra, hogy játszak a PC-vel a TV-n+soundbaron. Bár ezzel a megoldással éppen működhet a dolog, amit a kolléga pár hozzászólással korábban írt, hogy a PC-t a Tv-be dugom, nem pedig a soundbarba. Blu-Ray és hasonló lejátszóim nincsenek és nem is tervezek ilyet venni, konzolom sincs, tehát ha jól értem, igazából elég lehet nekem a Samsung HW-Q800C hangprojektor, ugye? Továbbra is 200k-250k a max, amit költenék rá, bár nem sietek a vásárlással, ha várható valamilyen újabb megjelenés miatti árcsökkenés, akkor tudok várni még a vásárlással. Erről van bárkinek infója, van-e most akciós jó soundbar vagy várható-e a közeljövőben akció valamelyik soundbarra?
-
onlinenév
csendes újonc
válasz
Beni2360 #18393 üzenetére
Szia!
Arra gondoltam amit találtál:
https://www.amazon.com/VIZIO-Immersive-Sound-High-Performance-Speakers/dp/B09ZKQPN37
Termékbemutató:
-
F_Peter
őstag
válasz
Beni2360 #2437 üzenetére
Az is lehet, de részlet kérdés. A lényeg hogy nem infrás csak a bekapcsológomb és hogy a soundbar csak infrás jeleket tud megtanulni.
Nem arról beszélek, hogy a tv által küldött jeleket tudja e kezelni, hanem hogy betanítható e távirányítóra a soundbar (pl. Tv nélkül is fogadja a jelet és irányítható). -
Doory77
csendes tag
-
Doory77
csendes tag
válasz
Beni2360 #2425 üzenetére
Az a baj h nincsen a gépen hdmi bemenet. Egy analóg egy optikai es egy USB bemenet van amit csak software frissitesre lehet használni. Szoval a hdmi nem fog menni.😕 A melyladara van külön gomb a távon de igy h nincs visszajelző soundon nehez belőni a megfelelő arányt 😊 A melyladan pedig nincsen frekvencia állító csak egy fázis beállító ami 0-180 fok állásban lehetséges amit szinten nem tudok mi a jo 😊 Ugyhogy vannak meg kérdéses pontok😊
-
Doory77
csendes tag
válasz
Beni2360 #2410 üzenetére
Bocs ha félreérthető voltam, két típus volt képben, használtan az LG NB3540, aztán találtam újjonnan és kérdeztem itt: https://prohardver.hu/tema/soundbar_soundplate_hangprojektor/hsz_2396-2396.html az LG LAS450H -t, elvileg 60 környékén volt még korábban, ahogy néztem.
-
TestamentDNR
aktív tag
válasz
Beni2360 #1697 üzenetére
Ezt találtam a tv-mről: "A PIF40 a legolcsóbb a mezőnyben, ára csupán 85 385 forint, talán ennek tudható be, hogy nem rendelkezik beépített Dolby Digital- és DTS-hangzással, és optikai hangkimenetet is hiába keresnénk rajta."
Akkor marad a HDMI, vagy a Soundbar-t el is felejthetem gyakorlatilag? -
BBéci
legenda
válasz
Beni2360 #1663 üzenetére
A keresés kevéssé releváns, mert számos üzlet tévesen nevezi meg az adott terméket. A LED TV-hez hasonlítható mókusvakítás, mert jobban hangzik a hangprojektor név, jobban eladható, mint a soundbar.
A linkelt cikk tartalma annyiban érdemel kiegészítést, hogy nem csak a Yamaha gyárt(ott) hangprojektort és nem mindegyik soundbar tartalmaz DSP-t. Valamint a soundbar-ok csak kis részének célja és feladata bármiféle térhatás létrehozása a sztereón kívül. -
Beni2360
félisten
-
-
-
válasz
Beni2360 #1398 üzenetére
Szerintem csak egyféleképp lehet, de íme:
Mede8er lejátszó HDMI out-ból soundbar HDMI IN-be, onnan HDMI out-ból TV HDMI in-be.
A régebbi setup úgy nézett ki, hogy a lejátszóból közvetlenül TV-be HDMI-vel, majd onnan a soundbar-ba optikai kábellel. Ez tökéletesen működött is, bár szükségmegoldásnak tartottam, hogy a hang a TV-n lett keresztül vezetve. Vettem hát HDMI kábeleket és megcsináltam a fenti összekötést, csak valami miatt nem működik a dolog.
-
HagaNRG
őstag
válasz
Beni2360 #1351 üzenetére
Értem, mire gondolsz, tehát a Mederből egy HDMI a TV-be (illetve akár az Xboxból is egy másik), majd a TV HDMI kimenetét be a soundbarba.
Így elvileg a tv hangja (forrástól függetlenül) meg fog szólalni a soundbaron.(sajnos ezzel az volt a negatív tapasztalatom, hogy ilyen esetekben a hang nagyon tompán és halkan szólalt meg, ha a TV hangját a TV optikai kimenetén keresztül kötöttem az erősítőre, bár lehet, hogy HDMI-vel nem lenne rossz)
-
HagaNRG
őstag
válasz
Beni2360 #1326 üzenetére
Egyáltalán nem magas és általában nincs is gondom a visszaolvasással és keresgéléssel, de ha véletlenül mégis lenne valaki olyan kedves és írna mondjuk 3 ajánlott vételt a 100 ezres kategóriából, azt nagyon megköszönném!
(A hálóban van egy Harman Kardon HKTS5 kompakt mozim. Az nekem tökéletesen megfelelő hangzást nyújt. Ha esetleg valaki tud ajánlani valamit, ami ezt a szintet hozza, vagy ettől jobb, akkor készen is vagyunk)
-
joker55
tag
válasz
Beni2360 #1095 üzenetére
Kicsit nézelődtem még.
És mi a véleményed/véleményetekLG LAS453B vagy a Philips HTD3540-ről? Tudom ez utóbbi már házimozi, de most már az is szóba jöhet
Egyébként 18 nm-es panel nappaliba kellene. -
Andrej1
aktív tag
válasz
Beni2360 #1082 üzenetére
Köszönöm a választ
De még mindig nem tudom mi lenne a jobb választás ? Ez lenne az pontosan . Szép állapotban van és jól szól . Vagy maradjak inkább LG-nél hiszen a TV-m is LG . A Philips régebbi modell ebből származhat valami hátrányom az újabb (2015) modellekhez képest ?
És még azt sem tudom hogy , hogy tudom összekötni ezt a felállást : LG 42LF652V + Setbox+ Hangprojektor . A lényeg hogy a TV-n lejátszott filmeket szeretném úgy hallgatni hogy a hangprojektor térhatása érvényesüljön . És persze normál adások is is a hangprojektoron szólna .
-
Andrej1
aktív tag
válasz
Beni2360 #1080 üzenetére
Köszönöm
Ez mennyire lenne jó választás ? Elég kedvező áron tudnék hozzá jutni
PHILIPS HTS8160
-
no01ricsi
tag
válasz
Beni2360 #1063 üzenetére
Nicsak, egy kicsit feljebb olvasva (3 komment) választ is kaptál volna a kérdésedre,illetve én is erre reagáltam, szóval nem értelek.
de leírom ide is a gyengébbeknek:"Sziasztok kellene egy kis segítség,
adott egy Sony 42w705b tv, amihez lesz a napokban egy Sony ht ct 380?, majd kicsit később egy Ps4.
Kérdés csak annyi, hogy jó lesz e nekem a hangprojektor egy durván 30 m2 szobába?(holnap hallgatom meg)
Illetve, hogy a legegyszerübb összekötni ezt a 3 eszközt, hogy mind jól, (értsd a hagprojektoron szóljon)Előre is köszi"
Amúgy a hangprojektor leírása választ is adott a kérdésemre mit mivel és hogyan. Ha valakit érdekelne szívesen segítek.
(halkan jegyzem meg alig bírtam olvasni a sok segítséget amit kaptam)
-
Hapi18
tag
válasz
Beni2360 #886 üzenetére
Köszi a választ, azért lenne fontos hogy a TV-m (samsung H6500) ad e ki hdmi-n rendes 5.1-es hangot mert ha nem, akkor nekem felesleges pl. egy VIZIO-S4251 vagy egy j650-es samsung mert ezek tudják az 5.1-es hangot is.
Erősítő meg 6 hangfal plusz kábelek plusz távirányító semmi képpen nem lesznek a szobában, abból jó minőségű új egyébként sem fér bele 100.000-be.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
Beni2360 #728 üzenetére
Akkor ebből nagyon úgy néz ki eladás lesz, pedig ajándéknak szántam.
Még arra gondoltam esetleg, hogy valamilyen külső DAC-ot csatlakoztatnák a TV-re pl.: Fiio csinál ilyeneket: [link]
Nem tudom úgy esetleg nem jó, hogy a TV két audio csatlakozóját (AUDIO R és L) összekötném ennek a DAC-nak a két RCA csatijával, az optika meg menne a projektorba? Vagy az megint nem járható út? -
HUNNIA1920
őstag
válasz
Beni2360 #715 üzenetére
Az nagyon f*sza, akkor ezek szerint feleslegesen vettem meg.
Én pedig azt hittem, hogy a HDMI önmagában képes hangot továbbítani. Ezek szerint akkor kéne még egy erősítő is vagy nem tudom.
Clever0: nem hinném, hogy tudja.
A HDMI ARC egyébként nem arra kell, hogy ha bekapcsolom a TV-t, akkor a hangprojektor is vele kapcsol be és egy távirányítóról tudom kezelni mindkettő készüléket? -
Charliehun15
csendes tag
válasz
Beni2360 #652 üzenetére
Gondoltam, hogy keszekusza lesz ha leirom az egeszet, hogy probaltam ki !
Akkor megprobalom megegyszer : tablet/telefon wifirol netezek --> osszekapcsolodok a bluetooth-on a hangprojektorral --> wifis internet segitsegevel a tableten/telefonona youtubeot hasznalva kuldom a hangot a hangprojektronak akkor melylada le es fel le es fel csatlakozik , nem szol egyfolytaban gondolom azert mert wifi segisegevel csatlakozok a telefonon az internettel! Ha telo tarhelyen levo zeneket jatszom azzal nincs baj ! Csak ha wifis internet segitsegevel hasznalom a zenehallgatasra!Megprobaltam ugyan ugy csak az elso lepes kipacsoltam a telefonon a wifit , es bekapcsoltam a 3g , es ugy csatlakoztam bluetooth-on a hangprojektorhoz a tobbit ugyanugy csinaltam es gond nelkul megy egyfolytaban a melynyomo resze !
Gondolom en hogy akkor biztos a wifivel netezes bezavarja! Egy kicsit szamomra ez zavaro azert kerdeztem hogy ez van minden hangprojektornal ???
Remelem igy mar erthetobb , ha nem nyugodtan csak valaszt szeretnek erre a dologra
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Beni2360 #604 üzenetére
Ez olyan hogy a nyomtatót is megveszed, és 95%-ához USB nyomtató kábelt se adnak, azaz nélküle használni se tudod...
Ebbe az optikai kábeles dologba tényleg nem akarok belemenni, mivel tényleg nem értek hozzá...
Annyi tudok amennyit írtam, amúgy nekem is vékonyak a gyáriak.
-
Clever0
senior tag
válasz
Beni2360 #396 üzenetére
Jól néz ki, de az is látszik, hogy rövidebb, mint a tévé, vagyis erre is igaz, hogy a sztereo kicsit összemegy, hacsak nem hiszünk a virtuális hangzásban. Az én dobozomnál még nagyobb a különbség és a magassága is kisebb, a hangszórói nem lehetnek jobbak, mint a tévében lévők, esetleg több van belőlük. Így is alig fért el a tévé előtt, a tiédet meg már fölé kellett tenni. Azért szerencsésebb a két oldali elhelyezés.
-
Flashget
félisten
válasz
Beni2360 #307 üzenetére
Én se csak jelezni akartam vele, hogy elsősorban fixen elhelyezve vannak tervezve és csak utána jön az, hogy falra szerelhetők.
Nálam is a tv előtt van és pontosan ez a gondom..kicsit nyújtózni kell a távkapcsolóval ha ülök vagy fekszekHangprojektor (Sound bar) tartó, állítható
tv fölé is lehet rakni. -
törölt tag
válasz
Beni2360 #290 üzenetére
Gondolom a Magnat ezért drágább.
Nem hallgatom full basszuson,mert az már sok!
Ha leülök vele szembe filmezni, komoly mélyeket hallani, mindamellett néha azt sem tudom honnan jönnek elő még hangok.
Lehet,hogy nagy teremben már kellene a láda, de sima normál nappaliba ez elég. ( nekem )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest