Hirdetés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Variálhat az apertúrával az S26 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roland861010
veterán
válasz
sakal83 #19981 üzenetére
Anno megrendeltem a Q600B mellé a SWA-9200s-t de nem voltam vele elégedett.
Lehet berendelem a Q800-at az alzán meg hallgatom mennyivel ad többet hozzá mint a q600b.
Vannak filmek amik adnak Dolby Atmost magyarul is például a Netflixen.
De én főleg pc-ről játszom a nagyfelbontású hdr tartalmat PC-re megvéve a a Dolby Atmost így elég komoly a hang.
16m2 a szoba. -
sakal83
addikt
válasz
sakal83 #19837 üzenetére
Folyt kov.
Na kicsit belottem, es rakuldtem filmeket atmossal.
Na itt mar megette a stereot. A Batman Sotet lovag eleje brutalis volt, mar jott a moziszeru elmeny. A stereo itt elkepesztoen korlatossa valt. Ez az osszes filmnel jelen volt. A stereonal a beszed es az effektek kezelhetetlenek, ugye vagy halk a beszed es jo a hatter, vagy jo a beszed es ledonti a hazat az akcio. Konszolidalt mozira alkalmatlan, es irtozat sok hang egyszeruen nem jelenik meg a stereon ami a q990dn igen. Tehat jatekra filmre egyertelmu gyoztes.
Ha nem kapcsoltam be a klipschet es ratettem az adaptiveot, hogy mindenfelol jojjon a zene ugy egy ido mulva hozzaszokott a fulem. Erre kizarolag a 2.0ban rakapcsoltam a klipschet, igy kb csak masfelszer volt jobb a stereo elektronikus es pop zenében. Az inyencsegeknel kb 2x. Amint rakapcsoltam a 30cmeres melyet a stereora, ott ujra a sirvafakadhatnek erzes volt
De az hogy van hatul surround, az egy masfajta elmenyt nyujt mint a stereo, hatarozottan kellemest zeneben a szubjektiv hallasomnak. (volt pio lx01em, ott is szerettem a 4 csatornas zenet, mert betoltotte a teret)
Ugy erzem megvan a helye ennek a szettnek a taplalkozasi lancban, csak TILOS jobb cucc melle rakni, es olyan irrealis elvarasokat, tamasztani, mint en tettem. (a q800bmet nagyon szerettem, bestbuy egyebkent. 100e ftert adtam el, mar banom, mert top cucc volt)
Ketsegtelen elonye:
- minimal madzag
- olcso (egy hm erosito dragabb mint ez az egesz)
- kis helyen elfer
- mozira adott esetben szerintem arertekben kivalo
- zeneben adaptiveon turheto, ha nincs a kozelben stereo versenytarsa. Hobbibzenere is hasznalhato
- minden szxrt kezel, nem kell 6 taviranyito stb.Amivel kiegeszitenem, hogy a hatsok nem annyira picik, mint amire szamitottam (bose cube illetve lx01 volt a gondolatom), ezert nem fer el nalam, mert a falitartonak is van meg kinyulasa, igy mennie kell, parom leszavazta a hatsok miatt.
Ha kiegyenesedik az eletem, lehet beszerzek egy klipsch flexust rakotve az r12es melyre, arrol majd beszamolok.
Ami fontos a q990dnel, hogy kakaot lehet es kell is adni a hatsokra es lehet es javallott is varialgatni a bar hangszoroit is.
-
vendingo
veterán
válasz
sakal83 #19837 üzenetére
Hatalmas csalódás volt számomra is zenei fronton a q600b.
Filmeknél nagyon tetszik, de ha a film alatt van valami zene, azt megint nem adja vissza. Szerencsére többnyire xbox-hoz használom atmos hangzással, sokszor frankón megijedek a hangoktól amikor meglepnek multizás közben. Összességében tetszik a SB, egyedül a mély hangzást kevesellem, az nagyon gyenge. Eredetileg stereo aktív hangfalpár volt a terv, csak nem tudtam volna megoldani az elhelyezését. -
freemanone
addikt
-
freemanone
addikt
válasz
sakal83 #19814 üzenetére
Nem is írtam egy szóval sem hogy nincs különbség. Azt viszont igen, hogy nincs akkora eltérés, hogy megérje cserélni a hdmi2.1 támogatásért.
A mélyláda évről évre változott, ez is tény.800-as szériához nem volt közeli szerencsém, de jó tudni! Köszi az infót.
930nál a mély alapból gyengébb mint a 990-eknél, mindegy melyiket nézem. Már csak ez befolyásolja a hangot. (próbáld ki mélyláda nélkül, közép is alig lesz) Illetve emélkeim szerint 0.5"-el kissebbek a tweeterek a fő egységben, de ezt ki kéne túrni, a B szériánál voltak még szétszedős videok erről. A vas külsőre azóta nem változott egyiknél sem, ebből gondolom hogy a D-re is igaz ez az eltérés a hangszórók tekintetében.
Mégis azt tudom mondani, hogy végeredményben a felár nem éri meg mindenkinek.
Pénztárca, egyéni szükség és preferencia kérdése, hogy valakinek kell-e a nagyobb.
Jobb a térérzet, jobb a mély, több funkciója van. Ez mind mind plusz, de ugye kinek mi a fontos. Általános felhasználásra elég a 930. Ezért is jó hogy van miből válogatni. -
freemanone
addikt
válasz
sakal83 #19794 üzenetére
A jobb mély, aminek mindenhol fontos szerepe van, soundbaroknál rengeteg minden van lekeverve oda. Valamint a hátsók oldalra is adnak ki hangot, ha atmos hangsávval nézel filmet szélesítik a teret.
A fő egységben van két extra hangszóró, (wide) amik a front és a hátsók közötti átmenetet segítik.
Összességében jobb a térérzet és részletesebb pontosabb a mély, a megfelelő tartalom esetén.
Kérdés hogy milyen tartalmat akarsz rajta fogyasztani, nem mindenkinek éri meg a 990-es model, ha ár/érték arányt vizsgálunk. -
freemanone
addikt
válasz
sakal83 #19367 üzenetére
Q800B/C/D jobb mint a flexus 200-as széria. Cinema 1200 környékén kell keresgetni az ellenfelét.
Az a sub mondjuk érdekes párosítás lenne vele.
A TV-d véletlenül nem tud kisegíteni? Ha visszakeresel a hozzászólásaim között, nemrég írtam róla, én így hajtok egy Q990B-t, egy 2.1 JBL studio monitor szettel. -
freemanone
addikt
válasz
sakal83 #19361 üzenetére
Senheiser ambeo, klipsch flexus core / cinema széria, Edifier cinesound b3 amik hirtelen eszembe jutnak.
Viszont tekintve az ársávot a Q800-ból kiindulva, neked egy JBL 800-as lehetne jobb választás. Az edifier nem lesz versenytársa a q800-nak, a többiek ahol van sub-out, meg felette vannak, árban főleg. -
ricsip
addikt
válasz
sakal83 #14312 üzenetére
Gyerekkoromban mi is sorházban laktunk: minden cirkusz jól hallatszott a bal és jobboldali szomszédtól, és minket is hallott mindkét szomszéd.
Ikerház annyiban jobb h. különálló ház, "csak" 1 szomszéd, de az effektíve még telken belül is van. Ezért írtam h. ha nincs elszeparálva a 2 ház mintha nem is lennének 1 telken, akkor az csak szarul jöhet ki az együttélés során. -
Vismajor01
addikt
válasz
sakal83 #14012 üzenetére
Végül vettem 100-ért SW-9500S párost, és innen ph-ról 150-ért Q800A SB-t. Itt találtam logout blogot róla és meggyőzött, ez igy 250-ből megállt.
Ezt az outletet skippeltem mert nincs leirás a termékekről h pontosan mi baja-Ha bevan horpasztva a teteje az érdekel, ha a doboz van szétszakadva az nem. Persze ha valaki eltud menni élőbe megnézni akkor biztos rendben van.
-
Hoffer
őstag
válasz
sakal83 #13881 üzenetére
Egy TCL TS9030 ebben az árban esetleg nem tudhat tobbet?
Mennyit számíthat az össze watt teljesítmény? A Yamaha 200W a TCl 540W..
-
pajorgergo
aktív tag
válasz
sakal83 #13853 üzenetére
Samsung akkor is kér garijegyet, hogyha tőlük vetted a webshopjukban...az más dolog, hogy ha tőlük veszel valamit, nem küldenek garijegyet, szó szerint ki kell könyörögni tőlük
#13851szjoci kedvencem a 0 perces Samsung webshopból rendelt, itt HA-n árusított soundbarok, pontosan 0 perc garanciával mert ajándékba adta őket a Samsung
-
szjoci
őstag
válasz
sakal83 #13850 üzenetére
Mivel ha vásárolsz náluk, egyből kapod a számlát és a garjegyet, amit le tudsz tölteni. A garjegyen van SN, így abból derül csak ki hogy ez-e a megvásárolt készülék. Utána sztornózod a megrendelést, és van egy "hamis" számlád és garid az olcsón beszerzett cuccodról... De bízom benne hogy nem így járt a fórumtárs, bár nekem gyanús az a magas összegű áprilisi számla (akkor voltak a samsungnál a kuponhalmozós, tévé mellé olcsón soundbart adós akciók)
-
Ispy
veterán
válasz
sakal83 #5372 üzenetére
Na most volt időm több zenével is kipróbálni, egyértelmű, hogy nem zenére termett, telefon, laptop vagy épp a hondám gyári hifije elbujhat mögötte, de egy 150-200k-s sztereo hifi szett minden szempontból jobb választás zenére. Apocaliptyca, Prodigy vagy Red Hot Chili Peppers egész jól szólt rajta, sokat számít a fájl minősége, nekem ezek cd-ről vannak grabbelve a legjobb minőségben, egy közepes minőségű mp3 szarul szól rajta, illetve minél több a basszus, annál jobb az összkép, de bennem azért így is hagy űrt, nem elég széles a dinamika tartománya.
Fimezéshez hozza, amit kell, ennél többet az 4-5x drágább sb-k sem tudnak, viszont ha van 200k, akkor nem sb-t kell venni, ez egyértelmű lett számomra.
2 előnye van, kevés helyet foglal és olcsó, nekem eddig egy NAD 316 volt Cambridge Audio S70 álló hangfalakkal (ezt a szettet annó 150k-ért vettem újonnan), nos az keresztbe nyeli le az sb-t zenelejátszás terén, igaz annak a szettnek meg a basszus része volt harmatos.
-
Ispy
veterán
válasz
sakal83 #5372 üzenetére
Nyilván sokat nem kell tőle várni, de ha a basszust feltekered, akkor jobb a helyzet, illetve be kell még járatni, azért kell egy 100-150 óra, hogy összeálljon a hangzás. Eddig John Buttler Triot raktam rá, nem hallgathatatlan, cserébe olcsó és kevés helyet foglal.
Érdemes elmenni az audiophil szalonba és letesztelni alaposan, én filmeken teszteltem, mert arra vettem alapvetően, de ott mindennel ki tudod próbálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OLED monitor topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán