- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
Pedig azok az RP hangfalak nagyon jók. Volt RP260/160/504 rendszerem, ami egy "modern", de belépő Denon-nal is klasszisokkal jobb volt számomra nem csak zenén, hanem mozin is, mint egy Q90R (~Q930), de mivel hallottam üzletben, hogy hogyan is szólhatna valójában az RP, ezért a Denon-t lecseréltem egy régebbi Arcam AVR-re és ott jött a csoda / minden a helyére került.
Amúgy igen, 300e Ft körül manapság szinte lehetetlen mozit építeni és ilyen árban a samu SB nagyon jó opció. -
freemanone
addikt
Én vagyok az ügyeletes aki leszólja ezeket az SBket, mert röhejes áron vannak tudásukhoz képest és a software-es támogatás enyhén szólva is megkérdőjelezhető. Klipsch-től kezdve az összes audio gyártó vacka egy kutya. Zenei teljesítményük jobb mint az átlag samsung, de ez nem a fizikai rendszer hibája, hanem hangolás kérdése. A többiek is ugyanolyan pici hangszórókkal dolgoznak, amivel nem lehet csodát tenni.
Csupán már nem merem ezt előre kitenni, látva hogy meg lett bélyegezve a topic nem 1x samsung fanok topikjának. Valamint akinek van saját élménye minőségi hangkeltőkkel, az alapból felhúzza a szemöldökét a kijelentésre, amit valahol meg is értek.
Térben a samsung a Q990B-vel olyat alkotott, ami beszabehu továbbra is. Várom hogy mikor lesz igazi utódja, mert azóta is csak ráncfelvarrások vannak.
Spotify ha PC-ről használod, csinálj custom EQ-t hozzá az appban és megjön a hangja. Alapból úgy szól mint valami erőtlen doboz.
Nem érdemes SB-n keresztül küldeni a 4k@120hz jelet, mert csak problémákat hívsz elő, ileltve extra késleltetést teszel a láncba.Hidd el..... én sz*ptam ezzel pár évet már. Még direktbe kötve certified club3D kábellel is voltak gondjaim. Ezt akkor lehet ha van az embernek egy értelmes AVR-je, ott még nem láttam ezzel problémát.
-
Mátésum
aktív tag
Ha fontos a zene is, akkor Sonos beam, sub mini és ikea symfonisk kombo is kijön 420bol. Nekem a sub nincs is, viszont nagyon jó minőség és hangzás így is. Persze, stílustól is nagyon függ, meg hogy ki mit vár egy hangfaltól, de egy nagyon természetes, szép hangzásra lehet számítani.
-
freemanone
addikt
Szerintem vegyél nagyobb hangfalakat előre, a polcsugárzók mehetnek hátha (ha kell), meg tegyél melléjük egy subot és engedd el az SB-ket, de hallgasd meg aztán eldöntöd.
Szvsz a samu nem a legjobb zenére és a bose-tól sem várnék többet. (ez részemről egy nagyon finom megfogalmazás) Filmekre, sorozatokra más tészta, főleg eredeti nyelven. -
Danex
addikt
Ha szoktatok rajta filmet nézni, vagy modernebb sorozatokat, akkor én elég fontosnak tartanám a hátsó hangszórókat.
Ha csak kizárólag kb zene akkor elég csak előre a hang, de ilyen szempontból a samsung olcsóbb, és kicsit gyengébb zenében, addig a Bose drágább, sokkal szarabb filmekhez és kicsit jobb zenében(sanszosan, konkrét tapasztalat nincs)
-
Háttérzenének igen (legalábbis a drágábbak),de rendes zenehallgatáshoz nem.
Ég és föld zenénél a különbség a sztereó szett javára,még elektronikus zenénél is,igaz ezekhez kellhet a sub is a legmélyebb hangokhoz.
Egy 200-250k-s sztereó szett körberöhögi zenénél a 2-2,5x ennyibe kerülő soundbarokat is,cserébe filmeknél nem adja azt amit a sokhangszórós soundbarok.
Másra valók egyszerűen,az egyik egy igazi mindenes,mindenhol jó,de sehol sem kiemelkedő,a másik meg zenében kiemelkedő,cserébe filmezéshez nem olyan jó. -
Nekem meg meg megint elkezdett kattogni az agyam egy mini sztereó amp (Tangent Ampster BT2) + polcsgárzó szett (Fyne Audio F301) szetten.Esetleg majd hozzá egy aktív sub.
Optikai bemenetes az amp így a tv-re is ráköthető.
Igaz csak sztereó,de mostanában igényem lenne a normálisabb zenehallgatásra is (jobban mint az 5.1-re),arra meg fényévekkel jobb mint a soundbar. -
Fizikát nem lehet teljesen megkerülni,ha egy 1m-es rúdból szól a hang,akkor onnan fogod hallani jobban térszélesítő hangzásjavító megoldások ide,vagy oda.
A Z906 frontjait olyan messze rakod egymástól amennyire akarod,vagy tudod.
Viszont saját szubjektív véleményem:
Én 2 nap után vittem vissza a Z906-ot,valami borzalom a hangja.Dübörögni azt tud (de azt se szépen),hangereje is van,de se a közepek,se a magasak nincsenek a helyükön,számomra bántó a hangja.
Ehhez képest egy komolyabb soundbar sokkal szebben tisztábban és kiegyenlítettebben szól,még akkor is ha koncentráltabb a hang iránya.
Persze ha valaki nagyobb hangteret akar normális hangminőséggel,akkor kell a rendes 5.1,akár egy alap 5.1 HM amp+valami belépőszintű polsugárzó szett+kis sub felállásban.Persze ez nem olcsó belépőszinten sem,de simán kihozható egy Q800B+hátsó szett árából,vagy max egy kicsit kell hozzádobni.Használ cuccokról meg ne is beszéljünk,300-350k-ért olyan szetteket lehet kapni...
Igaz itt az atmosról le kell mondani,de kárpótol a normális 5.1.
A soundbar egy tök jó,de kompromisszumos kategória még magasabb árszinten is. -
Gino20
őstag
Akkor mondanám, hogy el kell dönteni melyik forrás van többet használva, de ha akarod használni az ARC előnyeit, akkor a TV az ARC-re kell, hogy menjen.
Amúgy a TV-d "csak" natív 120Hz-es panellal van szerelve vagy neked az eARC /VRR/ALLM kell? Nem vagyok jártas a témában, de ezeket a PC is tudja és nem csak az új konzolok?
Ha nem és csak a TV-d natív 120Hz-es, akkor azzal ne foglalkozz, hisz az csak annyi, hogy alapvetően jobb mozgásmegjelenítést biztosít, de valójában a források nem 120Hz-ek.Nekem pont az szólna ellene
. Én utálnám ha állandóan pakolgatnom kellene a szatellit sugárzókat és talán plusz egy hibalehetőség a wireless. Ha van a szatellitnek fixen hely és dugalj, akkor nincs azzal gond, sőt....és valami ilyesmire [link] ráakasztanám a surround-okat. Volt ilyenem, igaz csak SWA-8500s-el, aminek a hangfalkábele belefért, de a Q930B háttérsugárzóinak a tápkábele már nem tudom, hogy beleférne-e
-
Gino20
őstag
Ha a keret engedi és van + 45e Ft-od, akkor 9.1.
Ahogy írták abban van eARC + DTS/X - Atmos támogatás 4db felső sugárzóval (ami szerintem nem egy nagy csoda, de SB kategóriában nem is rossz, mert képes adni egy kis pluszt).
A bekötés egyszerű. HDMI-vel TV - SB ARC/eARC plusz HDMI-vel PC - SB HDMI In.
Amúgy csak JBL? mert ezen áron van akár Q930B is, aminek a sztellit sugázói nem aksikak, hanem fix 230V-ot kérnek (ami vagy megoldható részedről vagy nem)
Persze ez ízlés kérdése, de nekem pl SB kategóriában a samu sokkal hallgathatóbb. -
pajorgergo
aktív tag
JBL bar 5.1-em van, sima ARC a támogatás emiatt azért korlátozott a felhasználhatósága, valamint ne felejtsük el, hogy 2017-es fejlesztés.
Amikor én vettem akkor sokkal nagyobb volt az árbeli differencia (220e vs kb. 360e)
Simán jó a 9.1 286-ért, ha most kéne vennem biztosan azt választanám.
PC-re kötve pedig PC->Soundbar->TV legyen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automobilista 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- EAFC 25
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Subaru topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged