- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Luser2000
addikt
válasz
adster #10472 üzenetére
No, meg volt a "sima" Mikkeller 黑 / Black és a hordó érlelt Mikkeller 黑牛 Black Buffalo összehasonlító teszt.
Mind kettő csodálatos imperial stout ital, de ég és föld a különbség. Nem is gondoltam volna.Mindkettőnek a pirított árpa nagyon szép karaktert ad. Szépen kiérződik bennük a csokoládés harmónia és a kávés ízvilág. Második - harmadik kortyra enyhe füstösség is párosul még hozzá. Szép mokkás habot lehet képezni sapkának a tetejére. Édeskés, lassan kortyolós ínyencség.
Erre az alaphelyzetre tesz rá vagy két lapáttal a hordó érlelt változat, a maga 19.3%-os mivoltával.
Mintha valóban whiskiy lenne a pohárban. Alkoholossága markánsan átjárja, de nem tolakodik, nem kellemetlen. Hosszú lecsengés, császári élvezet. ;-) Teljesen más, mint a "sima" (17.5%) változat.(Nem akartam minden puskaporomat ellőni, de érdekes lett volna a kóstolást megfejelni még a Balck Fist (26.1%) verzióval, de ahhoz valami jobb alkalom dukálna).
---
Hamburgersütés után jól esett a pihenés, a "társaság" meg volt hozzá :p
A 38 fok és 16 hamburger lesütése ellenére a söröket kicsit túlhűtöttem. -
Traxx
őstag
-
Traxx
őstag
válasz
adster #10198 üzenetére
Egyről sem hallottam ezek közül
Viszont a Metropol alagsorában a minap láttam a Gedeon sörözőt, állítólag már régebben üzemelnek, de nekem csak most tűnt fel. Náluk is van Békésszentandrási pár darab, illetve szarvasi, meg talán egyebek is előfordulhatnak a magyar kínálatból. Idő híján még oda nem jutottam el, de ami késik...
-
Traxx
őstag
válasz
adster #10195 üzenetére
Voltam tegnap a delikateszben, cuvée és rochefort nem volt, összeségében elég karcsú volt a kínálat. Az eladó szerint mikor hogy kapnak, volt felírva neki pár típus
A Tesco környékén jártam (Deichmann, Lidl), de be nem mentem időhiány miatt,a tippet viszont köszönöm
Mik jöttek egyébként? Régebben mort subite gueuze-t láttam, mint újabb, azóta passz...
-
Jhonny06
veterán
válasz
adster #10185 üzenetére
A Saveur-on most brutális Nogne Ø választék van, elég sok ritkasággal. Még rendeltem volna párat, de már így is túlléptem a keretet. A szállítás is drágult, már nincs DHL opció és kb. 2X annyiba kerül, mint legutóbb..
De gondolom Te is tőlük rendelted akkor, elég sok ismerős darabot látok a képen.
Traxx: Igen, 8-as (a három közül nekem már csak ez van hátra, de most sem volt raktáros sajnos).
-
jookomak
őstag
válasz
adster #10106 üzenetére
Stone ruination, meg go to ipa, meg egy 8 wired istout. Ezt kiegészítve az alesmith-el. Hű.
Mellér haver mondta, hogy süt egy kis csülköt. Hogy fogom addig kibeerni?Más. Voltam tegnap a Jónásban, baromi jó hely. Annyi jó nő volt, kezdve a pultos lánnyal, hogy csak na. Én hülye meg csajjal voltam. A hód egész tűrhető, de nem lesz kedvenc, ittam valami black ravent, igencsak harmatos, funky munky yeah bejött.
-
Jhonny06
veterán
válasz
adster #10020 üzenetére
Ez a belga jól hangzik, "Smoked Vanilla Stout", hmm
De skót vonalon is vannak érdekes dolgok, pl. Brewdog Everyday Anarchy, Konnichiwa Kitsune, Prototype sorozat vagy To Øl/Brewdog Hardcore Mælk
Meg egy csomó, amit még nem sikerült megkóstolni régebbről, pl. Dog A, Mix Tape 8..
Jut eszembe, már a BrewDog webshopjában is feltűnt a jelenleg legjobban áhított söröm, hátha egyszer hozzánk is eljut (itt még brutálisabb a szállítási költség, mint a Mikkeller-től, amit azért nem egyszerű überelni).
-
truefx
aktív tag
válasz
adster #10003 üzenetére
Itt is jártam: Alewife. Érdemes végigolvasni a listát. Bár akkor éppen nem ugyanez a választék volt, és végig sem tudtam kóstolni mindent, nagyon jó volt ez is. Kicsit sajnálom, hogy mint laikus érkeztem oda, persze most sem vagyok expert, de már más szemmel nézném a söröket.
-
truefx
aktív tag
Sajnos nem. De kedvcsinalonak leirom mik voltak meg a csomagban:
- The Bronx Brewery - Bronx Pale Ale
- Troegs Perpetual IPA
- 21st Amendment Brewery - Back In BlackMindez az elso nagyobb organic grocery uzletben Manhattanben ami utba kerult, be lehetett szerezni. Es meg millio fele csoda sor volt. Ezenkivul a kinti fonokom hobbija a sorfozes, es egesz jol csinalja. Az egyik napon ceges sorkostolas volt, egy masik arc is behozta az otthon fozott fuges soret. Volt rendesen sorelmeny az en 1 hetes NYC utamon
-
qltsar
veterán
200 féle sörük van, most hoztak pl. Kaltenecker sorozatból többfélét. Csapon is van Chopper IPA
. Brewdogtól van Libertine, Jackhammer, 5 AM, Punk IPA, Dead Pony, Alpha Pop, Hoppy Christmas. Sokféle cseh, és német sörük is van, és persze magyarok is, Békésszentandrási, Fóti stb... Vannak extrémek is, japán, indiai, kínai stb...
.
@looser: fordulópont
? Vagy csak nekem nem világos
?
-
Traxx
őstag
Az Oak aged feliratot nem is láttam
Hétvégén fogok majd a városban járni, és mivel viszek vissza pár üres üveget a Delikáteszbe és elhozok egy Rochefort-ot, vagy Kasteel-t cserébe, egyúttal rákérdezek majd erre a sörre. Ilyen érleltre szerintem minimális az esély, de a simával is bőven beérném. Pár éve 800-850 körül volt, és annyit sajnáltam érte kiadni. A Tesco árulta, kicsit azóta is bánom
Ha pedig annyit jelent az érlelés a La Trappe-k esetében, mint amennyit a Kasteel Donkeren dob, akkor nagyon ütős lesz ez a pár üveg.
-
Jhonny06
veterán
Nem rendeltem azóta tőlük, bár el is fogyott a többség, amit kinéztem. Még egy Westvleteren 8-at is rendelnék, csak az nem volt meg a 3 közül.
Amúgy gondolkoztam, hogy a Paradox Christmas-ből be kéne tárazni 3-4et és minden karácsonykor kinyitni egyet, jó kis befektetés szerintem. Ez is olyan, hogy most még van belőle pár, aztán eltűnik és külföldi webshopokon se lehet majd megtalálni, szerintem már most sem. Csoda, hogy nálunk még van belőle.
-
Jhonny06
veterán
Olvasom!
Közben beszereztem én is pár Brewdogot, amiket még nem kóstoltam. Hétfőn még lesz egy imperial stout kör, karácsonyi sörök sajnos nem nagyon vannak a Kertészben..
Brewdog #Mashtag 2014
Brewdog Alpha Pop
Brewdog Brixton Porter
Brewdog Clown King
Brewdog Dead Metaphor
Brewdog Electric India
BrewDog Hello My Name is Paivi
Brewdog Hoppy Christmas
Brewdog Libertine Black Ale (ilyet már ittam párszor, de annyira eltalált black IPA, hogy nehéz megunni)
Brewdog Santa Paws
Brewdog This. Is. Lager -
Traxx
őstag
Hát...ez azért tényleg skótság
Más: ez a Hacker pedig olyan nem tudom...elsőre nem sok különbséget fedezek fel közte és az Edelweiss között. A habja mindenesetre nagyon gyorsan elillant. És fél üveg legyűrése után határozottan erősebb, mint az Edelweiss
Jóféle, de attól nem nyújt sokkal többet nekem, csalódásnak azért korántsem nevezném. 550-ért mindenesetre megérte, már csak az üveg alternatív felhasználása miatt is, de a 7-800 ft-os normál árat már nem adnám ki érte.
-
looser
addikt
Őszintén szólva szívesen megkóstolnám, de nem különösebben villanyoz fel, legalábbis annyira nem, hogy csak ezért elmenjek. Kezdek hanyatlani sörfronton :-/
Hangover Rasta az Osterbrauban!
Pohár 0,3 l 410,- Ft
Korsó 0,5 l 620,- Ft
Zsiráf 2,5 l 3 000,- Ft(#9623) jookomak: csupa gyönyörűség :-)
(#9624) adster: óóóóóó, de szép sor. Lájkollak, ha regisztrálod a blogod! :-)
-
jookomak
őstag
Kollegák, több komolyságot kérnék!
Igen, tél van lassan, a ris-ek korszaka (apropó lesz újra Nagy Katalin???) de a múltkori 2 bitang barna agyzsibbasztó (és társai) után jól esett levezetésnek 1 (másfél) weihen a szimplában.
Előtte volt smoke-a-blond, beer geek bacon, breakfast, hop burn, jackhammer, és ez csak a sajátom.
És kövezzetek meg, lehet unalmas, de megint leírom: csak a bajorok tudnak búzasört csinálni. Most éreztem a banánt a sima világos weihenben. Bár attól nem félek, hogy adster babérjaira törnék az ízek leírása tekintetében.
Apropó, mikor lesz már facebook modul az oldalon, hogy lusta disznó módjára követhessem? -
looser
addikt
Hát, úgy igazán a Westvleteren lenne. Tudom az összes közhelyet vele kapcsolatban, de akkor is :-) Időnként összefutok egy Péter nevű sráccal Csakajóban (ahol kábé két hónapja nem voltam
), ő dolgozott Belgiumban és mesélte, hogy egy kis fogadóban amikor különleges sört kért, akkor bevezették egy helyre, ahol temérdek régi sör, poros üvegekben hevert a polcokon. Na oda bekukkantanék átkozottul :-)
-
Daneeka
senior tag
Állat!
DDB-s faszinak a Sucaba meg a Parabola a kedvence az általában boltban is kapható sörök közül, remekek lehetnek.@somasz: Ha sűrítményeshez veszed akkor elmegy, van még pár dolog amivel meg lehet könnyíteni az életet ha magad akarod főzni akkor van még pár cucc amit meg kéne venni, nem is nagyon erölködnék kittel a helyedben hanem külön vásárolnám össze ami kell. (bár ami ebben van az kell minden)
-
Traxx
őstag
Tegnap jártam Nyíregyen, szóval ha kicsit korábban tetted volna fel ezeket a szépségeket, és ilyen dilemmát jelent az alkalom, akkor tettem volna egy ajánlatot, hogy örömmel megszabadítalak egy-két példánytól
Az a Gulden egyébként milyen állatfaj? Ennek az egynek mond a neve valamit
-
Daneeka
senior tag
Ez jó blog, elmentettem.
Kíváncsi vagyok amúgy itthon ki hozza ki az első savanyított sört, (így a saison láz után lassan esedékes) voltak úttörő kisérletek pl. a Legendától de ahogy javultak a fertőtlenítési módszereik eltüntek azok a sörök.
Mondjuk nagy mennyiségben lehet nem lesz soha, szerintem nem nagyon engedné be senki a főzdéjébe direkt a fertőző élesztő keveréket, évekig lefoglalhatja a kapacitást és bizonytalan a végeredmény meg lehet nem nagyon vevők rá az emberek. Fahordóba mondjuk jól áll az ország.Amúgy entry-level savanyúkat lehet a Tesco-ban kapni, az egyik eléggé bejön, van benne brett baci, (ez itt sokunknak az Orval-ból ismerős lehet) lacto baci, (savanyúság) szolid fahordós jelleg meg valami gyümölcs, eléggé lebutított, családbarát jellege van de nincsen benne semmi kellemetlen inkább csak túl biztonsági sör, Mort Subite Original Kriek néven megy, meg van egy Original Geuze nevü amit elég rég ittam már de talán olyasmi volt mint az előbbi gyümölcs nélkül. Van valami Extreme nevű cuccuk is de az kerülendő, mű gyümölcspótlék bomba ize volt.
Ezt inkább azoknak írtam akik elolvasták eddig a postot és nagyobb erölködés nélkül szerezni akarnak valami sejtést erről a stílusról.Jó lenne ha néha megcsillanna itthon néha pár ilyen mint Hill Farmstead, Cantillon, Fantome, Russian River érdekesebb dolgai, metg még jópár cucc de az a gyanúm, hogy ezek valószinüleg nem tudnak elég üveggel gyártani ahoz, hogy ilyen európai elosztó nagykerekbe is jusson.
Emlékszem rá, hogy a végén felkináltad itt is a jegyeket, azt hinné az ember, hogy visszavásárolja a jegyiroda ekkora kereslet mellett őket ha nem is teljes árban esetleg.
Ja ilyen idióta kontentet tol a fazon, gondolon nem látta értelmét mégegy normális sörkostoló yt channelnek.
-
adster
tag
Kíváncsiságképpen megnéztem ezt a Copenhagen Beer Celebrationt, ami ugyebár 2015-ben lesz, rosszul írtam. Na tehát a mai este folyamán 22:00-kor nyílt meg a jegyvásárlás lehetősége, ami a tavalyi 18.000 Ft-ról most 20.000 Ft körül mozog. Ez egy 4,5 órás belépést biztosít, négy felvonás lesz a két nap alatt.
A Mikkelleres srácok szervezik, és már a tavalyi nevek miatt is sírtam, hogy ki kell hagynom, főleg, hogy jegyem volt rá, de a mostani aztán tényleg elképesztő. Surly, Bell's, Three Floyds, stb., és mindegyik több főzetet is hoz, összesen vagy negyven gyártó lesz.
Na és a lényeg, a Facebookon olvasom most az elégedetlenkedők hangját, ugyanis elmondásuk alapján kb. 30 másodperccel azután, hogy megnyílt a jegyvásárlás lehetősége, el is fogytak a jegyek...
-
Daneeka
senior tag
Most a gép amiről szenvedek nem hozza be a ratebeer listákat de van pár sörük amik ratebeeren a saját stilusukban top10-20 körül voltak, ilyesmik rémlenek mint Aecht Schlenkerla Eiche Doppelbock, Hacker-Pschorr Animator, Weihenstephaner Vitus stb. volt egy listám róluk majd beírom ha még megvan.
-
looser
addikt
Meghoztad a kedvem :-)
Olyan szépen írsz a sörökről, szerintem a sörírók között a tiéd a legirodalmibb nyelvezet. Őszintén mondom, messze a legélvezetesebb olvasni. Másik kk, bár ő inkább praktikusan, de szintén szépen ír. Plusz ő kóstol olyanokat is, amelyekről nem lehet irodalmi nyelven írni, max. argóban, hogy ne sértse a főzdét :-) -
-
Traxx
őstag
Mikor fogsz kilátogatni? Esetleg nem esik útba a hely napközben?
Jó lenne tudni, hogy milyen sörökre lehet számítani, mert az nyhborozón még mindig nincs fent részletesebben sajna. Személy szerint örülnék ismét a Gulden 9000-nek, de ha megkóstolhatnám a Weihenstephanert, akkor annak pláne
A Primátor 24 sem lenne rossz ismét...
-
Traxx
őstag
Hát akkor tessék kinézni, az éven már úgysem lesz gyakran sörfeszt
Bár nekem sem lenne létszükséglet a kilátogatás, mert van még egy 5 literes hordóm (amire várok rokonokat, mert egyedül nem fog menni...), de hát nah...1-2 sörre kíváncsi lennék újra, illetve hátha lesznek új versenyzők is
A kóstolt sörök miatt meg újfent irigykedek
Ja és a Sörbeten is szívesen olvasnék róluk
-
looser
addikt
"De azért a sört én is szeretem!"
Ehhez kétség sem férHát gyerekek, ez a Sir Smoke-A-Blond másodjára is meglepett. Nem tudok betelni vele, annyira de annyira jól el van találva a komló és a füstölt maláta, megmutatkozik és nem tolakodik egyik sem, ivósörnél több, csemegesörnél kevesebb; egyszerűen tökéletes. Nekem egyelőre ez az év hazai söre.
-
Traxx
őstag
a-a...most van, és a vb végéig tart a sörözős-focinézős sörplacc a Korzónál...ahol vannak normálisabbak is, pl. a belga sörnapokról is maradt 1-2 bódé, ha jól láttam
Igaz, nem vártam meg a 6 órai nyitást, így nem tudom, melyek is üzemeltek ténylegesen, de 100%, hogy Kőbányai minőségtől jobbak is vannak
-
looser
addikt
Igen, ez az, közben meg is lett a sztori :-)
(#9040) Kergeboci: csak ezért nem mennék fel, de tényleg nagyon jól hangzik, sőt, ez hangzik a legjobban az összes ott lévő multi kínálatából.
(#9003) NoLF: a képről. Nekem Acdsee csinálja, hogy az ún. veszteségmentes jpg forgatáskor lényegében marad a kép, csak letárolja a pozíciót, vagy valami ilyesmi. Vagyis csak ő tudja értelmezni. Forgasd át mással, én pld. évek óta használom a Photofiltre nevű ingyenes és egész jó cuccot.
-
NoLF
veterán
Nekem egy igen eros, megis selymes, ezereves sulyos aszuhoz hasonlit leginkabb, sorhoz semmikepp. A pubban 6 font a 0,25ml, rakeresek mennyi boltbol/netrol egy uveg. Juli kozepen megyek haza kicsit.
Hmm, 40 font korul irja de epp kifogyott mindenutt... 40 azert eleg eros vazze
-
looser
addikt
Jövő hét végén megyünk legénybúcsúba, hárman összedobunk némi sörre, az alábbiakat kapja a srác (árak/nevek a Csakajósörről). Igen, USA rajongó, ezért az amerikai felhozatal :-)
Mintha a SN sörök eltűntek volna, meg egyébként is jóval kevesebbnek tűnik a készlet, mint eddig...Anchor Liberty Ale
800 FtAnchor Brekley's Brown Ale
800 FtAnchor Old Foghorn
1.100 FtAnchor Porter
800 FtAnderson Valley Hop Ottin' IPA
850 FtAnderson Valley Winter Solstice
900 FtFlying Dog Horn Dog
1.100 FtFlying Dog Raging Bitch
900 FtFlying Dog Snake Dog IPA
800 FtLeft Hand Fade to Black - Vol4. - Rocky Mountain Black Ale
900 FtLeft Hand Milk Stout
850 Ft -
Traxx
őstag
Amit láttam, nagy vonalakban, az az, a 9000 engem is meglepett (van a sima változat is), sőt ha jól rémlik, La Trappe dubbel is volt. Talán a Gauloise-t és Corsendonk premiumot nem láttam, igaz nem is kérdezősködtem mindenhol. A Kasteel után óvatos duhaj voltam
Tehát azt nem tudom, mi van még pluszban az előzetes kiíráshoz képest, de annyira szerintem nem sok.
Az azért túlzás szerintem, hogy 70% gyümölcsös vonal, de van belőlük, az igaz. A piros sörök nagyon népszerűek voltak, van Delirium Red, Kasteel Rouge és Corsendonk Rousse is.
8 körül el kellett jönnöm, mert muszáj ma melózni, de még maradtam volna. Akkor kezdett igazán megtelni a tér.
-
Bjørgersson
félisten
Nem haragszom meg, írtam, hogy ritkán szoktam sörözni és nincsenek nagy igényeim, de a Kőbányai akármihez képest egy undorító lötty szerintem. Lehet, hogy a másik három is az a ti általatok favorizált sörökhöz képest, azokhoz viszont nekem még nem volt szerencsém, így máshoz nem is tudok viszonyítani.
-
looser
addikt
Hey-ho Sörmester! Az "Evil Twin Even More Jesus"-t remélem a Vatikánban szolgálták fel Néked, úgy lenne stílusos :-)
-
Jhonny06
veterán
A tény, hogy még nagyon kezdő vagyok az imperial stout műfajban, megnehezítette azt, hogy különbséget tegyek a Paradox Christmas és a Jura között. Nagyon. Nekem az utóbbi egy kicsit kifinomultabbnak tűnt (talán a whisky hordós érlelés miatt), viszont egyszerűbbnek is. A Christmas nagyon megütött, amikor kóstoltam, viszont valahol sokkal komplexebb és fűszeresebb, mindenképp erre tenném a voksom. Ha nem igazán ízleled és/vagy gondolkodsz rajta, akkor hasonlónak tűnhet a kettő. Még ezt lenne jó megrendelni (oké, meg ezt is).. kár, hogy itthon nem árulják őket.
Amit viszont ma ittam és kicsit nehezen ment (túl sok chili), az a De Molen Hot & Spicy. Szerencsére már nagyon rég nem vettem olyan sört, ami nem csúszott, de ezt bármennyire is élmény volt megkóstolni, nem biztos, hogy megvenném újra. Nem volt erős, csak mintha az arányok kicsit elcsúsztak volna, alig éreztem bármi mást benne.
-
NoLF
veterán
az szentségtörésnek számít, ha én még nem ittam Mikkelert?
bár a dolgok jelen állása szerint hamarosan megtapasztalhatom
nem mintha itt a helyi brewdog pubban nem lenne, mert van dögivel - de én ott elvből csak brewdog terméket fogyasztok. nomeg elég borsosak az árak is :|
-
looser
addikt
Itt van egy - élő - fórum egy rakat linkkel, ezeket ismered?
Más. Néztem a facebookon, Gergőék szerveződnek Amszterdamba egy sörtúrára; kíváncsiságból rákerestem az árakra és leesett az állam. Simán 5€ az alja egy pohár sörnek s ez tényleg a legkisebb ár egy belga lágerért. Tudom, nem szabad összehasonlítani, nem csak a Csakajósörrel, de még egy pesti belga sörözővel sem. Szóval húzós ugyan, de egyszer-kétszer azért kimennék mindenképpen :-)
Csak most nézem, itt egy amerikai oldal, 12-es pack Sierra Pale Ale (oké, nem nagy szám), ~3500 Ft-ért
-
Jhonny06
veterán
Írtam közben a Csakajósör-nek, hogy nem szoktak-e rendelni onnan, vagy hasonló helyről, ahol van ilyen sör. Hátha most több helyen is elérhető lesz, nem csak ilyen Mikkeller-exkluzív.
Aztán ha nagyon nem, akkor lehet, hogy lenyelem a békát és megrendelem mégis, ezt kár lenne kihagyni.
Egyedül Dánián belül normális a szállítási költség, bár még ott sem olcsó. Mindenhova máshova meg nevetségesen magas. Legalább lenne egy egységesen magas ár, amiért sokat tudnál rendelni, de tényleg beleteszel egy nagyobb üveget és szinte duplázódik az ár..
Ennyi pénzért gyalog elhozza valaki
-
jookomak
őstag
Aki ért a kávéhoz, az azt mondja, hogy a Frei kávék khm...
Egyszer ittam kopi luwak kávét (egy nagy argentin steak után), és zseniális volt.
Mikkellernek is van olyan söre, amiben ezt a kávét használják.
Az imperial stoutok meg királyok. Viszont én (és lehet megköveztek) nem komálom annyira a fahordón érlelt söröket. -
Jhonny06
veterán
Mennyi lenne a jegy?
Amúgy hogy működik? Van az alapjegy, ami csak a belépő, de minden kóstolóért fizetsz? Nem tudom amúgy, hogy mennyi értelme van ilyen helyre 1 napra kimenni.. 2-3 imperial stout után kidőlsz, aztán jöhetsz haza. Ekkora mennyiséget meg gondolom külföldről is meg lehet rendelni. Én legalábbis nem tudok reggel 10-kor elkezdeni inni, hogy legyen idő tartani egy nagyobb szünetet 2 ivászat között.
Emiatt őszintén szólva nem mennék ki Dániába, akkor már minimum több nap.
-
Traxx
őstag
Itt a bizonyíték, hogy nem csak volt Rochefort
: [link] Delirium Red volt még ezeken kívül, meg La Trappe tripel...de sztem ha az Orvalra és a Rochefortra azt mondta, hogy OK, akkor jó pár típust be tudnak szerezni. Mármint a ritkábbakból, és itt a saját mércémmel mérem a ritkábbat, nem a Tiéddel
Egyébként jogos, sör miatt eszembe nem jutott volna ilyen helyet felkeresni. Ugye ha nincs a nagy multikban, kisebb sörözőkben, és nincs a városban ilyen nívósabb söröző / kávéház, ahol kapni lehet ilyesmiket, akkor reménytelennek ítélném a helyzetet, teljes joggal.
Kíváncsi vagyok, ízre mit mondasz majd a Gueuze-ről
-
looser
addikt
Hú adster, ez az Oakham Ales Inferno nagyon finom lehet! Most, hogy egyre többet süt a nap, pont ilyen csilivili, életvidám, szörfös bulisörökre bukok. A Diesel nekem ilyesmi, ahogy leírod :-)
Persze jó volt a Mikkeller russianpentaheavynussyimperialkickoff stoutja is, csak az nem egy Beach Boys kategória :-)(#8598) jookomak: :-)) már megint gyülekeznek, lassan ritkítok :-)
-
Traxx
őstag
Kinéztem amúgy a kamrába, és kicsit lelombozódtam, mert kidobásra került a jó része az üvegeknek...a család nem értékelte annyira a "jó lesz még valamire" taktikát
De Duvel, Gulden, Leffe még akad. A boltban amúgy Duvel, Kasteel Rouge, Chimay red volt még, meg talán Floris-ok.
Erről a Mort-ról mit kell tudni? Mitől különleges? Csak mert a húgomnak felcsillant a szeme, amikor megemlítettem neki a gyümölcsös söröket...
Ja és hogyért mérik?
A visszaváltás: hát sztem gyakran forognak a típusok, ugye a Rochefort sem volt ismeretlen nekik. Tehát szerintem érdemes lehet apránként elcsepegtetve alkalmazni a módszert, és akkor visszavinni 1-1 típust, amikor forgalmazzák...aztán hátha az lesz, hogy türelem sört terem
-
Daneeka
senior tag
Ezzel mind egyetertek es a legszomorubb, hogy foldrajzi okokbol kifolyolag arban is lehetetlen felvenni a versenyt szerintem. (a kulfoldinek noveli a koltsegeit a kesz sor szallitas, a magyarnak az alapanyagszallitas maximum akkor lennenk versenykepesek ha kevesbe lennenek szivatva itt a vallalkozok amit nem hiszek, bar aki az amcsiknal akar fozdet csinalni az felkotheti a gatyajat, olvastam par sztorit, hogy mikbe dumalnak bele meg fel-egy ev mire megszerzik az engedelyeket stb.)
Szerintem az egesznek az a fo hozomanya, hogy nem 3 hely van pesten ahol ihatsz valami ujhullamos sort hanem a legtobb megyeszekhelyen is nyiltak mar boltok es vagy kocsmak.
Nagy hatranya pedig az, hogy sokan elfordulhatnak a magyar soroktol mire helyzetbe jut az a generacio aki rendesen beszel angolul, nem fel forumozni angolul, ebayt, paypalt hasznalni, elfogad tanacsokat egy "jottment jenkitol", nem a pilseni lagereket tartja a vilag kozepenek stb.
-
Daneeka
senior tag
Ez bizony brutalis
Nem is tudom, hogy allnek neki egy ilyennek, tuti telezabalnam magam elotte es csak ilyen kostolo adagokat innek (fel deci vagy kevesebb) ha van ra mod (remelhetoleg nem ugy van megoldva mint a fozdefeszten) es vezetnek valami listat a kedvencekrol amiket utana ujrainnek rendes adagban.
Kar, hogy a varba nem ilyet rendeznek.
Remeljuk valamit fogsz tudni irni roluk es nem nyomnak le a 15 szazalekos stoutok.
(en a kulonfele sourokat probalnam ki amugy, mindenutt hajpoljak oket, kivancsi lennek valami Cantillonra vagy hasonlora) -
NoLF
veterán
Szomoruan olvasom... Nem hallottam rola, de egy sejtesem van; szokasahoz hiven a rezfaszu bagolykopetre hasonlito varosvezetes az utolso pillanatban megvaltoztatta a forer berleti konstrukciojat amivel betett a vallalkozoknak, igy az embereknek, s persze sajat maganak is. Par ismerosom a tavalyi borfesztt kapcsolatban emlitette ezt, es az abszolut hozza nem erto fontoskodo fesztival-koordinatort, aki persze valami helyi fomufti felesege...
-
Traxx
őstag
Na igen, van mit bepótolni, csak a pénztárca és a beszerzés gátat szab
"valamiféle nemes penészes szárazság, fanyarság, kesernye, amit szinte mindegyikben kiéreztem"
Na ezt tökéletesen írtad le, éppen emiatt nem volt nekem sem a legtutibb. De ahhoz képest, hogy régen a pizzáért sem rajongtam, ma meg nagyon is...minden lehetDe az évre egy Kasteel Cuvée, Orval, Rochefort 8, Weihenstephaner, Westmalle sorral meg lennék elégedve
-
Traxx
őstag
Sorrendem nincs, de a Bush Noel feliratkozott a top sörök közé
Az Orvalt viszont sajnos nem tudtam megkóstolni...mégsem jutottam el Debrecenbe, pedig arra gondoltam még mint újdonság. Jövőre hátha bővül majd kicsit jobban a lista
A 2 másik újdonságról...A Black rose kimondottan ízlett. Nem különleges vagy hivalkodó, csak finom. az alkoholt érezni lehetett rajta kissé, és ahogy melegedett, úgy nem lett édesebb. De egy nagyon kellemes, jól csúszó sör volt, minden nagyobb extra nélkül. Az eddigi legjobb magyar sör, amit kóstoltam
A Serforrás barnáját verte simán, az a kávés mellékíze miatt nem lett kedvenc.
A Fuller's ESB viszont nem ízlett. Nem tudom jobban leírni, de folt valami fanyar íze a keserűség mellett, ami nekem nem annyira jött be. Kicsit nyers volt, nem az a sima, csúszós fajta, szóval a Black rose-zal és a Bush Noel-lel szemben ez nem lesz szerintem vendég máskor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Háztartási gépek
- Hálózati / IP kamera
- Kuponkunyeráló
- BestBuy ruhás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged