Hirdetés
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kökény
aktív tag
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
Jaja, én nem is panaszkodok, csak arra reagáltam, hogy aranypatkány kevesebbért tud, aminek nagyon örülök,de ez most ennyiért kapható egész EU-ban, tehát szerintem piaci áron vásároltam, az, hogy ez másnak nem ér meg ennyit, az más kérdés
De lehet félreértettem a fórumtársat, lehet ő arra írta, h nem ennyiért, hogy szereti a stílust csak nem bármi áron...ha utóbbi bocs, nem akarok én itt árharcba belemenni (semmilyen harcba sem)
-
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Én a többi eu-s webshopon is ennyiért látom a 2019-est, max ezressel olcsóbb, de ott még rájön a szállítás...mind1 kari van, nem sóherkedek
-
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Én behúztam még tegnap este
szeretem a Barleywine-okat...Szilveszterre szánom -
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Felesleges kételkedned, sorolom akkor neked: Wild leap, Foley,Adroit,TopplingGoliath,18Th Street szeptember; Garage-k augusztus óta csücsülnek a polcokon.Hidd el nagyon szűk az a réteg, aki 4-5e Ft-ot kiad egy amcsi ipáért.De az irány egyre jobb, mert angoloktól is kezdi behozni a jobban sikerült főzeteket is.Verdantok is mióta ott vannak már a csakánál...
Nem kevés pénzt elköltesz sztem te is náluk, mennyibe telt volna a hype-okat is akár egy jelképes 5%-al leakciózni, máshogy érezne az ember. -
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Nem fikázzuk,de valóban ez az igazság, amit Jhonny06 írt, kirakta a szeptemberben behozott amcsikat, meg leakciózza a sok magyart, amiből én a múltkor rendeltem vagy 15 félét és 1-2 kivétellel nagy csalódás volt
Aztán majd márciusban még ott fog árválkodni az EQ és társai...most ki lehetett volna szórni kis akciós áron és akkor mindenki boldog lehetne. -
kökény
aktív tag
-
kökény
aktív tag
-
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Szuper, ma megrendeltem én is őket, másfél hónaposak, hmm jó lesz az...
-
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Egs! A Keep Left meg EQ collab.
-
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Verdanttól még rosszat nem ittam, a múltkor egy pale alet ittam tőlük és olyan íze volt,mint egy Dipának (Meshes of the afternoon) 4,8%,de hihetetlen karaktere volt
-
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Mind a 4 újat bevállalnám, főleg a Fruit Car-t.
-
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Teljesen jogos észrevétel, búza tipikus nyári sör,nadehát mit lehet tenni
-
kökény
aktív tag
válasz
proci985
üzenetére
Idei évjárat, (tudom érlelni kellene, de ez a hétvégét nem éli túl, szomszédnak segítünk kerítést építeni, utána vagy már közben le fog csordogálni) le a kalappal előttük, korrektek nagyon, még azt is látom, hogy a kiszállítás napján hány cím van előttem, elég pontosan ki lehet számolni, mikorra érkezik meg.
-
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
-
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Csak azok a Finbackek nyár eleje óta ott vannak, szval lehet nem annyira frissek már
-
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Nekem bejöttek, jsk jól mondja, rendelj a bereta oldaláról HH, Beretát Owlt stb meg van ott Deya, Wylam, CW és a többi
-
kökény
aktív tag
Valaki kóstolt már farmhouse ale-t? Kinek mi a véleménye erről a stílusról? Aztán én is leírom, hogy mit gondolok róla
-
kökény
aktív tag
Igaz nem tőlem kérdezted,de leírom a szigorúan szubjektív magánvéleményemet.A EQ this is strata egy korrekt/jó főzet, a strata komló jellegzetességeit szépen mutatja.BYM-al összehasonlítva jön a kérdés, hogy melyikkel?Mert nálam egy Bright Liestól jobb az EQ, de egy ten/eleven-nél már elgondolkoznék, és ha a sokat előcitált ár/érték arányt vesszük, akkor nincs kérdés, BYM a jó választás, de ezeket az amcsi söröket sztem nem azért vesszük meg, hogy utána le tudjuk azt írni, hogy nem jobb egy magyarnál, hanem örülünk, hogy kapni nálunk is és elmondhatjuk, hogy kóstoltunk egy top amcsi főzdétől(most abba ne menjünk bele,h amcsiba mennyire top v nem top az EQ) Egyébként, hogy almát az almával hasonlítsam össze, akkor pont nemrégiben ittam Deya saturated in Strata-t, nos attól nem jobb az EQ, sőt... és ott 3000 vs 5000 forint
-
kökény
aktív tag
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
Ja, azt olvastam, nem tetszett nekik, hogy kicsit lehúztuk az amcsi söreiket
Egyébként Beerrepublic is Airshiepped-el harangozta be az EQ-kat, most ez a divat, ennyi repülő nem is jár errefelé
Nekem elég volt az a pár EQ, amit kóstoltam, megrendeltem a Penticheket, Track stb-t, meg jön újabb Monkish/Electric,OH,Hill FS kóstoló. -
kökény
aktív tag
BS hírlevél: "Óriási örömmel értesítünk, hogy előreláthatólag jövő hét szerdán érkezik 8 tétel a nem kevés és abszolút jogos felhajtással övezett Equilibrium Brewerytől!.......A sörök hűtött repülővel érkeztek Európába és jelenleg is hűtött kocsin robognak a Beerselection hűtői felé, így a frissességgel biztosan nem lesz probléma."
Csak addigra már szinte mindenki behúzza
8 tétel, akkor összesíti azokat, amik a többi EU-s webshopba érkezett szerintem.
-
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Ja, oké, EQ-k ízlettek?
-
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Uhh, az kemény, én max hétvégén tolok be ennyit 1 nap, de akkor elkezdem 12 után (egy perccel sem előtte, mert akkor már alkoholista lennék
) és estig szétoszlik az a szervezetben...+ kaja, víz mellette, ha meg buli van, akkor lagerek mellé literszám 
-
kökény
aktív tag
válasz
looser
üzenetére
Én 0,5dl nem kóstolnék, túl kevés ahhoz, hogy bármit is megítéljen az ember, 21 sör rengeteg egy alkalomra szerintem, egyszerűen telítődik az ember és már nem képes reálisan pontozni/értékelni a nedűket. Én a 12-15 db-os kóstolókat is 3-5 napra elosztom.Nem látom értelmét, hogy 20db/nap kóstolásnak, elhiszem, hogy az edzetteknek elég egy korty,de azért kételkedek, gondolom itt a csekkin növelése(is) a cél
Szoktunk hárman kóstolni 0,44 v 0,5l dobozosokat, 6-7 doboz után nem olyan már az érzékelés, akkor már nyomod mindenre a 4.5-t
-
kökény
aktív tag
Érkezett 1-2 csemege BS-be, Adroit Theory,Foley Brothers,Untitled Art stb. Adroitoknál 1-2 ezres becsekkolás untappdon össz-vissz, erre mondják, hogy eléggé friss és mostani főzetek lehetnek.
-
kökény
aktív tag
Lehet, hogy csak nekem új info, de a magyar beerselection is fent van a Beerizer oldalon
-
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Feliratnélküli a cél, akkor keresőbe snifter pohár, hirtelen itt egy találat : [link]
-
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
-
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Horizont Night Shift pohara, asszem BS-ből rendeltem
-
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Ne várj tőlük semmit, igazat adok, akik pár hónappal ezelőtt ugyanezt ajánlották nekem, nem kell semmit várni, csak kóstold őket, egyre többet és majd kialakul és nem fogsz csak a névtől hanyatt esni
Fluctu fincsi egyébként, de a szokásos duma, hogy angolok hozzák ám ezt.Ami meg hub@sszameg az valóban a top OH, Monkish TH. -
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Úristen, azt hittem már a 100 is sok...
-
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Igazából nem vágyok, látom, mostanában ez a felkapott,de én nem szeretem, ha összehúzza az összes nyílást az emberen, mert annyira savanya, de, mint írtam vannak ebben is olyan főzdék, akik számomra kellemeset is le tudnak főzni,de azt is megértem, ha van a nagyon savanyúra is igény, gondolom próbálnak minden ízlést kielégíteni, amennyire lehetséges.Búzával is így jártam, ittam párat, ami nem jött be, de aztán tovább kóstolva, találtam számomra ízlőt, megvan ennek hobbinak is a szépsége
-
kökény
aktív tag
válasz
Willie
üzenetére
A szokásos cseh/német lagerek, ha bejött a 1993, akkor kóstold meg a többi alsó erjesztésű Szentandrásit is: Mutti, Magyar Vándor, Ogre,Óarany stb.
Csehek közül Bernard,Pilsner Urqelle,Primator többi típus, Svijani, németből is van rengeteg,(Krombacher,Bitburger,Paulaner, ezek jutottak eszembe hirtelen, többiek kieg.-tik) Auchanba lépjél be és lehet válogatni rendesen
-
kökény
aktív tag
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
Ezekkel a sour és más stílusokkal járok sorra úgy, hogy megkóstolok egy magyar főzettől valót (pl: Horizont sourja, MS Techno Viking meadje) és képes vagyok ezek alapján a stílustól elzárkózni...már nem teszek ilyet, mert vannak ebben is jók, csak sajna azt nem biztos, hogy a magyarok között kell keresni. Volt lehetőségem egy OH Midnight Cruncheet megkóstolni és egyből megváltozott a véleményem a sourokról, igaz az nem sour ipa, hanem Berliner Weiise volt,de olyan jól eltalálták az egyensúlyt, hogy le a kalappal.Akkor mi tudhat ez a Veil ...
Meadekkel szerintem hasonló lesz a helyzet. -
kökény
aktív tag
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
Igen, sokat számít a frissesség, múltkor ittam frissen Pentrichet, utána pedig ugyanabból rá 1-1,5 hónapra és már elmúlt a varázs. 3 EQ-t is ittam mostanábanés jah jók, de kábé ennyi, UK-k tudnak hasonlót simán
Deya strata jön nekem is (citra, mosaic fenségesek voltak)
-
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Tudom, azért raktam be, hogy inkább innen vegyük, én is rástartolok, bográcshoz tökéletes lesz. Intersparokban kapható, kisebbekben nem hiszem
-
kökény
aktív tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Egyetértek, valóban semmi zavarót nem találni benne, inkább a létjogosultságát kérdőjelezem meg, de vszínűleg jól írtad, hogy marketingtermék, mert a 300Ft/0,5 literes áron kapható cseh lagerek simán vannak ilyen jók...
(Horizont Herr Lager-ét ittam mostanában, nekem az is ízlett) -
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Akkor jó, ezt hamar kimaxoltam
-
kökény
aktív tag
Jött egy pár újdonság a csakába,Cantillon,Verdant,Deya,3 Sons,Garage stb. Amin nem tudok napirendre térni, hogy 990Ft-ért árulja a Bitburger/SierraNevada TripleHopd Lagerét, ami Sparban anno kerek 299Ft volt
Még egy dolgot nem értek, miért van az, hogy a környező országokba eljut a nevesebb angol főzdék olyan főzetei is, melyek azért fentebb vannak pozicionálva, itthon meg nagy többségében a gyengébben pontozott alapsöreik jönnek(oké, legalább jönnek, de akkor is) Gondolok itt Verdant, CW DEYA stb főzdékre elsősorban. -
kökény
aktív tag
Akkor a Kőbányai név ezek után egyenlő lesz a hazai nagyüzemi minőségi sör fogalmával?
-
kökény
aktív tag
válasz
looser
üzenetére
Ne is mondd, tök olcsón jutnak hozzá a jó kis sörökhöz, Finback mire ideér 3-4ezer forint, OH, TH 7500-tól felfele , amcsi másodlagos piacon 7-8 dollártól indulnak(ipakról beszélek, többit nem vágom) Monkish 15-20 dodó, itthon ezek már 10 eFt felett vannak javarészt. Vagy beszállsz 1 decis kóstolókba, de az nagyon kevés, cserébe lekóstolsz egyszerre 10-14 darabot. Az a jó, mikor eu webshopba jön vmi érdekesebb amcsi, azokat jó áron be lehet húzni, ha kellően gyors az ember
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Arc Raiders
- Kés topik
- Napelem
- További aktív témák...
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Samsung Tablet S9 FE, 128GB, 5G, SM-X516BLGA
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
De lehet félreértettem a fórumtársat, lehet ő arra írta, h nem ennyiért, hogy szereti a stílust csak nem bármi áron...ha utóbbi bocs, nem akarok én itt árharcba belemenni (semmilyen harcba sem)
szeretem a Barleywine-okat...Szilveszterre szánom
Aztán majd márciusban még ott fog árválkodni az EQ és társai...most ki lehetett volna szórni kis akciós áron és akkor mindenki boldog lehetne.