- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
agabe
addikt
válasz
Malachi #18773 üzenetére
Én is lustább vagyok már
"tévé pedig elfoglalja az erősítő egy szem HDMI bemenetét"
Ezt nem értem, mert minek van egyáltalán most összekötve a TV HDMI bemenete az erősítő bementével ? Onnan nem kellene kapnia semmit az erősítőnek hiszen bemenet és nem ad ki jelet a tv azon keresztül. -
agabe
addikt
válasz
Malachi #18767 üzenetére
Ha ARC-s lenne az erosito akkor azt az egy kimenetet kellene a tv ARC-s HDMI csatlakozojaba kotni, de mivel nem ARC-os az erosito akkor nem fog kapni a tv-bol semmit.
Megeloztek
No es meg egy dolog, ha HDMI kimenet van, akkor nehany bemenetnek is kell lennie az erolkodon. Ha azok nem szabadok akkor kell az optikai kabel, ha szabad valamelyik akkor abba kosd a ps4-et, mert ugy tv-be mar nem kell semmi. -
nismoka
addikt
válasz
Malachi #18767 üzenetére
Ha nincs ARC támogatás az erősítőn akkor a tv hangját nem fogja HDMI-n fogadni az erősítő. Amúgy a tv-d a HDMI 2 aljzaton képes ARC-re de hát ha az erősitő nem tudja akkor mindegy.. Legtisztább ha optikaival összekötöd az erősítőt a a tv-vel ebben az esetben. Ahogyan agabe kollega is írta!
-
agabe
addikt
válasz
Malachi #18765 üzenetére
Ha nincs az erositoben ARC (HDMI van ? ) akkor sincs semmi ertelme a tv-be kotni elsore, mert akkor csak a tv-bol fog szolni a hang, de ha abba kotod akkor sem szamit, hogy ARC-os, vagy sima csatlakozoba dugod a tv-n, mert ugyanugy szolni fog.
Ha jobb hangot szeretnel es HDMI-s az erosito akkor abba kell kotni a PS4-et, a tv-be meg barmelyik csatiba a kepet.
Ha nem HDMI-s az erosito, akkor optikaival kell osszekotni vele a PS4-et, es HDMI mehet a tv-be...tok mindegy melyik csatlakozoba. -
agabe
addikt
válasz
Malachi #18763 üzenetére
A helyes sorrend:
PS4 -> Erosito -> TV
Ha az erosito HDMI kimenete tudja fogadni az ARC-t, akkor tv ARC-os HDMI-jebe dugva pl. a tv adas hangja is hallhato igeny eseten (vagy pl. beepitett medialejatszo hangja). Ha csak es kizarolag az kell, hogy a PS4 hangja szoljon az erositobol amig a tv megjeleniti a kepet, akkor tok mindegy melyik HDMI csatlakozot hasznalod a tv-n.
MHL tok mas azzal ne foglalkozz PS4-el kapcsolatban mert az mobilokhoz / tabletekhez van. -
blakey
titán
válasz
Malachi #18701 üzenetére
Szerintem a tv-k többsége erre nem képes, nincs bennük 2 külön tuner, kikapcsolt állapotban nem aktív a kártya modul, stb. Ez nem olyan egyszerű dolog. Távoli felvételt meg a tv-n kéne beállítani, de azt nem tudja a tv.Van olyan tv gyártó ahol upc-s kártyával nincs EPG esetén kis ablakban adás, van amelyiknél meg igen, ez sem feltétlenül kártya gond.
-
blakey
titán
válasz
Malachi #18698 üzenetére
Nálam annyire kevesebb a táv, hogy 1-et használok 9 eszközhőz.
A gyári távok csomagolásukban hevernek. Van akinél nem szempont a távok száma, van aki kifejezetten szereti a sok távot és van aki csak egyet használ. A távoli programozás és a videotár nem rossz dolog, utóbbi már MyPrime-ban is elérhető.
-
Vasy09
őstag
válasz
Malachi #18588 üzenetére
Mondjuk ennyit még nem anyáztam TV-re az elmúlt időben, mint amennyit most a Sony-ra, függetlenül attól, hogy nem bántam meg, mert egyébként tetszik! Csak mondjuk kicsit bosszantónak tartom, hogy egy 2015-ös hiper szuper tv, ami egyáltalán nem volt olcsó, gondol egyet, és nem vált csatornát, vagy újraindul magától, vagy csak úgy vált át a PS4-re, hogy épp kép nincs addig, míg teljesen ki nem kapcsolom és újra nem indítom...
Mindemellett viszont gyönyörű szép a képe, maga a tv kialakítása sem kutya, de néha tényleg úgy érzem, hogy megkeseríti az életem!
-
Tegla80
addikt
válasz
Malachi #18553 üzenetére
Mit szeretnel venni?
(Sokan bujjuk a netet....hatha talalunk valahol mostanaban jo aron olyat amit keresel.)Vasy09
A 104e aqua ar az jo ajanlat es 1ev gari mindenkepp van ra a support szerint is.(minden EU-n belul vasarolt Sony termekre van 1ev gari a szamla elleneben. Pl a nemet gepet is tudod itthon javittatni gariban. ) -
Janaboy
veterán
válasz
Malachi #18143 üzenetére
Azt hiszem már én is próbálkoztam vele és nem lehet megcsinálni..a laptopból kell direkt audió jelet adni az erősítőnek! Sajnos a Sonyban ilyen téren akadnak korlátok!
A korábbi HDMI-s hibádra pedig esetleg kábel csere, driver csere? Egy másik géppel kipróbálni is jó lenne, lehet hw hiba..
-
nightshadow
veterán
válasz
Malachi #16810 üzenetére
A Green or White light may blink while the TV is powering on. This is normal and will stop once the TV comes on. If the light continues to blink and the TV does not come on or if the TV comes on and then turns off and the process starts over again, unplug the TV for 3 minutes then plug it back in and try again. If the problem continues, the TV will need to be serviced.
-
-
Dave™
nagyúr
válasz
Malachi #16343 üzenetére
Az ingyenes nézőpont kérdése, mivel vastagon kifizeted a tv-vel, és ha megnézzük, hogy a tavalyi modell és az új között ez a leglátványosabb újítás, akkor azért elég sokat fizetsz érte. De nem akarlak meggyőzni semmiről sem, ha neked jó a beépített használd azt, csak jelzem, hogy tudásban, sebességben és rugalmasságban a közelében sincs egy HTPC-nek (és HTPC-nek tekinthető egy kis ARM-os céleszköz is a megfelelő OS-sel, lásd RPi2).
Ja és mivel pl. az RPi2 támogatja a CEC-et, használhatod a TV távirányítójával is, de ott van N+1 telefonos app is a kezeléséhez. Semmivel sem bonyolultabb, mint a tv sajátja, sőt.
-
PpenoO
őstag
válasz
Malachi #15022 üzenetére
Volt itt már kavar sajnos a kábel/SAT CI+ modul használattal kapcsolatban. Érdemes lenne ezt az elején kiemelni/tisztázni.
Pl. SATnál nem kell párosítani a kártyát a modullal. Amiket láttam UPC boltba SATos set top box képújságokat azoknál a Sonyé szerintem sokkal jobb.
-
AstraCDX
senior tag
válasz
Malachi #15019 üzenetére
"TV a kártyával csak egy napot tud előre" Ez lehet fizikai memória hiánya is, vagy csak nem megfelelő a TV ezirányú softwere ?
Kíváncsi lennék, hogy vajon érdekel-e valakit gyártói/szolgáltatói oldalról ez a sw. fejlesztés ?
Egyébként milyen TV-vel használod ?
Nálad jelentkezik-e a korábban felvetett karakter inkompatibilitási hiba ?
Üdv.
Astra
-
agabe
addikt
válasz
Malachi #15005 üzenetére
olcsósodniuk kellene... igaz árfolyam függő is a dolog, de novemberben sem volt jobb a forint ez EUR-hoz képest, és 220-230 helyett 200-210 -re várnám az utódot év vége előtt a 755 -öst meg annál is olcsóbbra...igaz ha USD-hez kötik az árakat akkor rosszabb a helyzet.
-
mattheus
őstag
válasz
Malachi #14699 üzenetére
Nekem az a bajom, hogy Németországban 1000 EUR-ért elvihetem. Amerikában ez 1000 dollár, de ez nem meglepő a 1:1 konverzió miatt.
Ehhez képest itthon 1200 EUR.Németországban is van ÁFA (19%), nálunk is, de a matek nekem nem jön ki, hogy mire ideér, hogyan lesz több az ára 200 euróval.......
-
AstraCDX
senior tag
válasz
Malachi #14401 üzenetére
"soha nem volt divat használati utasításokat osztogatni" Ki kért erre bárkit is ?
Nem kell, hogy ossza, mivel már elég régóta elektronikusan futnak ezek a dolgok, elég ha letölthetővé teszik .
Így is volt ez elég sokáig, csak valakinek valamiért, ezt is meg kellett változtatnia, hogy ne legyen ilyen egyszerű .
"minden honlapon ott a teljes termékismertető" Valóban ?
Na persze megtalálhatóak az alapvető fontosságú adatok a méretek, és még sok egyéb is .
De ezeken túl akkor kérek egy SONY honlapra mutató linket, ahol közlik, hogy a készülék (azon túl, hogy LCD) pontosan milyen panellel szerelt, esetleg IPS, és társai .
A LED TV parasztvakításról nem is beszélve .
Mert a LED TV az csak az OLED !
Amit mostanában általánosan LED TV-nek HAZUDNAK, az csak LED háttérvilágítású LCD !
Üdv.
Astra
-
-
Morris
veterán
válasz
Malachi #13652 üzenetére
Amikor megkaptam az LG-től a csereutalványt, akkor azonnal mentem a MM-ba megvenni a másik tévét (sony-t).
Csakhogy arra rá kellett fizetni 30k-t. Mondtam a srácnak, hogy megkötném a baleseti biztosítást is, de kb 2 hét múlva, fizu után.
Azt mondta, hogy a baleseti biztosítást csak és kizárólag a készülék vásárlásának napján köthetem meg. Ellenben a sima +3 év kiterjesztett garival ráérek.
Megkérdeztem, hogy ez miért van. Azt mondta, azért, mert ez visszaélésre adhat okot.
Tehát mondjuk megveszem a tévét, majd 1 hét múlva földhöz vágom, újabb 1 hét múlva megkötöm rá a baleseti biztosítást és szólok, hogy cseréljék.
Tehát, amint kivittem a "hibátlan" készüléket az üzletből, onnan kezdve már nem tudják ellenőrizni, hogy mikor zuhan magába a készülék.
Ergo ez sztem biztosítási csalás. -
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
Malachi #13617 üzenetére
Nekem 50w829b van és nálam is észrevehető hogy nem homogén a fekete. Egyéb baja (sávok, csíkok, foltok) szerencsére nincs.
Ha hazaértem akkor csinálok róla pár képet állványról és belövöm úgy hogy pont olyan legyen mint ahogy látom.
Maga a látvány nem zavaró, inkább csak a tudat hogy "ott" van. -
zolee3000
tag
válasz
Malachi #13610 üzenetére
Köszi, mivel nincs tapasztalatom, minden vélemény nagy segítség.
Sajnos nincs dedikált fényképezőgépem, szóval a mobilommal lőttem a képeket. Műsorok mellett nem igazán volt zavaró, de lehet, hogy csak azért, mert eddig nem arra figyeltem... Amúgy elég sok képet csináltam, a fekete háttérképnél, sötét szobában, ugyanazokkal a beállításokkal, mint a fentieket, mégis közlük sok képen csak a full sötétség látszik, a TV-t szinte nem is lehet kivenni. Ezt mondjuk nem is értem. Gondoltam, túl sötét a környezet, hogy a mobil valami értékelhetőt produkáljon. Ezért próbálkoztam olyan képpel is, amikor minimális képtartalom azért van a képernyőn, de a háttér még mindig alapvetően fekete.
Pl. egy film elején a stáblista egy sora, a háttér viszont ezen nem olyan felhős. Ez nekem kicsit magas. -
PpenoO
őstag
válasz
Malachi #13435 üzenetére
Alapból 2 év gyári garancia van a Sonykra.
Jobb helyeken az 5 év garancia + a biztosítás kerül 20 ezerbe.
A biztosítás bármilyen sérülésre vonatkozik és sok minden előfordulhat.
Pár példa:
A talpán a TV, ha nem is billeg de a tetejét jobban megérintve imbolyog.
Beleakadhatsz egy hirtelen mozdulatnál, átjönnek haverok, buliztok stb.
Wii távirányító kirepül a kezedből.
Falra is rögzítheted, de fel/le szerelésnél kicsúszik a kezedből.
Rossz szivaccsal takarítod/takakítja az asszonypajti a panelt és megkarcoljátok.
Ráadásul csak egy éven belül lehet kötni rá biztosítást, ergo, ha 5 éven belül eladod még arányosan felárral számolhatsz.
-
nandow
aktív tag
válasz
Malachi #13055 üzenetére
Végülis az ügyfélszolgálattal én is elégedett vagyok valamilyen szinten. Bár amikor tavaly nyáron megrendeltem a net mellé a kábeltévét is, direkt megbeszéltük az ügyfélszolgálatos emberrel személyesen, hogy fél órával az érkezés előtt hív a szerelő. Persze, hogy nem hívott...És mire hazaértem, ő pont akkor ment el. De ez még egy dolog, másodszorra már rendben ment, kiszállási díj sem volt.
Ami viszont nagyon bosszant, hogy 1,5 éve rendeltem 30 MBit/s-os netet, tavaly ahogy lett kábeltévé is, a csomagnak megfelelően 60 MBit/s-os lett a net, de a sebesség semmit sem változott. És a sebesség alatt max 10-14 MBit/s-ot értek, és ezt is csak ritkán mérem, inkább ez alatt van...Bocs az offért.
-
n000rbi
senior tag
válasz
Malachi #9440 üzenetére
Lehet én voltam az az 5 pixelsoros "hülye". Nem tudom Te hogy vagy vele, de mivel kifizettem 360 ezret 5 év garral a tv-ért, talán elvárhatnám, hogy tökéletes legyen. Nem az és nem az 5 pixelsor a legnagyobb gondom, hanem a rohadt piszkos képernyő effekt, amit eléggé látni és már kértem az eladót, hogy nézzen át tüzetesen egy másik tv-t és csak akkor küldje el, ha ezt nem, vagy nem észrevehetően produkálja. Másak az igényeink, na.
-
agabe
addikt
-
válasz
Malachi #8652 üzenetére
Na igen. El kéne mennem valahova ahol ki van téve, hogy megnézzem. Budapesten valahol esetleg azok után, hogy állítólag szinte már nincs is belőle eladó példány?
(A 8 éves 40-es LCD-men ha totál oldalról nézem és 5 centiről akkor sincs szinte semmi torzulás. Igaz akkoriban ez a legfelső kategória volt.) -
nismoka
addikt
válasz
Malachi #8619 üzenetére
Még ez sem feltétlen igaz mert van olyan 1.4 HDMI-s erősítő amin mégsincsen ARC, pld pio vsx920
Azt ki mondta hogy az optikai viszi a HD hangokat? Jó ég.... Pont a HDMI viszi a HD hangsávokat ha olyan a cucc, de az ARC-n pld nem, sőt ARC a DTS-t sem mindig. Az erősítőd amúgy nem rendelkezik DTS HD vagy DD true HD képességgel, Multi CH LPCM-ben tudja a legjobb minőséget de ezt inkább hadjuk. -
baphomet
senior tag
-
Joshi
titán
válasz
Malachi #8555 üzenetére
Időközben én is találtam hasznos infót ahol tényleg írva van hogy tudja a 4k@60Hz-et. ezek szerint HDMI 2.0 van rajta.
A 8bit teljesen jó, csodálkoznék ha egy TV 10bit-es lenne.
Video Signal : 3840x2160/24p; 3840x2160/25p; 3840x2160/30p; 4096x2160/24p; 3840x2160/60p (YCbCr4:2:0 8bit); 1080/24p (HDMI only); 1080/60i; 1080/60p (HDMI / Component); 480/60i; 480/60p; 720/60p; 1080/30p (HDMI only); 720/30p (HDMI only); 720/24p (HDMI only)
-
haddent
addikt
válasz
Malachi #8500 üzenetére
Dettó most hoztam el pénteken. Csodálatos a képe. Előtte valami samu ue32d5000 volt (valami kis buta tv de a panel korrekt volt jó input laggal stb..) de a Sony után szabályosan látom a ghostingot a samun...
Én elég közelről nézem ezt az 50" -et is (kevesebb mint 2m) de lenyűgöző egy ps4 kíséretébenSony
-
Janaboy
veterán
válasz
Malachi #8257 üzenetére
Mennyire nézed szemből? Esetleg nem alulról nézed? Nekem is látszik egy ilyen felvilágítás középen alulról, de csak akkor ha alulról nézem és távolról..ha szembe vagyok vele, akkor nem látszik..
Mellesleg a távirányítóban egy dolgot szerintem nagyon elszúrtak, az pedig a home gomb helye, a lefele nyíl helyett folyton megnyomom..idegesítő..
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest