- iPhone topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morris
veterán
válasz zolee3000 #13569 üzenetére
Sikerült cserélni. Sony lett helyette. Kipróbáltam volna egy 730-as LG-t, de épp nem volt. Mondták, hogy érkezni fog vmikor. Aztán elgondolkodtam, hogy a kinézett 730-as LG "csak" 49"-os lett volna, így választottam a sony-t, ami ugyanannyiba került viszont 50"-os + VA panel.
Pumma: Tény, hogy az LG-nek élénkebb színei vannak (továbbra is jobban teszik, mint a sony szín világa. Pl a Digi Animal World csatornáján csodálatos képet produkált. Jó a Sony is, de másabb), de a sávosodás és a bevilágítás az idő előrehaladtával egyre inkább zavart. Rendeltetésszerű használat mellett is. A 730-as széria valszeg jobb lett volna, mint a 650, de azért az árért megkaptam a nagyobb sony-t. + kiakasztott a webOS lassúsága is. Nem tudtam megbékélni vele, és féltem, hogy ez esetleg a 730-as szériát is sújtja. Mindössze ennyi a történet.
[ Szerkesztve ]
-
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz zolee3000 #13611 üzenetére
Mivel a mobilodban nincs teljes kézi üzemmód (manual) mint a komolyabb fényképezőgépekben ezért az automata dönti el, hogy milyen záridőt használ.
Ha teljesen fekete a téma amit fotózol, akkor a záridőt extrém alacsonyra állítja, amitől a világosabb részek még világosabbak lesznek (ettől a halovány foltok jobban fognak látszani.)
Ha azonban a kép közepén van egy fehér felirat és az automata ezt veszi alapul, akkor a záridőt gyorsabbra állítja (mert világosabb, fényesebb a terület ahol a fénymérést végzi az automatika), ettől pedig sötétebb lesz a kép és a halovány foltok sem fognak annyira látszódni.Ha ugyanazzal az alacsony záridővel fotóznád a feliratos képet, akkor a fehér szövegeknek izzó fehér aurája lenne.
Ezt úgy tudod megkerülni, hogy ráfókuszálsz a fekete témára, de nem készíted el a képet (exponáló gomb félig lenyom, vagy ha érintőkijelzős, akkor rányomsz a fókuszáló gombra és rajta hagyod az ujjad), majd átváltasz tv-n a feliratos háttérre és exponálsz (benyomod teljesen az exponáló gombot, vagy felengeded az ujjad az érintőkijelzőről) Ilyenkor elvileg ugyanazokat az értékeket kell az automatikának beállítania, mintha tök sötét témát fotóznál, mert a félig lenyomott exponálógombnál rögzülnek a fénymérési adatok.
-
Malachi
addikt
válasz zolee3000 #13611 üzenetére
"Műsorok mellett nem igazán volt zavaró, de lehet, hogy csak azért, mert eddig nem arra figyeltem..." - szerintem ez itt a kulcsmondat. Ha rossz lenne, feltűnt volna hidd el. Mindig az négy éves LG monitoromat hozom fel példaként, az csak 22"-os, de szabad szemmel jól látható foltok vannak rajta és nem csak fekete háttérnél... És még azzal is együtt tudok élni, bár nem szívesen. Érik egy Dell már régóta.
-
-
Malachi
addikt
válasz zolee3000 #13616 üzenetére
nehéz kérdés tényleg. én nem tudom, létezik-e erre objektív teszt. érthető, hogy nem akarsz ennyi pénzért tökéletlen darabot, de fotók alapján meg szinte lehetetlen megítélni milyen is a kép, már csak azért is, mert nincs kép egyforma fényképező/környezet. este lefotózom az enyémet telefonnal és legalább lesz összehasonlítási alap, talán.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest