- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
M-a-X-i
tag
A kevés foglalt miatt gondolkodom inkább 1 db RAM mellett. Bár nyilván új nincs a támogatási listába. Később könnyebben lehetne mellé tenni. Vagy ami még éppen kapható esetleg 2x8GB F4-3200C16D-16GIS jöhetne szóba.
De ha nálam jobban hozzáértők is azt mondják jó eséllyel működhet az újabb 16 GB os F4-3200C16S-16GIS, akkor azt szívesebben venném.
Egyelőre ugró processzor lenne ez a kis Ryzen 3 2200G, aztán majd kap erősebbet.
Tuning nem lesz, inkább költség hatékonyság. Sajnos olyan vicc használt AM4 lap árak vannak alsó szegmensben ezért újonnan venném inkább lapot és RAM-ot.Köszönöm a válaszod!
-
rantotthusi
tag
Köszönöm a válaszod! Ezt is porbáltam és ugyna ugy sztereo a hang!
mindent probáltam már mindenhol átkapcsoltam akar a driver akar a gépház 5.1-re es semmi, nem értem m it hagyok ki! Most volt lap váltásom ezelőtt is a régi lapon egyik win beálitás se segitett hanem egy külön másik program és nem értettem miért gondoltam az uj lapnál nem lesz ilyen gond, minden jol van összedugva nem értem!
-
-
-KP-
addikt
Ez így nem igaz amit írtál. Youtube tele van 5700X, 5800X, 5800X3D, 5900X benchmarkokkal. Rengeteget megnéztem. Az 5900X-nek gamingra nincs sok értelme, mert nagyon kevés játék használja ki a 12 magot. Még most a relative új Hogwarts sem. Pedig az AMD által szponzorált cím. 5700X,5800X,5900X fej fej mellett halad, pont ezért. 5800X3D esetén viszont igazából a végeredmény nagyban függ milyen játékok szerepelnek egy tesztben. Mert van egy csomó, ahol mondjuk 5-10fps-en belül van az 5700X/5800X, meg az 5800x3d, de közben vannak olyanok is, ahol az X3D 20-30%-ot ráver. De az előnye leginkább 1080p-ben jön ki. 4k-ban kb. semmi, és 1440p-ben sem sok. Szóval simán lehet játékok "okos" kiválasztásával egyik vagy másik konklúzió felé terelni a felhasználókat. Hardware Unboxed tesztjei jók szoktak lenni. Van olyan tesztje, ahol kb. 30-40 játékot mér le.
-
Sgt. Chris
aktív tag
Közben rájöttem, hogy volt egy olyan verzió is kipróbálva régebben, hogy a DVD-RW is be volt kötve (SATA-III-as), de úgy már nem kezelte, sőt, ha beraktam egy 320GB-os HDD-t (szintén SATA-III), azt sem érzékelte. Ebből gondoltam, hogy a SATA port valamivel megosztva van, és elfogytak a lehetődéseim.
Találtam egy ilyen kisbetűs részt:
"When a SATA mode M.2 device installed, the M.2 socket shares bandwith with the SATA6G_5/6 ports." -
sanya1978040
csendes tag
Vga egyenlőre maradna a régi de csak kb 1-2 hónapra ami egy geforce GTX 750 ti. Sajnos muszáj így építenem a gépet. Olyan régen foglalkoztam már gépekkel hogy már teljesen kiestem belőle😂 ez a diszkrét Vga mit jelent? Bocsi a tudatlanságomért de nekem olyan ez mintha újra születtem volna😂😂a tomahawk alaplapnál nem kell biost frissíteni akkor ha az 5600 - os procit veszem? Nekem szimpatikusabb a tomahawk, bár még a gigabyte is tetszik. Bocsi a sok kérdésért, nem akarok nagyon mellényúlni.
-
Amiatt nem szeretnék boltból vásárolni, mert valószínűleg fél év múlva úgyis cserélném am5-re. Így szerintem alacsonyabb az összeg, amit elbukok, ha a használtan vett alaplapot, adom el, mint az újat.
Egyébként ez az egyik indok, hogy miért szeretek használt elektronikát venni, valaki már letesztelte. Idén 6 terméket vásároltam meg boltból, 3 DOA, nem vagyok túl szerencsés -
pacni120
tag
Köszi a válaszokat!
Megpróbálom ezt a fektetős dolgot. Amúgy tegnap megint elindult, bootolt szépen a windows, majd kb. 2 perc után kékhalál.
Annyit vettem még észre, hogy ha elindulós kedvében van, akkor az egér/bill felvillan. Ha nincs elindulós kedvében, akkor viszont csak az alapgépben lévő ilyen-olyan ledek világítanak, és a ház/vga ventik pörögnek.
Az a vicc, hogy a VGA-nak szerintem semmi baja, egy Aliara nevű fórumtárstól vettem, az ország egyik legjobb szervizesével javíttatja a kártyáit, ez is egy ilyen kártya volt.
A saját RTX-es gépembe nagyon nem akarom átrakni az RX kártyát, mert nehezen sikerült betonstabilra belőni, ha lehet soha nem bolygatnám már meg azt a konfigot.
A hétvégén szétszedem a gépet, átmosok mindent IPA-val, aztán meglátjuk mi lesz. Amúgy bármilyen egyéb tanácsot elfogadok!
Nagyon köszi! -
g@bo
nagyúr
-
belaazallat
addikt
Nem is mondtam egy szóval sem, hogy bontsa fel. Rengeteg teszt van róla, különböző fórumok, ahol utána lehet nézni. Bolti eladóként én nem mondok olyat, amit nem tudok biztosan, nem néztem utána. Valamint nem hiszem el, hogy nem raknak ott össze gépet alkatrészekből. Gépösszeszerelésnél tapasztalat, hogy bios verziónként változhat a processzor támogatás, nem csak a mostani helyzetre gondolva, hanem a régebbi architektúráknál is sokszor volt ilyen, nem hiszem, hogy nem futottak még bele ilyenbe, ha mégsem, akkor mint korábban írtam, hiányzik a tapasztalat, tehát még jobban utána kéne néznie az eladónak. Főleg a mai világban, ahol bármikor tudunk netről rendelni, akkor pont az ilyen kis apróságokkal tudja az eladó megtartani a bolt vevőkörét.
Mint végzet bolti eladó és mint informatikában dolgozó személy mondom ezeket.
-
-
barabasb
tag
Az AMD új Ryzen-szériájában az 5600x az egyetlen, amihez adnak hűtőt, azt használom. Alu bordái vannak, nem valami bonyolult cucc. Frissités után visszaszereltem a procit meg a hűtőt de elfelejtettem visszadugni a hűtő kábelét. Elinditottam és pár másodperc múlva leállt. Belém meg a frász. De nem lett semmi baja, visszadugtam, elindult és rendben volt.
-
PuMbA
titán
PCI-E 4.0 minden X570 és B550 chipsetes alaplapban van
Le van írva a hivatalos alaplapok oldalán a specifikációkban, hogy tudják.
"Ez már az X570 feljavított változata egyesek szerint,"
Azok az egyesek hülyeséget beszélnek. Nézz utána a dolgoknak kicsit részletesebben hivatalos és megbízható forrásokból, mert mendemondákból tájékozódni nem szerencsés
-
b0bcat
addikt
Hogyan lehet rosszul berakni a procit?
Nem ma kezdtem a "szakmát"...
Mint írtam, az összes BIOS változatnak kezelnie kellene a procit 1.1-es verziótól kezdve. Az én alaplapom 2.4-es BIOS-t tartalmazott tegnapig, amikor 3.0-ásra frissítettem. Nem segített.
A támogatott procik listájában szerepel.
Hogyan tudnám kizárni a proci hibás voltát?
@Atti777:
Ez mind volt. (CMOS reset proci cserék után) Sajnos nem változott semmi.
Többször kicseréltem a két procit, mert próbáltam másik DDR4-es RAM-mal párosítva az indítást, de nem segített. A BIOS csere után is csak annyi változott, hogy elmaradt a két sípolás.
Köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Crypto Trade
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged