- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
-
Mobilarena
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
raveinT
tag
válasz
barabasb #1675 üzenetére
Erősen valószínűtlen, hogy az új hűtő fogyasztása okozna ilyet.
Pár alap tipp:
Nézd meg biztos mindent rendben visszapattintottál-e. Pl. Ram vagy maga a gpu nincs rendesen a helyén, táp csatlakozó stb.Ha van az alaplapodon valami státusz jelző LED, azt is érdemes ellenőrizni, sokszor az ad magyarázatot, hogy mi okozza a fennakadást.
-
válasz
barabasb #1666 üzenetére
Gyakorlatilag pár hete tudtam meg, hogy a betűvel jelzett BIOS-ok béták. Rengetegszer használtam ilyet a múltban, és sosem volt semmiféle probléma, pedig állítgattam sokszor mindent jobbra balra benne. Ha lenne velük gond, nem tennék ki őket élesbe szerintem. Merthogy a weboldalon semmi nem jelöli őket külön, hogy béták.
-
Raggie
őstag
-
-
Raggie
őstag
válasz
barabasb #1650 üzenetére
Hát figyelj, a B550 tuti jó választás most szerintem annak, aki nem dolgozik csak játszik a géppel.
Azon is van PCIE4, csak annyiban "kevesebb" hogy az M2 SSD slotok közül az egyik tud PCIE4-et a másik meg "csak" CPIE3-at. Namost ezek között otthoni felhasználó nem vesz észre semmi különbséget...
Az X570 akkor kell ha sok HDD-t és sok M2 SSD-t akarsz egyszerre rákötni és mindegyikből kell a max teljesítményű adatátvitel.
Amennyiben a PCIE4 úgy amblokk nem kell(VGA-hoz sem) akkor meg bőven elegendő a B450 is. -
Márk
senior tag
válasz
barabasb #1653 üzenetére
Azt aláírom, hogy egy kicsit overkill mindennapi használatra, de amikor lapot keresgéltem az Asus Prime X470-Pro utódjának, ez tetszett a legjobban, és egy pár tesztet átolvasva az jött le, hogy ez egy komolyan megcsinált lap, valószínű nem fog beszarni 3 év múlva.
(Volt egy Asus M3N-HT Deluxe/HDMI lapom (illetve még most is meg van, szépen el van csomagolva mert eladni nem volt szívem) még az AM2+ érában [link] [link] [link] , amit 2009-től 2017-ig használtam hiba nélkül, először egy Athlon 64 X2 6400+ procival [link] , majd egy Phenom II X4-gyel [link] . Annak idején az a lap sem volt olcsó, és nagyon sokat kibírt.)
Nézegettem én más Asus, MSI, Asrock, Gigabyte lapokat is, de vagy komolytalan VRM+ hűtéssel voltak felszerelve, vagy komoly VRM+hűtés volt rajtuk, de akkor meg mindenféle RGB ledekkel + csicsás műanyag díszítésekkel voltak megszórva.
Ez a lap pont olyan, amilyet már régóta szerettem volna (komoly, jól megépített lap jó hűtéssel, VRM-mel, semmi csicsa).
-
Márk
senior tag
válasz
barabasb #1650 üzenetére
Igaz.
Én voltam olyan idióta, hogy kinézet alapján vettem lapot (Asus Pro WS X570-ACE [link]), de hát mit csináljak, hogyha ez nézett ki a legjobban?
Félreértés ne essék, nem bántam meg a választást, ilyen komoly lapom még nem volt, csak mondom leírom tanulságként.Hogyha neked nem számít a kinézet, akkor nyugodtan vegyél B550 chipsetű lapot, majdnem mindent tud amit az X570, és menni fog benne a legutolsó AM4-es foglalatra jövő 6000-es Ryzen széria is.
-
Raggie
őstag
válasz
barabasb #1638 üzenetére
Kekeckedés nélkül de tényleg rátennék még kicsit és jobb lapot vennék.
Ezek kb a legbézikebb X570-es lapok.
A Gigán jobb a VRM és van egy M2 heatsink.
Az MSI-n van Bios flash gomb és jobb a hangkártya.
De a VRM-et nem annyira nézném, mert ha nem lesz tuning, akkor mindkettő lap megteszi, ha meg lesz, akkor úgyis mindkettő elég gatya.
Én inkább akkor már az X570 Aorus pro-t venném. Na az már egy tisztességes lap. És tényleg pár ezer a különbség az Elite-hez képest. -
jeni
félisten
válasz
barabasb #1638 üzenetére
mint írták kelőbb a VRM jobb a giga lapnál.
MSi:
ezt választanám- ha nem feltétel a több USB csati.
7 USB (hátrány -3 USB csati)
+USB-C
+1 PCIe-1x csati
+elvileg nagyobb BIOS memória 256 Mbit flash
-passzív vagyis hűtés nélküli M.2 NVMe csatoló.melyik olcsóbb?
mindkettő esetben lehet a proci ,a memória és VGA nélkül frissíteni a lap BIOS-át.
-
GIORGIONE76
őstag
-
jovás
senior tag
válasz
barabasb #1551 üzenetére
Valószínű az SSD-t nem komálja az alaplapod. Nekem ennek az elődje volt (A1000-es), és a seggszikla alaplapom a biosból nem tudott elindulni, csak ha hosszan nyomtam a power gombot
Ráadásul több hónap után jöttem csak rá, azt hittem, hogy rossz az alaplap. Más alaplapokról is hallottam, hogy problémájuk van a Kingston SSD-kel.
-
jeni
félisten
válasz
barabasb #1443 üzenetére
az amelyen nincs kiépítve LED fény forrás,mint Corsair Vengeance LPX az alacsony profilú.
ez a Kingston HyperX Predator picit nagyobb de ez még belefér az alacsony magasságúba,a Dark Pro 3 alá befér.
Predator RGB ez határ eset még. -
jeni
félisten
válasz
barabasb #1440 üzenetére
én is ebbe estem bele.
a gyártók rámentek a LED-s memóriákra amik magasabbak lettek jóval.
bár ezt egy flex géppel meg tudnám oldani,hogy a széléből alulról nézve 3 lamellánál kb. 10-15mm-t vissza vágok.
akár lemezvágó ollóval is lehetne vágni.
szerkezetileg ettől nem változna meg,hiszen a hűtési tulajdonságok ettől nem változnak meg nagy mértékben. a termelt hő úgyis felfelé áramlik. -
jeni
félisten
válasz
barabasb #1438 üzenetére
ez van a manualban is
14. oldalon le van írva.betettem 1db! 3600Mhz 1x16Gb és nyavalygott már bekapcsolás után a gépem,hogy nem lesz optimalizált működésem!
a hűtő (nem fért el mellette) miatt nem tudtam az 1 és a 2-be tenni a LED magasított memóriát. -
jeni
félisten
válasz
barabasb #1422 üzenetére
CPU 8pin az maradhat
az extra 4pin ami mellette van az csak extra tuning esetén kell,de ez ne foglalkozzon téged.
az alaplapot tudod frissíteni következő módon:
kiszeded a CPU-t
kiszeded a karit
kiszeded a memóriát
csak két dolog legyen bedugva!
a 24pin csatlakozó és a 8pin cpu csati!
semmi más ne legyen rajta!
még egyszer leírom,hogy a CPU se legyen benne se a memóriák!
ezek fizikai oldala a dolognak.
a szoftveres rész most jön,hogy BIOS legújabbat szedd le és mentsd ki egy usb pendrive egységre de előbb FAT32-re legyen formatálva amin semmi más ne legyen rajta !
erre rámásolod a fájlt és átnevezed a végén MSI.ROM7C37vAB
Release Date 2020-11-04a letöltött fájlt kicsomagolod és átnevezed erre!
MSI.ROM
pendrive a régi egér alatti legalsó USB amin flash USB jelölés van (baloldalon legalul) oda bedugod a letöltött át nevezett MSI.ROM bin fálj usb egységet.
és a flash pici gombot megnyomod!
vársz míg a folyamat végig megy ez akár lehet 5-10 perc is.valami LED jelzésed lesz az alaplapodon is ha végig ment a folyamat.
utána mindent össze raksz és boldogság!
az 5xxx széria procid miatt van és erre még az előző BIOS tették fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook White 13" unibody
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest