- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Apple Watch
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Miért gyűlnek hirtelen az iPhone 20 pletykái?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Értem, akkor az int. x200 kb milyen szint?
Egy kis gépet kéne összedobnom, nv már volt a kezemben bőven sok, via int. vga-ja semmire nem való, ati-t még nem próbáltam. Meg az érdekelne mennyire melegedős, az MSI lapon elég kis borda volt a chipseten..mennyit fogyaszthat kb nv-hez képest? Tudom ebben via a legjobb, arra még bordát se raknak -
-
Chaser
legenda
Azt tudtam eddig is mit érdemes venni és mit nem, azzal viszont újat mondtál, hogy a 667es ramokon 800as chip volt. Épp ezért akarok 9-1000mhz környéki ramfrekit elérni, mivel a 939-es kistestvérek ezzel nem igazán tudnak mit kezdeni
Láttam ddrből 500 mhzest, asszem kingmax hardcore volt, az mehet kb annyit mint egy 800 mhzes ddr2.
Most nézegettem, jönnek a 65nm-es athlonok, jövőre meg már majdnem biztos hogy a 2 magos semik is, úh nem tervezgetek tovább..jövő nyáron ha nem megyek kűfődre melózni, akkor kezdek újra tervezni
Gondolom addigra értelmesebb int.vga-s lapok is kijönnek, mint pl az x700as..én vga-ra addig nem akarok költeni mig nincs olyan game ami 20 percnél tovább leköt, az utsó ilyen az mw volt, az meg mx440en is ment
-
Chaser
legenda
Thx
Akkor ez meg x200 vga-val van?[link]
Nem mondtam hogy a 3600os x2-t nem lehet húzni
Csak egy semit jobban, kíváncsi lennék egy alaból 2ghzes semi mennyin megy..esetleg 533 v 667 tuning rammal,-533as vitestáról mondták többen hogy vígan megy 800on- mivel ugye a ram frekije is nő ''FSB'' húzással, hallottam olyat hogy 3300mhzet is alapfeszen..vagy többet..ha alapból lassú ramot tennék bele nem kellene visszaosztani... proci 3200 felett, ramok 900-1000 körül..na valami ilyenben gondolkozom..vagy lehet rosszul gondolkozom?
A 3600-ast meg tudom hogy ritka, igazából tavaly volt esélyes, kicsit bántam is hogy nem vettem meg, akkor 27k nettó lett volna, most 34, a 3800-as meg 35..de valszeg 2 magra nem áldoznék..inkább több memóra..de majd jövőre úgy is eldől milyen árak lesznek, ha nem sokat tévedek 30k alá mennek az x2esek, legalbbis a belépők, meg olvastam jönnek a 2 magos semik is..bár sztem a 3600+ is az
Szóval majd meglátjuk..csak tervezgetek..aztán lehet megdől az egész 
-
Chaser
legenda
Akkor jó helyen keresgéltem
..de MSI oldalán rev2-t nem találtam..Ha tudsz róla adni valami linket megköszönném 
Tudom, hogy int.vga-s, microatx lapoknál MSI-nél nincs biostuning..K9NGM lapom volt még múlt héten
Nem most azonnal kell, csak majd kipróbálnék egy ati chipest is..
Meg most tényleg úgy néz ki, hogy alig lehet kapni valamit. Sürgébe kellett gép az am2 helyett, int.vga-sat akartam-of kórz
- 754 v 939ből-mert van ddr ramom- csak egy asrock 754 volt...először kicsit paráztam tőle, de elég jó, asszem még kis tuninglehetőség is vana biosban
Nem nagyon szoktak nálam megmaradni gépek sokáig..csak tesztelgetem ha megunom adom tovább
Egy am2 lapot azért jövőre valszeg megtartanék magamnak..de csak int.vga-s kell-arra a rengeteg gamere amit én tolok bőven elég-és jó lenne ha tuningos lenne, nagyon megnézném már, hogy alapfeszen egy am2 semit mennyire lehet megküldeni
Vagy akár a 3600+x2-t..bár az nem olyan überbrutál tuning szempontjából mint a semik a tesztek alapján. -
Chaser
legenda
-
rollins
őstag
Abit NF-M2 nView hogy tetszene?
Tudom volt róla már szó, sztem egyik legjobb am2 matx lehet. (gf6100/nv430) jól néz ki, elég jó felszereltségű, aranyos, kicsi, szép, softmenu, stb. csak parallel port nincs rajta ha jól tudom.
[OFF]Valahogy szimpatikusak lettek ezek a matx lapok, mióta kipróbáltam az Asrock k8nf4g-sata2 -t[OFF]
Látom nem köl, te tudod...
[Szerkesztve] -
törölt tag
Ahogy én néztem a CellMenu-t egyes MSI lapokon, azt kell mondjam, a CoreCell a lábanyomába sem ér a μGuru-nak. Utóbbi sokkal több lehetőséget biztosít. A CellMenu kb olyan szintű, mint a SoftMenu II. Az meg ugye jó 6-8 éve volt az Abitnál, mindenféle külső chip nélkül. A μGuru legnagyobb előnye a közel totális felügyelet a ventilátorok (az összes lapra köthető) felett. Ilyet nem láttam egyetlen MSI lapnál sem.
-
Chaser
legenda
Nem rossz..ezen most milyen int. vga van?Vagy nincs is? Crossfire..akkor elvileg 2 vga hely nem? Az ide-t meg a dimm slotot szűkösen mérték, bár valszeg senki nem 4x1 gigás modulban gondolkodik
Meg már a dövödö írók is kezdenek sata-ra áttérni mint a vinyók...sataból meg van rajta bőven... -
Chaser
legenda
Hát kicsit paráztam mikor megvettem a mostani motyómat, mert addig sata vinyó nem járt a kezemben és azt hallottam fel kell rakni drivert neki hogy felmenjen az xp. Csodálkoztam is hogy betettem és egyből felismerte a bios, aztán a win telepítő is
Más nv chippel nincs tapasztalatom a64 terén, de az nf 410 az biztos jó.Néha előfordul, hogy valamire azt mondom megvétel után..na, ezt nem bántam meg. Ez most egy ilyen cucc
-
Chaser
legenda
Hümm
Ha azt mondom hogy sata2 vinyót alapból felismerte a lapom külön driver installálás nélkül és úgy toltam rá a wint?
Új mi legyen benne? Kicsit pontosíthatnád mire gondolsz
Viánál jobban melegszik ez tény..de hogy ami nekem van nf410 atomstabil..az is tény.Jah és ahogy írtad via nem nagyon szereti a lint..ennek ezzel se volt baja
-
VaniliásRönk
nagyúr
Én is kb. akkor vásároltam, az előző konfigom már el volt adva, lépni kellett, heteket nem tudtam várni, a notim még Ubuntu alatt sem volt valami fürge.

A következő alaplapom és VGA-m a tervek szerint nekem is ATi/AMD lesz.
Egyébként amennyire tudom linux alatt még az nV-nek is jobb a támogatottsága mint a VIA-nak... -
VaniliásRönk
nagyúr
Sokat tud, nem is olyan drága (bár ahhoz képest hogy ASRock...
), és egy Sempront vagy egy X2 3600+-t egész jól meg lehet hajtani benne. Fene a számítástechnikába, elég pár hét és az ember már bánja hogy nem várt a vásárlással.
Bár így is 3-4 hónapot vártam... az mondjuk megérte, nagyon sokat estek a CPU árak, megérkezett az AM2, de a végtelenségig nem lehet kivárásra játszani. 
-
Pribi
senior tag
Hello!
Nekem egy MSI K9N Platinum lapom van. A tapasztalataim nem túl kedvezőek. Mostanában egy jópárszor lefagyott a gép, sőt csinált olyat is, hogy dvd másolás közben fogta magát és kikapcsolt. Nem tudom mi bánat baja lehet, bár a lap topikjában valaki leírta, hogy gyárihibás a darab, és általában csak X2-vel jön elő a hiba. Egyébként sebességre nagyon jó darab, bár tudom, hogy az alaplap ebből a szempontból nem lényeges.
Pribi -
kutyuska
aktív tag
folytatnám:
Abit NF-M2 nView mAtx:
GeForce 6150/430 páros valódi ( egyszerre működő ) duál monitor kimenettel ( RAMDAC 400 MHz-es ) HDTV támogatás 1080i
2 IDE csatorna, 4 SATAII 4 db kábellel, 1 db 1394 port a hátlapon, 1 db 1394 +2 db USB csati külön bracket-en.
SPDIF In/Out ! Viszont nincs párhuzamos port. ( régi , öreg szkennerem....
.. )
Hőcsöves hűtés. A tuning miatt valszeg szükséges is lehet.
Tuning: gyakorlatilag full, a tizedét sem ismerem. Proci, mem, Chipset Core, HT, SB Core AUX feszemelés,
Proci-NB, NB-SB HT speed, width; Pcie clock állítható. Memória beállítások 2 oldalon keresztül.
Konfig: X2 3600+ gyári hűtő, 2x512 667 KingMax Mars.
Jelenleg a proci 1,25V-on 2400Mhz, memória alapfeszen manuálisan 667-re állítva ( FSB/DRAM = Cpu/6 ): 400Mhz 5-4-4-10 1T
Win XP SP2 nincs újratelepítve ( még nem volt energiám ) csak javító telepítés + driverek.
Memteszt, Prime95 2x, Tmpgenc 3.0, Pinnacle Studio 9.3 stabil ( két hete nyúzom ). Proci max. 45 fok gyári hűtővel.
A további tuningot majd az AC Freezer 64 Pro támogatja.
-
T0rnad0
addikt
Akkor kezdeném:
Asus M2V: dobozából kivéve feltűnt,hogy keskenyebb az átlagos alaplapoktól és hogy milyen kevés cumót adnak hozzá.Persze 19 ezer forintért nem vár csodát az ember...A 2x 512Mb-os Samsung 667 MHz-es Ramokat rögtön dualba tettem.Sajna win telepítéskor dobálta a hibákat,hogy ezt meg azt nem tudta felmásolni.És mindezt addig nyomta,amíg single channelbe nem tettem a ramokat
.A chipseten passzív hűtés van,nem forrófejű,bár az Asus Probe kicsit alulméri a hőmérsékletét.Tuningra nem alkalmas a lap,mert nem fixálható a PCI freki,ennek ellenére a Prohardver tesztben fel tudták nyomni 270es FSB-re.
(A konfigomban szereplő TV tuner kártyával 1 hét alatt nem sikerült összehozni,az install cd-je NOT SUPPORTED hibával kilép,amit eddig más lapnál ugyanilyen oprendszerrel egyszer nem csinált.Egyszer sikerült felrakni úgy,hogy normálisan menjen,de egyik nap bekapcsolva a gépet eltűnt az összes TV tuneres eszköz és azóta szívok vele...
Ez a hiba nem tom mennyire függ össze a lappal,ennek még utánanézek)
Összességében aki ilyen árban vesz lapot jobban megéri az Asrock...Ha még szükség van vlmilyen infora,akkor szóljatok! -
-
Mr.Skyline
senior tag
Ati felé nem nagyon akarok mozogni
a Gigabyte meg igazából csak az Award BIOS miatt nem tetszik, valahogy nem vagyok kibékülve vele, a mostani lapom egy Gigabyte GA-K8NF9 Ultra előtte egy ASUS A8N-SLI Deluxe volt és az ASUS-al jobban meg voltam elégedve, eltekintve a Chipset hűtőjétől
-
T0rnad0
addikt
Akkor inkább nem nyúlok hozzá
.Néztem az Asus honlapján,nem írták,hogy javították volna ezt a ''hibát''...Remélem kijön vlmi új bios vagy mod bios,ami fixálja,mert előbb utóbb elkell a nagyobb teljesítmény 
Más:athlon xp-khez volt olyan oldal,amelyik megmondta a proci adataiból,hogy kb mennyire lehet húzni.Ez van Athlon 64-nél?Kerestem,de nem találtam...Vagy próba cseresznye? -
Chaser
legenda
Az int.vga-ja gagyi..azzal játékot el lehet felejteni..amúgy stabil az is, mint az nv vagy az ati.. de még minimális gamere sem alkalmas az int. vga-ja..nem rossz az a lap amit linkeltem pár hsz-szel ezelőtt..ati 1150..ha jól emléxem, firewire, giga lan, 8 csatis audio, 4 sata2..minden földi jó ,int. vga.val 19k nettó alatt..tuning terén kíváncsi lennék rá..majd utánanézek

-
Chaser
legenda
Régebbi int. vga-s nv-k nem tudom milyenek voltak, ez atomstabil
Van ilyen pl giga lapban is, és az már tuningolható..20k környékén van, firewire, 4 sata..stbstb..
A viás gagyi vga terén..sys-sel nincs tapasztalatom, nem is lesz.
ATI meg tényleg drága
nf410/430 gf6100/6150-nem semmi probléma nincs, stabilak, nem melegszenek...a 430as minden extrát tud
Találtam egy olcsó ati chipest...[link]
18.3k az egyik boltban nettó..nem tudom tuning terén mit tud -
Rizzo
aktív tag
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nekem meg a Goldmem és a Memtest is elszáll ha visszaveszem alapra akkor is (nem az aláírásomban szereplő konfig, de AM2). Nem értem, lehet hogy az int. VGA ramját próbálják tesztelni, azért rajzolnak krix-kraxokat.
A win egyébként nem fagy, a MS memtestje sem érzékel hibát, ill a Prime95 sem. -
VaniliásRönk
nagyúr
Nagyon meleg volt az IGP (a GA-M55Plus-S3G-ről van szó, a Sempron tuning megy neki, 3000+@2200MHz alapfeszen, 4x HT-vel, de csak mert a BIOS-ben nem lehet csökkenteni
), gondoltam leveszem a VGA órajelét, de már tárgytalan, beállítottam mellé egy 8cm-es ventit 7V-on, így langyos nyúzás közben is. Irodai gépnek ideális.
Azért köszönöm. 
-
_cirmos_
őstag
majdnem vettem egy x2 3600+-ot, csak végül nem jött össze a tali a sráccal. az a baj, hogy a 2*1gb ramhoz ragaszkodom, ott pedig már elég nagy az árkülönbség a 667-es és 800-as modulok között. a 667-es van a ddr400 árában, viszont sebességben csak a 800-as hozná a ddr1 szintet. abit ax8 (via k8t890
) 15k kisker bruttóban, képzeld a ph-s dílerek mennyiért hoznák... 3200+ venicet 19k körül vesztegetik, szóval majdnem 30k-val beljebb lennék egy maggal s939-ben. kérek pontos árajánlatot mindkettőre, aztán megszülöm a döntést. -
Mr_Vercetti
őstag
Biosban is, és everestben is mutatja, igen.
Akkor az oldallap tárgytalan
Boltban láttam már külön, csak 12 rugó 
Ja meg van egy olyan kérdésem, hogy felrakom a c&q drivert, de a cpu-z a rendes szorzót írja, vagyis mintha nem történne semmi. Venice-nél megfelezte nekem a szorzó, így az órajelet is.
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
ha olyan lesz a váltás mint TbredA-B-nél az csak jó
az A csoda volt ha ment 1800-1900MHz-et a B meg...nos...2400-2500+++
a 667-es ram is 14-15k ami azért elég nevetséges...még jó hogy a vidéki kiskerek lassan reagálnak a hirtelen emelésekre, így 9.5k-ból megvolt darabja múlthét közepén -
_cirmos_
őstag
-
_cirmos_
őstag
pontosan!
eredetileg 3800+-t akartam, de aztán kijött a 3600+, és az xbites tesztet nézegetve alig számít a kisebb L2 cache, szóval az lesz nekem is! momentán itt tartok a tervezgetéssel:
ház______ Antec SLK 3000
táp______FSP Green Power 400W
mobo____Gigabyte M55Plus-S3G
cpu______ AMD X2 3600+ (Box)
ram______2*1GB DDR2 667MHZ
vga_______Inno GF 7600GST
hdd______ 200GB nem maxtor
odd______ PIO 111D
tft________FuSi W19-1
[Szerkesztve] -
_cirmos_
őstag
gigából melyik lapot nézted? én most az abit nf4-es am2 lapjánál állapodtam meg, de kísért a gondolat, hogy kipróbáljam a k8t890-et, asus kiszerelésben. a másik fájó pont nálam is a ram: a 2*1gb fix, és 667mhz noname ramok lesznek, az kijön 35k környékén. az árakat látva erősen elgondolkoztam az 533-as ramokon, 9.5k-ért hozzá lehet jutni darabjához, így 15k-t spórolnék a ramokon, ami nem csekély (pont a 7600gt és x1900gt közötti árkülönbség
). úgyhogy megnéztem megint Fless tesztjét, de sajnos 533-as ramokkal látványosan lassabb a rendszer mint 667-el. igaz nem hiszem, hogy gyártanak még 533-as csipeket, így azokra is jó eséllyel 667-esek kerülnek, így sanszos hogy mennek is annyin (lépten nyomon 800-on hajtott 533-asokba botlok, ami elgondolkodtató), de mégiscsak lutri. szóval nemtom mi legyen, túl friss még a platform, tapasztalatok híján a sötétben botorkálunk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Egérpad topik
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Csendben mutatkozott be a Galaxy Tab S10 Lite
- Battlefield 6
- Házimozi belépő szinten
- Interactive Brokers társalgó
- 3DMark 11 eredmények
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B85M-G B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte B85M -HD3 LGA 1150 Alaplap, garanciával!
- Eladó 2 x 8 GB Kingston Fury Beast RGB DDR5 6000MHz CL30 memória
- s 775, s1156, s1366, s1155, s1150, s1151, s2011, s1200, s1700 , s1851 notebook alaplapok, bontás
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus ProArt B760-Creator D4 Alaplap! LGA 1700
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U -8GB Sale.exe: 29.10.2025-ig Kedvezményes ár! 105.000ft!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

viszont akkor az am3ba csak ddr3 mehet? kezd már az amd az intelre hasonlítani ebben az örökös foglalat variálásban..
Egy kis gépet kéne összedobnom, nv már volt a kezemben bőven sok, via int. vga-ja semmire nem való, ati-t még nem próbáltam. Meg az érdekelne mennyire melegedős, az MSI lapon elég kis borda volt a chipseten..mennyit fogyaszthat kb nv-hez képest? Tudom ebben via a legjobb, arra még bordát se raknak

Sok itt a...
Ha ilyen deszkára van felesleges pénzem, akkor nem tuningolok. 

Melyik az?
)
Nem értem az Abit miért nem gyárt ATi-s alaplapokat, pedig ahogy a dolgok kinéznek 1-2 éven belül az AMD-s alaplapok jelentős része ''AMD'' chipsetre fog épülni.

.. )
Ez a hiba nem tom mennyire függ össze a lappal,ennek még utánanézek)