- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
Új hozzászólás Aktív témák
-
eXodus
őstag
Ahol néztem ott nem volt net így nem tudtam utánanézni h ctrl+f1. ( Valahonnan rémlett hogy van ilyen ''lehetőség'' giga lapoknál csak azt nem tudtam h milyen bill.kombinációval) Ebből következik h SEMMIt nem tudtam meg a GB lap tuningolhatóságáról.
-M55S-S3 Erről a tipusról van vmi teszt mert mindenhol csak sli-set meg drágábbakat tesztelnek....
(#3634) Ezért is kérdezgetem mert ha 1Kval drágább alternatíva van az abitra akkor inkább mást. Ha nem lenne semmi akkor maradna ez. Ezért is kérdeztem meg h milyen lapot vegyek?
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
Az IMC az tudja hogy a rákötött xGB RAM hány modulra van elosztva, és ha több mint kettő akkor bedobja a törölközőt... szerintem ezt te sem hiszed el.

A memória mérete valóban betehet neki, de annak köze nincs a modulok számához vagy a késleltetéshez, és eddig csak 754-es Sempronnál találkoztam ilyennel.
Inkább próbáld meg amit mondtam. -
VaniliásRönk
nagyúr
Igen, minden kedves AM2 tulajnak sz@r az alaplapja, az összes gyártó összes modellje.
Tudom te antituning hivő vagy, de jó volna emlékezned pl. arra, hogy a DDR alapfesz is 2.5V lett volna, ha a RAM-ok mentek volna annyin.
DDR2-nél a gyártók kitartanak a szabvány mellett, pedig ugyanúgy nem megy a modulok többésge szabvány feszültségen. -
VaniliásRönk
nagyúr
Ha a feszemelés megoldja a dolgot, akkor egyértelműen a RAM sara, nem az IMC-é, próbáld csak meg 2V-on, de lehet hogy akkor kell 2.05-2.1V is.
Az hogy mit adnak meg az senkit sem érdekel, egyszerűen 2V alatt szóba sem szabad elegyedni a DDR2-es modulokkal, ált. nem stabilak még névleges értékeken sem, még akkor is ha ez hivatalosan csak CL5. -
VaniliásRönk
nagyúr
Adj neki legalább 1.9-et, de inkább 2V-ot, aztán mondd hogy megy-e a CL4.
Ne az IMC-t fikázd azért mert a DDR2-esek gyárilag iszonyat alul vannak feszelve. 
Balinov: 4-4-4-12-2T-re érdemes belőnöd a RAM-okat, CL3, 1T és a RtC<12-nek semmi értelme, a hatásuk minimális.
Egyébként az 1T az nem függ a modulok számától, és nemcsak felesleges DDR2-nél, de tuning mellett még a komolyabb modulok sem bírják.
[Szerkesztve] -
-
Balinov
titán
Olcsón jót keretében, tekintettel az emelkedő ddr2 árakra és a sok nagykernél kialakló készlethiányra ma lecsaptam az egyik helyi győri srác firssen hirdetett A-datáira.. 2x512mb ddr2-800-as sima nyákos,nem piros hűtőbordás és 2x512mb ddr2-800-as piros hűtőbordás 4-4-4-12 by spd 800-on,srácnak 1066-ot mentek..szal úgy tűnik,ram kérdés is megoldódik ma..
uramatyám,2GB-m lesz összesen,végre tudok majd rendbe Gótikolni.. -
frankie!
őstag
És érnek valamit ezek a szélsebes memóriák? (10 GB/s adatátvitel...) Van olyan progi ami profitál belőle?
Most nem tudom mit csinálja, mert egy S939-es rendszert akartam használtan, videokártyát nem akartam cserélni, ezért vettem egy MSI K8T-t. De a proci és a RAM még nincs meg! Azért gondoltam erre a rendszerre, mert az egymagos K8-ak elég jó áron vannak használtan. Most mit tegyek? Egyedül a magas RAM ár zavar! -
Gyuri27
félisten
Itt nem az 1066-ról és a tuningról van szó. Arról, hogy nem tudod mi van rajta! Én már csak ilyen birka pásztor vagyok. Mert ennyi erővel kérsz a boltban 3600+ procit és vagy windsort v birsbanet adnak. Egyébként vett Robekri geil value 1000-t elpida chip 24k és megy mint az óramű (irt a logoutba). Én csak erre akartam kihegyezni.
Valóban nem mindegyik. Utánna javítottam erre ''Persze HERR Z hozott volna 3 gigán ballagó procit''.
Ha nem akkor is lehet tudni mi a vége és nincs lutri!
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
Mert az ultra zsákbamacska. Meg az adata 800+ ee is. A corsair egyes ramjairól nem is beszélve. Mert jól hangzik, hogy ezek nem drágák csak nem tudod milyen chipek vannak rajta. Szerintem ha valamiért pénzt ad az ember akkor tudja már mi is az. Még akkor is ha nem akar tuningolni. Azt te is tudod nem csak 800-as ramokkal megy.
Vandit.: alapfeszen megy a procid?
Balinov: szerintem a giga g-t szeresd. Az asusról Oliverda, a giga v-ről ftc beszámol neked.
rauschie: [link]
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Jah, úgy néz ki kipróbálom, hiába vagyok AMD párti, most az intel jobban fog passzolni azokhoz a feladatokhoz, amire kell a gép. Az E2xxx széria ár/értékben nagyon ott van, és elvileg júl 22. intelnél árcsökkentés, ami aug. végére minden bizonnyal minket is elér. De a sempis konfig az megmarad
, igaz, használni nem én fogom. Aug. végére terveztem az újabb gépet, addig még hátha az AMD is árcsökkent újra.
#3212 Gyuri27: nem csak ezt, pénteken is eladtam egy AMD konfigot, direkt a vevő kérte, pukkadtak is a szervízesek
-
szab.tam
nagyúr
Azért thx. a HT szorzót megtaláltam: egy külfüldi topicban volt 2 sor, amiből kikövetkeztettem.... De nem aprózom el: megyek veszek egy 6000+-t... felrántom 3.4-3.5-re, és tetszik, nem tetszik, azt már visszaoszthatja a fix 9-el, a ramjaim meg fogják közelíteni a 800-at... Hacsak ki nem találja, hogy akkor 10-el oszt...
-
diablo1984
veterán
aha, már értem! és akkor a teljesítmény arányában ossza meg a lap az adatokat a 2 nem egyforma kari között? vágom én! teljesen lázba jöttem ettől az amd chiptől, mondjuk kerestem is olyan integrált vga-s cuccost, amin van tv-out, de nagy gyártóknál olyat találtam eddig(nvidia 6100-as lapoknál) hogy ha tv-out van akkor a d-sub-ot el kell felejteni....nem értettem akkor sem, hogy miért..

-
VaniliásRönk
nagyúr
A DDR3 sávszélessége nem hiszem hogy olyan sokat számítana, egyelőre a DDR2-esekben is sok tartalék van, az AM3 meg mást nem fog hozni az AM2+-hoz képest, ha jól tudom. Az egyetlen buktató az lehet, hogy ugyanúgy felmennek a DDR2 árak, mint annó a DDR-é.
Az miért egyszerűbb ha az alaplapon vannak a lábak?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Erre gondoltam.
Nekem is az olcsó lapjaik miatt nem szimpatikusak, az ASRockok azokhoz képest... nem vicc. 
Az nVidia nálam nem meggyőződés, csak még mindig nem nagyon kapni AMD chipsetes lapot, egy évvel ezelőtt meg... Ha most vennék konfigot a korábban linkelt Gigát hajtanám fel, tart amíg tart. Bár egy AMD 690-es Abit szimpatikusabb lenne... -
Balinov
titán
aha,értem,szal nagyjából annyi ,mint s754/s939 viszonylatban.nagy az én bánatom,helyi ph-s boltos beszerzési forrás nem tudo olyan Asus R690G-st..

VaniliásRönk: ezért spekulálok,lehet,jobb most egy akár 6150-es lap is 2x1gigával meg egy x2 3600+-szal,aztán ha marad most egy x600 vagy 6600gt használtan,
[Szerkesztve]
Oliverda: na,oda nemtom jár-e a srác..de köszönöm a tippet!
[Szerkesztve] -
Oliverda
félisten
Ja, idáig úgy fest. Egyszer írtam már az Abit-nak és az Epox-nak is, ők is válaszoltak idővel.
Remélem a csóka nem egy másik lap BIOS-át küldte el.
Holnap majd beszámolok. 
Amúgy szerintem egy ilyen 690-es lapnál többet számíthat a HT az integrált VGA miatt. Ugyebár HT-n csatlakozik a memóriához a GPU. -
Oliverda
félisten
Igen, azt nem bántottam. Viszont észrevettem két idegesítő hibát, és megírtam tegnap ASUSéknak. Az egyik az volt hogy hiába birizgáltam a HT sebességét, egyszerűen nem változott, próbáltam két BIOS verzióval is. Az egyik a legújabb hivatalos, a másik meg a beta, ami szintén bárki számára elérhető. A másikat talán már említettem, ez pusztán csak annyi hogy a BIOS szerint konstans 25 fokos a proci.
Tehát megírtam nekik, ma délután pedig jött a válsz:
Dear Friend :
Thank you for contacting ASUS Customer Service.
My name is ZYC, and I would be assisting you today.
Try with attached 0802 bios.
Holnap délelőtt felrakom.
Van egy olyan sanda gyanúm hogy a HT miatt nem volt stabil 300-on. -
VaniliásRönk
nagyúr
Nem azért mondtam mert nekem hiányzik (kell a ráknak
), csak így az sem fűti feleslegesen a CPU-t.
Hát másfele nem nagyon tudtak indulni, az AMD még mindig nem képes áttörni a 3GHz-es határt, meg értelmes fogyasztással egyelőre az Intel sem.
Oliverda: Tökugyanaz, mindegyik elsőszériás AM2-es, tavaly októberi vétel.
[Szerkesztve] -
Oliverda
félisten
Na majd meglátjuk.
Egy kis érdekesség: [link]
Changing the CPU frequency via the BIOS only let the board boot up to 225 MHz....Once it made it into Windows I could use SysTool to further overclock the system.
It seems PCI-E and PCI bus frequencies are not locked to 100 MHz / 33.3 MHz, which means that they quickly go out of spec when increasing clocks. Since there were no PCI/PCI-E cards installed for this testing we could still get the system to run at over 258 MHz, completely stable.
Hátha az új BIOS-ban már lefixálták. Bár én nem is fogok bele rakni semmiféle kártyát. -
Oliverda
félisten
Idézet a tesztből:
A BIOS a legfontosabb dolgokat tartalmazza, tuningba olyan nagyon sok beleszólásunk nincs, sajnos mi nem nagyon tudtunk 230-as FSB fölé merészkedni, az alaplap innentől felfelé vagy nem POST-olt vagy instabillá vált.
Most nézem hogy nem lazsálnak a hozzá kiadott BIOS-ok terén:
2007/05/03 update
M2A-VM release BIOS 0603(Please do read the description before updating BIOS)
1. Enhance overclocking ability
2. Fixed plug 4G memory and EAX 1600 PCIE VGA card and enable surround view, system will hang
(Meg ahogy nézem azóta kijött egy beta BIOS is hozzá)
Ha ki lehetne belőle hozni 250-260-at stabilan, az jó lenne.
-
Gausz
aktív tag
-
Komplikato
veterán
Pfff. GigaByte-os jobban tetszik. Azért érdekelne, hogy a legendásan ''Hideg'' ATI chipsetre mi a ráknak ennyi rézborda és hőcsövecske, ha még GPU SINCS benne? Csak nem a HT3.0-tól melegszik ennyire, pláne, hogy azt més semmi se használja???

A másik nem teljesen idetartozó dolog, hogy az Asus új lapjain (Intel és AMD is!) a memóriák között hőcsövek vagynak, az MSI lapokról készült képeken meg a ramokon 3 ventis!!! memóriahűtő szerepel. Nem hiszem, hogy ennyire forróak lennének a ramok.
-
Gyuri27
félisten
Olyan nincs, hogy nincs. Volt részem már garis ügy intézésében. A lényeg nem szabad félúton megállni.
''RAM timing adjustments'' ez a felirat van a kép alatt. Szerintem.
DDR2 voltage can be upped by +0.6v. Default is 1.8v, +0.6v gives you a max of 2.4v mert akkor minek lenne ez is.
Egyébként attól miért tuning lap valami mert lehet állitani az időzitéseket?
Mert ha ez az amd chipsetnél tuning akkor bajban van a cég.
Z0ty: persze ez igaz bármelyik üzletre.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Porszemnyi a világ legkisebb OLED pixele
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Milyen autót vegyek?
- Linux kezdőknek
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Gigabyte B85M -HD3 LGA 1150 Alaplap, garanciával!
- GIGABYTE GA-78LMT-S2P+FX4100 proci+8 gb ddr3
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B85M-G B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z270 GAMING PRO CARBON alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 16e 128 GB Black Apple Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Viszont legalább megy vele a T&L... 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

), csak így az sem fűti feleslegesen a CPU-t.