- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Mobilhasználat külföldön
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
válasz
04ahgy #13314 üzenetére
Lassan már úgy vagyok vele, hogy a tesztprogramok nem is fektetik meg a rendszert mindig, valós alkalmazások alatt viszont hamarabb előjön a hiba. Nálam IE alatt több lap megnyitva és csak híreket, fórumot olvasgatva jön elő simán, semmi extra nincs ráengedve.
Win Update is jó erre, viszont nem minden gépnél lehet elsütni, mert frissítve van már az OS.
I3-as vason pl ha felmegy csont nélkül az update nem is gyanakodtam volna semmire. -
szacsee
nagyúr
válasz
overseer #13308 üzenetére
Lehet a deszka PCI-E feszellátó áramköre ment világgá, volt már ilyenre példa.
Ha jól emlékszem a fórumon volt akinek "külső tápos" VGA-val ment minden flottul, de olyan VGA-val ami a PCI-E slotból volt etetve delejjel már nem ment.
Esetleg külső tápos VGA-val megpróbálhatnád hátha.... -
szacsee
nagyúr
válasz
overseer #13306 üzenetére
Ha már mindegy alapon, akkor cmos clear jumper áramtalanított állapotban és ráadásként az elemet vedd ki és 2-3 mp-ig érintsd össze pl csavarhúzóval az elemtartó érintkezőit.
Ha a bios idő is visszaáll alapra, akkor okés minden.
Init Display First vagy miképp van a VGA beállítás pedig tedd át PEG-re.
Ha így sem működik, akkor valószínű deszka, de tutira akkor mehetsz, ha egy PCI-E-s hangkarit pl beteszel a foglalatban és akkor sem nyikkan meg. -
szacsee
nagyúr
válasz
04ahgy #13300 üzenetére
Kösz megnézem!
Memtestnek volt hibás rilíze, azóta használtam vagy a Goldmem-et vagy pedig magát a gépet valós alkalmazásokban nézegettem.
Azóta 1 modullal megy frankón a gép, viszont valamelyik update nem szeret feltelepedni valami miatt. Ha nem csinál hülyeséget, akkor megnézem a másik modullal is ugyanebben a ramfoglalatban és a "jónak" vélt ramot a másik foglalatokban. Lehet hogy maga a modul is jó lesz, csak a DC-t nem szereti, majd kiderül. Remélem nem a prociban szállt el valami az IMC körül itt is.
Blendet jó, hogy megemlítetted, mert az yCruncher után még talán az volt az a program ami használható ramhibák és északi híd hiba detektálására.
Előző viszont nem indul a gépen.
Decemberi gépet még használja a gazdája, nem tudja nélkülözni, remélem kis idő múlva lesz némi "szabadideje" a gépnek és visszaküldöm a procit garanciába. Szerintem a Sandy Bridge IMC-je hibás. 1 modullal használja a gépet, így működik hibátlanul. -
szacsee
nagyúr
válasz
04ahgy #13298 üzenetére
Volt egy kis időm foglalkozni a géppel.
G2-es a proci, feszültségek nem ugrálnak terhelés közben, csak minimálisan és a hőfokok is szerintem rendben vannak (60°C terhelés alatt maximum a legmelegebb mag) gyári hűtővel.
MCP-nek nevezett északi-déli híd bordáját levettem és kb. spaknival kellett leszednem a gyári pasztát róla. 5 perc alatt ennek a hőmérséklete 60°C fölé emelkedett üresjáratban. Jelenleg egy 1200-as S-flex van a HDD-k felett így közvetlen ráfújja a beáramló levegőt. 50°C körül így megáll terhelve is és stabilitás tesztben sem hibázik, vagy fagy. Nem restartol a masina, hanem a kép merevre fagy, amit nálam már produkált, HDD és memória hiba is.
Tápot még letesztelem, de kevés esélyt látok rá, hogy az lenne a probléma oka.
Stabilitás teszt után viszont ie-t megnyitva fagyott üresjáratban, most kivettem az egyik ramot és így pötyögök, eddig OK.
Goldmem ezek szerint nem hiába futott le olyan sokáig. -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Egyik ismerősöm áthozta a gépét, mert nem akaródzott bekapcsolni.
3 beep egymás után és semmi. Tápot kicseréltem, mert a mercury nem egy életbiztosítás.
Az apróban vettem LiteOn tápot (HP, Dell-be használt állítólag), ezzel beindul a masina, viszont közben fagyogat. Ramot teszteltem Goldmemmel Hiren CD-ról ( 9 óra alatt futott le 2Gb tesztje dual ch.-ben).
A konfig a következő:
AMD X2 5000+
Gigabyte GA-52L S3
2x1Gb DDR2 800 Mhz
GF 9400 512 Mb
Hitachi Desktar HDD ~500GbMint írtam Goldmemmel tesztelve, HDD és VGA átrakva az én gépembe, jelenleg is így pötyögök és stabil. VGA-ra gyanakodtam a 3 síp miatt (bár beep code-ot nem néztem pontosan). HDD 100%-os, Alaplap és proci maradt már csak hibatényezőnek.
Volt már gondom rossz AMD procival (Brisbane X2 4000+), ezért nem merek alaplapot berendelni neki, viszont nincs szabad AMD-s vas a közelben amiben le lehetne tesztelni mi lehet a gond. Szerintetek mi tévő legyek?Ha számít, a tápból 1-2 kanóc hiányzik, ami lehet befolyásolja a működést, de azt a hét végén tesztelni fogom... képen a 12 és 23-as láb a hiányzó (gyárilag ilyen a táp)
-
szacsee
nagyúr
Hali!
Arra vigyázz, hogy az Infinity aktív üzemre lett tervezve, a Ninja Passzívra.
Ha nem akarsz rá ventit, akkor a ház hátuljába érdemes egy 12-est berakni.
Bővebben Scythe tulajok topikja 1-hsz, valamint érdemes a topikba is beleolvasni a tapasztalatok végett.
Remélem segíthettem! -
szacsee
nagyúr
Látom sok az MSI és az ABIT fun!
Hát én nem tom, de tökéletes lappal még a TUSL2-C és a P4P800 E Deluxe óta nem találkoztam (tuning, stabilitás, hibamentes felépítés és műkődés).
Murphy törvénye ezekre is vonatkozik - ami el tud romlani az el is romlik!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG STRIX X299 E-Gaming / Beszámítás OK!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz DDR4 kit
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest