- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #3191 üzenetére
És sejtem, hogy miért hangolja le a dolog. A tudományos érdeklődésen kívül azért elég nagy a versenyszellem is többségünkben szerintem.
Az egységnyi munkára kapott ''jutalmazás'' aránya változott meg oly módon, ami szerintem sokakat fog meghátrálásra ösztönözni. Ez olyan változás, ami nem is oly rég a Setiben történt és igen kellemetlenül esett nekünk is. [link]
A userek közti különbség drasztikusan csökkent, így a ''kialegjobbbuseraföldön'' listákon sokkal lassabban lehet előrébbjutni, persze tudom, hogy a project részéről ez nem egy fontos szempont.
[Szerkesztve] -
-
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #3109 üzenetére
P4 930 és Seti Enhanced az 5.12-es klienssel lett ennyi. Két csomag készül el ennyi idő alatt.
2006.06.04. 9:08:43|SETI@home|Starting result 23mr99aa.2562.16593.523582.3.217_2 using setiathome_enhanced version 519
Einsteinből én még nem láttam ennyire különböző feldolgozási idejű csomagot, ezek ilyenek:
2006.06.04. 10:01:41|Einstein@Home|Starting result z1_1179.0__70_S4R2a_0 using albert version 437
De vannak __1077_ illetve __883_ csomagok is vegyesen. -
-
xtech2
tag
válasz
#95904256 #3096 üzenetére
ok
akkor mást kérdezek, láttam írtad ezt a boincstudiót vagy mitmeg a hozzá tartozó bs_opt.xml-t, ebben ami van ''<credit_correction>XX</credit_correction>'' itt az XX helyén álló szám pontosan mit csinál? illetve mi a két küszöbérték? Mire érdemes állítani? vagy teljesen gépfüggő a dolog?
-
xtech2
tag
válasz
#95904256 #3094 üzenetére
helló,
én csak kérdeztem hogy ez most csalás-e vagy semTi írkáltátok, csak nekem mint kívülállónak úgy tűnt, de könnyen lehet hogy csak rosszul értem.
Tehát erre a creditpontbuzerálásra gondolok... Az még ok hogy vannak optimalizált kliensek amik jobban kihasználják a procikban rejlő erőket, de az hogy én tudjam állítani hogy az adott gépem egy csomag után mennyi pontot kapjon, az nem tűnik okos dolognak... eleve az sem hogy ez egyáltalán állítható. Vagy mondom, rosszul értem...
Azt írtad hogy lehet állítani hogy mennyivel szorozza az adott csomag után járó creditet... Hát az én szememben ez első hallásra csalásszagúTehát pl ha a nagy átlag 3,0-es P4 az adott csomag után akármilyen optimalizálással 20pontot kap, csak te meg tudod buherálni hogy te ugyanazért ugyanannyi idő alatt 60pontot kapjál...
Mindezt az egészet inkább egy nagy kérdésnek vedd !!!!NE GYANUSÍTÁSNAK, csak kiváncsi vagyok... én is nyomom a boinc-ot, több géppel, csak furán nézem ha a másik ugyanolyan kliens-el dupla pontot nyom.
-
xtech2
tag
válasz
#95904256 #3075 üzenetére
''A credit_correction faktor azt jelenti hogy ennyivel szorozza fel a creditértékeket.''
Hi, még új vagyok...
Most ez akkor vmi csalás? Tehát azt tudod állítani hogy egy csomag után mennyi creditet kapjak??? Ez így elsőre nem túl szimpatikus...
Ezért van DEFO pajtásnak ennyi pontja? -
róland
veterán
válasz
#95904256 #3055 üzenetére
Igen, ez sajnálatos, de a te RAC pontjaid így is előrejuttatják nagyon gyorsan a csapatot. Sajnos nálam csak otthon megy és ott is csak, amikor én is otthon vagyok, így jelenleg 60-65 pontot kapok egy-egy csomagért. Remélem jövő hónapban egész hónapos futás után már nagyon jó értékekel járulok hozzá én is a PH! team munkájához!
Szerk.: LKassan eljutok oda, hogy érdemes lesz aktiválnom a Windowsomat, mert nem cserélődnek havonta a programok és nem kell havonta takarítani a gépemet. Ha eljutok idáig, akkor végre lesz egy legalább fél éves ciklusa a BOINC-nak.
[Szerkesztve] -
DeFo
tag
válasz
#95904256 #3013 üzenetére
Nekem ''r'', és ''z'' kezdőbetűvel rendelkező unitjaim vannak, és mindkettő között van rövid, és hosszú elkészülési idejű.
Én úgy veszem észre, hogy amelyiknek rövid az ideje, az 1 karakterrel hosszabb névvel rendelkezik. A névben van 2 db __ egymás után. Ha ezután 3 szám áll, akkor a hosszú, míg ha 4 szám akkor a rövid feldolgozási idejű a unit. De hogy azoknak a számoknak van e jelentősége szt nem tudom.Tényleg van?
-
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2993 üzenetére
Majd meglátjuk mi is hogy haladunk a továbbiakban, ha már lejöttek az új kliensek, többet majd akkor tudunk.
A PH csapat túl van a 3 millió crediten!!!
Sebességben a 66. helyen állunk, össz creditszámban pedig a 165. hely a miénk világviszonylatban és folyamatosan haladunk előre. -
DeFo
tag
válasz
#95904256 #2987 üzenetére
Szia!
Hát ha mutatsz egy linket ahonnan le tudom tölteni az optimalizált kliens, akkor beállítom.
Bár nem tudom mit fog eredményezni, ha csak SSE-t rakok SSE3-as gépre. Tényleg mi fog történni?
Próbálkoztam. Láttam, hogy régi unitokat is tölt le az új BOINC. Gondoltam, hogy berakom alá az optimalizált klienst, aztán az újat használja az eredetivel, a régit meg az újjal. Hát nem jött be.Teljesen kardjába dőlt a BOINC. Le kellett szednem és vissza tenni.
Szerk:
Megnéztem. Az új klienssel visszaküldött Unitra mind a 4-en ugyanannyi Claimed creditet, és Granted creditet kaptunk.
[Szerkesztve] -
-
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2974 üzenetére
Na ez az, a klíma előrejelzésnek, az űrkutatásnak, az autók hibrid hajtásának, a napenergia kutatásnak és még sok egyéb másnak sokkal több értelmét látom, mint az ilyen projekteknek, amik nem viszik előrébb a világot.
Ez legalább annyira hasznos, mint a prímszámkeresés.
Ha van valakinek ötlete, hogy a mire használható a SZTAKI eredménye, az ne fogja vissza magát. -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2952 üzenetére
A sok pending esetleg jelentheti azt is, hogy a rengeteg kiszámolt csomagokért egy deka creditet sem ad a rendszer? Ez nem lenne szép tőlük... Remélem nem így lesz, bár ez mindenkit egyformán érint. Neked van már ''enhanced'' géped?
Boldog szülinapot kívánok én is.
[Szerkesztve] -
róland
veterán
-
_seth_
veterán
válasz
#95904256 #2862 üzenetére
Nekem ez így megfelel, bevált és megbízható a jelenlegi felállás, a 30 perc körüli idő 2 csomagra szerintem nem rossz főleg, hogy anno amikor elsőnek futtattam setiti 20 óra volt egy csomag
Jelenleg 631 az átlagom de ez naponta kb 50-60-al emelkedik és ha minden igaz olyan 1000 fölé is fel fog menni(24 napja kezdtem el újra futtatni a setit majd 1 év kihagyás után)
-
DeFo
tag
válasz
#95904256 #2834 üzenetére
Szia Ákos!
Na beüzemeltem az U41-es klienst. Hát elég meglepő gyorsulás mutatkozik.
Eddig ~1 óra volt egy unit elkészítése. Most meg max 38 perc egy. Ez ha jól számoltam 35%-os gyorsulás. Ez azért számottevő.
Úgy meg különösen, hogy 2 magos procival dolgozok. Tehát 38 perc alatt 2 unit készül el.
Szóval király az új progi. -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2840 üzenetére
Az új klienst miből lehet felismerni majd? Az ''Alkalmazás-ban'' változik a neve, vagy csak nőni fog a feldolgozási idő? Gondolom így - legalábbis egy darabig - mindenki egyforma klienssel nyomja majd, ami kicsit igazságosabb a trükközőkkel szemben. Kíváncsi leszek, hogy alakulnak a creditek a továbbiakban.....
-
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2834 üzenetére
A Synergy-s statisztika oldal kissé csalóka. A kumulált érték az jól mutat napról napra, de a napi részeredmények jóval a tényleges napi érték alatt mutatnak. A tegnapi is 11,2k-t mutat pedig a valóságban (a BOINCStats-on is) 15,5k-t csináltunk.
A lényeg, hogy az összesen és a PH-s csapat adatai is stimmelnek. -
DeFo
tag
válasz
#95904256 #2828 üzenetére
Ákos!
Nekem most a D40-es Einstein van fent ha jól emléxem.
Érdemes felraknom a linken szereplő U41.04-et? Ha jól láttam ez az SSE3-as, és jó AMD-hez is.
Hamar meglesz az a + 2 millió, csak az a gond, hogy addig a többi csapat is dolgozni fog. De ami késik nem múlik.
Köszke.
DeFo -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2825 üzenetére
Kár hogy kevesen veszik ennyire komolyan a kutatást, mint Te vagy mi. Belekezd és pikk-pakk abbahagyja... Persze értem én, egy nem éppen csúcs gépen, napi néhány órában nem lesz olyan látványos, mint ahogy a mi lehetőségeink engedik, de én még emlékszem az eredeti Setire. Abban az időben (2002) csak egy 1200-es Cerkán futott nálam és sokat állt is néha, mégis egészen jól haladtam, csak idő kérdése az egész...
DeFoval a jelenlegi sebességünk ~4.900.000 credit / év. Gyorsan meglesz az a TOP 100.
[Szerkesztve] -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2806 üzenetére
De hát ezt mondtam én is...
Céges környezetben ritkán cserélgetnek amúgy csak procit a gépekben, inkább komplett konfigot szokás boltolni. Otthon meg ugye nincs 5-6 gép ami folyamatosan megy.Tehát egyelőre marad a kb 1 szem otthoni gép fejlesztgetése időnként.
[Szerkesztve] -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2776 üzenetére
Inkább azt mosolyogtam, hogy a régi, még nem dual chaneles platformon építkezel.
A Sempron AMD-nél a ''buta'' kategória, nem éppen a számítási teljesítményre kihegyezve, bár AMD vonalon nem vagyok annyira tájékozott.
Conroe nálam még odébb van, meg aranyárban lesz gondolom, most egy Preslert vettem az X2-ők belépő ára alatt. Ebben 65nm, 1.2V, 2x(32+2048kB) cache van, most órák óta 2x100%-on hajtva 33 fokos.
A +10% jó hír Defónak, majd informálom. -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2774 üzenetére
Azt hittem már azt az erőművet fogod a Seti szolgálatába állítani.
Egy Sempron-ban olyan utasításkészlet van, mint egy X2-ben? Ha nem, akkor nem értem miért arra optimalizálsz. Mekkora gyursulásra számítasz, gyorsabb lesz, mint a Crunch?
Az általam írt 9 perc az milyen? -
-
DeFo
tag
válasz
#95904256 #2724 üzenetére
Nálam otthon van egy másik project is beállítva. Mégpedig az Einstein.
Bár nekem a Seti van háttérbe szorítva. Az Einstein eddig még sosem állt hosszabb ideig, vagy csak nem tünt fel.
De minden más gépen csak Setizünk, és törünk a csúcs felé.
Pár napon belül szerintem kiderül, hogy használ e nálunk valamit az újítás a BOINC-on vagy sem. De szerintem lesz olyan gépünk ami előre lép.
A Seti most már 2 napja nem ad új Unitot, és valami hétvégét emlegetnek. Ha addig nem lesz új munka, akkor lehet, hogy mi is megállunk.
De ez van. Az Én Einsteinemmegy tovább.
Priviben küldök egy ''hibaüzit'' gondolom te meg tudod mondani pontosan mit jelent. -
DeFo
tag
válasz
#95904256 #2721 üzenetére
Hát mi be vagyunk előre táblázva jó sok napra. Nem szeretjük a leállásokat. Így inkább biztosra megyünk. A legtöbb gépünk kibír egy nagyobb szerver megállást is.
De azért kösszi az infót, megnézzük ezt a lehetőséget is. Még az is lehet hogy megváltozunk.
Szerk:
Úgy látom épp most is áll minden. Egész nap vacakolt, de legalább ment.
[Szerkesztve] -
róland
veterán
válasz
#95904256 #2711 üzenetére
Az nem lenne rossz!
És esetleg a cégeknek ''bérmunkában'' végzett számításokért megemelt kredit járna júzereknek.
Esetleg lehetne Hollywoodban házalni a filmstúdióknál. A legtöbb filmhez már most hatalmas számítási teljesítmény kell. Mondjuk renderelhetné a program a film egyes elemeit. Ha jó a csomagok elosztása, akkor egye-egy filmkockából nehezen lehetne összehozni a filmet.
[Szerkesztve] -
DeFo
tag
válasz
#95904256 #2714 üzenetére
Szia!
Igen 18 gép van a listában, de abból már nem mind aktív. Meg sok az otthoni gép, amik csak viszonylag keveset dolgoznak.
Hát ippeg hogy el fogjuk érni a mostani tempónkkal a 10k-s RAC-ot. Tehát még azért kicsit gyorsulni fogunk a mostani 8,5k-hoz képest.
Hogy tudsz egyetlen géppel ilyen szép eredményt produkálni?
Mi azzal a klienssel nyomjuk amit tőled töltöttünk le pár hónapja. Van annál jobb is már?
Láttam a Top_hosts oldalon, hogy olyami gépekkel mint amilyen nekünk is van akár 2*, 2,5* annyit csinálnak meg.
Üdv:
DeFo -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2709 üzenetére
Letölteni nem szeretnék újabb és újabb progikat, pláne kezelhetetlen csomagmérettel nem. Én inkább hasonlóan kicsi csomagokra és egy szabványos eljárásra gondoltam, amit kidolgoznának az okosok. Én magát a Seti kódját, algoritmusát nem ismerem, de biztos lehetne olyat alkotni, ami több ügyfélnek is megfelel. Nem 2000 ügyféllel kell számolni, hanem először egy-két konkrét megoldással. A titkosítás az legyen az ő gondjuk, mindent én találjak ki?
Persze csak ötletelek és a processzoidőmet ingyen odaadom. -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2707 üzenetére
Szerintem vannak olyan cégek, amelyek ahelyett, hogy építenének egy CRAY, BlueGene, stb szuperszámítógépet, kiadnák a melót a BOINC-nak/ Setiathome-nak jópénzért. Ha megfelelően sok lé jönne be, akkor talán nem pénzt kellene kunyerálniuk, hanem finanszírozhatnák ebből a projektet. Nem tudom mennyibe kerül 31 gép és némi önkéntes munkaerő fentartása, de tutira kifutná belőle.
Például minden 100. kiadott csomag lehetne a fizetős project része, ezt közölnék mindenkivel és az 1% munka árán minden flottul menne.
Addig majd egy másik bekezdésben jutok el, hogy bizonyos méret felett, lehetne pénzt juttatni munkaarányosan a userek felé is. -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2705 üzenetére
Kaptunk levelet mi is, még gondolkozok rajta egy kicsit.
De ami érdekesebb, hogy nem lehet feltölteni egy kész csomagot sem, pedig az összes szerver megy.Vége a dalnak?
Miért nem adtak el annyi processzoridőt valakinek, amiből lehet finanszírozni a programot. Minden 100. csomag valami számolós meló lenne, nem az eget csekkolná. Biztos lenne rá kereslet.
[Szerkesztve] -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2698 üzenetére
Van országok közötti lista is? Azt még nem találtam meg.
A gépek ''titkosak'', de legalábbis nem publikusak. 94% P4, 6% A64
AMD fronton nem vagyunk erősek, a P4 630-am megcsapja az AMD X2 4200+ proccot.
DeFo & Petya
Most a Prohardver csapatban a 2. helyen vagyunk, magyarban a 13. helyen, RAC 171 de a www.boincsynergy.com statisztika le van maradva, talán majd reggel jó lesz. -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2687 üzenetére
Hogy kérjek érte pénzt az bennem sem merült fel, de ha felajánlanák, elfogadnám. Megígérném, hogy minden befolyt pénzt a minél gyorsabb gépekre költeném.
Tudom, hogy ez egy olyan tudományos projekt, ami nem üzleti alapon indult, mivel eddig az idegenekből csak egy-két UFO zarándokhely és az USA kormánya húzott hasznot (ha igaz az 51-es körzet). A tudományos érdeklődés fogott meg engem is 5 évvel ezelőtt, nem mondhatod, hogy nem vagyok önkéntes.
Hogy anyagilag támogatod őket, az szép dolog. Ha megteheted és meg is teszed az nagy erény. -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2682 üzenetére
Találtam egy cikket amiben a Voyager 1 és 2-ről szól, és érdekes adatok vanak benne. Természetesen a V1 az ember által legmesszebre küldött objektum, 17,4 km/sec a sebessége (napi 1,5 millió km), kb 2020-ig fog működni a radioaktív áramtermelő egysége, és mindössze 20W-os rádiójelet sugároz a föld felé, most kb 16 milliárd km távolságból. A jel kb 16 óra alatt éri el a földet.
Kívácsi voltam a fény mennyi idő alatt győzi le a távolságot, 14,8 óra jött ki. Hát ez még elég kis távolság, legalábbis csillagászati értelemben.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Mobil flották
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest