Új hozzászólás Aktív témák
-
finest
addikt
válasz
eastsider #35 üzenetére
Korábban az AMD úgy tudta rentábilissá tenni az új proccok gyártását, h a szépreményű 1MB L2 memóriás proccokat, amelyekben csak 512MB-ot sikerült hibátlanra megcsinálni 3000+-os proccként adta el. ennek az analógiájára mondtam, h a L2 memet 3x kellett megfelezni, h hibátlant kapjanak...
Bocs, ha valakinek most összetörtem a szívét, mert kiderült, h selejtes a procija! Nekem is selejtes 512K-ás 3000+-om van!
[Szerkesztve] -
finest
addikt
válasz
Motion_Blur #32 üzenetére
Viszont gyártástechnológiai szempontból a 128k-ás Sempron procc igazi selejt!!! LOL! (Feltéve, h még mindig a hibás mem letiltásával operálnak...)
[Szerkesztve] -
finest
addikt
válasz
Motion_Blur #29 üzenetére
Kösz a linket! Nem gondoltam volna, h ennyire elhanyagolható a különbség.
-
finest
addikt
válasz
EQMontoya #24 üzenetére
Akkor hoznak majd jobb teljesítményt a Prescott proccok, ha megfelelő programokat írnak rájuk, amelyek kihasználják a két magot. Az ár/érték tekintetében a Sempron még mindig jobb választás a legtöbb esetben. Szerintem az sem elhanyagolható, h nagyobb a Sempronok L1 gyorsítótára. Az amd.com-on volt egy összehasonlító táblázat erről: [link],[link]
[Szerkesztve] -
finest
addikt
válasz
EQMontoya #15 üzenetére
Itt a cikk: [link]
Amúgy nagyon érdemes elolvasni.
És a végén megtaláltam az idézetemet is:
A Celeron D számunkra igen komoly csalódást okozott. Egyrészt teljesítményével, hiszen láthattuk, hogy a 3000+-os Sempront csak egy-két esetben tudta két vállra fektetni, másrészt melegedés tekintetében sem nyűgözött le minket. Ezzel kapcsolatban el kell mesélnünk egy történetet: a processzorok tesztelése egy asztalon folyt, és éppen egy hosszabb teszt futott, amikor egy vendég érkezett a szerkesztőségbe. Vendégünk a tesztrendszer közelében ült le, és alig pár perc elteltével érdeklődő tekintettel jegyezte meg, hogy valamilyen okból kifolyólag melegnek érzi a levegőt (a szobahőmérséklet 20-22 fok körül volt). Igen, ebből már ki lehet találni, hogy vendégünk a Celeron D-s tesztrendszer közelében foglalt helyet, és a processzor, illetve az azt körülvevő, az alaplapon található alkatrészek annyira felmelegítették a környezeti hőmérsékletet, hogy ezt érezni is lehetett.
Hiába, nagyokat csak pontosan...
A cikkben a 3000+-os Sempron annyiból csalóka lehet, h csak 128kb az L2 gyorsítótára, lehet, h a lassabb, de 256kb-os 2800+ néhol jobb lehetett volna nála.
[Szerkesztve] -
finest
addikt
válasz
EQMontoya #11 üzenetére
Amit írtam komolyan írtam, nem volt benne semmi sértő.
Szerintem a témát sok más topikban ki lehet tárgyalni. PH!-ás tesztben volt, nagyjából pont így, h a Celeronok érezhetően melegebbek a Sempronoknál. Ezért előnye az, h hűvösebb, tekintettel arra, h teljesítményben elég hasonlóak. - Bár a Sempron több tesztben jobb.
A belinkelt cikk irtó régi, de lehet, h neked új a felfedezés. - Ezért nem értem, mire föl most e topik.
Ne makartalak megsérteni és bocs, ha mégis sikerült!
[Szerkesztve] -
finest
addikt
válasz
Motion_Blur #5 üzenetére
IQMontoyának:
Flém topic rulez.
Annyi teszt van a PH!-n, minek erről topik. Amúgy a Sempron jobb a P4-nél, ha valamelyik tesztben nem nyer ott is előnye, h hidegebb a celerongyoknál.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest