- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
heavygrip
senior tag
válasz
Baryka007 #298 üzenetére
Én nem vágom milyen teszteket vársz
kaptál kettőt is, amivel mind a ketten rád cáfoltunk azzal az állításodal szemben hogy az AMD kazán illetve csak azért adják delidelve mert nehezebben hűthető mint az Intel, holott rengetegen (köztük te is) így használjátok a processzorotokat.
Fentebb be ismerted hogy szimplán csak a hangulatot akartad kelteni,akkor nem értem mit vársz itt mindenkitől.
Azt meg már mellékesen jegyzem meg, hogy az 5700X3D-n egy 20.000 forintos lég hűtés van,ami egyébként max 14et ér mivel a felárat a kijelző és némi argb miatt kérték el.
Tehát ezzel volt max 62 fok a teszt alatt, 66W max fogyasztással, szemben a tieddel...
Erre még rá jön az is hogy minimumba sehol nem vagy az X3D-hez képest.Tehát ha ezek után továbbra is kötöd az ebet a káróhoz akkor tényleg nincs miről beszélni...
-
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Baryka007 #292 üzenetére
Ez inkább szólt arról, hogy nem bírtátok elviselni a jó eredményeket, ezért megtámadtok onnan.
vagy épp te támadsz mindenkit az "értetlen vagy", "nem megy a szövegértés", "nem szakmai" lózungokkaloh wait, most is
Hidd el nem izgat, hogy nekem nem hiszel. Te saját magadat is átverted kőkeményen
Az egy hasonlat volt a badarságra amit állítottatok
A te érvelési hibád a hamis okozat
A te érvelési hibád a bizonyítási kényszer áthárítása
A te érvelési hibád az állító kérdés
A te érvelési hibád a lényegtelen konklúzió
A te érvelési hibád az anekdotikus érvelésremélem nem hagytam ki semmit
-
heavygrip
senior tag
válasz
Baryka007 #292 üzenetére
És arról még nem is beszéltünk, hogy valami első verziós rosszul kompatibilizált verziójú CP-t futtatok hozzátok képest.
Ez már a javított verzió, mivel 2.0-tól kapta meg a játék az engine frissítést, kihasználja a játék a CPU-t jobban,de nőtt a gépigény is. Az előbbi verzióval több FPS volt valamivel mindenkinek. -
válasz
Baryka007 #285 üzenetére
Huhh, be volt kapcsolva az FSR jajj nekem ... Most mi lesz?
Látom át ment a lényeg (nem).Én arra próbáltam rávilágítani, hogy saját magadat hazudtolod meg, ráadásul úgy, hogy ott van a bizonyíték arra, hogy nem mondasz igazat.
Mutasd meg nyugodtan hol írtam le konkrétan azt, hogy szar az Intel mert én nem találom.De egyébként én befejeztem az egészet, túltoltam én is, de ehhez egyszerűen már nem tudtam másképp állni.
Az biztos, hogy te is bekerültél azon emberek köze, akinknek egy szavát sem fogom elhinni.
#287 Mr.Csizmás:
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Baryka007 #288 üzenetére
Hülyeség nézni az fps-t úgy hogy más a vga a két rendszerben, mert írta, hogy felskálázás mellett megvolt neki a 400 fps is. Alapjáraton az első állításod miatt kérte tőled a közel azonos fogyasztást és ott milyen hőmérséklet van, illetve a cpu kihasználtságot is ez miatt kérte, mivel nálad 200W mellett 25 fokos a cpu, amit mint tudjuk a saját képed is cáfolt, elvégre azon ott szerepelt, hogy 55 fokos volt. De igazából a játék közbeni hőmérsékletnél meg közbe szól nálad a vga is, mivel egy körön van az egész, így eleve értelmetlen volt az egész összehasonlítás.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Baryka007 #285 üzenetére
Többször is te kaptad meg, hogy saját magadnak mondasz ellent képek és videók alapján és nem az, hogy az intel szar vagy sem. Sőt Feri1984 eleve nem az fps-re volt kíváncsi, hanem az állításod alapján ugyanazon fogyasztás mellett milyen hőmérsékletet produkál a cpu-d a dd-s épített folyadék hűtéseddel, ami alaphangon is 100e feletti hűtés és azt összehasonlítsa a saját hőmérsékleteivel a 35e-res hűtéssel.
-
válasz
Baryka007 #279 üzenetére
Jaj egyből sikerült kikapcsolni miután le lettél "buktatva", aztán még te jelentetted ki, hogy eddigi teszteken végig ki volt kapcsolva, szánalmas.
Aztán így higgye el az ember a többi szarságot amit írtál, meg hogy így szar úgy szar az ÁJEMDÉ.
#280 Dave567: Ramot, esetleg az alaplapot ne vegye ki ? Vagy dobja ki az egész gépet akkor már, nem ?
-
válasz
Baryka007 #273 üzenetére
Ja, tényleg ki volt kapcsolva, azért van mindegyik videódban "Auto" beállitáson nem pedig Off-on.
De ha neked az Auto az Off-ot jelenti nekem aztán jó.
Akárhogy nézem, az összesen megy az FSR, de majd biztos ezt is megmagyarázod valamivel.
Majd pont egy fórumon fog érdekelni, hogy mennyire járatom le magamat meg mennyire nem. -
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Baryka007 #232 üzenetére
"De most jön a lényeg !"
9800X3D ~ 250k Ft .-
14900K ~ 210K Ft.-Azért ennyi az àra mert LGA1700 foglalat halott bővíteni nem tudod. És degradàlódàs miatt kell a francnak. AM5 nél meg még 2027-2028ig jön frissítés ha nem tovàbb és 9800X3D a Best Gamer CPU. 🫡 Mi a kérdés ?
jelenleg ... Ha veszel az Intelhez király ramokat, esetleg valami jobb alaplapot... Akár DDR4 - 4400 MT/s vagy DDR5 7200 MT/s9800X3D viszi a 7200/8000Mhz Rammokat is szépen.
-
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #227 üzenetére
Szia.
Itt vagyok,bár azt mondtam figyelmen kívűl hagylak.
Viszont érzek magamban annyi gerincet,hogy reflektáljak.1.
Le a kalappal amit a prociból kihoztál.Delid,2x annyiba fájó vízhűtés mint amennyibe a proci kerül.(drágáb a hús,mint a leves de ez magán vélemény)
Megkínáltad mennyi is +500Mhz-el?Beteg.Beteg órajel,beteg teljesítmény.Nagyon állat ezt nem vitatom.Az elért fps-el nem is tudok verszenyezni,hiszen "alap" boost órajen ami ha jól tudom egy mag esetén 4,9nél megáll,akkor vannak fej fej mellett a 7600X-el.
Remélem ezzel korrek voltam.2.
Viszont,ami érdekes,hogy ez a vita abból indúlt ki ,hogy kijelentetted,tesztet hoztál a netről,hogy az amd kazán,játék közben 90fok míg a tiéd 200w fogyasztással teszt alatt 25fok.
Megbeszéltük a challenget.Megcsináltam a videót,te is.Ényémben nem volt felskálázás kapsolva a tiédben igen.Szóvá tettem,azt mondtad nem számít,de amd fanként én már csak tudom...
Erre én megismételtem a tesztet,hogy mennyit is számít a felskáálázás, dlss3.5-el kaptam 400fps.És nem 10 virtuális képkocka volt beilleszte 1 valósra,hanem csak egy.Így lett 200ból 400.Azt mondat jön még egy videó fsr nélkül de mégis be volt kapcsolva.3.
Amiért a verseny célja nem az fps volt.Amiben,igen rám vertél.Hanem hőfok és fogyasztás.
A videódon látszik hogy játék közben a proci használat nincs 100%-on mint cinebench esetén.Nincs 5,5Ghz.Nincs is 200W fogyasztás viszont van 69hőfok.
Akkor szépen kérlek mond már meg hogy volt neked a proci 25 fok 200W fogyasztással?Nem vagyok matematikus de valami nem jó.4
Itt jön be az,hogy ha te egy valótlan kijelentéssel indítasz itt a fórumon.
Én hogy a franba higgyem el,hogy a fsr on mellett nem használod a külsős framegent?
De lehet nem is kell bekapcsolva lenni.Fene tudja.Nekem viszi a kártya nem kell ilyen progi.És véleményem szerint ezzel is korrekt voltam mer mutattam egy-egy vidit nvel és nélküle.
Részemről ennyit akartam.Ha normális mondandód van,szerintem privátban tedd meg.Ne mérgezzük tovább a fórumot.Ui.
Valaki itt mutatta,hogy az 5600X-e pont annyi fps-t csinált.Ez elgondolkodtattot.Bios reset,gyári settings,játék ugyan azon verzió leszedése,mert nekem eredeti,így legújjab.
Semmi nem változott.Ami érdekes és most vagy elhiszik itt vagy nem én teszteket szegélynélküli ablakos módban futtattam és kipróbáltam teljes képernyős módban.Így kaptam +15 vagyis átlag 210fps-t.Érdekesnek találom. -
Lackki
őstag
válasz
Baryka007 #238 üzenetére
Milyen szakmaiságot vársz mikor, neked 99%-ban intellel van tapasztalatod és látszólag ki is maxoltad a tudásod belőle. Örülj, hogy ennyi időd és energiád van erre.
Látszik, hogy nagyjából 100x több tesztett futtattál le 1 hét alatt, mint itt mindenki összesen élete során. Jaj de jó.
Ipon videóban asrock lap van (ami most pont szívás megint a 9800x3dnél), nálam először egy retek asus x670 volt és 4070ti nem mondom, hogy minden simán ment.
Ezért is váltottam most giga x870e-re és azóta 0 hiba és minden azonnal ment.
Gigánál azonnal működött minden, expo, co. Engem ez érdekel, tuningolni nem egy x3d-t kell, nem erre vettem.
Legnagyobb szívást viszont magasan a B650 Tomahawk lapokkal szenvedtem, egy borzalom az a lap.Te kategorikusan kijelentetted, hogy az AMD egy kazán. Innen indult az egész. Reszelheted a fingot, hogy kevesebb árammal tudja csak alacsonyabban tartani "az intel" alatt, de ezt kit érdekel?
Hidegebb ugyanazzal a hűtéssel? igen
És pont. Teljesítmény, meg áramfelvétel senkit se érdekelt itt, mindenki csak arra reflektált, hogy egy baromság amit mondasz és ugyanolyan körülmények között, hűvösebb mint a vele egy kategóriába sorolt intelek.
Ez így van ugye? meg tudod erősíteni. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Baryka007 #227 üzenetére
te nyitottál egy nagy mesevetítéssel, hogy az amd szar, megdöglik a vga, mert 15 év alatt volt két rma-s eseted, kinyírja egymást az alaplap vs vga, stb... aztán ragoztad tovább, 1+1 kérdésre válasz hogy C, vagy lilászöld kerek szintű terelések mindenféle habiszti álrekordokkal, és még valami gyanús partiba akarsz hívni többünket állandóan...hagyjuk, szórakoztasd a szaktopicot tovább. persze minden érvelés sok pontozással és szmájlikkal alátámasztva. P4 óta magam építgetem a gépeimet, végigjártam majdnem az összes socketet, szóval szerintem nem nekem, vagy valamelyik másik őstagnak van itt nagy arca egy 3dmark pontszámra és YT alapján összerakható vízhűtésre.
-
mokus1
addikt
válasz
Baryka007 #227 üzenetére
Semmi álarc nem volt nincs rajtam, munka miatt és az azok optimalizacioja és a QuicksNc miatt erre van szükségem...
Hozzateszem baromi szívás hogy azonos áron, 3x akkora fogyasztást kapok, prémium lapot és prémium hűtőt kell alá vennem és foshatok a degradaciotol. Ha játszanék eszembe nem jutna ezt venni, de emiatt erre van szükségem.
De ahogy láthatod én nem a termékbe hanem az általad tolt szélsőséges faszsaghoz szóltam hozzá, az teljesen független attól mit használok, vagy mit fogok. Bár lehet ezt így nem érted de nincs kedvem jobban kibontani. -
DigitXT
félisten
válasz
Baryka007 #215 üzenetére
Ha nincs rajta sapka, akkor azért, ha meg van rajta sapka akkor azért.
Mert mit írtál itt? Csak AMD CPU-kat kell kupaktalanítani, mert kazánok.
Erre írod, hogy Intel CPU-t kupaktalanítottál, mert... teljesen nevetséges!
És ezek után (lásd még nettó trollkodás) "szakmaiságot" számon kérni?Ui: nekem is folyékony fém van a procin, de visszakerült rá a sapka...
Elégedett vagyok így is, pedig nem használom a ki a tuning potenciálját.
(Többet ér nekem a stabilitás/napi használatban, mint a pontszámok...)
-
Lackki
őstag
válasz
Baryka007 #211 üzenetére
Más itt nem panaszkodott rá csak tőletek hallottam erről a microlagról. Véresszájú fanboi és aki nem tudja felrakni a cpu hűtőt és fórumon kér helpet.
Meggyőztetek.
Titeket amúgy intel fizetett akkor, nem?
Nem tök mind1 ki mire esküszik éppen? Nem tom mit zavar titeket.
Pár éve fixen nem vettem volna még AMD-t, most sokan "átálltak". Ne fájjon már ennyire. -
Lackki
őstag
válasz
Baryka007 #185 üzenetére
tényleg azt hiszed, hogy ez így működik?
iszonyat torz képed van erről.
De látom te inkább a konteóhívő tábort erősíted, nem is az intelt, ami így mostmár sok mindent megmagyaráz nekemÉn aztán minden vagyok csak nem fanboi, mert 11éve intelem volt és tavaly áprilisban váltottam róla amdre. És hidd el, én aztán végigvittem a palettát mind2 oldalról. zx81óta nyomom a gépezést és nagyon nagyon kevés procira vagy vgara mondhatom, h sz*r volt ahogy megjelent. Egyik ilyen a slot-a AMD athlon volt, ha AMD. Na az tényleg kazán volt. 2db kis ventit kellett ráraknom a giga bordára hogy ne menjen 100 fok fölé.
Intel fronton meg a 7700k volt egy foskupac. 105fokot is mértem vele itthon, és a 90nek már örültem, de egy noctua d12 kellett rá, hogy ezt elérjem.Én leszarom ki a gyártó, évek óta csak nvidiam volt, de most 4070ti>4080 super után váltottam 7900xtxre. Superrel semmi bajom nem volt, de a 4070tivel annál több.
Ez a mikrolag téma, hát nem tom miről van szó, semmi ilyet nem tapasztalok. Rakok össze elég gépet másoknak és legutóbb pont egy pubg örült srácnak kellett 13700kf-ről 9800x3dra váltani. Nem panaszkodik semmilyen laggra, pedig ő versenyeket, nem a standard player szinten.Bennem semmi elvakultság nincs, de nem fogok egyedi vizes konfigot építeni már, én ebből kinőttem, nekem halk gép kell inkább. Első és utolsó egyedi vizes (igaz én csak a procira raktam) konfigom 2700kra volt.
Én örülök hogy nem kell évente új lapot vennem, mert új chipset vagy socket kell az intelnek, nekem ebből lett elegem.
De ez hogy minden újságírót lefizet pont egy AMDhát oké.
-
Gyurka6
őstag
válasz
Baryka007 #12 üzenetére
Szevasz!
Egy kérdésem volna
gyertya lángja kb. 800C
forrasztó páka hegy kb. 200C
lakás melegítőkészülék kb. 56C
Ezek közül melyiket neveznéd kazánnak?
Pót kérdésem miért? (Mit értesz kazán alatt, mitől kazán a kazán? Nagyon meleg, sok hőt képes leadni, nagy térfogatú, stb...) -
heavygrip
senior tag
válasz
Baryka007 #159 üzenetére
Ott szerintem Ferinél van valami beállítási probléma.
Kiváncsiságból megnéztem az 5600X-en mit tud és csontra ugyanaz mint a 7600X-el
Nem volt GPU limit FSR nélkül sem.
Egyébként nézd a min. FPS-t, tudtommal az számít..Kizárt hogy a 7600X ugyanezt hozza...
Közbe 55-60 fokon ment a proci egy BQ!Pure Rock2 hűtővel...
A másik, a lagg..nem laggolt bench. közben, se 5 óra játék alatt sem..
Van pár régebbi játékom ahol 6650XT tudja a 155HZ-et 1080p/1440p felbontáson és semmi féle akadozás nincs, stabilan tolja.
Tehát azt kijelenteni így általánoságban hogy az AMD laggol nettó hülyeség. -
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #168 üzenetére
Látod megint mi történt.
A hatalmas egóddal és szörnyű stílusoddal berugtad az ajtót.
"+55fps-el gyaláztam feri prociját.ez a nyers valóság gyerekek,lehet mozizni."
bekapcsolva maradt az fsr....
-őőőőőőőőő.....
Hogy lehetszte te tuning bajnok ha a cpu blokkot fordítva rakod fel?
Nézzünk a dolgok mélyére.
Azért van fsr beállítva,mert a rtx3070-d nem framegen képes.Steamen ott a lossless scaling program ami ha jól tudom csak fsr támagatás mellet nyújt framegent akár régebbi kártyákon is.
Gondolom szépen ment a háttérben ez is.
Arról nem is tudtam,hogy delidedelt a procid.
Szóval a 2. videódban látunk egy delidelt procit amin egy min 150K hűtés csücsül.
Elérjuk a 143W fogyasztást és 69 fokot.Lett átlag 250 fps-ed.
delid nélkül,32k aio
nekem 68W fogyasztás magok 50fok teljes cpu lap 55fok és jól figyelj átlag 403 fps.Én innentől kezde ignorállak.Szavahihetetlen,egoista személy vagy a szememben.Jár a csoki.
-
DigitXT
félisten
válasz
Baryka007 #168 üzenetére
TL;DR: nem igazán olvastam még az egész vitát, engem nem az érdekel, hogy ki, min akadt fent ezen a vita közben... Állítottad, hogy 200W-os terhelésnél 25 fokos a proci. Miközben az állítás bizonyítására betett képernyőfotó épp azt bizonyítja, hogy nem... Magyarán hülyeségeket beszéltél, bár arra nem jöttem rá, hogy ez miért jó...
Szerk: múlt idő, hiszen amit "anno" állítottál (<2 napja), nyilván már nem aktuális...
-
DigitXT
félisten
válasz
Baryka007 #57 üzenetére
25°C os a CPU-m 200w terhelésnél
Hogy mi? A linkelt képeden egyetlen 25 fokos érték van: az átlag...
Amit ugye az magyaráz, hogy idle (szarrá hűtött vízzel) hideg a proci,
terhelve viszont 55 fok. Legalább a saját képernyőfotódat nézd meg!
(Disclaimer: utoljára Athlon 64 X2-m volt AMD, Intelem van. Ezer éve.
De azért a fizikát* nem lehet megbaszni = hülyeséget nem kéne írni.)*: ráadásul delidelt (nem én csináltam, de úgy vettem, így hűthetőbb).
-
-
mokus1
addikt
válasz
Baryka007 #162 üzenetére
Én konkrétan meg sem nézem a tesztjeidet mert teljesen hiteltelenné váltál, az fals kamu dolgaiddal. Nem is akarok semmit bizonyítani, elfogadni vagy cáfolni.
Egyszerűen a sok mellébeszelesed, fórumtarsak hülyének nézese miatt reagáltam.
Na menj dobd be a fagyasztoba a géped, hátha tudsz - 2fokos vízről is posztolni. -
mokus1
addikt
válasz
Baryka007 #159 üzenetére
Ja meg ahogy kiraktad az erkélyre...
Egyébként min megy a vita? Össze-vissza csapongsz. Egyszer az számít mi mennyit fogyaszt, egyszer az hogy hány fokos, egyszer hány fpsed van.
Ráadásul a saját tesztjeiddel már ott megbuktal, hogy télen kirakod és ezzel próbálod hülyének nézni a fórumot. Gyere vissza nyáron...Szerk. : azt már csak költőien teszem fel hogy itt nem számít a 16 VS 12 szál... Eddig volt ahol ez volt a problémád.
-
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #153 üzenetére
Látod a kákán is a csomót keresed.Hány éves vagy?
Én 41 vagyok.
Lehet nem vagyok egy tuning bajnok aki arra fényezi de 25 évé magamnak építem gépeimet.nincs videó rögzitőm,nincs cpu-z,se 3dmarkom se hw infom,én játszom nem adatokat nézegetek.nvidia felvevőt tudok használni.
Na legyen még egy vidi,a benchmark,láttam a végén ott van a teljes rendszer/beállítás.....
És azzal én végeztem mert nagyon fárasztó vagy.
Ide jöttél hogy az amd kazán...
Tesztet hoztál hihetetlen nagy bizonyossággal,hogy a 7600X 90 fok.Láttad a videót,49 fok....
Miért hiszel a kilóra megvett sajtónak?
Miért hiszed el a nagyvallálatok egymás termékéről terjesztett valótlanságokat?
[link] -
brabbitz
aktív tag
Ez igy alapvetoen nem allja meg a helyet.
Perzse, átvitt értelemben rálehet sütni a kazán jelzőt az AMD procikra, hiszen kialakításukból, vastagabb IHS-ből adódóan jobban melegednek. Ezek a procik egyébkétn tökéletesen mennek 95C fokig, negatívuma lehet a főképp léghűtés által keltett zaj.
De a kazán jelzőt, legalábbis manapság nem erre használják.
Az Intel rendkívűl sokat fogyaszt, kisebb teljesitménnyel a konkurens AMD procikhoz mérten. Ha visszaemlékszel, alapvetően az FX-el sem az volt a baj hogy melegedett (Nem melegedett jobban mint a Intel egyébként, de whatever) hanem az, hogy rendkívűl sokat evett a proci, jóval kisebb teljesítménnyel, és az akkori gyengébb 4+1 fázisos alaplapok, egyébként a proci energiaígényességének köszönhetően termelt hőtől is, muszáj voltak visszavenni. Sokan azt hiszik, hogy az az bizonyos 61 fok a 8 magosokon a procinak szolt, ez konrktéan félig igaz, mert az alaplapok döntötték el elsősorban a TJMax throttling pointját, modernebb, jobb alaplapoknál valahol 75-80fok volt a maximum az FX-nek, VRM-nek meg 65 foktól kb 110-ig (Sabertoothnál asszem ez a max ameddig elmehet, remélem senki nem próbálta ki.)Ilyen profilban van most jelenleg az Intel. Ezért használják a kékekre jelenleg a kazán jelzőt. Én is így hívom, mert az fogyaszt többet. AMD- valóban nehezebb hűteni, ez már a Zen3-nál is probléma volt (főleg, ha a waffer széléről szerezted, az én 5600x-em sajnos nagyon szeret melegedni. De játék alatt max 40 Wattot fogyaszt. CO-val. 7nm-ert nehezebb hűteni mint 14nm-et. )Engem espec elfog az autigörcs ha hangos a gép, szóval vettem rá egy 240-et, azóta csönd van
-
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #147 üzenetére
Megdícsérlek.Ez nagyon jó videó volt.
Egy fontos dolog hiányzik a cpu %-os kihasználtsága.Ahogy nézem átlag 90W fogyasztás volt csak nem mindegy ezt 50%-on vagy 90-en teszi.
A hűtésed sem annyira dúrva,mint gondoltam.Persze tuti sokkal jobb az én aiomnál.
A körben ugye benne van a gpu de hűvösebb mint a proci.Tehát nem kell vele foglalkozni.
Fps az 138-230 volt minden de többnyire 180körül mozgot.
Ez azért fontos mert minnél magasabb annál annál több proci erő is kell,720p felbontáson főleg.
Na most az én konklúzióm a következő.
Sokkal jobb hűtéssel rendelkezel,50%-al kevesebb fps-d van.Nem tudni mennyire volt kihasználva a proci.Ez fontos lenne.
12600K 5GHz 50fok 91W fogyasztás 180fps
7600X 5,3GHz 51fok 62W fogyasztás 300fps
És itt lenne jó tudni a kihasználtságot.
Én azt látom hogy ha levenném az órajelet 5GHZre,lockolnám a fps-t 180ra és beraknám a hűtésed alá a procim akkor ( és ez most sajna találgatás szintjén marad ) fogalmam sincs hány fokos lenne.35-40.
190 fps-re lockolt kép,az 5GHzért nem fogok biost állítgatni,pedig lenne hőveszteség.
Tehát mondjuk 7600X 47W / 38fok
lehet még kevesebb
12600K 91W / 50fok az én hűtésemmel meg lehet +10/15fok
91W / 62fok
Kazán?
Nem hinném.
Hűthetőbb,igen kicsivel.más gyártás, a kupak alatt több cumó, nagyobb erő...
Nem tudom,ha láttam volna egy 40fokot azt mondom oké,igazad van.35foknálde ez az 50 fok nem annyira meggyőző.
De mielőtt nekem ugrasz,mert tudom,hogy az lesz.Nem tudjuk hogyan alakúlnának a hőfokok egymás hűtését használva.
De kazán.?Erős túlzás. -
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #145 üzenetére
Meg kell várnod az estét,hogy hideg legyen odakint?
Nincs feladatod,használhatod az OC-dat is.
nem kell elérned semmi célt.
legyen a játék min grafon,vsync off,ennyi.
legyen az látható az fps, hány %on megy,mennyit kajál és hány fokos.kíváncsi vagyok mit hoztál ki belőle.ennyi.
ja és akkor milyen hűtésed is van?
De azt akkor gondolom láttad,hogy az általad linkelt 7600X gaming 90fok elég érdekes ha nálam képpel bizonyítva 51. -
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #142 üzenetére
Honan tudjam hogy ez te vagy?Ezt bárki mondhatja.Megint másfele terelsz.
De kértem tőled valamit,megteszed?
Kérek egy játék képet.
Már csak magamat szórakoztatom de itt az enyém :
720p,min graf,proci 78%on 62W fogyasztás,51fok
A labda a te térfeleden.
Vagy lesz kép vagy dobom a csokit. -
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #137 üzenetére
Még annyit mondanék,hogy ha igazi kemény tö.... vidéki legény vagy dobsz ide egy képet a 12600K-rol hasonló akció közben.
Hasonló cpu igényes cím,720p,legalább 116fps,órajel,%-os kihasználtság,fogyasztás,hőfok.
Ha minden hasonló érték lesz és a procid mégis hűvösebb 45foknál.
Akkor itt mindenki előtt bocsánatot kérek tőled és azt mondom neked volt igazad! -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Baryka007 #128 üzenetére
Erre az állításodra reagáltam:
CBR23 ban semmi esélye az AMD nek... Szóval teljesítményről nem is beszélhetünk, mert az AMD nek esélye nincs a 8/16 os de a 16/32 es CPU val sem, behozni az intel 32 szálas csúcs i9 / u9 teljesítményét ...Mert ez hülyeség, azért megemlítettem az új szériát az intelből is és azt is írtam, hogy cbr24 esetében pl jobb, mint az amd. Persze mindig csak azt a részét fogod meg a dolgoknak, amik neked tetszenek.
A vicc, hogy még te jössz a fanatizmussal másokkal kapcsolatban, de valahogy minden kérdésre mellébeszélés a válasz. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Baryka007 #119 üzenetére
A hasonlatod nem érdekel, te állítottál valamit, amit a saját képed is cáfol, persze a részletekre egyszer sem akartál reagálni csak a mellébeszélés.
Mint a cbr23 hülyeséged, neten valahogy másképp néz ki a dolog.
A 9950x alapon jobb értéket ér el, mint az alap 14900k van ahol a 14900ks-t is veri, van ahol a 14900ks a jobb. A 285k se jobb, viszont r24-ben már az intelnél az előny, de csak a 285k esetében. -
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #113 üzenetére
Próbálok gondolkozni a buksiddal.
Kérlek olvasd el figyelmesen a következő sorokat.
Nem kötekedni akarok.
És kérlek értelmesen válaszolj ha lehet,pontosan arra amit kérdezni fogok a végén.
Tehát.
Kazánnak nevezted a amd procikat mert a 12600K 200W fogyasztással mondjuk ugyan olyan hűtésel és builddel,mondjuk 85fok míg mondjuk egy amd 7600X 88W fogyasztással ugyancsak 85fok.Tehát az intel jobban hűthető!Ez stim?Erre én is azt mondom ha laikus lennék,hogy ember most meg mondtad a frankót ez így van!
De elmentél a tény előtt,hogy a kupak alatt sokkal több lóerő van,több cumó ami több hőtermeléssel jár.
Ebből fakadóan ha egy 14600K procit 125W fogyasztással hasonlítunk a 12600K-hoz ami ugye 200Wot vesz fel és ugyan abban a környezetben szintén mondjuk 85fok.Teljesítmény szintén egyforma.
Akkor a gondolat menetedet követve a 14600K is kazán,pedig intel proci.Hiszen majd fele annyi fogyasztással ugyan annyi fokos.Ugyan azon a teljesítményen.
Érted a lényeget?
Szóval akkor a 14600K is kazán? -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Baryka007 #113 üzenetére
Amd esetében semmit nem számít a contact frame, mivel intel esetében volt hajlás a cpu rögzítés miatt, amit ezzel lehetett kompenzálni, addig az amd esetében ez nincs jelen, főleg a sokkal vastagabb ihs miatt sem. Gondolták meglovagolják a lehetőséget, ha 10 emberből 3 vesz ilyent, már megérte nekik árulni.
Azzal indítottál, hogy az amd kazán és az intel jobban hűthető, aztán jöttél a te cpu-d 25 fokos 200W terhelés mellett, amit a saját képed is cáfol, illetve kimaradt, hogy épített folyadékhűtés mellett, illetve kérdés milyen környezetben, mert érdekes a 11 fokos max víz hőmérséklet megint csak a te képedről. Akárhány folyadék hűtésem volt, a benne lévő folyadék soha nem volt hűvösebb, mint a környezeti hőmérséklet vagy nálad ahol a gép van használva 10 fok alatti hőmérséklet van? -
-
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #95 üzenetére
Hát megcáfoltalak de akkor mégegyszer :
8600K aioval 85-90fok
11700K szintén 90fok
7600X 64fok
Várj először leírod,hogy 25 fokos 200W fogyastással,felrakod a képet.
Amin látszik,hogy 56fokig felment a proci.
Majd szabadkozol,hogy a vízkörben benne van a ram és a gpu.Most már azt írod egy dark rock 4 volt rajta.???Mi van?A képen a memóriák 14,5 fokosak.
Te kiraktad az ablakba a gépet télen,és lőttél egy fotót.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Baryka007 #91 üzenetére
A intel sokkal jobban hűthető mint az AMD ...
Azért ajánlott már min 360-as aio i7-től felfele és van, hogy még akkor is 90 fok felett lesz terhelve. Inkább mindkettő igényel finomhangolást, de ha ki is van használva az intel és szépen megy a fogyasztás, akkor aio esetében ugyanúgy gond lesz a hűtés, mint ahogy amd esetében a nagyon kicsi felület miatt. Ahogy lépked majd előre az intel is a gyártástechnológiával, náluk is elő jön a kis felület miatti gond és ha nem fogják jobban leszorítani a fogyasztást, akkor sokkal nagyobb gondban lesznek, mint az amd, aminél sokat ront a dolgon a vastag ihs is, mert megakarták tartani a kompatibilitást az am4-es hűtőkkel, szerintem ez egy rossz gondolat volt a részükről.
-
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #91 üzenetére
Már én is csak nevetni tudok rajtad.
Volt egy tényszerű kijelentésed : 25 fok 200W fogyastással.Holott 55 fok.És a lényeg a több százezeres hűtés.
Magadnak is hazudsz.
Azt mondod jobban hűthető.Épített vizzel persze.Mondom vihetem hozzád a procihűtőm.Rárakjuk a procidra,gyanítom nyaldosni fogja a tesztben a 85-90fokot.
Mondom volt 8600K-m,aioval 85-90fok
Volt 11700K-m szintén 90fok
7600X 64fok
Saját tapasztalat,saját teszt.Innentől kezdve mi hűthe jobban? -
Varázslóó
senior tag
válasz
Baryka007 #57 üzenetére
Nekem is van olyan barátom AMD géppel minden baja volt. És Intelnél semmi... Szerintem balszerencsés vagy... Én 20év intel utàn lettem AMD-s. Nekem meg Intelnél voltak anomàliàk.
20ev alatt 1x volt amd 3 hétre eladtam. 2020óta AMD-m van.
Sose volt baj... 3600X-5600G-5700G-5600-5600X-5700X-5900X-7800X3D most még 9800X3D -
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #82 üzenetére
Amúgy te vágod,hogy egy jógykán hatalmas tuning potenciával rendelkező procival flexelsz?
Nekem volt 8600K-m.all core 5Gh 15k léghűtővel használva.
Benne volt a tesztben a vga,ram????
Na most látszik mennyire nem értes hozzá.Ez a teszt meg sem mozdítja a gput!Semmit nem számít hogy a vga is körben van.Nálam a 4090 idle 32fok.Semmit nem növel a vgad hőfoka a procid hőmérségletén.
Nem látjuk a fától az erdőt!?Te látod miket írogatsz!
Idézlek: -i5 12600K val 25°C os a CPU-m 200w terhelésnél
Csak a tesztben te a min és az átlag hőmérségletet nézted nem a maxot amit elért a procid a teszt közben.Tehát az igazság az,hogy "i5 12600K val 55°C os a CPU-m 200w terhelésnél!
Többszáz ezres vízhűtéssel kitudja milyen vastag és mennnyi radival és milyen venteikkel mekkora rpm-el.
Gyanítom min 2db 360 radi 6x120mm fan amik mentek vagy 2200rpmen.
Tesztelhetjük egymást csak gondolj már bele ha a procimat beraknám a vizedbe mennyi fokom lenne max terhelésnél?
Nálam max 1250rpm a ventik sebessége ismétlem 32K aio-n. -
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #74 üzenetére
Elhiszem,hogy menőnek érzed magad,hogy építettél egy vízhűtést de sajnos nem vagy az.
Egy 72K procira ráraktál egy tippre 200K hűtést,tapsot érdemel.
De hogy leírod és képet is raksz róla miszerint 25fokos a proci ennek ellenére látszik a képen hogy elérte a 55fokot.
Még a tesztet sem tudod értelmezni.
7600X-em 12 fokkal melegebb egy 32K aiot használva.... -
Ribi
nagyúr
válasz
Baryka007 #59 üzenetére
Leírhatom még egyszer, hogy nem a hőmérséklet miatt kazán valami, hanem a termelt hömennyiségtől. Mivel egyszerűbb befűteni egy szobát? Egy 20Wos izzóval ami 100+ fokos, vagy egy 2kWos olajradiátorral ami 70 fokos?
Amúgy totál felesleges ilyen regényt írni, mindneki tudja ezeket, csak az intel mindig hideg a zájemdé meg forró a hülyeség. Bármilyen regényt is írsz.ui.: Elengedtem, mert kizárt hogy nem tetteted ennyire a ...
-
Mr.Csizmás
titán
-
-
Ribi
nagyúr
válasz
Baryka007 #57 üzenetére
Kazán nem azért kazán mert forró, hanem mert sok hőt termel.
Egy 20Wos izzó is cefet forró (100+ fok), attól még nem lesz kazán. A kazán kazán meg csinál 70 fokos vizet, ami a te olvasatodban nem kazán, mert a kazán 90 foktól indul?
Mindenkinek mást jelent a kazán szó.
Az meg hogy kinézed magadnak a 7800x3d-t, mert az a legmelegebb, nokomment kategória. Többivel mivan? -
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #36 üzenetére
Sziasztok.
Csatlakoznék ha lehet.
Ryzen prociknál CO van,vagyis curve optimizer.Ez lehet +/- , tuning vagy undervolt is.
7600X tulajként abban igazat adok Baryka007nak,hogy ha csak úgy berakod az alaplapba a procit akkor melegednek rendesen.Gyárilag túl sok feszt kapnak.
Az én buildemben mesh előlapú kuckó,mögötte 2db 180mm factal venti.
Alúl 3x120 lianli venti.
Vga verticalba,ne akadályozza a légszállítást annyira.
Arctic 360 liquid freezer 2 amd offset mountal használva.
Cinebech alatt,alap bios esetén 89fok.
-24CO esetén (itt még gyári pontszámokat kapok) ,már csak 64fok max.
Ami viszont engem aggaszt és talán itt az okosabbak tudnak majd segíteni,hogy idle esetén túl magasnak találom a így is a hőfokot.
Tehát windows rendszer,csak az asztalt bámúlom,proci 3%-on,fogyasztás 27W mégis 45fokos.
Ugyan ebben a buildben egy 13600K 32fokos.
Játékok terén viszont elégedett vagyok.
4K120HZ esetén,játék függő mennyire cpu éhes az adott cím, de átlag 55W fogyasztás és sosem láttam még,hogy 60fokot elérné.Kivéve persze shader optimalizálás esetén.
Én elégedett vagyok,csak ez a idle hőmérséglet piszkálja a buksim. -
Szerintem inkább az igényeknek megfelelően alakítják a kínálatot.
A hét elején dobtam össze kolléganőnek egy R9 9900X-es konfigot. Egy egytornyos Be Quiet kúlert raktunk rá az előző (9900K) konfigból.
Stressz teszt alatt az egyik mag egyszer felment 85C°-ra, de átlagban 80-82C° volt a CPU.
Semmi finomhangolás nem kellett, csak össze dobtam neki. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Baryka007 #36 üzenetére
van 12 hsz-ed összesen a témában egyetlen topicban (ok, nem kerestem végig az összes AM5-höz köthető threadet), abból kb. a fele kérdés, vagy nem releváns. ellenben itt az összes szemellenzős fanboy lózungot leadtad már egy olyan tapasztalatra hivatkozva, ami kb. egy tízperces YT videóból abszolválható, bár az X3D-k esetében nem annyira működik a tuningpotenciál, de ezt el is ismerted az egyik hsz-ben.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Építő/felújító topik
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generációt
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Honda topik
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest