- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
addikt
válasz
philoxenia #303 üzenetére
A többiek stílusa gondolom rendben van...
Kiléptem innen. Nem írok többet... -
Baryka007
addikt
válasz
Mr.Csizmás #294 üzenetére
Te minek neveznéd akkor az enciklopédiád szerint amit csináltok?
Őszintén érdekelne
-
Baryka007
addikt
válasz
Kalacskepu #291 üzenetére
Nem én voltam aki FrameGent használt... Ott az fsr-t azért mondtátok hogy vegyem ki, mert elvileg van egy program ami fsr re tud framegenelni a háttérben ...
Ez inkább szólt arról, hogy nem bírtátok elviselni a jó eredményeket, ezért megtámadtok onnan.
Aztán jöttök végig a bekapcsolt fsr el, mikor a lényeg a framegen volt, ami nálatok nagyon szépen be volt kapcsolva 2 teszt alatt is.
És arról még nem is beszéltünk, hogy valami első verziós rosszul kompatibilizált verziójú CP-t futtatok hozzátok képest.
Ez megint elkerülte a figyelmeteket.Hidd el nem izgat, hogy nekem nem hiszel. Te saját magadat is átverted kőkeményen
Dragon3000: Az egy hasonlat volt a badarságra amit állítottatok leírtam többször már, ha 2°C -ot írok akkor is működött volna a hasonlatom ... Bocs a kifejezésért de nem bírom máshogy megfogalmazni, de értetlen vagy.
-
Baryka007
addikt
válasz
Dragon3000 #286 üzenetére
Ezért készült el a 4,8ghz re OC-zott beállítás (ez még mindig OC, hiszen AC 4,8 és AC 4,5 ez a CPU gyárilag, noha 1 magon 4,9 gyárilag) De Feri kérte tőlem, hogy rakjam ki a CPU usaget, szóval nem hinném hogy ő arra, vagy csak arra (hőmérséklet) volt kíváncsi.
Szerintem inkább FPS/Teljesítmény wattra volt kíváncsi.
Feri CPU -ja 65w -> 194 fps-t tudott
Az intelem 82w -> 235 fps-t (a 4,8 as beállításon, bár volt GPU limit, lehet megérné újra futtatni)De ezek alapján Feri CPU-ja 2,98 FPS / watt teljesítménnyel, míg az enyém 2,86 FPS / watt teljesítménnyel üzemelt.
Tehát ebből a szemszögből jobb az AMD, de hogy tisztességes legyen a verseny a GPU limitet ki kéne zárni, és el kéne fogadni hogy mehessen az a fránya
FSR nálam Ultra Performance-on ...
...
BTW a hőmérséklet 6-7°C al hűvösebb volt a 4,8 as tesztemen, mint Feri tesztjében.
Bár a hűtést nincs értelme összehasonlítani ebben totál igazat adok. Szóval azt hanyagoljuk... Viszont a Watt/FPS lehet érdekes isFuttatok még1 -et azon a 4,8 as beállításon FSR Ultra Performance-al ... mert a GPU limitál ...
-
Baryka007
addikt
válasz
Kalacskepu #284 üzenetére
Huhh, be volt kapcsolva az FSR jajj nekem ... Most mi lesz?
Szögezzük le, mi is történt ?
FSR : ON és FSR : OFF os bench runjaim között van ~6fps különbség, ami akár mérési hiba is lehetne, de 1024x768 ban gpu limitálok 3070 el, feljebb a kolléga 7600XT vel ugyan így járt, és neki is végig FSR on volt, szóval most légyszi kend rá hogy FrameGenezik a háttérbenSzólj, ha van normális érved hogy miért szar az Intel, addig csücsi vissza.
Szerk.: Vagy innentől mondd azt, hogy FrameGennel generáltam 6fps-t egy ~2 perces benchmark alatt... Csak hogy máshol is meglegyen a szaktekintélyed
Szerk2.: Valaki nem dobná amúgy ki innen ezt a Kalacskepu-t ? Tökre lehiggadt már kb mindenki, erre visszajött ... -
Baryka007
addikt
válasz
Kalacskepu #276 üzenetére
Érdekel róla a videó is ?
-
Baryka007
addikt
válasz
Kalacskepu #270 üzenetére
Figyelj, szerintem ülj vissza a kispadra Kalacskepu...
Ott voltak az fsr offos tesztek, és ha valakik csaltak kőkeményen azok ti voltatok. Többször bebizonyítottátok...
Megnézheted több helyen 98% os gpu kihasználtságom volt... Gyenge az rtx 3070
Ne rontsatok a helyzeten, maradjunk szakmaiak... Ha csak ilyet írtok, csak így tudok válaszolni. Pedig nem bántás, csak tény... Mert egyetlen tesztem volt fsr el, az összes többi nélküle, csak nem figyelsz hanem megint egyből támadsz...
Ezzel nagyon lejáratod magad. Nem én vagyok itt a szavahihetetlen
Szóval offold ezeket, mert már elégszer beégtetek így is... Cifunak mikor válaszoltok ?
-
Baryka007
addikt
Akik szakmailag még itt vannak, azoknak korrekciós szempontból beteszek még egy CP77 tesztet ... Az előző tesztekben 720p low presettel fsr offal, GPU limitre vágta az i5 12600K az RTX 3070 es VGA-t ami alatta csücsül...
Ezért most lefuttattam még 1x, azonban 1024x768 - FSR enabled Ultra Performance beállítással... Így végre a 94% os átlag GPU kihasználtságot levittem 70-74% ra...
A min fps- eim kilőttek, és az átlag és a max is megugrott rendesen.
Szóval napi profillal, egy jó b-die rammal, meg jó hűtéssel egy hardveraprón 65e Ft os CPU-val ezt el lehet érni.
Köszönöm annak, aki értékeli
-
Baryka007
addikt
válasz
Mr.Csizmás #237 üzenetére
De ebben mi a pofára esés ?
Nem értem ... Témáról témára vándoroltok, nehéz követni titeket.Örülök, hogy P4 óta magadnak építed a gépeidet.
Ezzel a folytonos bagatelizálással, és kitérő dumákkal amit tol(tok)sz csak nem hinném, hogy azt látják a nézők akiket szórakoztatunk hogy ott minden rendben volna ...Ha valamiben is tévedtem volna, vegyük például a videót amit az Ipon tesztjéről linkeltem... Arról egy szót sem említettél, hogy miért vol 1 fps végig az amd cpu-n pár játékban... Akkor hozz róla valamit, és bizonyítsd be hogy tévedtem... És az már szakmai vita...
Kb hozok mindenre valamit, amivel lehet érvelni majd menekülsz egy következő témára.
Mint például arra, hogy nagy arcom van mert van egy ócska vízhűtésem, és egy 3dmark pontszámomKérem szépen, nem ez volt a téma
....
Ezt vedd észre, és akkor helyben leszünk. Mert talán beesik majd 1-2 vállalható tény, amiről lehet beszélgetni diskurálni véleményezni ....
De őszintén mondom neked, azt hiszed hogy pofára esek és lejáratom magam... Ez utóbbi még talán igaz is, abból az aspektusból hogy még mindig itt írogatok nektek ... De brutál módon lejáratod ezzel a közösséget, amit a ph képvisel.
És itt most a PH moderátoroktól ezúton is elnézést kérek, hiszen ebben én vállalom hogy részt vettem a kazános indításommal.
Ami megjegyzem, pontosan úgy sült el ahogyan terveztem... Szóval hazudnék ha nem volt bennem egy kis hátsószándékos kárörvendőség ...De volt jó pár pillanat, ahol próbáltam szakmai szempontba átmenni veletek ...
Amit ti ebből kihoztatok az a csalás megannyi formája volt egyetlen teszt alatt, személyeskedések, és indulatok ...
Semmi szakmaiságot nem hoztok vissza, mindig témát váltotok és fűszerezitek személyeskedéssel ...
Szerinted, kit érdekel itt hogy kinek mekkora arca van ? Ez nem a facebook, hanem a Prohardver, hozz egy tesztet oszt érvelj ...
Addig csak fröcsögsz.Én úgy gondolom hogy nem vagy már gyerek, sem serdülő korban. Szóval lépjük meg ezt a szintet.
Ezzel most kiszálltam, nyugodtan maradhatsz ebben a gyerekes stílusodban és beszólhatsz még egy utolsót. Nem fogok rá reagálni...
Vagy gyere vissza hozz valamit, és érvelj szakmai szempontokból.
Addig nem vagy több annál, mint amit rólam írsz sok hsz.-óta. -
Baryka007
addikt
válasz
brabbitz #228 üzenetére
Igen... voltak és vannak az intelnek rossz döntései ... Sok rossz döntés eredménye az ami most ott megy.
Én aláírom bárhol, hogy az intelnek főleg a túlfeszeléses baki miatt, nem épp Plug & Play volt a 13.-14 genes CPU -ja ...
De srácok, nézzünk magunkba ... 12.-gen mellett az AMD labdába se nagyon rúgott... Desktop CPU fronton, se munkába se játékban...
Az 5800X3D nek volt 1-2 olyan játékban esélye, amiben számított a nagy cache.
De most jön a lényeg !
9800X3D ~ 250k Ft .-
14900K ~ 210K Ft.-
jelenleg ... Ha veszel az Intelhez király ramokat, esetleg valami jobb alaplapot... Akár DDR4 - 4400 MT/s vagy DDR5 7200 MT/s + ...
És direkt nem az Apexxel példálózom, ahol 8266 MT/s kb minden 14900K nak ment ...
Akkor ezzel a felállással a 9800X3D olyan játékban ahol számít a cache, ott picivel jobb. Ahol meg nem, ott rosszabb...
Mit kell ezért tenni?
Belenyúlni a BIOS-ba órákat eltölteni kitesztelni ....
És akkor a többi AMD cpu-nak egyébként nulla esélye játékban a 14900K val szemben ... 9800X3D is inkább csak egy szinten van vele... Pedig a 14900K sokkal öregebb mint a 9800X3D
És ez a valóság, lehet szájalni meg vitatkozni de ez van ... Nem kell elfogadni sem, mert hát ez van ...
És az egészre hab a tortán, hogy fixen nem lesznek mikrolagjaid
Ipon YouTube teszt videó a 7800X3D ről idézet:
"Átlagosan minden maxon 120fps volt, a minimum az 1 ... Ennél a processzornál amúgy voltak érdekességek ... 1 ! ... Itt végig amúgy 1 volt a minimum FPS, majd meglátjátok"
"Lehet a napot takargatni, de az attól még ott van" Elvis Presley
Ezt az idézetet újra ide írom most. -
Baryka007
addikt
válasz
Mr.Csizmás #222 üzenetére
Szerintem az az "arcraesés", amikor kiderül hogy egy i5 12600K ami 1 évvel öregebb az R5 7600X től, 55 fps +t hoz átlagba úgy... Hogy nekem fitgirl verzióm volt, míg a túloldalon eredeti hibajavításos verzió ..
A sok csalásról amivel próbálkoztatok nem is beszélve ... Pl FrameGen... + Eltitkoljuk mi van a gépben, hogyan van beállítva ... Meg direkt olyan spotról videózunk ahol az egész gameben a legjobb az FPS ... Pedig ti állítottátok fel a szabályokat is ... Azt mondtátok OC-zhatok jöhetek bármivel... Jó nagy arcotok volt...
Noh szerintem innen veszíteni, az az arcraesés...
Amit te csinálsz az vergődés, mert nem tudsz már semmit felmutatni vagy idehozni, csak köpködsz...Aztán amikor már mindenre IS hoztam bizonyítékot és teszteket, ti még utána is csak személyeskedtek
Ez a pofára esés nálam
mokus1:
Azért az intel fórumon látom fent vagy, és intelt is szeretnél vásárolni mert jól körbeérdeklődted már pár napja (jelenleg is) hogy milyen CPU-hoz milyen alaplap / ramot vegyek téma ...Itt azért még rajtad van az álarc, eddig nem akartalak belevenni a témába ... De játszunk nyílt lapokkal ....
Itt mutogathatjátok hogy mi a jobb szerintetek, de amúgy mindenki húz az intel felé
-
Baryka007
addikt
Kösz a bókot, de ez nem világbajnok eredmény ...
Az mindig az elérhető legmagasabb pontszám... Én csak a kategóriámban i5 12600K val értem el a legmagasabb pontszámot ... Ezt sok ph fórumtárs meglépte már ...Bár ehhez sem tudsz alapok nélkül neki állni.
Mr.Csizmás:
Ezért is nézzük a physics score-t CPU eredménynél, és nem a graphics scoret, de gondolom te is elolvastad azt a hsz.-t meg az eredményeket is megtekintetted.Tudtok ennél lejjebb süllyedni amúgy?
Konkrétan 0 szakmaiság van bennetek, only személyeskedés
-
Baryka007
addikt
Ez azért lehet, mert nem olvasod el rendesen a dolgokat és lassú a felfogásod mint itt is kiderült.
Ez látszik abból is, hogy nem olvastad el azt a DD cpu blokkos sztorit sem teljesen...
A cpu hűtő (ami cpu blokk egyébként) csak hogy helyesen fogalmazzunk, tökéletesen volt fent.
Csak a te kedvedért leírom a szitut, mert tudom hogy nehezedre esik a szövegértés meg az olvasás is.
És mivel DD hűtő volt, féltem a galliumtól, hogy belecsöppen a foglalatba vagy akármi ... Ezért körbe maszkoltam a DIE-t és túl vastag volt a maszkolás, ezért eltartotta a blokkot...
A CPU blokk tehát helyesen volt fekrava, de elárulom hogy helytelenül nem is lehet felrakni azt az IceMan típusú blokkot ha gondolod utána nézhetszCpu hűtőt meg aztán végképp nem raktam fel rosszul.
Tudom, most rengeteg új szó került a világodba, aminek utána kéne nézned, például DD de segítek ez Direct-DIE-t jelent, amit már írtam talán 100hsz.-el ezelőtt valahol ...
A gallium pedig folyékony fémet jelent.
Kérlek, a jövőben nagyobb tájékozódással vegyél részt szakmai topicban, mert ez így elég gáz. -
Baryka007
addikt
Egyébként egy haverommal pont ezen elmélkedtünk az egyik nap, hogy a sok agymosott AMD fanboy (és tényleg őszintén elnézést kérek itt most a kifejezésért, de ha végigolvasod rájössz, hogy ez a jelző jó ide) azért veszi az AMD-t, mert az AMD nek zseniális marketingje van !
Kiküld minden debütáláskor egy csomó portálnak, médiumnak, újságírónak, youtubernek mindenkinek pár AMD cpu-t... Függően a nagyságától az országában ...
Megmondja nekik, hogy jól teszteljétek le... Aztán amikor megvolt, küldené vissza kispista a CPU-t... Az AMD meg nagyvonalúan azt mondja, hogy "Áhhh hagyd a francba csak a CPU-t egészségedre, tartsd meg!"
És ki is jön teljesen véletlenül pár nappal később a cikk, amiben az ÁJEMDÉ istenkirály !
Persze ez csak alternatíva...
De eddig akárkivel beszéltem és tudok ide hozni ismerősöket akik nem csak te 7800X3D ről váltottak... Intelre, hát azóta is csak köpködnek az AMD re... És ez nem véletlen -
Baryka007
addikt
válasz
Feri1984 #172 üzenetére
403 FPS egy 7600X-en? 😆 Na jó, ezen már nem tudok nem nevetni. Ezzel a csalással most végképp bebizonyítottátok, hogy nincs érdemi válaszotok.
Látom, a vörös hadsereg most már generált képkockákkal próbálja menteni a helyzetet. Ezt a vitát már nem kell tovább folytatni. GG, srácok, ez szép volt!
Hogy mi ment nekem a háttérben ?
Ha megnézed a tálcámat jobb alul a steamem nincs is nyitva, ellenben veled...És rendes videót is készítettem, ahol minden körbe van mutogatva...
Inkább kérj tőlem bocsánatot mindenki előtt, ahogyan azt ígérted és fogadd el hogy veszített a vörös oldal ebben a csatában
Ez a kép meg egy színtiszta csalás, már csak ez maradt nektek? 403 fps átlag 7600X el?
Hány képkockát generáltál két valós közé 10 et? -
Baryka007
addikt
válasz
Feri1984 #170 üzenetére
Nem, mintha a CPU teljesítményen változtatna az FSR, de te mint vörös szakértő ezt biztosan tudod...
Kikapcsoltam, és GPU limitbe futottam az RTX 3070 el, de még így is megmaradt a 30-50 FPS ...
Most mi jön, mi a következő feladatom?
Most jön az, hogy nézzük meg 4K Ultrában, hogy melyik CPU az erősebb?
Hátha ott a 4090 el elversz majd?
Vagy most az jön, hogy úgyse lesz sehol 250 fps-em, nem ér semmivel se többet az intel cpu... Mert az AMD is bőven kihajtja 4K Ray Trace natívba a 4090 et...
Yah amúgy ott egy Cerka intel is
YouTube
Azoknak, akiknek a szövegértésük nem jó felül 4,8ghz van, alul meg 5,4 -
Baryka007
addikt
Azon már régen túl vagyunk mókus ... CP77 teszt van már...
DigitXT:
Dragon3000 nagyon fent akadt azon a képen... Tényleg hoztam egy ilyen képet, muszáj most vissza idéznem azokat az időketFeri #45 csatlakozó hsz.-e
Erre reagáltam ezt:
"Bár mielőtt belekezdek szeretnék én is mondani valamit... i5 12600K val 25°C os a CPU-m 200w terhelésnél"És alá oda kommenteltem a képnek, hogy:
"Ez most azoknak szól, akik nem látják a fától az erdőt !
Nálam a fa az egy épített Direct-DIE hidegvizes rendszer
Nálatok meg CO undervolt..."Miért kommenteltem ezt?
Kiemeltem a lényeget...Szóval teljesen mindegy volt, hogy hány fokot írok a kép alá...
Ez az egész kép azért került ide be, mert teljesen ABSZURD összehasonlítani egy hidegvizes kupak nélküli intel CPU-t egy gyári akármilyen másik CPU val !
Ezért is írtam 25°C ot...Csak senkinek nem jött le, hiába kommentáltam oda, hogy "Nálam a fa az egy épített Direct-DIE hidegvizes rendszer
Nálatok meg CO undervolt..."hogy ez-alatt arra gondoltam, hogy a téma rohadtul az volt, hogy melyik típusú CPU hűthető jobban, és erre az AMD-s hadsereg jött mindenféle baromsággal aminek köze sem volt a témához !
Ezért én is behoztam egy baromságot aminek semmi köze nem volt az adott témához ...és legalább annyira abszurd volt, mint amit az AMD-sek csináltak ez volt ez a hidegvizes képem....!
Hiszen nem látták a témát a fától !
És ez annyira bejött, hogy azóta is azon van fennakadva főleg Dragon, amiből nagyon látszik hogy ő tényleg nem látja a fától a témát... Mert azóta is ezen pörög...
Te viszont most csatlakoztál csak be a beszélgetésbe, így egészen biztos vagyok benne hogy nem egyértelmű ...
A gond az, hogy neki sem volt az, pedig olvasta végig (bár többször kiderült hogy a végére nem szokott érni a HSZ.-eknek)
Sőt most kiderült az is, hogy a nyers teszteket se nézi meg mindenkiInnentől kezdve mosómedvés videót is linkelhettem volna, kb ennyire nincs értelme ...
Hihetetlennek tartom, hogy ezt az abszurd hasonlatot nem hogy nem fogta fel Dragon, de 100 hsz.-en keresztül egy abszurdsággal érvelt végig ... És észre sem vette, hogy full brahiból raktam be azt az abszurdumot
De annyira, hogy már rég tök más a téma... CP77 benchmark verseny volt egy R5 vs i5 mezőnyben, de még mindig azon a hidegvizes képen pörög Dragon
-
Baryka007
addikt
Nyugi, nem kell a fagyasztó. A számok már önmagukban elég hűvösek.
-2 fok már különben sem lenne jó, mert kicsapódik a pára :|
Ezt is csak azért tudom, mert betegesen jégkockákat dobálok a tartályomba
Hupsz lebuktamHa tényleg hiteltelennek tartasz, akkort miért nem tudod bebizonyítani?
-
Baryka007
addikt
Ti terelgetitek a témát jobbra balra, én még mindig a hűthetőségről beszéltem...
Amit Lackki fel is fogott ...
Mivel az intelt meglehet hűteni 200w fogyasztásnál is.
Az AMD meg ugyan azon a hőmérsékleten megy 90w fogyival.És megint ez van... Hoztam egy eredményt i5 vs r5 ...
A számok beszélnek, amiről megint nem vesztek tudomást szóval megyünk vissza személyeskedésekbeRáadásul ha most kicsit keményebb választ szerettem volna adni neked, akkor írhattam volna, hogy 1 évvel öregebb i5 vs r5 és still jobb az i5
És még csak nem is beszélhetünk semmiféle tahóságról ebben az esetben, mivel ott vannak a számok, ami titeket nem érdekel... Kivéve ha ti vagytok benne a jobbak
Egyszer az számít, mennyit fogyaszt, egyszer az, hogy hány fokos, egyszer hány FPS-ed van
Döntsd el akkor egyszer, és nézzük meg abból az aspektusból ...
És figyu, ha nyáron is lefuttatjuk a tesztet, és ugyanilyen eredmény lesz, akkor mi lesz a következő kifogás? -
Baryka007
addikt
A valóság eltagadása nem sázmít igazságnak, nem nagyon értem minek örülsz?
Tudod te, hogy miről találtál HSZ.-t?Arról amikor az épített vizemet raktam össze, és ferdén fogattam fel a CPU blokkot a CPU-ra... És ezért volt meleg, amint jól fogtam fel 140w 94°C ból 55°C lett hirtelen
Szóval gratula neked Lackki
Megint bebizonyítottad, hogy a vörös hadsereg csak ferdíti a valóságot !NOH DE MEGÉRKEZTEM A TESZTEKKEL !!!
Most jön az, amivel vitatkozni nem igen lehet, csak megint tagadni, terelni, és bagatelizálni amit szoktatok
Két tesztet nyomtam le a gépem torkán... Egyet, ahol úgy volt a CPU beállítva, hogy pontosan ugyan olyan meleg legyen, mint Feri 7600X e... Itt átlagba 35 FPS-t vertem rá a 7600X re...
Aztán egy másikat is, ahol ami a csövön kifér alapon toltam a rendszernek, ott meg úgy 55 FPS el aláztam a 7600X et...
És csak mert fer volt a játék
Az intel i5 12600K debütálási dátuma: Nov 4th, 2021
A ryzen 5 7600X debütálálsi dátuma: Sep 27th, 2022Szóval van a két CPU között 1 év, és az AMD még still nem lépte meg az i5 szintet +1 év fejlesztéssel
YouTube linkek
Jó mozizást skacok
Teszt 1
Teszt 2A számok nem hazudnak. Az Intel hűvösebb, erősebb, és stabilabb. Ennyi volt, köszönöm a részvételt. GG!
Ui.: Azért egy CBR23 at is megnéznék a 7600X től, hátha ott lesz esélye...
Ja nemSzerk.: Hogy ne kelljen keresgélni, itt van Feri CP77 tesztje
-
Baryka007
addikt
válasz
brabbitz #150 üzenetére
Köszönöm, a szakmai megnyilvánulást, az előzményeket tekintve ez ritka.Az ebben a hsz.-ben linkelt eredmények alapján ennyire nem drasztikus a különbség !
Sőt! A 7900X gyakorlatilag többet fogyaszt, miközben gyengébb játékok alatt. A linkelt HSZ.- em grafikonjain.
Összességében, alig van különbség a kettő között... Csak a néphiedelem és a placebó hatás téves konklúziókat szül.
Ezért is írtad, hogy inkább az Intelre jellemző, közben azok a grafikonok meg mást mutatnak
-
Baryka007
addikt
válasz
Feri1984 #148 üzenetére
Tévedsz, végre szakmai vitába kerültünk. Itt a tények beszélnek, szóval nincs értelme belekötni senkibe... Beszéljenek a számok.
Csinálj kérlek egy videót te is. Az összehasonlítható... Én meg megnézem hány % a kihasználtságom.
Esetleg találtam benchmarkot is a játékban, azt is futtathatnánk az legalább ugyan az lesz
Addig ez nem nevezhető összehasonlításnak...
Kicsit szétnéztem a neten és nem nagyon találtam olyan 7600X et ami 300 fps-t tudna átlagba.... De még 9800X3D-t sem találtam ami tud 300 fps-t ...
Szóval a te fényképed mindenképpen érdekes...
Noh itt egy 9800X3D több beállítással de Low settingsel is csak 267 fps átlagba ha jó látom, sajnos már telón vagyok ezért youtuberól ilyet tudtam képernyőfotózni....
Itt pedig egy R5 7600X ami végig 70w+ ot eszik, meleg is és az fps is inkább 130-150 ...
Szóval a 300+ fps es képed még mindig fura nekem. Ahogy az elején mondtam futtassuk le az in-game benchet. Vagy csinálj egy ugyan olyan videót mint én. És mutasd meg cpu-z ben is a dolgokat rendesen
-
Baryka007
addikt
válasz
Feri1984 #146 üzenetére
12600K gyárilag 4,9ghz 1 magon
Gyárilag 4,5ghz AllCore P magokonE magok pedig 3,6 ghz esek...
Ring/Cache fogalmam sincs hol van gyárilag... most így futott:5,0P AllCore - 4,0E AllCore - 4,3 Ring
Szóval volt benne egy kis OCHideg vizezés nem volt, és ablak nyitogatás sem... Ez már régen nem az a korszak...
De majd a videón miután a CP2077 lefut, HWInfoval végig mutogatom az értékeket... Meg játék előtt CPU-Z vel is.
A hűtést itt láthatod:Mivel azt a spotot nem találtam meg + nálam este volt sok a fény stb... Ezért úgy lenne releváns, ha te is egy new gamet kezdenél, és próbálnál hasonló körülményeket teremteni.
-
Baryka007
addikt
válasz
Feri1984 #144 üzenetére
baryka a bárány beceneve....
ott meg barany pepe a nick nevem mivel steamen ez a nevem ...És hogy érthető legyen, steamről futott a 3D Mark
De tessék itt van egy asztali képernyőkép a világrekord elkészültekor a benchmarkról
Itt nem én vagyok az, akinek bizonyítania kell most, hanem ti
Nekem nincs CyberPunkom... le kell torrenteznem, lehet hogy elfog térni a verzió. De részemről mehet. Kis időt kérek hozzá, amíg lejön
Szóval az a feladatom, hogy ilyen CPU fogyasztás mellett, kihozzak ugyan annyi FPS-t mint amennyi neked van, lehetőleg ugyan annyi, vagy alacsonyabb hőfokkal ?
Csak hogy tisztázzuk?
-
Baryka007
addikt
válasz
Feri1984 #140 üzenetére
Köszönöm kérdésedet, már régóta vártam egy ilyet
3DMark #1 világranglista
Összesítve bármilyen VGA val, csak a CPU 12600K:
Physics Score World Rank #1
Overall Score World Rank #1 12600K + RTX 3070 kombó (saját setupom)
Kb ~10 másik világrekordom van...
De az overall legerősebb 12600K plecsni nálam van évek óta
Ennyit a szakmaiságomról....
Szóval most te jössz, kérlek mondd meg melyik játékkal vizsgáljuk meg a témát... Legyen egy full alap beállítás, amikor minden kopp gyári a BIOS-ban. Lelkiismeretedre bízom.
És legyen egy CO ahogy ti nevezitek, vagy BIOS OC, nekem mindegy. Amit kibírsz hozni belőle, de fontos hogy csak stabil kitesztelt setupokkal.
Várom válaszod -
Baryka007
addikt
válasz
Dragon3000 #135 üzenetére
Értem... De te a 9950X el jössz, aminek az U9 285K az ellenfele...
a 7950X ellenfele pedig a 14900KS
2 év van a 14900KS és a 9950X között, és ez-alatt sikerült 200 ponttal beérni az intel új generációját, amiben nincs is HT -
Baryka007
addikt
válasz
Mr.Csizmás #130 üzenetére
Mit? Hogy hozok teszteket és érvelek ?
Nem én hozok CPU teljesítményre GPU limites teszteket
Először is tisztában kéne lenni a dolgokkal, a cringe stílus amit pedig említesz az értetlenségetekből fakad.
Másrészről nem én vagyok az, aki nem olvassa el a HSZ.-eket... és leginkább nem én, aki nem érti meg őket. -
Baryka007
addikt
Reagálok is akkor rá...
Ez a teszt, nem ér semmit !
CPU -t 720p ben mérünk, hogy ne legyen GPU limit, ezt mindenki tudja !
Szóval behoztál nekünk ide egy GPU limites tesztet... Gratulálok
Gyengébbeknek leírom, miért van GPU limit:
Azé' me Gyári és OC cpu val is tizedre ugyan annyi a efpées
Ezért nem ér semmit ez a teszt amit idehoztál... -
Baryka007
addikt
válasz
Dragon3000 #124 üzenetére
Nem semmi !
200 ponttal többet tud +8 szállal az AMD?
-
Baryka007
addikt
Mindenesetre örülök, hogy ilyen szinten sikerült felhúznom az AMD fanatikusokat 😆. Én hoztam teszteket, ti hoztatok indulatokat. Aki érti, az érti, aki nem, az úgyis csak tovább kántálja a saját mantráját.
De hoztam nektek valós teszteket, egyenesen a pH! oldaláról !
Nah szóval!
A gyengébbeknek, a világos piros, a strange brigade, az egy játék.
Meglehet nézni a fogyasztásokat játék alatt.
Szépen vezeti a mezőnyt az ÁJEMDÉJátékok alatt, nyers erőben meg hát ugye tudjuk hogy jobb az intel... Valamitől meg "mennie" kell
Itt pedig egy techpowerup hőmérsékletek élmezőnyben a vörös AMD
Az AMD-s körökben a 96°C os CPU még csak éppen bemelegedett gondolom
Rögtön utána 7600 92°C
7600x 90°CÉs az R5 után el is értünk a legmelegebb intelig az I9 hez...
Utána megint két ryzen ...
Hmm gyerekekMint mondtam "Én hoztam teszteket, ti hoztatok indulatokat."
Vagy már a Prohardver és a Techpowerup is hazudik?
Vagy elvakult vagyok? A teszt írókkal együtt nyílván, mert nektek van igazatokÉn nem fogom itt befejezni, vagy lezárja a témát egy moderátor, vagy kiszálltok...
Itt vannak a tényekAz igazság olyan, mint a nap. Egy ideig eltakargathatod, de attól még ott van.
– Elvis Presley -
Baryka007
addikt
Ebben abszolút nincs igazad ...
CBR23 ban semmi esélye az AMD nek... Szóval teljesítményről nem is beszélhetünk, mert az AMD nek esélye nincs a 8/16 os de a 16/32 es CPU val sem, behozni az intel 32 szálas csúcs i9 / u9 teljesítményét ...Az a szó amit keresel, az esetleg az FPS ...
De még ez sem minden esetben igaz, mert játékokban 80w körül megvan az Intel köszöni szépen...
Dragon3000:
Komolyan aggódom érted, nem tudod a hasonlatokat felfogni. És folyton lényegtelen dolgokkal hivatkozol, annak még mindig nem volt semmi értelme ahhoz, amit ott akkor írtam hasonlatnak.
Olvasd el a hsz.-eket abból a korszakból amikor a hidegvizes képet belinkeltem, talán megérted, hogy az a hasonlatról szól. Amit tökéletesen bizonyítasz a közönségnek az értetlenségeddel
Ezért is köszönet neked, mert így azok akik rendesen elolvasták és megértették a hsz.-eket. Azoknak tisztább képet adsz, a fanatizmusodról ami elvakultsághoz vezetett nálad. -
Baryka007
addikt
Nem melegebb összességében mert a Throttling, ha nem kapcsolod ki mindkét oldalon 90-100 fok között van.
És vegyük le az ellenzőt, mert tudjuk hogy erre képes mindkét oldal, ha nem figyelsz oda rá.
AMD re is kijöttek a contact frame-k ... Ez nem véletlen, nyilván nem hűvösek, ha szükség van rá... Sőt, mint a téma indító cikk is arról szól, hogy der8auer "gyári" delidelt amd cpu kat ad el.. Nyilván szükség van rá, mert különben nem lenne rá kereslet...
Ennyit erről.
A különbség amit te értesz, egyébként 50x elmondtam már, az az hogy az intelnek 90 fokhoz 200w ra van szüksége, az amd nek meg 90-100w elég ehhez..
Ebből következik az, amin itt minden vörösnek kinyílt a bicska a zsebében, mert képtelen elfogadni: Hogy az intel jobban hűthető mint az amd... Ti meg rákaptatok, mint foxi a lábtörlőre.... Az egyetlen aki itt röhög, az valójában én vagyok hogy ennyitől hogy kiakadtatok
-
Baryka007
addikt
válasz
Carlos Padre #99 üzenetére
Mi az a Thermodinamika Padre ?
Dragon: Mert nem számít, csak nem olvasod el teljesen a hsz.-eket ... Ezért is vagy tudatlanságban.
NvidiaRTX:
Megszoktam már pár kollégával, vannak akik általánosban nem tanultak szövegértést
Varázsló: Azt mondod én vagyok rossz dimenzióban, amikor ez prohardveren van, nem is a hardveraprón?
slmSIG:
Ilyen hosszú oltásra nem is tudom mit mondhatnék, hát kösz hogy ennyi energiát szántál rám, el vagyok pirulva -
Baryka007
addikt
Benned látok reményt, megértetted amit írok
A többieknek ezt a szintet nem sikerült intellektuálisan meglépniEgyébként ebben igazad van. De soha nem is mondtam, hogy ne így lenne. Csak hogy jobban hűthető az intel... De ez itt a többieknek még nem esett le
Szerk.: Egyébként optimalizálással+ram oc val simán meglehet lépni a 9800X3D szintjét jópár olyan gameben egy 14900K val, amiben a nagy Cache nem ad hatalmas előnyt.
Persze nem plug n play, de ez a jó benne
-
Baryka007
addikt
Csak nevetni tudok rajtad
Olvasd vissza barátom, nem az volt a lényege annak amit mondok, hogy 25, vagy 50 ( egyébként az 50 fok az nem jó 200w al ?) hanem, hogy nem látod a fától az erdőt ! Mint most sem ! Fent vagy akadva a vörös társaiddal azon, hogy húúú 53°C volt a legmelegebb mag
Pedig az egész nem erről szólHanem, hogy elvakultak vagytok, pontosan ugyan úgy mint most is...
Szóval csak gratulálni tudok, igazoljátok magatokat
De hát ... értem, hogy érzelmileg nehéz elfogadni a valóságot, de attól még a mérések nem hazudnak....
A intel sokkal jobban hűthető mint az AMD ...
Hegyirabló:
Varázslóó:
Nem zárom ki az esélyét ennek sem -
Baryka007
addikt
Amúgy ti vágjátok, hogy jócskán tuningolt CPU hőmérsékleteit viszonyítgatjátok egy gyárival ?
8700K gyárilag 4,4ghz AllCore és 1 mag 4,7... Ott a videón AllCore 5,1 megy... Szóval köszi, OC-zz az AMD-den 700mhz et allcore-ba a gyárihoz képest, és muti hány fokos leszel...
Hidd el, ha egyáltalán elindul a géped, nagyon fogsz örülni a 68°C nak, ami valószínűleg a legmelegebb pillanata volt a videóban
Feri:
Akörül volt igen, de abban a VGA és a ramok is benne vannak.
Egyébként meg ha szeretnéd, vissza állítok a bios-ban defaultra mindent, hogy lássuk kié melegebb és mennyivel. Aztán jöhetnek a játék és nyers erő tesztek ...Egyébként te sem látod a fától az erdőt, ide vissza másolom az idézetemet:
Ez most azoknak szól, akik nem látják a fától az erdőt !
Nálatok meg CO undervolt ...
Amíg a hasonlatot nem értitek, és azon vitatkoztok (ami a hasonlatban teljesen lényegtelen) hogy hány fokos volt a képen a CPU. Addig ez pont olyan, mintha megpróbálnátok elmagyarázni az ABC-t egy fecskének
Az sem fog érteni semmit, de ugyan azt fütyürészi tovább, és boldog tudatlanságban él tovább az ABC nélkül
Szerencsére ezt így simán leírhatom, mert ezt a hasonlatot sem érthetitek, így fogalmatok sincs hogy ez most kötözködés volt -e vagy betűkatyvasz -
Baryka007
addikt
válasz
Dragon3000 #76 üzenetére
Nehéz eldöntenem, hogy a felfogásotok nehéz, vagy csak kötözködtök... Vékony a határ nagyon
-
Baryka007
addikt
válasz
Mr.Csizmás #69 üzenetére
Az a TDP besorolás nem ér semmit... A Dark Rock Pro4 re rá írta annak idején a BQ hogy 250w ....
Szerinted meghűti a mostani inteleket 250w on ? ... Nem
Régen meghűtötte a régi inteleket? Igen
És pont itt jön a témába termikus disszipáció .... -
Baryka007
addikt
válasz
Kalacskepu #67 üzenetére
Szia
Állj a sorba kérlek -
Baryka007
addikt
válasz
Dragon3000 #64 üzenetére
Tényleg ilyen nehéz a hasonlatot felfogni, vagy csak jól esik belém kötnöd?
proradeon:
Nincs kifogásom, amit most linkeltél bizonyítja amit írtam. Köszönöm!
És legalább most már tudom, hogy egy szót sem olvastál el a hosszú hsz.-emből csak simán kötözködsz -
Baryka007
addikt
Amit mondasz az pontosan úgy van
Csak nem teljesen ...Próbáld ki! Tudom miről beszélek!
Figyelj!
Van egy AIO-d amit ráraksz egy bármilyen 90w ot fogyasztó, CPU -ra de ez most a példa kedvéért legyen mégis AMD-s cpu !
Szándékosan pasztázd meg kicsit rosszul !Majd ugyan ezt az AIO-t rakd rá egy ~200w ot fogyasztó CPU-ra, a példa kedvéért Intelre !
Mi fog történni a rosszul pasztázott AIO vizével? Átmelegszik, vagy hideg marad?
Helyes válasz: Sokkal melegebb lesz, mint a 200w ot fogyasztó CPU-n lévő ugyan az az AIO!Noh de Miért?!
A kulcs: Hőáramlás és egyensúlyi állapot
A rendszerben két fontos tényezőt kell figyelembe venni:
1.-Hőmennyiség (Q) – az a teljes energia, amit a CPU hővé alakít.2.-Hőáramlás (P = dQ/dt) – az időegység alatt átvitt hőenergia.
Mi történik jó pasztázásnál?
-A CPU és az AIO blokk közötti hőellenállás alacsony, így a CPU hője hatékonyan és gyorsan átkerül a vízhűtés rendszerébe.-Az AIO hatékonyan dolgozik: a meleg víz gyorsan eljut a radiátorba, ahol a ventilátorok gyorsan leadják a hőt a környezetnek.
-Mivel a hőleadás hatékony, a radiátor nem hagyja a vízhőmérsékletet extrém magasra emelkedni.
Mi történik rossz pasztázásnál?
-A CPU és a blokk között nagyobb hőellenállás van, ezért a CPU sokkal forróbb lesz, mire képes átadni valamennyi hőt a hűtőnek.-A hőátadás lassul, de a CPU még mindig termeli a teljes hőmennyiséget! Emiatt idővel ugyanaz a hőenergia eljut az AIO hűtőbe, csak lassabban és egyenetlenebbül.
-A CPU hőmérséklete extrém magas lesz (pl. 90°C), így a hőmérsékletkülönbség (ΔT) nagyobb lesz, ami erőlteti a hőátadást az AIO-ba.
-A hűtőviz lassabban kapja meg a hőt, de egyszerűen nem tudja az IHS ről (CPU kupak) elszívni a hőt, mert rossz a hőátadás !
És itt a lényeg, amiért az AMD kazán, és fűti a vizet, az Intel pedig nem !
Mivel az AMD CPU DIE-járól nehezebb a hőt elvinni, ez teljesen egyértelműen látszik abból, hogy az Intel CPU 90w fogyasztásnál bármelyik gyárilag elvan 60°C körül, az AMD különösen a régebbi 7XXX sorozatú cpu -jai pedig 90w nál = 90°C osak... EZÉRT a CPU kupakon fent marad a 90°C os hőmérséklet, amit az AIO nem bír elszállítani, ezért sokkal jobban átmelegszik az AIO vize 90w fogyasztástól, mivel az konstans 90°C on marad, és nem bír vele a hűtő !
Mint egy intelnél, ami mondjuk 65°C 90w fogyasztásnál, mivel arról el van szállítva a hő, ezért a víznek nem kell folyamatosan a 90°C os felületről elszállítania a hőt...
Tehát összességében a teljesítmény csak addig érdemleges, amíg az elszállítható... Lásd Intel chiplet design és IHS ... (Noha ez is nagyon rossz, nem véletlenül kell a delid neki)
Ezért összességében ezért is ne haragudj, de fél igazság amit írtál... Mert az AMD 90w al is kazán ! Sőt nagyon jó kazán ! Mivel az Intel 300w al sem képes úgy fűteni a vizet, mint az AMD 90w al, hiszen rossz a hőátadása.
Így már világos mindenkinek, miért is az AMD kazán, és nem az intel, vagy most fizikusokat is hívtok ellenem?
Szerk.: Átolvastam, és leírom egyszerűbben érthetően!
Tehát a CPU termel X hőt, azt el kell szállítani a kupakra, majd onnan egy hűtőhöz !
A gond az AMD cpukkal az, hogy a hőt nem tudják hatékonyan szállítani, ezért a hűtés sem bírja hatékonyan elszívni !
Így a hűtő folyamatosan melegebb felülettel érintkezik ... És nem fogja tudni meghűteni 90w os fogyasztásnál sem, mert már a felületre is rosszul van átadva... Nem tudom érthetőbben egyszerűbben... aki érti érti -
Baryka007
addikt
Köszönöm a megosztott információidat!
Most, hogy hazaértem melóból írok egy hosszabbat... Aki egyet ért, egyet ért... Aki meg nem az nem érdekel...Bár mielőtt belekezdek szeretnék én is mondani valamit... i5 12600K val 25°C os a CPU-m 200w terhelésnél
Szóval melyik is a kazán ?
Ez most azoknak szól, akik nem látják a fától az erdőt !
Nálatok meg CO undervolt ...Lacki:
Szakmaiságomról köszi nem... Nincs mit bizonygatnom senkinek... És nem is teszek hozzá itt semmit .....Miért halnak meg a VGA-k ? ... Nem tudom ... 2008 ban vadi új tulaja voltam egy HD 4850 nek, 2012 ben meghalt ... Aztán 5870 (ez pont életben maradt) aztán 6970 ( pápaválasztás volt a gépházon belül .... ) 7970 (1 év után szemcsés kép, illesztőprogram telepítés után bsod) r9 290 (ez még élve távozott tőlem)
Aztán ... FX 4170 cpu ... borzasztó nem részletezem, ezt szerintem az AMD fanboyok is aláírják ...
Innen lett 6300 szintén pocsék... 8320 ... itt engedtem el az AMD-t pár évig...
Lett i7 3770 ... áldás volt !
Ismeritek az érzést, amikor várod hogy döccenjen a rendszer, de nem jön ?
Én igen, ezért vagyok intelesEzután i7 4770K ezt delideltem magamnak, több DDR3 világrekordot döntöttem vele, a maxxpi2.de weblapján most így sok-sok évvel később is még #2 az OC-m ...
Innen lett egy R5 3600 (bár ne vettem volna meg) X370 ROG Crosshair lappal társítottam ... Az alapvető probléma az volt, hogy 3 napig elindítani sem tudtam a gépet Dual Channel beállítással...
És ha Jedecen kívül hozzányúltam minden crashelt, és brickelte a windowst és a fájljaimat...
És hadd kommentáljam, hogy a ram hibátlan volt, mert ment tovább az intelbe...i7 8700K ... imádtam !!! k..jó cpu volt.... Főleg miután még delideltem is (ezt is) az amd nem hogy a versenyt nem vette fel vele, semmilyen téren (munka vagy játék) hanem köszönő viszonyba sem volt ... pedig mindkettő 6/12 ...
Innen lett válogatott i7 8086k cpu-m ezt is delideltem... Skacok ez egy baromi régi CPU ... van még képem róla, hogy ez már akkor tudta az 5,4ghz -t... Sajnos tesztkép nincs...
Hol volt itt még az AMD ? Tolta a 4,4ghz eket ... meg a mikrolagjait (amiket még mérnem se kellett, mert folyamatos volt és éreztem)
Noh mindegy, nem sokkal később kijött az 5xxx széria... Havernak összeraktunk egy 5800X es gépet, neki tetszett... Szóval kipróbáltam én is... vettem egy 5600X et...
3 napig volt meg -100e ft al sikítva menekültem ... visszajött minden mikrolaggom ...7800X3D-s haveromnak, akinek a gépét állítottam be, (ennek a hsz.-eit találtátok meg a fórumon) ezután i7 13700K ra váltott M-DIE memóriákkal jól beállítva, kb lábon csókolt hogy rábeszéltem !
Szóval összegzem!
Mondhattok akármit, teszteket nem mutattok föl... Nekem meg ez a tapasztalatom, szóval nagyon nem izgat mit írtok, sok pénzem bánja már a vörös oldalt... Csalódás meg már volt annyi elég, hogy ne legyek hülye és vegyek újra valami AMD-t...Ami nem mellesleg még mindig kazán ... Fentebbről idézek!
wwenigma
300W nem kazán jahh...Ez megint mi? Pár hsz.-el feljebb írtam le, hogy 300w @ 70°C ... AMD nél meg 90w = 90°C ...
Ezen mit nem lehet érteni ?
A 300W az egy teljesítmény, a °C ot pedig hőmérsékletnek írjuk, amivel asszociáljuk a kazán kifejezést ha az magas ! Főleg ha e mellett alacsony teljesítménnyel párosul ...általános 7.- fizika...
Hűthetőség az Intelnél kb 500% al jobb pont.
-
Baryka007
addikt
Megnézted már, hogy SoC IMC és társainak mekkora feszt állít, vagy csak a Vcore-t nézed, mint a nők hogy piros legyen az autója?
Ui.: Te mondtad, hogy 'CO' .... az undervoltot UV nak hívják, előbb nézz utána a megfelelő szóhasználatnak, mert így senki nem érti mit halandzsázol
-
Baryka007
addikt
Saját tapasztalat. X670E lappal, visszakeresheted az AMD topicban a HSZ.-eimet...
És volt is pár amd-m... úgy ~15db ... CPU/VGA ... A vga-k tönkre mennek, a CPU tól meg mikrolaggol minden ... isGondolom az a fajta CO szuper stabil, és ki is van tesztelve Y-Crunch al
És tuti nincs túlfeszelve semmi
-
Baryka007
addikt
Alapvetően léteznek a Monolitikus és multi-chip modulok...
A monolitikus chip design-ok amelyeket az intel is követi, ott egyetlen szilícium lapkára van nyomtatva minden...
A multi-chip modulokon külön szilícium lapkán van mondjuk csak a cache memória, vagy az igp, vagy imc akármi... -
Baryka007
addikt
Gondolom azért csak az AMD cpu-kat adják így, mert hűthetetlen kazán az összes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest