- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Feri1984
tag
válasz
Varázslóó #311 üzenetére
De ilyen mai jàtékokkal... Àhhhhhh
Teljesen egyetértek.
Plusz anyi nyűg van a pc gaminggel mostanában.Legalább is nálam.
Itt a mostani eset.
win10 esetén a cyberpunk bench hozta ugyan a 350max/235átlag fps-t de a min beszakadt 90re.
win11 vissza.250max/210átlag/160min.ugyan az a játék verzió,ugyan az a bios settings,ugyan az a vga driver.Érthetetlen.
Van egy logitech g pro x fülesem kb 2 éve.Minden egyes gép induláskor ki kell húznom,be kell dugnom hogy a szoftver lássa.Win felismeri,hang van csak a nem az általam beállított settings.Ami nélkül elég fura a hangja.
Egy éve a lian li ventim szoftvere nem akart indulni a rendszerrel.Amíg nem indítottam 100% venti járat.4 hónap kellett a hogy rendbe rakják.Jön egy win vagy vga frissítés,valahol valakinek biztos gondokot okoz.
Szoftver kell egérnek,billencsnek.
brutális hardver árak,készlethiány,szoftver problémák.optimalizálat játékok.
ráadásúl grafikától eltekintve mintha vissza mentünk volna a 90es évekbe.
Minden túlfeszelve,túlhajtva gyárilag.
Pár hete mondom nosztalgiázok kicsit.mad max eredeti steam.indítom,menüből kifagy.mindent kipróbáltam,keresem fórumokon.Hát nem tetszik neki a hdmi2.1 kábel.Számomra nagyon fárasztó lett ez az egész.
-
Feri1984
tag
Teljesen olyan minta GPU limitem lenne.de a kàrtya max 40% pörög.èrthetetlen.
-
Feri1984
tag
válasz
heavygrip #282 üzenetére
Köszönöm.
Nálam valami tényleg nem okés.
Tegnap sok tesztet csináltam.különböző felbontàsok,dlss,fsr stb.
1080p,low settings ugyan azok a szàmok jönnek,mint 768,low esetén.koppra ugyan annyi.viszont CPU hasznàlat 60%.valami visszafogja a procit.nem tudom mi.nincs pbo,nincs fogyasztàs limit biosban.àllítottam win energia sémàt,nincs vsync.
Ma rakok fel win10t.làtom neked is az van.ha ezzel sem lesz jobb,akkor tanàcstalan vagyok. -
Feri1984
tag
válasz
Varázslóó #260 üzenetére
Abszolút egyetértek.
4K gaminget nem magas lóról írtam.
Alap konfigomon látszik ( 7600x,lc36 6000ram,b650 alaplap ) ,hogy én a jó ár/tejesítményt preferálom.Jogos lehet a kérdés akkor mit keres nálam egy 4090n ami a legrosszabb mutatójú kártya ever ilyen szempontból.
Hát nem a menőzés miatt,szerencsém volt.
Annak idején a 3000 széria megjelenésének előtti évben nagyon sokat melóztam.
Másfél havi fizetést vittem haza kb egy évig.
Mivel úgy gondoltam megtehetem és meg is érdemlem,megjelenéskor vettem egy evga 3080at 310K-ért.
Majd bő egy fél év múlva egyik kollégám kérdezte nem akarom-e eladni a kártyát.
Miért adnám el?
Szárnyalt a bányászláz.900K-ért mentek a kártyák.
Nem adtam el,mert mi lesz helyette.Aztán múltak a hónapok,megint rengetek meló,olyan játékok jöttek amik nem érdekelnek stb.
Csak meghírdettem,675K-ért vitte egy bányász.
Nem volt gaming.
Aztán kb 2 éve kopoktatott nálam egy 4090.Magyar garis,bontatlan,áfa nélküli áron.620K
365K pluszba voltam,hozzá raktam egyik kicsit és megvettem.
Így van egy 4090-em 255K-ért.Kár lett volna kihagyni.
Ha nem így történt volna,lehet konzolon tolnám jelenleg. -
Feri1984
tag
válasz
heavygrip #247 üzenetére
Szia.Köszi az infót.
Legelső gondolatom az volt,hogy túlzásba vittem a CO-t.
De ki volt rendesen tesztelve,hozta a cinebench r23 gyári pontszámokat.1 év alatt sem volt instabilitás,fagyás,újraindulás.
De biosban gyárira állítottam mindent és persze ugyan azok a számok jönnek 1-2fps eltéréssel.
Több tesztet is néztem (de ezek 1080p,hight settings),itt van pl a 5700x3d összehasonlító
[link] fej,fej mellett.
Ilyen bállításokkal hozom az elvárt fps-t,720p-ben nem.Tehát 720p/low 1080p,high
átlag 208 184
min 155 132
max 257 229Na most vagy win 11 gubanc van vagy ami szerintem gondot okozhat a cl36 ramok.
Én 4K gamingre raktam össze a gépet,nem láttam értelmét a cl30-nak.720pben ennyit számítana? -
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #227 üzenetére
Szia.
Itt vagyok,bár azt mondtam figyelmen kívűl hagylak.
Viszont érzek magamban annyi gerincet,hogy reflektáljak.1.
Le a kalappal amit a prociból kihoztál.Delid,2x annyiba fájó vízhűtés mint amennyibe a proci kerül.(drágáb a hús,mint a leves de ez magán vélemény)
Megkínáltad mennyi is +500Mhz-el?Beteg.Beteg órajel,beteg teljesítmény.Nagyon állat ezt nem vitatom.Az elért fps-el nem is tudok verszenyezni,hiszen "alap" boost órajen ami ha jól tudom egy mag esetén 4,9nél megáll,akkor vannak fej fej mellett a 7600X-el.
Remélem ezzel korrek voltam.2.
Viszont,ami érdekes,hogy ez a vita abból indúlt ki ,hogy kijelentetted,tesztet hoztál a netről,hogy az amd kazán,játék közben 90fok míg a tiéd 200w fogyasztással teszt alatt 25fok.
Megbeszéltük a challenget.Megcsináltam a videót,te is.Ényémben nem volt felskálázás kapsolva a tiédben igen.Szóvá tettem,azt mondtad nem számít,de amd fanként én már csak tudom...
Erre én megismételtem a tesztet,hogy mennyit is számít a felskáálázás, dlss3.5-el kaptam 400fps.És nem 10 virtuális képkocka volt beilleszte 1 valósra,hanem csak egy.Így lett 200ból 400.Azt mondat jön még egy videó fsr nélkül de mégis be volt kapcsolva.3.
Amiért a verseny célja nem az fps volt.Amiben,igen rám vertél.Hanem hőfok és fogyasztás.
A videódon látszik hogy játék közben a proci használat nincs 100%-on mint cinebench esetén.Nincs 5,5Ghz.Nincs is 200W fogyasztás viszont van 69hőfok.
Akkor szépen kérlek mond már meg hogy volt neked a proci 25 fok 200W fogyasztással?Nem vagyok matematikus de valami nem jó.4
Itt jön be az,hogy ha te egy valótlan kijelentéssel indítasz itt a fórumon.
Én hogy a franba higgyem el,hogy a fsr on mellett nem használod a külsős framegent?
De lehet nem is kell bekapcsolva lenni.Fene tudja.Nekem viszi a kártya nem kell ilyen progi.És véleményem szerint ezzel is korrekt voltam mer mutattam egy-egy vidit nvel és nélküle.
Részemről ennyit akartam.Ha normális mondandód van,szerintem privátban tedd meg.Ne mérgezzük tovább a fórumot.Ui.
Valaki itt mutatta,hogy az 5600X-e pont annyi fps-t csinált.Ez elgondolkodtattot.Bios reset,gyári settings,játék ugyan azon verzió leszedése,mert nekem eredeti,így legújjab.
Semmi nem változott.Ami érdekes és most vagy elhiszik itt vagy nem én teszteket szegélynélküli ablakos módban futtattam és kipróbáltam teljes képernyős módban.Így kaptam +15 vagyis átlag 210fps-t.Érdekesnek találom. -
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #168 üzenetére
Látod megint mi történt.
A hatalmas egóddal és szörnyű stílusoddal berugtad az ajtót.
"+55fps-el gyaláztam feri prociját.ez a nyers valóság gyerekek,lehet mozizni."
bekapcsolva maradt az fsr....
-őőőőőőőőő.....
Hogy lehetszte te tuning bajnok ha a cpu blokkot fordítva rakod fel?
Nézzünk a dolgok mélyére.
Azért van fsr beállítva,mert a rtx3070-d nem framegen képes.Steamen ott a lossless scaling program ami ha jól tudom csak fsr támagatás mellet nyújt framegent akár régebbi kártyákon is.
Gondolom szépen ment a háttérben ez is.
Arról nem is tudtam,hogy delidedelt a procid.
Szóval a 2. videódban látunk egy delidelt procit amin egy min 150K hűtés csücsül.
Elérjuk a 143W fogyasztást és 69 fokot.Lett átlag 250 fps-ed.
delid nélkül,32k aio
nekem 68W fogyasztás magok 50fok teljes cpu lap 55fok és jól figyelj átlag 403 fps.Én innentől kezde ignorállak.Szavahihetetlen,egoista személy vagy a szememben.Jár a csoki.
-
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #153 üzenetére
Látod a kákán is a csomót keresed.Hány éves vagy?
Én 41 vagyok.
Lehet nem vagyok egy tuning bajnok aki arra fényezi de 25 évé magamnak építem gépeimet.nincs videó rögzitőm,nincs cpu-z,se 3dmarkom se hw infom,én játszom nem adatokat nézegetek.nvidia felvevőt tudok használni.
Na legyen még egy vidi,a benchmark,láttam a végén ott van a teljes rendszer/beállítás.....
És azzal én végeztem mert nagyon fárasztó vagy.
Ide jöttél hogy az amd kazán...
Tesztet hoztál hihetetlen nagy bizonyossággal,hogy a 7600X 90 fok.Láttad a videót,49 fok....
Miért hiszel a kilóra megvett sajtónak?
Miért hiszed el a nagyvallálatok egymás termékéről terjesztett valótlanságokat?
[link] -
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #147 üzenetére
Megdícsérlek.Ez nagyon jó videó volt.
Egy fontos dolog hiányzik a cpu %-os kihasználtsága.Ahogy nézem átlag 90W fogyasztás volt csak nem mindegy ezt 50%-on vagy 90-en teszi.
A hűtésed sem annyira dúrva,mint gondoltam.Persze tuti sokkal jobb az én aiomnál.
A körben ugye benne van a gpu de hűvösebb mint a proci.Tehát nem kell vele foglalkozni.
Fps az 138-230 volt minden de többnyire 180körül mozgot.
Ez azért fontos mert minnél magasabb annál annál több proci erő is kell,720p felbontáson főleg.
Na most az én konklúzióm a következő.
Sokkal jobb hűtéssel rendelkezel,50%-al kevesebb fps-d van.Nem tudni mennyire volt kihasználva a proci.Ez fontos lenne.
12600K 5GHz 50fok 91W fogyasztás 180fps
7600X 5,3GHz 51fok 62W fogyasztás 300fps
És itt lenne jó tudni a kihasználtságot.
Én azt látom hogy ha levenném az órajelet 5GHZre,lockolnám a fps-t 180ra és beraknám a hűtésed alá a procim akkor ( és ez most sajna találgatás szintjén marad ) fogalmam sincs hány fokos lenne.35-40.
190 fps-re lockolt kép,az 5GHzért nem fogok biost állítgatni,pedig lenne hőveszteség.
Tehát mondjuk 7600X 47W / 38fok
lehet még kevesebb
12600K 91W / 50fok az én hűtésemmel meg lehet +10/15fok
91W / 62fok
Kazán?
Nem hinném.
Hűthetőbb,igen kicsivel.más gyártás, a kupak alatt több cumó, nagyobb erő...
Nem tudom,ha láttam volna egy 40fokot azt mondom oké,igazad van.35foknálde ez az 50 fok nem annyira meggyőző.
De mielőtt nekem ugrasz,mert tudom,hogy az lesz.Nem tudjuk hogyan alakúlnának a hőfokok egymás hűtését használva.
De kazán.?Erős túlzás. -
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #145 üzenetére
Meg kell várnod az estét,hogy hideg legyen odakint?
Nincs feladatod,használhatod az OC-dat is.
nem kell elérned semmi célt.
legyen a játék min grafon,vsync off,ennyi.
legyen az látható az fps, hány %on megy,mennyit kajál és hány fokos.kíváncsi vagyok mit hoztál ki belőle.ennyi.
ja és akkor milyen hűtésed is van?
De azt akkor gondolom láttad,hogy az általad linkelt 7600X gaming 90fok elég érdekes ha nálam képpel bizonyítva 51. -
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #142 üzenetére
Honan tudjam hogy ez te vagy?Ezt bárki mondhatja.Megint másfele terelsz.
De kértem tőled valamit,megteszed?
Kérek egy játék képet.
Már csak magamat szórakoztatom de itt az enyém :
720p,min graf,proci 78%on 62W fogyasztás,51fok
A labda a te térfeleden.
Vagy lesz kép vagy dobom a csokit. -
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #137 üzenetére
Még annyit mondanék,hogy ha igazi kemény tö.... vidéki legény vagy dobsz ide egy képet a 12600K-rol hasonló akció közben.
Hasonló cpu igényes cím,720p,legalább 116fps,órajel,%-os kihasználtság,fogyasztás,hőfok.
Ha minden hasonló érték lesz és a procid mégis hűvösebb 45foknál.
Akkor itt mindenki előtt bocsánatot kérek tőled és azt mondom neked volt igazad! -
Feri1984
tag
Gondolom majd megkapom a szerkesztett kép,valótlan adatok,gpu limit stb.
Teszekben neked 90fok a 7600X,nálam all core 5300MHz 46.32 ezres arctic aioval.
Köszönöm,én elégedett vagyok.A microlaggokkal eggyütt.
Amíg nem vírít jobbat az intel csakis amd!!!
de legyen egy 720p is
-
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #113 üzenetére
Próbálok gondolkozni a buksiddal.
Kérlek olvasd el figyelmesen a következő sorokat.
Nem kötekedni akarok.
És kérlek értelmesen válaszolj ha lehet,pontosan arra amit kérdezni fogok a végén.
Tehát.
Kazánnak nevezted a amd procikat mert a 12600K 200W fogyasztással mondjuk ugyan olyan hűtésel és builddel,mondjuk 85fok míg mondjuk egy amd 7600X 88W fogyasztással ugyancsak 85fok.Tehát az intel jobban hűthető!Ez stim?Erre én is azt mondom ha laikus lennék,hogy ember most meg mondtad a frankót ez így van!
De elmentél a tény előtt,hogy a kupak alatt sokkal több lóerő van,több cumó ami több hőtermeléssel jár.
Ebből fakadóan ha egy 14600K procit 125W fogyasztással hasonlítunk a 12600K-hoz ami ugye 200Wot vesz fel és ugyan abban a környezetben szintén mondjuk 85fok.Teljesítmény szintén egyforma.
Akkor a gondolat menetedet követve a 14600K is kazán,pedig intel proci.Hiszen majd fele annyi fogyasztással ugyan annyi fokos.Ugyan azon a teljesítményen.
Érted a lényeget?
Szóval akkor a 14600K is kazán? -
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #95 üzenetére
Hát megcáfoltalak de akkor mégegyszer :
8600K aioval 85-90fok
11700K szintén 90fok
7600X 64fok
Várj először leírod,hogy 25 fokos 200W fogyastással,felrakod a képet.
Amin látszik,hogy 56fokig felment a proci.
Majd szabadkozol,hogy a vízkörben benne van a ram és a gpu.Most már azt írod egy dark rock 4 volt rajta.???Mi van?A képen a memóriák 14,5 fokosak.
Te kiraktad az ablakba a gépet télen,és lőttél egy fotót.
-
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #91 üzenetére
Már én is csak nevetni tudok rajtad.
Volt egy tényszerű kijelentésed : 25 fok 200W fogyastással.Holott 55 fok.És a lényeg a több százezeres hűtés.
Magadnak is hazudsz.
Azt mondod jobban hűthető.Épített vizzel persze.Mondom vihetem hozzád a procihűtőm.Rárakjuk a procidra,gyanítom nyaldosni fogja a tesztben a 85-90fokot.
Mondom volt 8600K-m,aioval 85-90fok
Volt 11700K-m szintén 90fok
7600X 64fok
Saját tapasztalat,saját teszt.Innentől kezdve mi hűthe jobban? -
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #82 üzenetére
Amúgy te vágod,hogy egy jógykán hatalmas tuning potenciával rendelkező procival flexelsz?
Nekem volt 8600K-m.all core 5Gh 15k léghűtővel használva.
Benne volt a tesztben a vga,ram????
Na most látszik mennyire nem értes hozzá.Ez a teszt meg sem mozdítja a gput!Semmit nem számít hogy a vga is körben van.Nálam a 4090 idle 32fok.Semmit nem növel a vgad hőfoka a procid hőmérségletén.
Nem látjuk a fától az erdőt!?Te látod miket írogatsz!
Idézlek: -i5 12600K val 25°C os a CPU-m 200w terhelésnél
Csak a tesztben te a min és az átlag hőmérségletet nézted nem a maxot amit elért a procid a teszt közben.Tehát az igazság az,hogy "i5 12600K val 55°C os a CPU-m 200w terhelésnél!
Többszáz ezres vízhűtéssel kitudja milyen vastag és mennnyi radival és milyen venteikkel mekkora rpm-el.
Gyanítom min 2db 360 radi 6x120mm fan amik mentek vagy 2200rpmen.
Tesztelhetjük egymást csak gondolj már bele ha a procimat beraknám a vizedbe mennyi fokom lenne max terhelésnél?
Nálam max 1250rpm a ventik sebessége ismétlem 32K aio-n. -
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #74 üzenetére
Elhiszem,hogy menőnek érzed magad,hogy építettél egy vízhűtést de sajnos nem vagy az.
Egy 72K procira ráraktál egy tippre 200K hűtést,tapsot érdemel.
De hogy leírod és képet is raksz róla miszerint 25fokos a proci ennek ellenére látszik a képen hogy elérte a 55fokot.
Még a tesztet sem tudod értelmezni.
7600X-em 12 fokkal melegebb egy 32K aiot használva.... -
Feri1984
tag
válasz
Baryka007 #36 üzenetére
Sziasztok.
Csatlakoznék ha lehet.
Ryzen prociknál CO van,vagyis curve optimizer.Ez lehet +/- , tuning vagy undervolt is.
7600X tulajként abban igazat adok Baryka007nak,hogy ha csak úgy berakod az alaplapba a procit akkor melegednek rendesen.Gyárilag túl sok feszt kapnak.
Az én buildemben mesh előlapú kuckó,mögötte 2db 180mm factal venti.
Alúl 3x120 lianli venti.
Vga verticalba,ne akadályozza a légszállítást annyira.
Arctic 360 liquid freezer 2 amd offset mountal használva.
Cinebech alatt,alap bios esetén 89fok.
-24CO esetén (itt még gyári pontszámokat kapok) ,már csak 64fok max.
Ami viszont engem aggaszt és talán itt az okosabbak tudnak majd segíteni,hogy idle esetén túl magasnak találom a így is a hőfokot.
Tehát windows rendszer,csak az asztalt bámúlom,proci 3%-on,fogyasztás 27W mégis 45fokos.
Ugyan ebben a buildben egy 13600K 32fokos.
Játékok terén viszont elégedett vagyok.
4K120HZ esetén,játék függő mennyire cpu éhes az adott cím, de átlag 55W fogyasztás és sosem láttam még,hogy 60fokot elérné.Kivéve persze shader optimalizálás esetén.
Én elégedett vagyok,csak ez a idle hőmérséglet piszkálja a buksim.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Reklámblokkolók topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OpenWRT topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest