Új hozzászólás Aktív témák
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Feri1984 #267 üzenetére
Szerencséd volt én a 3080Ti hoztam ki kedvezményesen 618ezerbe 2022-ben. 3 hónapra rà beszakadt a bànyàszat...
Igaz 3080 át eladtam és csak 68ezret fizettem rà.
Igaz a mai napig elég. De benyaltam. És mint írtam párszor àt lehet verni az ember. A hülyeket akàr sokszor is... De nem kérek ezekből az érzésekből. Nem mert nem tudnék 4090 ét venni. Akàr 5090-et is ha nagyon szeretném. De ilyen mai jàtékokkal... Àhhhhhh
Mint a baràtaim akik 14. Genről cseréltek de minden féle microlagot képzeltek bele az AMD gépükbe amit utàna vettek.😂 Most vagy nem tudtàk be àllítani vagy ez valami Intel Fan àtok ! -
heavygrip
senior tag
válasz
Feri1984 #265 üzenetére
1080p eléggé GPU limites lett, nem releváns a valós teljesítményre nézve az eredmény de itt lesz a kép:
Aztán ez a 720p, még itt is volt GPU limitem, elég sok helyen
Ez pedig 1024x768 FSR2/ultra teljesítmény, de még itt is volt 100-on a 7600XT, tehát még van tartalék az X3D-ben, plusz a RAM-okon nem reszeltem még, semmi időm,ha van akkor játszom.
Max 66W evett a proci és Max 62 fokos volt. -
heavygrip
senior tag
válasz
Feri1984 #259 üzenetére
Én is először a CO-ra gondoltam meg a RAM -ra,de írtad hogy BIOS reset után sem változott semmit így passz..
1080p-n nem tudok nyilatkozni, GPU limitem van ott. 720p-n is FSR teljesítményben tudta megmutatni magát az X3D ( itt jött ki a min. 182/átlag 224),mert FSR minőségi és kiegyensúlyozott alatt is volt olyan szituáció hogy 100-on ment a kártya...
Majd este nézek azért 1080p-n is tesztet fsr mellett persze, de szerintem GPU limitem lesz.
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Feri1984 #259 üzenetére
Egy jó CL időzítés mindenhol szàmít még gép inditàsnàl is.
Az hogy mindenki 4K ba akar Frame Genezni ezt megértem.
De felesleges pénz lehúzasnak érzem a felső szériàt, lehet azért mert Nvidia 2x megszoptatott. Ezért nincs kedvem 3x is faxerdőbe menne nyitott szàjjal. Mert most akinek 4000 gen-je volt az megint így jàrt. Nekem elegem lett
Megvettem a 2000 szériàt Raytracing be fele annyit tudott mint a 3000 széria még a legszarabb 3050-3060 is erősebb Raytracinget hozott kb mint egy 2080Ti.
Utàna 3080Ti megvettem egy vagyonért. 3 hónap múlva RTX4090 ment annyiba.. frame gent csak 4. Gén támogatta. Most 5000 nél multi framegen ilyen. Ki hiszi màr el nekik amit mondanak ? -
heavygrip
senior tag
válasz
Feri1984 #241 üzenetére
Kb az 5700X3D de inkább az 5800X3D teljesítményét kéne hoznia a 7600X-nek. Nekem átlag 224 és minimum (ami a lényeges) 182 lett az előbbivel, ami már bő 80al több mint a 12600k-nak. Oké,az egy bench,ami nem nagyon fedi a valós in-game helyzetet,de ha az alatt a bő egy perces bench alatt ennyire be esik az FPS akkor egy H10 környékén milyen lehet a szitu, vagy egy laza motorozás a belvárosba magas tömegsűrűség esetén?
Na mindegy is.
Ennek ellenére majd 50 FPS -t (minimumba) így is rá nyomtál a 12600K-ra... tehát nem volt teljes ott a győzelem. Látom 2.0 verziót használt, de annál már optimalizálva van a a Red engine, tehát jobban kihasználja a CPU erejét. -
Baryka007
addikt
válasz
Feri1984 #172 üzenetére
403 FPS egy 7600X-en? 😆 Na jó, ezen már nem tudok nem nevetni. Ezzel a csalással most végképp bebizonyítottátok, hogy nincs érdemi válaszotok.
Látom, a vörös hadsereg most már generált képkockákkal próbálja menteni a helyzetet. Ezt a vitát már nem kell tovább folytatni. GG, srácok, ez szép volt!
Hogy mi ment nekem a háttérben ?
Ha megnézed a tálcámat jobb alul a steamem nincs is nyitva, ellenben veled...És rendes videót is készítettem, ahol minden körbe van mutogatva...
Inkább kérj tőlem bocsánatot mindenki előtt, ahogyan azt ígérted és fogadd el hogy veszített a vörös oldal ebben a csatában
Ez a kép meg egy színtiszta csalás, már csak ez maradt nektek? 403 fps átlag 7600X el?
Hány képkockát generáltál két valós közé 10 et? -
Baryka007
addikt
válasz
Feri1984 #170 üzenetére
Nem, mintha a CPU teljesítményen változtatna az FSR, de te mint vörös szakértő ezt biztosan tudod...
Kikapcsoltam, és GPU limitbe futottam az RTX 3070 el, de még így is megmaradt a 30-50 FPS ...
Most mi jön, mi a következő feladatom?
Most jön az, hogy nézzük meg 4K Ultrában, hogy melyik CPU az erősebb?
Hátha ott a 4090 el elversz majd?
Vagy most az jön, hogy úgyse lesz sehol 250 fps-em, nem ér semmivel se többet az intel cpu... Mert az AMD is bőven kihajtja 4K Ray Trace natívba a 4090 et...
Yah amúgy ott egy Cerka intel is
YouTube
Azoknak, akiknek a szövegértésük nem jó felül 4,8ghz van, alul meg 5,4 -
Baryka007
addikt
válasz
Feri1984 #148 üzenetére
Tévedsz, végre szakmai vitába kerültünk. Itt a tények beszélnek, szóval nincs értelme belekötni senkibe... Beszéljenek a számok.
Csinálj kérlek egy videót te is. Az összehasonlítható... Én meg megnézem hány % a kihasználtságom.
Esetleg találtam benchmarkot is a játékban, azt is futtathatnánk az legalább ugyan az lesz
Addig ez nem nevezhető összehasonlításnak...
Kicsit szétnéztem a neten és nem nagyon találtam olyan 7600X et ami 300 fps-t tudna átlagba.... De még 9800X3D-t sem találtam ami tud 300 fps-t ...
Szóval a te fényképed mindenképpen érdekes...
Noh itt egy 9800X3D több beállítással de Low settingsel is csak 267 fps átlagba ha jó látom, sajnos már telón vagyok ezért youtuberól ilyet tudtam képernyőfotózni....
Itt pedig egy R5 7600X ami végig 70w+ ot eszik, meleg is és az fps is inkább 130-150 ...
Szóval a 300+ fps es képed még mindig fura nekem. Ahogy az elején mondtam futtassuk le az in-game benchet. Vagy csinálj egy ugyan olyan videót mint én. És mutasd meg cpu-z ben is a dolgokat rendesen
-
Baryka007
addikt
válasz
Feri1984 #146 üzenetére
12600K gyárilag 4,9ghz 1 magon
Gyárilag 4,5ghz AllCore P magokonE magok pedig 3,6 ghz esek...
Ring/Cache fogalmam sincs hol van gyárilag... most így futott:5,0P AllCore - 4,0E AllCore - 4,3 Ring
Szóval volt benne egy kis OCHideg vizezés nem volt, és ablak nyitogatás sem... Ez már régen nem az a korszak...
De majd a videón miután a CP2077 lefut, HWInfoval végig mutogatom az értékeket... Meg játék előtt CPU-Z vel is.
A hűtést itt láthatod:Mivel azt a spotot nem találtam meg + nálam este volt sok a fény stb... Ezért úgy lenne releváns, ha te is egy new gamet kezdenél, és próbálnál hasonló körülményeket teremteni.
-
Baryka007
addikt
válasz
Feri1984 #144 üzenetére
baryka a bárány beceneve....
ott meg barany pepe a nick nevem mivel steamen ez a nevem ...És hogy érthető legyen, steamről futott a 3D Mark
De tessék itt van egy asztali képernyőkép a világrekord elkészültekor a benchmarkról
Itt nem én vagyok az, akinek bizonyítania kell most, hanem ti
Nekem nincs CyberPunkom... le kell torrenteznem, lehet hogy elfog térni a verzió. De részemről mehet. Kis időt kérek hozzá, amíg lejön
Szóval az a feladatom, hogy ilyen CPU fogyasztás mellett, kihozzak ugyan annyi FPS-t mint amennyi neked van, lehetőleg ugyan annyi, vagy alacsonyabb hőfokkal ?
Csak hogy tisztázzuk?
-
Baryka007
addikt
válasz
Feri1984 #140 üzenetére
Köszönöm kérdésedet, már régóta vártam egy ilyet
3DMark #1 világranglista
Összesítve bármilyen VGA val, csak a CPU 12600K:
Physics Score World Rank #1
Overall Score World Rank #1 12600K + RTX 3070 kombó (saját setupom)
Kb ~10 másik világrekordom van...
De az overall legerősebb 12600K plecsni nálam van évek óta
Ennyit a szakmaiságomról....
Szóval most te jössz, kérlek mondd meg melyik játékkal vizsgáljuk meg a témát... Legyen egy full alap beállítás, amikor minden kopp gyári a BIOS-ban. Lelkiismeretedre bízom.
És legyen egy CO ahogy ti nevezitek, vagy BIOS OC, nekem mindegy. Amit kibírsz hozni belőle, de fontos hogy csak stabil kitesztelt setupokkal.
Várom válaszod -
Dragon3000
nagyúr
-
Baryka007
addikt
Csak nevetni tudok rajtad
Olvasd vissza barátom, nem az volt a lényege annak amit mondok, hogy 25, vagy 50 ( egyébként az 50 fok az nem jó 200w al ?) hanem, hogy nem látod a fától az erdőt ! Mint most sem ! Fent vagy akadva a vörös társaiddal azon, hogy húúú 53°C volt a legmelegebb mag
Pedig az egész nem erről szólHanem, hogy elvakultak vagytok, pontosan ugyan úgy mint most is...
Szóval csak gratulálni tudok, igazoljátok magatokat
De hát ... értem, hogy érzelmileg nehéz elfogadni a valóságot, de attól még a mérések nem hazudnak....
A intel sokkal jobban hűthető mint az AMD ...
Hegyirabló:
Varázslóó:
Nem zárom ki az esélyét ennek sem -
Baryka007
addikt
Köszönöm a megosztott információidat!
Most, hogy hazaértem melóból írok egy hosszabbat... Aki egyet ért, egyet ért... Aki meg nem az nem érdekel...Bár mielőtt belekezdek szeretnék én is mondani valamit... i5 12600K val 25°C os a CPU-m 200w terhelésnél
Szóval melyik is a kazán ?
Ez most azoknak szól, akik nem látják a fától az erdőt !
Nálam a fa az egy épített Direct-DIE hidegvizes rendszer
Nálatok meg CO undervolt ...Lacki:
Szakmaiságomról köszi nem... Nincs mit bizonygatnom senkinek... És nem is teszek hozzá itt semmit .....Miért halnak meg a VGA-k ? ... Nem tudom ... 2008 ban vadi új tulaja voltam egy HD 4850 nek, 2012 ben meghalt ... Aztán 5870 (ez pont életben maradt) aztán 6970 ( pápaválasztás volt a gépházon belül .... ) 7970 (1 év után szemcsés kép, illesztőprogram telepítés után bsod) r9 290 (ez még élve távozott tőlem)
Aztán ... FX 4170 cpu ... borzasztó nem részletezem, ezt szerintem az AMD fanboyok is aláírják ...
Innen lett 6300 szintén pocsék... 8320 ... itt engedtem el az AMD-t pár évig...
Lett i7 3770 ... áldás volt !
Ismeritek az érzést, amikor várod hogy döccenjen a rendszer, de nem jön ?
Én igen, ezért vagyok intelesEzután i7 4770K ezt delideltem magamnak, több DDR3 világrekordot döntöttem vele, a maxxpi2.de weblapján most így sok-sok évvel később is még #2 az OC-m ...
Innen lett egy R5 3600 (bár ne vettem volna meg) X370 ROG Crosshair lappal társítottam ... Az alapvető probléma az volt, hogy 3 napig elindítani sem tudtam a gépet Dual Channel beállítással...
És ha Jedecen kívül hozzányúltam minden crashelt, és brickelte a windowst és a fájljaimat...
És hadd kommentáljam, hogy a ram hibátlan volt, mert ment tovább az intelbe...i7 8700K ... imádtam !!! k..jó cpu volt.... Főleg miután még delideltem is (ezt is) az amd nem hogy a versenyt nem vette fel vele, semmilyen téren (munka vagy játék) hanem köszönő viszonyba sem volt ... pedig mindkettő 6/12 ...
Innen lett válogatott i7 8086k cpu-m ezt is delideltem... Skacok ez egy baromi régi CPU ... van még képem róla, hogy ez már akkor tudta az 5,4ghz -t... Sajnos tesztkép nincs...
Hol volt itt még az AMD ? Tolta a 4,4ghz eket ... meg a mikrolagjait (amiket még mérnem se kellett, mert folyamatos volt és éreztem)
Noh mindegy, nem sokkal később kijött az 5xxx széria... Havernak összeraktunk egy 5800X es gépet, neki tetszett... Szóval kipróbáltam én is... vettem egy 5600X et...
3 napig volt meg -100e ft al sikítva menekültem ... visszajött minden mikrolaggom ...7800X3D-s haveromnak, akinek a gépét állítottam be, (ennek a hsz.-eit találtátok meg a fórumon) ezután i7 13700K ra váltott M-DIE memóriákkal jól beállítva, kb lábon csókolt hogy rábeszéltem !
Szóval összegzem!
Mondhattok akármit, teszteket nem mutattok föl... Nekem meg ez a tapasztalatom, szóval nagyon nem izgat mit írtok, sok pénzem bánja már a vörös oldalt... Csalódás meg már volt annyi elég, hogy ne legyek hülye és vegyek újra valami AMD-t...Ami nem mellesleg még mindig kazán ... Fentebbről idézek!
wwenigma
300W nem kazán jahh...Ez megint mi? Pár hsz.-el feljebb írtam le, hogy 300w @ 70°C ... AMD nél meg 90w = 90°C ...
Ezen mit nem lehet érteni ?
A 300W az egy teljesítmény, a °C ot pedig hőmérsékletnek írjuk, amivel asszociáljuk a kazán kifejezést ha az magas ! Főleg ha e mellett alacsony teljesítménnyel párosul ...általános 7.- fizika...
Hűthetőség az Intelnél kb 500% al jobb pont.
-
Pioneer
őstag
Valószínüleg a gyári forrasztás légbuborékos, zárványos vagy hiányos, mint ahogy ennél is az volt.
AMD Ryzen 5 7600:
Delidelve (szétszedve) a proci:
Kupak alatt a gyári forrasztás légbuborékos / zárványos volt.
Letisztítva, felpolírozva mind két felület:
Ragasztó és a folyékony fém felvitele:
Relidelve (összeszerelve):
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- Intel Core i7-14700K processzor eladó!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest