- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
addikt
válasz
brabbitz #228 üzenetére
Igen... voltak és vannak az intelnek rossz döntései ... Sok rossz döntés eredménye az ami most ott megy.
Én aláírom bárhol, hogy az intelnek főleg a túlfeszeléses baki miatt, nem épp Plug & Play volt a 13.-14 genes CPU -ja ...
De srácok, nézzünk magunkba ... 12.-gen mellett az AMD labdába se nagyon rúgott... Desktop CPU fronton, se munkába se játékban...
Az 5800X3D nek volt 1-2 olyan játékban esélye, amiben számított a nagy cache.
De most jön a lényeg !
9800X3D ~ 250k Ft .-
14900K ~ 210K Ft.-
jelenleg ... Ha veszel az Intelhez király ramokat, esetleg valami jobb alaplapot... Akár DDR4 - 4400 MT/s vagy DDR5 7200 MT/s + ...
És direkt nem az Apexxel példálózom, ahol 8266 MT/s kb minden 14900K nak ment ...
Akkor ezzel a felállással a 9800X3D olyan játékban ahol számít a cache, ott picivel jobb. Ahol meg nem, ott rosszabb...
Mit kell ezért tenni?
Belenyúlni a BIOS-ba órákat eltölteni kitesztelni ....
És akkor a többi AMD cpu-nak egyébként nulla esélye játékban a 14900K val szemben ... 9800X3D is inkább csak egy szinten van vele... Pedig a 14900K sokkal öregebb mint a 9800X3D
És ez a valóság, lehet szájalni meg vitatkozni de ez van ... Nem kell elfogadni sem, mert hát ez van ...
És az egészre hab a tortán, hogy fixen nem lesznek mikrolagjaid
Ipon YouTube teszt videó a 7800X3D ről idézet:
"Átlagosan minden maxon 120fps volt, a minimum az 1 ... Ennél a processzornál amúgy voltak érdekességek ... 1 ! ... Itt végig amúgy 1 volt a minimum FPS, majd meglátjátok"
"Lehet a napot takargatni, de az attól még ott van" Elvis Presley
Ezt az idézetet újra ide írom most. -
Dave567
addikt
válasz
brabbitz #184 üzenetére
Minusz 300000 ft ot buktam az AMD-vel már. Rog crosshair x670 alaplapot cseréltem B650-re, azzal sem jó.
4090-et cseréltem 4080-ra.
A RAM van benne a 3.
A Procit már nem cserélem.
Friss Windows 11 Pro volt mindig.
Ott a probléma, a legtöbben 4k-n tolják, ami nem nagyon erőlteti a procit
De nekem elég a 2560*1440P 240 HZ
Apropo Barátom is most vett 7800x3d-t, szóval tudom milyen. -
Dave567
addikt
válasz
brabbitz #182 üzenetére
Mint írtam az elején, nekem nem kell tunning, vagyok abban a helyzetben, hogy egymás mellett teszteltem le a két konfigot..
7800x3d
14700KF ugyan azzal a játékkal, kevesebb gondom akadt INTELEN mint AMD-n, Delta Force, MW3/ PUBG/ Insurgency 2.
XMP/EXPO.
Tudod a játékokban youtubon mindig a AMD-t hozzák ki győztesen, ez így is van, csak nem mindegy milyen Tuningot kap a háttérben, mert bizony nincs meg mutatva.
De tőlem a 10000w is ehet az Intel, a lényeg, hogy ne keljen babrálnom, és normálisan tudjak játszani, ami ért Pénzt adtam. -
Baryka007
addikt
válasz
brabbitz #150 üzenetére
Köszönöm, a szakmai megnyilvánulást, az előzményeket tekintve ez ritka.Az ebben a hsz.-ben linkelt eredmények alapján ennyire nem drasztikus a különbség !
Sőt! A 7900X gyakorlatilag többet fogyaszt, miközben gyengébb játékok alatt. A linkelt HSZ.- em grafikonjain.
Összességében, alig van különbség a kettő között... Csak a néphiedelem és a placebó hatás téves konklúziókat szül.
Ezért is írtad, hogy inkább az Intelre jellemző, közben azok a grafikonok meg mást mutatnak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OpenWRT topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest