- Android szakmai topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
bitpork #37431 üzenetére
Tehát nincs "vége" a menetnek, addig húzod, amíg jónak látod..na az ilyesmik miatt csípem a Noctua/Tr megoldásokat inkább
Valami távtartót be lehetne iktatni, amivel biztosan azonos állásba kerülnek a sarkok..vagy nagyon matekozva a meneteket lehúzni, addig, míg már nem forog könnyedén a borda. A lapot nem lenne szabad hajlítania a backplate okán mindenesetre
Megpróbálhatnál egy jóravaló kencét (Grizzly Kryonaut pl.), ill, ha rásasolsz a procira, homorú/domború-e az IHS, adott esetben egy lappolás hozhat jópár °Ct még..de alapvetően maga a hűtés sem toppos, szóval csodát nem kell várni, csak a csend terén alkottak. Esetleg egy nagyobb statikus nyomású venti (Apache Black pl.) egy próbát megér, ha hozzáférsz, elég sűrű a borda, vagy egy pull ventivel kiegészíteni..a környezettel nagy gondok nincsenek.
Tápod elég az OChoz is értelmes szinten, 300W körül járhatsz most max.A lap 6 fázissal operál, ha jól látom, azzal még így hűtetlenül is el lehet lenni ~150Wig, ettől meg jelen értékeken elég messze vagy. Tippre azt mondanám, a tesztmetodika változott vagy degradálódott picit a szilícium, adj neki pluszfeszt, hátha, kellene még menjen efelett is kényelmesen..elég jók a 2700Kt általában.
Nekem Z68 GeneZben pl. így szaladt HR-02vel, ill. Brocken 2vel. -
-
Grave_444
nagyúr
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bitpork #31310 üzenetére
Na megvan, ezt szokták venni (vagy valami hasonlót) a passzív mániások: Thermalright HR-22
Úgy látom ez a modell még csak most jött ki. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bitpork #31308 üzenetére
Ja, nálam nem ez a nagy kategória.
Pl ez pont passzív üzemmódra van kitalálva: SilverStone SST-HE02
U.I: HA-s linkeket nem szabad linkelni a fórumban.
-
katt777
félisten
válasz
bitpork #31018 üzenetére
Mondjuk, mert te szóltál? Lám, a kupak alatti szar pasztázást is megértetted belőle.
Eszem ágában sem volt vitát nyitni, csak te leírtad, hogy meg lehet küldeni a procit könnyedén, én meg azt, hogy mindezt értelmesen is lehet tenni. Hosszú távon mindenképpen a kímélőbb, finomabb megoldás a kifizetődő, mert amellett a legkisebb a meghibásodás valószínűsége. Ezek tények, nincs miről vitázni. -
katt777
félisten
válasz
bitpork #31016 üzenetére
Mert mást nem nagyon tudsz csinálni önmagában egy procival, ugyebár...
Nem én mondattam ki veled, hogy a procit hasznossá tévő környezet OFF.
Nem csak a pasztázáson múlik egy proci hőmérséklete (illetve a kupak alattin persze, de azon nem változtattál, gondolom). Nagyon sokat jelent az általad hanyagolt tuning, amely kifejezés éppen a hangolás. Nem a túlhajtás, az overdrive lenne.
Persze, hogy egy finomítás nélkül túlhajtott proci is kiszolgál, ezzel semmi probléma önmagában. Hogy melyek a járulékos hátrányai, azt persze érezni. Mint korábban említettem, más beállításokkal, CPU túlfeszelés nélkül is rendesen túlhajtható a proci, de ha izomból (feszből) küldöd, naná, hogy melegedni fog. Szintén nem 1. mondom el azt is, hogy egy bizonyos órajel számos különböző beállítással elérhető, de mindezek közül kizárólag egyetlenegy lesz optimális. -
katt777
félisten
válasz
bitpork #31014 üzenetére
Sajnálatosan üres lenne bármely topic, ha csak a CPU-ról szólna, mert, végül is, mit kezdenél egy procival önmagában?
Leírnád, milyen szögből hogyan néz ki, ahogy forgatod?
Ekkora hülyeséget már ne írj, légyszí!
Mint fentebb jeleztem, éppen, hogy a proci tud +200MHz-et, ha a egyéb tápellátáson változtatsz pl., tehát, számodra sajnálatos módon, nagyon is belejátszik a szerinted OFF-topic környezet a CPU teljesítményébe.
A 2600K sem abban más, hogy jobban melegszik, a melegedés csak a következménye annak, amiben más a proci, azaz a HT használatának. -
katt777
félisten
válasz
bitpork #31012 üzenetére
Úgy értem, ha nézted a táblázatomat, hogy 4.1-en minden gyári fesz alatt volt, 4.3-on a proci még gyári alapfeszen, viszont volt egyéb beállítás, amelynek a feszén emelni kellett. Nem mindegy tehát, hogy en bloc alapfeszről beszélünk, vagy konkrétan a CPU-ról, mert más az elérhető eredmény.
-
katt777
félisten
válasz
bitpork #30730 üzenetére
TDP limitet nyugodtan ki lehet tolni, ameddig hagyja magát, mert nem ér szart se azon kívül, hogy sokkal hamarabb elveszi a teljesítményt, mint az indokolt lenne. 4.6GHz-en 128W-ot fogyasztott a procim LinX-es full terhelésnél, de ha levettem pl. 100W-ra (nem emléxem, mit lehetett pontosan állítani), már 70W-ig sem engedte. Ha meg mindent beállítottál, úgysem fog többet fogyasztani a gép a kelleténél.
pityu6: A proci szeretné, a RAM-ok szerintem nem fogják.
-
Willie
őstag
válasz
bitpork #30220 üzenetére
Köszi a válaszodat!
Tudom, hogy csak egy monitoron szokott megjelenni. Néztem, de sajnos az Intel grafikus megjelenítő programja nem is látja a DVI-n lévő monitort - a Windows sem. Addig működött DVI-vel, ameddig fel nem tettem az Intel driverét - szerintem pont emiatt a BIOS-ban minden jól van beállítva.
Egyszerűen tényleg nem értem, hogy miért nem megy a DVI. -
katt777
félisten
válasz
bitpork #30202 üzenetére
Pont azt látod, amit látnod kell.
Ha tuningolsz, végső soron, bármilyen támpontot használsz is, úgyis mindent magadnak kell beállítanod, tehát célszerű kiismerni a lapot. Ha maradsz As-nál, úgysem fog zavarni később, én pl. P5Q-óta ezen a vonalon vagyok (előtte is ezen voltam P3 óta, csak GB P35 jött közbe 1x sajna), és nem bántam meg. (A jelenlegi kényszarkonfig kivétel.)
-
rayoliviero
veterán
válasz
bitpork #29461 üzenetére
Kozben adtak egy tippet, hogy miert nem engedi allitani a szorzot standard modban. Mert + es - billentyukkel lehet csak. Es be is jott, ugy tenyleg engedi. Hat regen egerrel is lehetett.
(Oc genie modban most is lehet egerrel). Standard modban pedig be lehet allitani az EIST, ugyhogy a szorzot is szepen vissza fogja venni idle-ben.
-
katt777
félisten
válasz
bitpork #29341 üzenetére
2600k, ugye, HT-s, a játék meg nyilván zabálja a CPU-t. Civ-ben persze a proci dolgozik, de az nem játék (mármint a körvégi számolás).
Én anno egy E5800-zal (3.7GHz) kihajtottam Full HD-ben max grafikával egy GTX560-at. Értelemszerűen játék és beállításfüggő minden, de a 2500-am 4.6GHz-en sem vitte jobban a VGA-t. -
ST05
őstag
válasz
bitpork #29220 üzenetére
windows inditásba az asrock alaplapom gyorsabb volt
(legalábbis nálam gyorsabban bootolt z68pro3gen3+3570
mint most az i7-2600 a sabertooth-al, de csupán 3-4 mp-röl van szó raid ssd esetében.
Asrock lapomon konkrétan a win jel "nem állt össze" már jött az asztalom..
bár ki tudja. ez lehet az ivy-sandy különbség is, vagypedig az intel raid vezérlöt hamarabb töltötte be az asrockzserbox: véleményeket, érveket erre-arra szívesen is olvasnék,
de az hogy ki mit nem vesz meg az nem vélemény, csak erre probáltam utalni ne ebböl álljon a topik, hogy én se én se, ez is szar lett stb -
lipi67
nagyúr
válasz
bitpork #29197 üzenetére
Én a tuningnak "éltem", s mikor q9550-ről váltottam i7 2600k-ra..kva nagy csalódás volt. Na nem a proci (az jó) hanem a "tuning". Fél ór, s tudod hol a vége, dög unlom.(P45-ös tuning Skrew, GTL-ref stb..az más világ)
Majd eladtam a lapot (Fatal1ty performance (P67), a 2600K-t és a GSkill Sniper 1866-ot, hogy visszamegyk q9550-re. Meggondoltam magam..S most Z77 Extreme 4, új 2600k, és Team Xtreem ramok. Minden alkotóelem más, s mégse venni észre semmi különbséget. Igaz a Team ramokkl lehetet játszani, az 1600-as moduljaim simán mennek 2133-on, de szintetikus teszteken kívül..nem venni észre. BCLK növelést nem szeretem,(nem is tud a lap 106 fölé menni) így nekem a "K" fontos. Persze a mindennapokban bőven elég a 3,4GHz is. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
bitpork #28704 üzenetére
Valószínűleg akkor nem teljesen stabil 4,4-en azért. Ezekbe a procikban már van hibajavító algoritmus, tahát nem dob hibát de javít, ami teljesítménycsökkenéssel jár. Egyedül a GFlops eredményből tudsz következtetni rá, hogy hibajavítózik-e vagy sem. Ha igen akkor látványosan esik a GFlops érték. Nekem is 3,8GHz-en több GFlops-ot tol mint 4GHz. Linx egyik esetben sem dob hibát... 4GHz-en már hibajavítással tölti az időt... Így maradt nekem egyelőre a 3,8GHz maxnak (mert feszben nem mennék felejebb).
-
kockaharcos
senior tag
válasz
bitpork #28460 üzenetére
24/7 Scythe Mugen3
Tegnap éjszaka teszteltem, és max 60 fokig melegedett BF3 multi alatt.
Egyelőre így marad, amíg GTA IV-vel játszom, végre 99%-on megy a gpu kihasználtság a kis 7870-nek. Eddig 60-70% és ritkán volt több. Bár majdnem 5GHz-en nevetséges lenne tényleg, ha nem lenne elég.
-----
SpeedR: Mikor betöltöttem az OC profilt az volt elmentve, de egyébként tudja a CL10-et is. Sajna nem a legjobb RAM ez, 1600 CL9 1.65V és Kingston HyperX.. Én pedig 1.575V CL10 és 1866-on használom.
Ha véletlenül 3dmark11-et futtatok,akkor fizika pontra többet ad 300-400 ponttal. -
-
kockaharcos
senior tag
válasz
bitpork #27432 üzenetére
Próbálj 4200MHz-et, oda lényegesen kevesebb feszültség kell
1.18V-1.22V-on nekem simán megy, 1.312V-on meg a 4600MHz. Ezek Linx stabil eredményekAz létezik,hogy offset nagyobb terhelés hatására többet ad neki, mondjuk LINX alatt 1.22V játék(BF3 multi) alatt pedig 1.18V.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- Intel I7-5930K
- Silvercrest Rajztábla
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest