- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
yusukee #35701 üzenetére
1,25V-ról instabilitás után 1,35V-ra ugrottál? Nem túl nagy lépés az? Mások olyankor 1-2 lépcsőt adnak neki a biosban, nem egy tizedet. Szerintem századonként meg kéne próbálnod emelni.
És vagy offset-tel csináld, vagy fix fesz, de akkor C3-C6 state-ek legyenek bekapcsolva, ugyanazt a terhelt és terheletlen fogyasztást eredményezi a két beállítástípus. Ezt így a topiklakóknak is mondom.C3-C6 esetén fix fesszel bár nem látod, hogy 0,000000500000007V-ig lemenne a proci, de mindet, ami nincs használatban 0MHz, 0V-ig le tud tenni a C6. Ergo ott akkor marad egy 1600MHz-en és 1,25-1,35V-on zötyögő magod, meg 3db kikapcsolt.
Offset+C3-C6 off esetén lesz 4db 1600MHz-en és 0,750V körül menő aktív magod idle-ben. -
raubisoda
senior tag
-
-
-
bobalazs
nagyúr
válasz
yusukee #34633 üzenetére
Lehet használni quicksyncet, videó kódolásra nem használtam még, video rögzítésre igen.
-
Taposo
aktív tag
válasz
yusukee #32105 üzenetére
Én is bizonyithatom hogy jobb 1.3 V alatt maradni, két éve használom a 2600K -t 1.35 V feszen 4.5GHz el sajna csak ennyivel stabil és bizony rendesen kikopott, alap órajelen is már csak 1.25 V megy stabilan ez alatt már throttingol mint az állat, tuningolva megy már csak stabilan, ha hosszú távra tervezel csak szerényen a tuningal
-
-
Szlavik
tag
válasz
yusukee #32101 üzenetére
Szerintem nagyon sok a Vcore fesz. 1,2x elégnek kellene lennie.
Offset az alap (vagyis én arra esküszöm)
power save mode. (hogy az órajel idle-ben, meg amikor nem hajtod visszavegye)
és én a ppl feszkót is visszavenném.1,7xx -re
ennyi fesz sztem azért gyilkolja elég rendesen. Sok fesz=magas hőfok. És arra sincs bizonyíték, hogy közép hőfokok alatt nem degradálódik a CPU. De, ahogy kolléga is mondta, jobb a békesség. És jobb a hűvösebb CPU -
Speed®
titán
válasz
yusukee #32101 üzenetére
Ha ennyi terhelve és kevesebbel nem megy, lejjebb adnék az igényből..de tippre nem ez az alja. Offsettel vagy fix fesszel lőtted be? LLC attól függően kell, mennyire akarod kihegyezni, a mértékét is ez határozza meg. Egyébként, ha nem akarsz vele molyolni és le tudod hűteni, meghalni nem fog..de jobb a békesség, én 1.3 fölött nem járatnám 24/7.
A bejglit tessék piszkálni ;p
-
Atimester
aktív tag
válasz
yusukee #12706 üzenetére
Szia!
Ezek elég magas hőfokok. Persze ezt még simán bírja a proci, de a gyári hűtő úgy látszik, ennyit tud. Vagy nem érintkezik megfelelően a procin, esetleg újra kéne pasztázni. De találkoztam ilyennel már pl. egy rosszul szellőző házban is.
Egy pár ezer forintos hőcsőves hűtő sosem árt. Tuningnál meg alap! És egy i5-2500K procihoz amúgy is illik egy normális hűtő. Keress egyet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest