Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz MPowerPH #21903 üzenetére

Na, persze, ha sokak szerint belefér az a nem kevés extra fesz, tojjunk az Intelre. Hát, én inkább óvatos vagyok. Minek kockáztassam a hardverem épségét, ha anélkül is megvan a teljesítményem? Mit lehet 4.8-5.0GHz-cel megcsinálni, amit 4.6-tal nem? egyébként simán menne följebb a tuning, mert csak a procinak kéne extra, a RAM-jaim ugyanúgy elvannak 1.5V-on, mint 3.3GHz-es proci mellett. Még jobb lenne persze, ha BCLK-t is lehetne emelni, de erre ott a 2 táblázatom a honlapomon: ha BCLK-t emelek kisebb szorzó mellett, több fesz kell a lapnak ua. teljesítményhez, ergo semmi értelme.
    Szóval eleve 1.5V-os RAM-okat tettem bele. Persze, a RAM-gyártók elvileg X58-ba készítették az 1.65V-os RAM-okat, oda az ment, szóval inkább a laposok sara, hogy pusztán attól, hogy ezek működnek SB cuccokkal, beteszik QVL-be.
    Nálam csak a RAM-ok méretének növekedése hozta a PLL emelés szükségességét, hiába az is csak 2 modul, de tudtommal több modulnál ugyanez a helyzet.
    Ja, az ASUS legmulatságosabb szolgáltatása, hogy 300MHz-ig lehet emelni a SB lapban a BCLK-t (elméletileg). A buta ASRockban csak 110-ig. Mintha ez bármi különbséget jelentene a gyakorlatban. :DDD Persze, nem ezért vettem ASUS-t.

Új hozzászólás Aktív témák