Hirdetés
- iPhone topik
- Nem titkolja a Redmi a K80 Pro elit tulajdonságait
- MediaTek Helio G50-nel futott be a Tecno új belépő ajánlata
- Akciófigyelő: Megkezdődött az Ulefone Black Friday leárazása is
- Így állítsd be a gyermeked androidos készülékét
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyeniko
őstag
válasz Antonio #112336 üzenetére
Ezen a linken találsz jó sok videót, mellyel tesztelheted a TV-t. Használd a készülék beépített YT alkalmazását!
Szerintem a linkelt állvány elég erős a 65KS8090-hez.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
gyeniko
őstag
válasz Antonio #112481 üzenetére
Az erősítő HDMI OUT (ha több is van, akkor azt, amelyikre rá van írva, hogy "ARC") kimenetét kell összekötni a TV HDMI/ARC bemenetével. A One Connect Box-on van egy olyan HDMI bemenet, melyre az van írva, hogy "STB", ebbe kell dugni a beltéri egységedet (UPC box).
[ Szerkesztve ]
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
WP14
őstag
-
gyeniko
őstag
válasz Antonio #112488 üzenetére
Mi az erősítőd pontos típusa?
Ahhoz, hogy a TV hangját az erősítőn hallgasd, több dolognak kell egyszerre teljesülnie. Amennyiben HDMI kábellel kötötted össze:
1. A HDMI kábelt a TV és az erősítő megfelelő aljzataiba kell csatlakoztatni (korábban írtam).
2. HDMI kábelnek megfelelőnek kell lennie és jól kell csatlakoznia az aljzatokba.
3. Az erősítő HDMI kimenetén kell tudnia fogadni a TV-ból beérkező hangot (ARC=Audio Return Channel)
4. Ezt a funkciót az erősítőn be kell kapcsolni (video menüpontban, HDMI setup).
5. A TV-n be kell kapcsolni azt a lehetőséget, hogy a hangot a HDMI kimenetre továbbítsa (Rendszer menüpont>szakértői beállítások>Anynet+(HDMI-CEC) be.
6. A TV-n be kell kapcsolni, hogy a hangot a digitális kimenetek egyikén, nevezetesen a HDMI-n adja ki (hang menüpont>hangszóró kiválasztása>audio kimenet/HDMI).
Amennyiben a fentiek teljesülnek, a hangnak az erősítőn kell megszólalnia. Ritkán előfordul, hogy a TV és az erősítő a fentiek ellenére sem működik együtt ezen a téren. Ebben az esetben optikai kábelen tudod a hangot a TV-ből az erősítőbe vinni. A One Connect Box-on van optikai kimenet, ezt kell összekötnöd az erősítő egyik optikai bemenetével (ha több is van neki) és az erősítő menüjében be kell állítani, hogy a távirányítón a TV bemenet gomb megnyomásakor az erősítő melyik bemenete kapcsoljon be (menu>inputs>input assign: itt egy táblázatot látsz, a "digital" feliratú oszlopban kell beállítanod azt az aljzatot, amelybe az optikai kábelt dugtad (OPT1/OPT2).Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Antonio
senior tag
válasz Antonio #112493 üzenetére
Megpróbáltam csak simán UPC-t rácsatlakoztatni közvetlenül (erősítőt kihagyva), de ugyanúgy bénázott, tehát TV vel van valami gebasz (nem hiszem hogy beállítással)
Mindegy mindenképpen ki lesz cserélve,
kérdés vagy "visszalépek" és lesz egy 65KS7000 (bár utánaolvasva nem látok túl nagy különbséget KS8000 hoz képest, ami van az inkább pc game nél jönne elő ami meg nem mérvadó nekünk, erősítsetek meg hogy Így van)
vagy esetleg felajánlottak 65KS9x00 ? ami viszont ívelt, és nem tudom mennyire jönne be falra szerelve, meg kell néznem egy ívelt Samut MM-ben. Nem tudom mi értelme amúgy íveltségnek ...
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Celtis
veterán
válasz Antonio #113146 üzenetére
Nem teljesen érthető a kérdésed, de nincs mit aggódnod.
Szerintem a CEC miatt kérdezi a box típusát. Mivel a CEC nem pont-pont, hanem busz, az erősítőn keresztül ugyanúgy látja a TV a boxot, szóval kösd össze, ahogy véglegesen lesz és add meg, hogy UPC. Nekem az elnevezést is frissítgeti a TV időnként (Receiver, Kodi, stb) Nekem is erősítő mögött van a HTPC. -
szekra
addikt
válasz Antonio #113153 üzenetére
Nekem pl. teljesen ad-hoc volt a tv vásárlás. Már régóta gondolkoztam, hogy kéne egy új tv, és pont a MM-ban jártam, átnéztem őket majd kértem eladói segítséget. Rábíztam magam, így kötöttem ki a Samsung UE40MU6102-nél amit haza is vittem.. Utólag azért itt is rákérdeztem Pumba fórumtársnál, aki megerősített, hogy jó vétel volt. De még ha mondták volna is, hogy lett volna jobb vétel teljesen mindegy, amire nekem kell arra bőven elég. Az emberek szimplán szeretik a pozitív megerősítést vásárlás után.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Antonio #113179 üzenetére
Én egy ilyet kaptam ajándékba, nagyon megkedveltem. A billentyűi eleinte kicsit kemények, de már kezd bejáródni. A tapipad meg sokkal jobb rajta mint a laptopomon, ott mindíg Entert ütök véletlen is, ezen meg pont jó az érzékenysége. Gondolkodom hogy kéne mégegy, most desktop gépen van a tévé helyett, kényelmes a kanapéról használni. Az a Jelly Comb már nekem túl kicsi lenne.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
dethroner
veterán
válasz Antonio #113254 üzenetére
Nincs itt semmi rejtély és semmi félrevezetés.
Egyrészt tudtommal sehol nem mond olyat a gyártó hogy ilyen, vagy olyan típusú panel van a készülékben. Felbontás, kontraszt meg egyéb infókat közöl, panel típust soha. Ezért erre nincs hivatkozási alapja a reklamációnak. Ha egyértelműen hibás, akkor lehet jelezni, de az nem hiba hogy én VA panelt akarok és ebben IPS van. Amúgy meg nem szentírás az oldal, ez is tévedhet, de itt érthetően le van írva, IPS. Csak tájékozódni kellene vásárlás előtt. Vásárlás után is könnyedén megállapítható a panel típus, a videón 0.33-tól látható módon.
De a fórumtárs nem a panel típusával nincs kibékülve, hanem a bevilágítás mértékével.[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Antonio
senior tag
válasz Antonio #113383 üzenetére
próba cseresznye alapon
teljesen áramtalanítottam a tv-t (ez sokszor bejött mostanában erősítő/MP nál is)
és voálá probléma megoldva megy szépen 2160/60 (persze UHD color bekapcsolva)
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
nagyúr
-
Skyhigh
aktív tag
válasz Antonio #113407 üzenetére
A filmek nagy része 24 képkocka per mp-el van kódolva (jó akad 30-50 is)
Pont azzal, hogy hagyod hogy 60Hz-re módosítsa azzal már nem az eredeti filmet nézed.
Mivel ilyenkor új képkockákat szúr be, de csak számold ki nyugodtan, hogy ha minden képkockát dulpáz akkor is "csak" 48-at kapsz, ahhoz hogy 60-at kapj, valamelyik képkockát duplázza, valamelyiket triplázza, ergo elcsúszik.Száz szónak is egy a vége, ha tudja a 24p-t a tévé akkor a legkisebb energiabefektetés ha 24p-vel játszod le, max 1080-ról 2160-ra konvertálod
Kalibrálás: Én sokmindent kipróbáltam, és hasonló problémám volt a sötét szinekkel, ezért szakember segítségét vettem ígyénybe. Utólag belegondolva amit én azt hittem, hogy "jól" lőttem be, na az tökre nem volt jó.
[ Szerkesztve ]
A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...
-
nagyúr
-
TheProb
veterán
válasz Antonio #113432 üzenetére
Igen, jóban vagyok Herr Google-lel, konkrétan ezt a listát néztem is. De te is belenéztél?
Mert a listázott modellek egyike sem hallott még hírből sem, arról az árcédula intervallumról, amit megadtam...(#113433) PuMbA: Köszi!
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
gyeniko
őstag
válasz Antonio #113955 üzenetére
Rég szórakoztam ennyire jót, még most is törölgetem a könnyeimet, akkorát nevettem a plasztikus előadásodon!
Nekem már 7 éve meglett az első ilyen nagy böhöm TV-m (Őplazmasága valami 65 kg volt), ezt követően egyre-másra érkeztek a tesók és utódok. Az évek alatt totál felszerelt szerszámos műhelyem lett otthon, nehogy kifogjon rajtam egy konzol. Van otthon vasbeton fal, tégla fal és még gipszkarton előtét fal is. Ma már annyira felszerelkeztem, hogy akár egy Zil-t is meg tudnék javítani secperc alatt, nemhogy egy sz@ros konzolt felszórni a falra, 1,5 m2-nyi fal felületen csak csavar+dübel tároló kis fiókok vannak, de gépi csavar behajtóból is lett már 3 db, villanyfúrók (küztük egy légdugattyús nagy állat a vasbeton leküzdéséhez, flex, körfűrész, dekopír fűrész, szóval többé már nincs ellenfél![ Szerkesztve ]
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
F_Gergely
őstag
válasz Antonio #114002 üzenetére
50 colos VESA kompatibilis samu tv menne rá. Van erősítő, set-top box, multimédia lejátszó, külső merevlemez, házimozi (center lesz a tv állványon).
Fali konzol jó lenne, csak a tv mögött nincsen fal (ez a bajom), így nem tudom felrakni a falra, és össz 115 centi szélességem van, szóval a 120 centis standard tv állványok nem férnek be. Azért gondoltam ilyesmire (nem pont erre csak ami ilyen, hogy állvány és ahhoz van VESA tartó is).
De nem tudom hogy ez önmagában mennyire stabil. -
gyeniko
őstag
válasz Antonio #114044 üzenetére
"...de a nem hozta be a gyártók elképzeléseit, ..."
A gyártókat szerintem nem érdekli, hogy konkrétan mi az, amitől megvásárolják a TV-it. Ezért azt gondolom, hogy a 3D elérte a célját, hiszen 4-5 éven keresztül rengeteg TV-t lehetett eladni ezzel a ficsör-rel, ennyi volt benne. Ugyanez a helyzet az íves TV-vel, Most újra gyártanak sík képernyősöket, no és? Szóval, szerintem a 3D behozta a gyártók elképzeléseit, "szétkeresték" magukat rajta.
-
gduck
addikt
válasz Antonio #114044 üzenetére
Ne vedd csesztetésnek, de nem arra vagyok kíváncsi hogy az embereket nem érdekelte a 3D és azért nem rakják a TV-be, hanem arra hogy ez pl. 100Ft vagy 20000Ft megtakarítás TV-nként. Ha ezt a google kidobja neked, akkor légyszi osszad meg velem Engem speciel érdekelt volna (annó nem cseréltem CSAK EZÉRT TV-t) új TV vételekor a 3D, de már nem volt megfizethető áron
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz Antonio #127156 üzenetére
Nem értem miért vagy benne biztos, hogy nem az erősítő kapcsol be. Ha azt bekapcsolod, akkor nem indul el a TV is?
Olyan volt már itt, hogy az automatikus SW upgrade kereséskor kapcsolgatott be a TV, de nem hiszem, hogy nálad is ez lenne, mert nekem a KS7000 sosem csinált ilyet. Azért megpróbálhatod az auto upgrade keresést tiltani.
Illetve próbából vedd ki a TV távirányítóból az elemet.
-
Antonio
senior tag
válasz Antonio #127138 üzenetére
Közben remélem megtaláltam a megoldást a tv magától való bekapcsolására.
A lényeg hogy a tv menüjében/adás/automatikus hangolást (stand by módban) ki kell kapcsolniesetleg másoknak is segíthet hasonló esetben részletek:[link]
-
törölt tag
válasz Antonio #127228 üzenetére
A lényeg a megjegyzésben van!
Pont azt mondom én is, hogy hiába a HD, ha csak ritkán mutatja meg magát és ez nagyon jól látszik az ilyen jeleneteknél (pl M1 HD animációk tökéletesek, majd jön a riport és telefonom jobb videót csinál élőben, mint amit a tv képén látni lehet). Én ezért írom azt, hogy most még nem igazán jó (mondjuk én arra sem látok esélyt, hogy ez néhány éven belül javuljon, de ez legyen az én bajom).
-
Attila0
őstag
Azt írod hogy szerinted mezei tévénézéshez felesleges nagyképernős tévét venni. Namármost, itt olvasgatva nekem az a tapasztalatom, hogy a tévégyártoknál a legkisebb készülék egyre nagyobb lesz. 40 helyett 43 majd esetleg 49-50" és így tovább! Tehát pár év és nem tudod megtenni hogy az igényeidhez mérten válasz majd méretű tévémértet mert lesz a nagy tévé és esetleg a mégnagyobb tévé.
[ Szerkesztve ]
-
gippazoid
senior tag
Már most is 43" a belépő szint.
40"-es alig, 32"-esben meg szinte nulla választék, az már a noname cuccok terepe lett.
De nekem nem fér el sajnos nagyobb, így viszont nincs miből választani.
TV nézésre tök felesleges a 4K-s tv, de FHD készülék is alig van már 32" felett, azok is biztos valami régi készletből lehetnek mert olyan áruk van, mint egy 74xx szériás 4K-s Samsungnak.Gippazoid Novelties Inc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest