Hirdetés
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Aktív témák
-
makaveli666
senior tag
kérédés: Criskel V38 at akarok felrakni, mi a különbség a modem jvk 1900MHZ, és a KC1 850MHZ, meilyekt kéne felnyomni?
-
laccaa85
tag
Cysis TW4 mehet fel JVK / V29 -re mindenféle reset nélkül?
-
nggabi
félisten
válasz JJ hunter #44 üzenetére
inkább jvb 3 fájlosra tedd repart 512 pit... a fasterfixet végigírtam természetesen hu.pool.ntp.org csak lusta vagyok 1000.szer kiírni
am a sorrend szerintem jó. ajánlanám még a darkcore kernelt abból rakd fel a romot később lecserélheted bár egyedül a bln hiányzik belőle. meg a voodoo control appot ha nem akarsz lagfixet. ha akarsz akkor nem kell.
1 fájlos rommal nincs repart!!! tudom h darky oldalán ez van írva de itt nem szeressük
[ Szerkesztve ]
"szenyor dzsíííí"
-
JJ hunter
aktív tag
köszi szépen
igen a final verzió van fent. akkor megpróbálom jvk-ra feltenni, hátha és akkor abban tud vki segíteni, h milyen gyári jvk-t szedjk le? 3 file-os, 1 fileos? gondolom az 512es pit az tutiakkor így a következőket kel csinálni?
1, odinba a jvk rom ha 3 filés akkor pda/phone/csc betallóz, ha 1 filés akkor tar file a pda-hoz + 512 pit
2, repart bepipál
3, start
4, utána marketből a superuser+darky config és utána mehet fel az rc5.így jó?
szerk: a fasterfixnél a customhoz csak ennyit írtál be: "hu.pool"?
[ Szerkesztve ]
Samu GalaxyS » S3 Neo » Mi A1 >> Mi 10T 5G
-
Kevin's
senior tag
Ki próbáltam valahogy a kinézete nagyon nem tetszik ez kékes market place nem bejövős nálam még mindíg maradok a jó öreg juwes vagy coldMod romnál most látom jött hozzá javítás bár kivi vagyok mit javít
♥♥♥HTC One M8 Grey 16Gb ♥♥♥--->★A nő olyan, mint az autó néha le kell cserélni a kisebb fogyasztás érdekében ... :DDDD
-
lefkosia
őstag
Végre sikerült 2.2.1 alatt a gps-t beállítanom. Mindössze 2 program kellett hozzá.
- GPSopt
- GPS Booster10-20mp alatt talál jelet, még ablak mellett is.
The Truth Is Out There
-
R2D20208
addikt
-
nggabi
félisten
válasz JJ hunter #34 üzenetére
kipróbáltam neked: hu. poolra írtam a fasterfixet. nem ugrál ha megfogta a jelet. fix 10 m (egyszer lement 5re kb 1 mpre). de kicsit érdekesen talált jelet hát nem tudom. sztem ez még mindig 100x jobb mint a frodóban...
am a final verzió van fent? am sztem mindegy melyikre teszed fel a romot. jvb és jvk is jó. úgyis formázza a systemet. max a modemet nem írja át...
[ Szerkesztve ]
"szenyor dzsíííí"
-
GáborG
tag
Felment alap JVB viszont megmaradtak a régi telepitett alkalmazásaim ikonjai is, viszont nem müködnek, ez normális igy? törölgethetem egyesével?
GáborG
-
JJ hunter
aktív tag
ezt nemtudom ezalapján tettem fel 2.2.1re. nem tudom, meg lehet azt csinálni, h nem jvb-re, hanem jvk-ra teszem fel az rc5-öt? csak azért, mert itt Ficeto jvb romjával operál mert, ha fel lehet, akkor szedek vmi gyári jvk-t, és akkor azzal felteszem.
-
lorus 18
csendes tag
Help me
EZ mit takar: CWM-ből telepítsük????
kösszi
A thai boxot elkezdtem''nem is bánom'''',köszönöm a sok infót
-
JJ hunter
aktív tag
még mindig Darky RC5:
nem hiszek a szememnek!!!! a gps egyszerűen nagyonsz@r!!!!! ugrál 10m-30m-10m-30m....faster fixben beállítottam az europaát, de úgysem lett jó. ez azért borzasztó, mert Darky 9.3 tartotta az 5 métert folyamatosan!
tudja vki, h ez mitől lehet, h ennyire pontatlan lett most a gps?
az audio részleg:
az előző kombomhoz képest (darky 9.3+voodoo 5.5.3kernel) talán, TALÁN egy picit halkabban muzsikál a dolog.körkérdés: aki Darkyt használ/használt, annak is szokott olyat csinálni, h tárcsázás után, mikor már hívja a másikat, és várod, h kicsöngjön egy erős recsegéssel kezdi a búgást? mert nekem most is előjön ez a dolog, és ez már kicsit aggasztó, h állandóan belereseg a fülembe, de nem szolid reccs, hanem olyan izmos RECCCSSSSS
-
Geri89
aktív tag
Köszönöm! Olyan kérdésem lenne még, hogy melyik kernel-t érdemes feltenni rá? Néztem ezt a Fugu 3.7-et,vagy esetleg valami mást?
-
sagit
veterán
Sziasztok
Még mimdig semmi ötlet hogy tudnám az egész rendszer betüméretét növelni egy kicsit?
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Feltettem tegnap este egy alap JVB-t. Olvasgattam itt, hogy van lehetőség már TouchWiz 4-et is használni. XDA-n meg is találtam azt a ROM-ot. Kérdésem az lenne, hogy ezt hogyan tudnám rá feltenni? Nem találtam itt az XDA-s oldalon letöltési linket sem. Előre is köszi!
-
R2D20208
addikt
Joreggelt! Navégre nem kell több ezer hsz közül keresgélni hol tartunk. Hát az elején
★ ★ ★ Nexus 4 by LG ★ ★ ★
-
lorus 18
csendes tag
Hát én ma vagyok egy hetes Galayx Tulajdonos,láttom van még mit tennem a telefonon,szépen lassan megpróbálok minden
Egyenlőre már annyi programot leszedtem ki se fér a kijelzőn
Rom frissitést érdemes akkor megcsinálni?k9összi
A thai boxot elkezdtem''nem is bánom'''',köszönöm a sok infót
-
[DE2JAY]
senior tag
Szerintem először ne szedd darabokra a rendszert! Először próbálgasd alapon... Nekem múltkor amíg nem nyúlkáltam bele tök smooth volt. Most meg rakoncátlankodik. Amit ferrari1 ajánlott most én is azt fogom feltenni, bár talán fugu mod kernellel a voodoo sound 8 miatt
[ Szerkesztve ]
Gangsters on the Boardwalk - Díjnyertes játékunk a Google play-en - [sᴧᴍsᴜɴɢ Galaxy s10e]
-
JJ hunter
aktív tag
válasz JJ hunter #14 üzenetére
bocsi,de lejart a szerkidom:/
meg annyi, h nem lehet valasztani lock kepernyot, 1 db van, ez az android. nekem hianyzik a call recorder,de rem, h ami kesik,nem mulik ez a tvs kepernyokikapcs telleg eleg jol nez ki darky hatterek nincsenek kulon a galeriaban, meg annyi a valtozas. az audio reszt meg nem probaltam,de nagyon kivancsi vagyok ra, h h szol.
-
pisti2216
tag
ColdMOD Javítás v2.1
[link] -
Kevin's
senior tag
A témára gondolsz akkor igen simán fel tolhatod van belőle két változat crysis sensation TW4 /TW3 a felület ugyan az csak nem TW4 én a újat használom remekül szuperál és tetszik is !! marad ezen össze állítás eddig meg vagyok elégedve az üzemidővel is a Juwe's rommal gyors fugumod 3.7 rajta .. ajánlatos aki Juwe's romot használja fugu-val jobb gyorsabb legalábbis nekem Criskelo n nem tudom működik e a fugu
♥♥♥HTC One M8 Grey 16Gb ♥♥♥--->★A nő olyan, mint az autó néha le kell cserélni a kisebb fogyasztás érdekében ... :DDDD
-
JJ hunter
aktív tag
Darky rc5 elso tapasztalat (darky kernele van fent): darky 9.3hoz tudom hasonlitani,az volt fent elotte. lathatoan gyorsabb,gordulekenyebb. quadrant,ha vkit erdekel 15-1700 kozott mozog. kiprobaltam az a hatter zart kepernyore dolgot, itt mar nem kaptam fc-t, de tovabbra sem muxik,hiaba tudom beallitani a hatteret. tudom,van erre progi(lockbot,stb..). akku idorol meg nem tudok nyilatkozni,leven,h ejjel ota van fent. repcsi modban nem merult, ebresztett rendesen. de ah latom nem kajalja az akksit annyira,de majd kiderul. egyetlen negativumot tudok most mondani,h az opera miniben, most h olvastam a forumot, volt benne kb egy centis fuggoleges sav,ami el volt csuszva a kepernyo kozepen,szelen. ez nemtudom,miert van,lehet,h telleg be kellene adni szervizbe mar, a gpu-s v memos atvizsgalasra:/ na egyelore ennyi udv
jah,telorol voltam,azert az ekezetek nelkuli szovegSamu GalaxyS » S3 Neo » Mi A1 >> Mi 10T 5G
-
HUTCHDB
nagyúr
nem, nem hivatalos rc7.
mambo meg nem nezte at, nem lektoralta, es raadasul vannak hibai.
mar van ujabb galnet verzio is, de azzal is ugyaez a helyzet.
en megvarom a vegleges 7- es verziot." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
muveszur
addikt
Csak berakom a topicot a hozzászóltak közzé
-
GáborG
tag
Köszi, de nem a telepitéssel van a gondom, hanem azzal hogy melyik rom felel meg ezeknek a kritériumoknak, itt sokan sokfélét teszteltek, ezért érdekelne hogy az ő tapasztalataik alapján melyiket tegyem fel, iránymutatás kell igazán, tudom hogy nem tetszik mindenkinek ugyanaz a ROM, de az már testreszabható utólag
ferrari1: Köszönöm, kiprobálom (rádió is meg ébresztő is működik ezekszerint ebben?)
Ilyen útmutatóra van szükségem
[ Szerkesztve ]
GáborG
-
ferrari1
őstag
Színte az összes főzött romot kipróbáltam ami JVB alapú, de legjobban a stock, rootolt, deodexelt vált be minden szempontból. Ezt a kernelt rakd mellé és lesz VooDoo is. Ezután kigyomláltam rootexplorer-rel azt, ami nekem nem kell.
-
Kevin's
senior tag
Nem is kell messzire menned itt van minden az első hozzászólásban részletezve csak végig kell olvasnod. És ha ha jól tudom mindenkinek más rom tetszik ami nekem tetszik az lehet neked nem fog ezért jó ha magad nézzed még mégis mire van szükséged mert a főzött romokból mindig hiányzik vmi amire neki nincs szüksége az lehet hogy neked kelleni fog, ezért ajánlom neked az XDA oldalt itt rengeteg rom közül választhatsz amelyik neked tetszik . Válogass kedvedre van itt froyora és JVB Ginger-e egyaránt de még a PDA Fun Clubon is találsz leírást is ami magyarul van. Itt már nem szívesen segítenek , mert már annyian kérdezték ezt , próbáld az archívumban meg keresni rá a választ ott már ki beszélték ezt milliószor !
Ferrari1 : Miért nem teszed fel JVB deodexed re a Crysis Sensation 1.3.1 et amúgy frissített változatban már jó a #/* gomb nincs fel cserélve én voltam bamba amit fel tettem az béta volt és abban tényleg fel van az 1.3.1 ben már nincs sorry
[ Szerkesztve ]
-
GáborG
tag
Sziasztok!
ROM frissítéssel kacérkodom jelenlegi 2.2.1-ről GB-re.
Láttam hogy rengeteg féle rom van már viszont kérnék tanácsot hogy melyiket ajánljátok a következő szempont szerint:
-kb 2 napot birjon az aksi (átlagos használat mellett napi 1-2óra zenehallgatás, folyamatos levélszinkron néhány telefonálással)
-zenehalgatáshoz legyen jó, a mostaninak nagyon jó hangja van, ha jól tudom a voodonak köszönhető
-fm rádió
-ébresztő müködjönkb ennyi, ha lehet amit ajánlotok linkeljétek, mert nem mindennek tudom a pontos helyét, jöhet több ötlet is ma rászánom az időt és akár több rom-t is kiprobálok.
Addig oké hogy felteszek egy alap JVB és utánna lévő dolgok érdekelnek hogy mik menjenek fel.Köszönöm előre is a segítségeteket!
GáborG
-
Kevin's
senior tag
Nagy átok a szerkesztés lemaradtam
FuguMod 3.7 ÚJ
Linkek
Odin Flashable Kernel[ Szerkesztve ]
-
Kevin's
senior tag
Na akkor én leszek az 2dik kommentelő próbálta már vki az új Honey 3.2 final verziót XDA oldalon azt írják van egy új kernel hozzá és igen csak gyors témázható Damian Ultimate Ginger kernel délután fel teszem mert le merültem 4.5 óra telefonálás után a nők sokat tudnak beszélni és ezt a telefon is megérzi jó bírta ahhoz képest
-
RoyalFlush
őstag
Előzmény:
Samsung i9000 Galaxy S [Olvasd el az 1. hozzászólást!!] TILOS A FÜGGETLENÍTÉS! - Archívum I.
SAMSUNG GALAXY S
A világ és ami mögötte van
Rövid ismertető:
A Samsung Galaxy S a Samsung volt zászlóshajója, melyen jelenleg az Android 2.3.6-os Gingerbread operációs rendszer fut. A telefonról a mobilarénán is olvasható teszt, ami itt érhető el.
A telefonhoz 1 év gyári garancia jár, ami a Samsung oldalán beregisztrálva 2 hónappal kibővíthető (Telenor függő készülékek esetében 2 év + 2 hónap). A független és a szolgáltatói telefonok között lényeges különbség nincs, egyik szolgáltató sem nyúlt bele túlságosan a telefon lelkébe, mindössze pár csengőhang, előre beállított APN, weboldalak, könyvjelezők különböztetik meg a gyári független telefontól. Szerencsére a ROM frissítés is ugyanúgy működik, a frissítés menete nem változik egyik esetben sem. Erről később.
Első bekapcsolás után az Androidban még járatlan felhasználók könnyedén elveszhetnek a beállítások között, ezért a felhasználói kézikönyvet mindenféleképpen javasolt elolvasni. Nem véletlenül 128 oldal, és ezek tényleg csak az alapok. Azért is érdemes ezt forgatni, mert a telefon dobozában rejtélyes okok miatt ez az "apróság" nem található meg. Amennyiben valaki szórakozva akar ismerkedni a telefonnal, akkor ajánlom a galaxys.samsung.hu oldalát, ezeket a videókat, vagy az interaktív bemutatót.ROM frissítés:
A frissítésnek két lehetséges módja van: hivatalos (KIES*), és nem hivatalos (Odin).
Mindenek előtt, ahhoz hogy bármit is tudjunk kezdeni a telefonnal, fel kell tenni a SAMSUNG USB Drivers for Mobile Phones (x86 & x64) v1.4.103-t (WinXP és Win7hez is) [link] innen vagy [link] innen.
Miután ez megvan, akkor jöhet a frissítés. Tekintettel arra, hogy itt és lejjebb is szépen le van írva, nem írom le még egyszer. Inkább arra térek ki, hogy miért érdemes frissíteni:
A gyári ROM jó, de közel sem lehet kiaknázni a telefonban rejlő lehetőségeket. A ROM frissítéssel a telefon SOKAT javul, sokkal gyorsabb lesz, gördülékenyebb minden. Érdemes tehát frissíteni, mivel tényleg nagy különbség van a gyári ROM és a legújabb ROM között.
Figyelem! ROM frissítés során törlődik minden adat, ezért célszerű előtte lementeni. Erre tökéletes a Titanium Backup nevezetű ingyenes program.*KIES: a Samsung gyári programja, olyan, mint például a Nokia PC Suite, vagy manapság az Ovi, leszámítva hogy nagyjából semmire sem jó/kell. Minden megoldható nélküle.
Az APN beállítások itt találhatók:
- T-Mobile
- Telenor
- VodafoneHasznos oldalak:
PDA Fan Club (ingyenes regisztráció szükséges)
XDA
Appbrain
andro-id.infoSzerviz kódok:
* # 1234 # Rom verzió
* # 0 * # Teszt (LCD, kamera, szenzorok, hangszóró, ...stb)
* # * # 4636 # * # * Telefon, akkumulátor adatok, használati statisztikák
* # * # 8255 # * # * GTalk Service Monitor
* # * # 7594 # * # * Kikapcsolás engedélyezés az End Call gomb nyomva tartására
* # 197328640 # Szervizmód
További szervizkódokFrequently Asked Questions
Mi az az Android, milyen fajtái vannak?
A Google által fejlesztett nyílt operációs rendszer. Itt elolvashatod az Android fejlődéstörténetét.A ROM frissítés garanciavesztéssel jár?
Amennyiben a KIES-el frissítesz, nem veszted el a garanciát de használata megbízhatatlansága miatt nem ajánlott. Odinnal történő frissítésnél sem feltétlenül, ha nem rontod el. Viszont a kérdésre addig nincs biztos válasz, amíg nincs precedens.Tönkre mehet a telefon ROM frissítés közben?
Nem, ha jól csinálod. Amíg a download mode (hangerő szabályozó le, home gomb és a bekapcsoló gomb egyszerre történő megnyomásával jön elő) és a recovery mode (hangerő szabályozó fel, home gomb és a bekapcsoló gomb egyszerre történő megnyomásával jön elő) bejön, nincs különösebb gond.ROM frissítéshez kell a telefont ROOT-olni?
Nem kell rootolni.Hogyan kell frissíteni a ROM-ot?
A PDA Fan Club oldalán több verzió is le van írva, de fontos ROM frissítés előtt az adatok lementése, mert minden törlődni fog. A fentebb már említett Titanium Backup (Marketből letölthető) illetve a most linkelt oldalon lévő Clockwork Recovery erre tökéletesen alkalmas. ROM frissítés után (és akár előtte is) célszerű elvégezni a wipe data/factory resetet és a wipe partitiont, ami a recovery menüből (hangerő fel + Home gomb + bekapcsoló gomb egyszerre) érhető el.
ROM frissítés videó 1-2. rész
ROM frissítés videó 3. rész
Frissítés Kies programmal:
A telefonon bemész a „beállítások-> névjegy -> USB beállításokba”, kiválasztod a Samsung Kiest. Csatlakoztatod a telefont a számítógéphez, miután felismerte a program a telefont, rákattintasz a frissítésre. Ha van elérhető frissítés, akkor már mehet is a frissítés. Amennyiben biztos vagy benne, hogy van újabb frissítés, de a KIES szerint nem, akkor próbáld meg a test mode-ot.Nem tudom download illetve recovery módba tenni a telefont, mi a teendő?
Ez mint nemrég kiderült, nem hiba, hanem telefon függő. Itt a megoldás.Mi az a ROOT és a rootolásnak mik az előnyei/hátrányai?
Az alábbi linken megtalálod a választ.Hol tudom megnézni, hogy jelenleg milyen ROM érhető el a készülékhez?
sammobile.com (ingyenes regisztráció szükséges hozzá)Mennyire módosítható a TouchWiz? (alap Samsung kezelőfelület)
Teljesen megváltoztatható. Vannak különböző programok, amikkel egy az egyben eltüntethető. llyen például a LauncherPro.Nem csatlakozik a KIES, mi a teendő?
Tedd fel a driver packet. Csak akkor működik a KIES, ha az alap Home (TouchWiz3) aktív. Ha fent van a launcerpro vagy hasonló Home módosító program, akkor a Home Switcher programmal válaszd ki a TW3-at, majd utána csatlakoztasd a telefont a géphez. Viszont előtte feltétlenül nézd meg a „beállítások-> névjegy -> USB beállításokat” hogy ott a Samsung Kies van-e kiválasztva.Hogy tudok legegyszerűbben a telefonra másolni a számítógépről?
A telefonon bemész a „beállítások-> névjegy -> USB beállítások”-ba, kiválasztod a háttértárat, majd „beállítások -> alkalmazások -> fejlesztés” menü, bepipálod az „USB-hibakeresést”. Ezután összedugod a telefont a PC-vel, a kezeddel „lehúzod” a telefonon a fenti információs sávot. Rákattintasz az „USB csatlakoztatva” menüre, majd a „Csatolás”-ra. Ha ez megvan, akkor már a PC úgy látja a telefont, mint egy memória kártyát. Innentől egy egyszerű total commanderrel másolhatsz rá. Előfordul(hat) hogy ezek után sem látja a gép megfelelően a telefont. Ezt a driver packet tedd fel, ne amit a Kies akar telepíteni, illetve ne legyen USB hosszabbító (nekem azzal nem látta). Ha ezután sem jó, újra kell indítani a gépet, esetleg másik USB-be kell dugni a telefont.Hogyan tudok programokat telepíteni a telefonra?
A telefonra „.apk” (Android Package) kiterjesztésű programokat lehet telepíteni. A letöltött fájlt felmásolod a telefon memóriakártyájára. Ezt követően a Galaxy S saját beépített fájl kezelőjével („Saját fájl” névre hallgat) betallózod, rákattintasz és már telepíti is. A „Saját fájl” helyett érdemes az Astro programot használni, sokkal jobb.
Programok telepíthetők a Marketről is, vagy az Appbrain.com-ról, ami gyakorlatilag a Marketet teszik SOKKAL felhasználóbarátabbá. Érdemes ezt használni. Csak egy példa: Appbrainről telepíted a programokat, de elfelejtesz ROM frissítés előtt mentést csinálni. Az Apbrain megjegyzi mik voltak fent és nem kell újra kikeresni őket, 1 kattintással mind újra feltelepíthető. Továbbá láthatod, hogy ki milyen programot telepített fel, miket használ, feltéve, ha engedélyezi ezt a másik fél.Hogyan tudok programokat eltávolítani a telefonról?
A telefonon belül „beállítások -> alkalmazások -> alkalmazások kezelése. Rányomsz arra, amit el szeretnél távolítani. Nagyon hasznos az appbrain-en lévő Uninstaller program is.Gyári programokat el tudok távolítani?
Igen, a következő három program bármelyikével: Stock App Removal, SGS Tools és Root Explorer. Olyat sose távolíts el, amiről nem tudod biztosan, hogy mi. Hiszen ha véletlenül fontos rendszerprogramot törölsz, majd nem kapcsol be a telefon, ne csodálkozz. Az Stock App Removal oldalon van hivatkozás a biztonsággal eltávolítható programokról is, de itt is utána olvashatsz. A root explorer fizetős (!), ráadásul előtte rootolni kell a telefont. A másik két program ingyenes, és nem kell hozzá root sem.Kikapcsolt állapotban ébreszt a telefon?
Nem. Viszont repülő módban ébreszt, így éjjel nem merül annyira a telefon sem.Miért merül le olyan gyorsan a telefonom?
Nincs optimalizálva, sok (felesleges) program fut a háttérben. Fentebb olvasható, hogy lehet ezt megakadályozni. Egy példa: A World War című játék adott esetben 20-40% (!) processzor használatot generál, és ha folyamatosan fut, az akku rendkívül gyorsan merül. Ez nagyjából igaz az összes programra, ha nem kell, le kell lőni. Este érdemes repülő módba tenni a telefont, azzal további százalékokat lehet nyerni, esetleg ki lehet kapcsolni az internet adatforgalmat (pl.: APNDroid vagy Quick Settings). Okos telefon lévén folyamatosan szinkronizál, mindig frissít valamit. Akinek nem fontos, hogy 10 percenként frissüljön a twitter, facebook stb, érdemes beállítani, hogy ritkábban frissítsen.Egy töltéssel mennyit bír az akkumulátor?
1 napot biztosan, feltéve, ha nem nyomkodod folyamatosan. Pár töltés után fogja elérni az akkumulátor a maximális kapacitását, be kell „járódnia”. Nincs szükség az úgynevezett "formázásra", amit a korábban használatos nikkel-bázisú akkumulátoroknál végre kellett hajtanunk. Az első töltés semmiben nem különbözik az ötödiktől, vagy akár az ötvenediktől. A forgalmazók azt tanácsolják, hogy első alkalommal töltsük az akkumulátort 8 órán át, de ez a tévhit még a nikkeles időkből maradt fenn. A töltő 3-4 óra után automatikusan kikapcsol a benne lévő túltöltés védelem miatt.Forgalom korlátos a mobilnetem, hogy tudom leellenőrizni, hogy mennyit használtam eddig?
A 3G Watchdog nevű program az egyik legjobb. Rengeteg beállítási lehetőség van benne.Rá lehet tenni a telefonra a HTC Sense felületét?
Nem. Ugyanakkor a LauncherPro Plus program Sense felületet varázsol a telefonra. A videó már régi, azóta a program is bővült: people, bookmarks, naptár, üzenet, twitter, facebook. A Beautiful Widgets programmal Sense stílusú óra és időjárást lehet beállítani.Milyen navigációs programok használhatók a telefonhoz?
Motonav, Navigon, Ndrive.Milyen a beépített GPS a telefonban?
Régebbi Froyo alapú romoknál elég gyenge volt, azonban az újabb romokban elfogadhatóan működik. Autós navigálásra tökéletes, bár belvárosban ill. nagyobb házak között pontatlan lehet.Milyen minőségben rögzít videót a telefon?
HD-ban rögzít videókat a telefon, egészen pontosan 720p minőségben és 30 képkocka/másodperc sebességgel.
- Red Bull teszt videó
- Éjszakai teszt videó
További videók itt, illetve a youtubeon ezer számra.Milyen képeket lehet a telefonnal készíteni?
Teszt képek a telefonnal .Melyik a jobb telefon: Samsung Galaxy S vagy az iPhone4?
Ezt a kérdést ne tedd fel a fórumon, ha jót akarsz. A választ mindenki tudja: kinek a pap…Miért nincs a fényképezőhöz vaku?
Azért, mert akkor elmondhatnánk, hogy kompromisszumok nélkül használható telefon. Kellett bele hiba is.Tippek - Trükkök:
- ha a fenti információs sávon az ujjad jobbra húzod, akkor a fényerő növekszik, balra húzás esetén csökken (feltéve, ha nincs automatikus fényerőn)
- A névjegyzékben a kiválasztott névjegyen, ha jobbra húzod az ujjad, akkor már hívod is az illetőt, balra történő húzásnál pedig az SMS-t küldhetsz
- A telefon bekapcsoló gombját 8 másodpercig nyomva a telefon nem kikapcsol, hanem újraindul
- tetszőleges ki- és bekapcsoló hangot állíthatsz be az SGS Tools programmal (marketről letölthető)Akkumulátor kapacitás növelés
…hogy legyél elérhető bármikor…
A Samsung Galaxy S telefon akkumulátor kapacitása 1500 mAh-s lítium-ion, ami az átlag felhasználónak 1 napig bőven elég, ugyanakkor tény: nem minden ROM mellett tökéletes az akkumulátor működése. Vannak bizonyos romok, különböző „bug”-ok, amik jobban merítik a telefont, hiába használjuk ugyanannyit vagy kevesebbet. Az elkövetkezőkben néhány tanács található, hogy lehet az akkumulátor kapacitását kitolni:
- Miután romot frissítettünk utána 1-2 napig teszteljük a telefont. Közvetlen frissítés után jobban merül a telefont, utána viszont javul(hat) magától is a helyzet.
- Olvassunk utána azoknak a programoknak, amiket használunk. Mivel a programok túlnyomó részét nem profi szakemberek, hanem „lelkes amatőrök” készítik, könnyen előfordulhat olyan hiba, hogy jobban meríti az akkumulátort. Jó példa erre a BattStatt akku kijelző program. Velősebben: mindenféle szirszart ne tegyünk fel ész nélkül.
- Állítsuk a telefont GSM módba, teljesen felesleges HSDPA-n vagy 3G-n lógatni, amikor az Edge is tökéletes bizonyos dolgokra. Erről később jóval bővebben lesz szó.
Rom frissítés, Root, Lagfix
Haladó felhasználóknak
Sztereotípia:
A Samsung Galaxy S telefon rom frissítésével nem tudod tönkretenni a telefont, csak nagyon szélsőséges esetben. Ettől függetlenül nem árt néhány szabályt betartani.
Fentebb a rom frissítésről már volt szó nagy vonalakban, de tényleg csak nagy vonalakban.Előkészületek:
- Töltsük fel a telefont teljesen!
- Sim kártyát és a memóriakártyát (ha van benne) vegyük ki.
- Ellenőrizzük, hogy működik-e a 3 gombos recovery és download mód (fentebb van róla írás). Amennyiben nem, TILOS elkezdeni a frissítést, előtte elő kell csalogatni ezt a menüt.================================================
EFS mappa mentése, 3 gombos előcsalogatása leírás!
================================================
- A nélkülözhetetlen adatokról feltétlenül készítsünk biztonsági mentést, mert minden törlődni fog a telefonról. Fentebb van leírás, mivel készíthetünk mentést.
- „wipe data / factory reset” és „wipe cache partition” a recovery menüben (később erről részletesen). Ez a pont egyébként nem létszükséglet, de én szeretek úgy frissíteni, hogy visszaállítom a „gyári” állapotot vagy legalábbis az ahhoz legközelebbi állapotot. Így a legtisztább szerintem.
- Ezekre most nem térek ki, fórumon le vannak írva, ugyanakkor az izgalommentes frissítés miatt erősen ajánlott:
a., unlock code generálás (ha „lezárna” a frissítéstől a telefon. Gyorsan hozzátenném, T-függő a telefonom, ilyen gondom sosem volt.)
b., /efs mappa lementése (szükséges, amennyiben a frissítés után a „product code” átíródna). Ennek semmi hátránya nincs a mindennapi használatban. Maximum akkor kell visszaállítani az eredeti állapotot, ha megy szervizbe a telefon bármiért, de ne menjen…
További információk itt: [link]Amennyiben ezek megtörténtek, akkor töltsük le a romot.
Töltsük le az Odint, amivel a frissítést el tudjuk majd végezni: letöltés
Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet a frissítés.
FONTOS: A telepítés során a leírt sorrendet mindig célszerű betartani.Gingerbread telepítés (általános leírás):
1: EFS mappa mentése, download és recovery meglétének ellenőrzése feljebb olvasható.
2: sammobile.com-ról leszedni a gyári legfrissebb romot. Regisztrálni kell de érdemes mivel ide kerülnek fel a gyári romok.
A letöltött file-ok kicsomagoláskor jelszót kérnek, ez samfirmware.com vagy samsung-firmwares.com esetleg sampro.pl lehet.
3: odin letöltése és a rom helyes betallózása így: (1.3-as odint használjunk!)
A készüléket alaplapi USB-re kell kötni, elosztóra semmi képpen. Tegyük download módba (hang le + home + power), ha az odin felismeri akkor besárgul és jelzi melyik porton csatlakozik a telefon (mint a képen).
A pipákra is figyeljünk, repartition-nál és rebootnál is legyen pipa majd start gomb. Csak a 3 fájlos romoknál szabad a repartitiont bepipálni!
Elindul a telepítés, a telefon újraindul és kész is egy gyári gingerberead-et futtató sgs.Ha megáll a telepítés a Set partition folyamatnál és nem moccan 5-6 percig, akkor a telefont lehúzzuk. Akksi ki-be és újra kezdjük. Legrosszabb esetben is másodszor-harmadszor sikerülni fog.
Ha telefonálás után a phone.apk bezáródik akkor fel kell rakni egy a romodnak megfelelő phone fixet, simán sd kártyára felmásolni, és CWM-ből installálni.
Gingerbread 2.3.6 JVZ telepítési leírás és letöltés: [link]
A jelenlegi legfrissebb rom 2.3.6 I9000XXJVU:[link]
Innen már csak az folytassa akinek így még nem felel meg a telefon.
Kernel csere
Sokat javíthat a telefonunk teljesítményén ha a gyári Kernel-t lecseréljük egy jobban optimalizált kernel-re. Mindig a rom verziódnak megfelelő kernelt töltsd le!
Én a semaphore kernelt részesítem előnyben ezért most ő lesz a példa. Más választhat természetesen másik kernel-t is.
1: Töltsük le a romhoz való semaphore kernel-t.A BM jelölésű annyiban különbözik a simától hogy nincs 720p videofelvétele a telefonnak, viszont jóval több ramot lát a telefon. Egyéni preferencia ki melyiket választja, ugyan úgy kell felrakni.
Nagyon sokoldalú ez a kernel, tud BLN-t, voodo colort, OC/UV-t és sok finomságot (scriptek).
2: Ha letöltöttük rakjuk a telefont recovery-be és nyomjunk egy wipe chace-t és egy factory resetet. Ne hagyjuk a telefont elindulni. (akksi ki-be) Tegyük download módba a telefont.
3: Indítsuk ismét az odin-t azonban most csak a PDA-hoz kell tallózni. Oda tallózzuk be a letöltött kernelünket. A repartitionhoz nem kell pipa.
Indítsuk a folyamatot, és ha kiírja az odin hogy PASS! akkor a telefon újraindul. Eltart pár percig mire elindul.
4: Kernel beállítása
Ha elindult a telefon akkor telepített egy Semaphore nevű appot. Itt tudjuk a scripteket aktiválni. Nemigazán magyaráznék ezekről semmit. Ha kérdés van a topikban megválaszoljuk.Lagfix bekapcsolása
A samsung gyári fájlrendszere elég bénácska (finoman szólva), sok lag e miatt van a telefonon. Ezt le tudjuk cserélni EXT4 fájlrendszerre és szárnyra kap a telefon. ICS alatt nincs ext4!
1: Konvertáló app letöltése: [link]
2: Indítás.... látod mind a 4 partíciódat. A systemen nem szokott sok hely maradni ezért sajnos a program azt nem tudja átkonvertálni. (pedig nem ártana)
A teendő a következő:: telepítsünk egy root explorer-t és a system/app-ból töröljünk ki olyan alkalmazást amit nem használunk ( aldiko stb... ezeket később vissza tudjuk rakni)10mb helyet kell felszabadítanunk, ha megvan akkor kattinthatunk a convert to EXT4 gombra
3: Telefon újraindul (eltart pár percig). Ellenőrizzük hogy a program a partíciókra ext4-et ír-e. ha igen meg is vagyunk.
4: Naplózás kikapcsolása (journal)
Mivel az EXT4 fájlrendszer naplózó fájlrendszer ezért ezt szorgosan itt is teszi a háttérben. Telefonon azonban nincs szükségünk erre. Tonyk kolléga csinált egy nagyon precíz leírást. [link]Érdemes kikapcsolni, erőforrást takaríthatunk meg vele és a program indítások sebességére is jó hatással van.
A teljesítményre vonatkozó résszel kész is vagyunk. Elvileg repül a telefon.
Innen már csak a témát érdemes babrálni, pár kényelmi funkció miatt (CRT off animáció, extended power menü, átlátszó redőny, %-os akksi).
XDA-n rengeteg téma van lehet próbálgatni őket ám ha valami nem sikerül könnyedén tönkremehet a rom. Ezért mielőtt nekiállunk témázni CWM-ben csináljunk egy backuppot amit vissza tudunk állítani ha valami probléma lenne. Ha ez megvan jöhet a téma.
Mindig a rom verziódnak megfelelő témát töltsd le, valamint figyelj az odex (gyári) és deodex verzióra is!
A témát az sd kártyára felmásolod majd cwm-ből install zip.
Mielőtt szervizbe vinnéd a telefont
Gyári állapot visszaállítása CheckFus-al (by fo_di)
MIUI telepítési útmutató (by HUTCHDB):
0.) Kódos reset. (*2767*3855#)
1.) JVR feltétele (vagy másik 3 fájlos gingerbread rom, pit-tel, reparttal)
2.) Factory Reset ( "gyári állapot visszaállítása" )
3.) (sokan azt mondják felesleges, én megcsináltam)
belső sd formázása pc-n ( mint egy bármilyen külső tárat úgy formázd, de figyelj, hogy a teljes formatot csináld meg)
3.) MIUI rom feltétele a belső sd-re.
4.) "sima" semaphore kernel feltétele + vedd ki a pipát a Restart mellől az Odinban.
miután kész, akkor a "Message" vagyis üzenetek résznél megjelenik az "All threads copleted (succeed 1/ failed 0)" felirat.
ekkor lehúzod az usb-t!
5.) akkumulátor ki-be, indítsd el recovery módban, majd mounts and storage -> format: /system /cache /data /datadata, és advanced -> wipe dalvik cache, majd nem kilépve a cwm-ből install zip from sd-card-> MIUI romot kikeresed -> install
6.) KÉSZ================================================
Ice Cream Sandwich
A folyamatosan frissülő ICS telepítési leírás
sagit blogjában olvasható.
Ha a fentiek többszöri átolvasása után kérdésed van jelezd a fórumban!
Készítette: ForRedGlory, sagit és nggabi. Utolsó módosítás: 2012.04.18.
- Galaxy S EXT4 journaling kikapcsolása (Szerző: Tonyk)
- Galaxy S hivatalos szoftver telepítés (Szerző: fo_di)
- Android 4.0.3 ICS SGS-re (CM9, nem ICSSGS) (Szerző: sagit)Megjegyzés:
Ugyan ez az első hozzászólás adminisztrációs okokból mindig valamelyik HÁZIGAZDA vagy MODERÁTOR nevén fog megjelenni, de a szakmai tartalom összeállításáért nem ők a felelősek, nem minden esetben ők azok akik a legjobban értenek a témához, ezért nem célszerű hozzájuk intézett privát üzenetben szakmai segítségért folyamodni, hiszen erre van a topik.[ Módosította: Kalandor ]
“Mankind invented the atomic bomb, but no mouse would ever construct a mousetrap.” Albert Einstein
Aktív témák
Hirdetés
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Path of Exile 2
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest