Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S2 - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goblin12
őstag
Nem tudom, én inkább elviszem nggabi fórumtárshoz, és felnyittatom vele. . .
_________________Viszont akinek esetleg van az S2 mellé egy Note 3 és annak a töltőjét:
Travel Adapter EP-TA10EWE
lehetne használni az S2-höz adott gyári USB adatkábelével és ezen át tölteni? Mert Én csak ilyen egybe töltőt kaptam az meg már kuka.
Az adatkábel: APCBU10BBE
"The Samsung MicroUSB to USB Charging Data Cable also allows you to charge your phone through the USB port on your computer" @ samsung.com ez eddig oké, de a kérdés még mindig, hogy travel adapterrel is használhatom-e bármi probléma nélkül.
Köszönöm a segítséget.
-
Kékes525
félisten
-
jeno852
tag
a kameraélesség megoldódott visszaraktam a gyári ICS 4.0.3-at, viszont amikor videót készítek, full fényerővel szép világos a kép, de amikor visszajátszom a készített videót sötétebb sokkal, még a napos kinti felvételek is...
erre van valami orvosság esetleg, valaki tudna javasolni valamit erre?
-
oba
addikt
én vettem egy bontott _gyári_ alkatrészt itt a hardveraprón és kicseréltem magamnak (youtube -os tutorial alapján, nem nehéz amúgy) így került nekem 1000 Ft -ba
szervizben a csatlakozó (igaz, hogy új) lett volna 6ezer, a munkadíj pedig 2ezer, ha jól rémlik
ha esetleg úgy döntesz, hogy saját magad akarod megvenni a csatlakozót és te akarod cserélni akkor mindenképpen gyári Samsung alkatrészt vegyél, ne utángyártott kínai szemetet
-
Sonyk1208
csendes tag
Ebben igazad van, viszont nehezemre esik elképzelni, hogy egy bekapcsolva hagyott telefont hogy figyeltek meg éjjel amikor "normális ember" alszik?? Esetleg fent maradtok csak ezért?? Ébresztés oránként és skubi a telot? Vagy csak egy runapp figyelö?? Ha az utobbi azt napközben is meg lehet tenni.
Valaki irta nekem, hogy "read only" én azt tanácsolom, hogy inkább "think only" -
Burt1793
veterán
Igen, pár hülyeséget, de semmi komolyat. Samsung push service-t, ami nem függ össze a mailekkel, se a facebookkal. Töröltem még az allshare-t, mert nem használom, töröltem a gmail appot, mert azt a címet nem használom, a samsung appsot és a samsung accounts-ot, mert nem használom, a talkbackot és a samsungos billentyűzetet, mert mást használok. Ennyi!
Apropó, folyamatosan fut két helymeghatározó dolog és valami üzenetküldő baromság, amiket nem tudok kiiktatni, de mivel nem merül annyira a mobil, nem zavar. -
Burt1793
veterán
Nekem is van 3 emailfiókom 15 percre állítva, fent aávan fagyasztás nélkül a fb és a viber. Most 43%on áll az aksi 2 óra 10 perc kijelzővel és 1 óra égéstér hallgatással. Wifi és 3g váltakozva kb 6 órát. Reggel hétkor vettem le a töltőről.
Na mostmár csak 42% . :-D
Engem amúgy a sebessége győz meg, úgyis mindjárt hazaérek. -
Burt1793
veterán
Ez azért furcsa, nekem most volt egy éves a 2000es aksim. Nekem is be van állítva 3 fiók, de az exchange, meg ilyenek tiltva vannak. Ettől még folyamatosan jönnek a mailek.
Nekem ugyanazzal mint nálad, 2,5-3 óra kijelzőidővel áll az aksi 34%-on (speciel tegnap ez volt...) Ma nem használtam. -
Kékes525
félisten
Nem csak, mert akkor a kijelző idő kevesebb lenne. Sokszor szoktam, csak szórakozásból a különböző programokat nézegetni, ismerkedni velük. Menetrendeket is gyakran nézegetem.
A telefont 2G-val használom, úgy takarékosabb, persze, ha nem Wi-Fi-zek akkor 3g re megyek, de ez ritka. Nálam a Norton Mobile Security fogyaszt legtöbbet, mert az állandóan fut, habár a legtakarékosabbra van állítva.Sokat használom a google.playt, ami eléggé képernyő fogyasztó, mert fehér alapszínű. A telefonom alapból fekete színre van állítva, nincs nyitó képernyő és a NeatROM Superlite-ot most az 1.1-et használom greenifyvel. Ebből is töröltem 10 apk-t Várom a 2.1-et.
Nem e-mailezek telefonnal, gondolom az is sokat eszik. Nézd meg melyik eszik sokat. Lehet hogy valami fölösleges is fut a háttérben amit a greenify nem ér el.
Most 1nap 10óra időnél vagyok és 70%-os az aksi idő.
Szerintem a folyamatos szinkron és a 3g fogyaszthat sokat. Az akkud az milyen idős?
-
Kékes525
félisten
Én kalibrálni szoktam: Akkumulátor HD Pro -val
Így nagyon jó. Csak az a baj hogy legalább egy óráig tart. Zenével, videóval, internettel kalibrálja + a közösségi adatokkal, így Wi-Fi is kell hozzá.
-
Kékes525
félisten
@ Burt1793 é @ BigT
5.0-ra és 5.0.1 akkor megy fel wipe nélkül, ha Philz kernellel volt, másképp GS2KernelWipeV2.09.zip is kell (pl.: ha apolo volt).
Azonban én ilyenkor is szoktam wipe cahe és wipe dalwik cache csinálni, baj nem lehet és nem olyan hosszú a felrakási idő. Ki lehet bírni.Én inkább a SuperLite-ot tenném fel és teszem is fel és az esetleg abból számomra hiányzó apk-at. Egy kicsit jobb mert sokkal kevesebb a felesleges program, ami eszi az aksi időt és helyet foglal el.
Igazából én az 1.1-ből is elvettem 12-öt és kettőt visszatettem. Az aksi időm 4-5 nap sok zene hallgatással és 2 óra képernyő idővel, közepes mennyiségű telefonálással.
A szerző szerint a SuperLite lényege: All features you get in NeatROM Lite but a little more debloated
Sajnos még csak az 5,0 van átírva 2,0-ra. de készül az újabb...
-
Burt1793
veterán
Nálam ennyi feltöltve: [link]
Illetve itt egy üzemidő, kb 3 óra mobiladattal, középmagas automata fényerővel: [link]. Igaz, hogy az üzemidő mindenkinél más, ez nálam jónak számít, mert minden szar fut, mert erre használom a telefont, míg pl wdx 8 óra kijelzőidőket hozott minden nap.
Nálam ,minden szinkronizálódik, minden használatban van.
És ebben benne van kb 2 óra zenehallgatás is. -
Shyciii
veterán
Nálam CM10.1.3 Stable kangbang 1.3-as kernellel reggel 9-től este 6-ig gmail szinkron, 3g, és wifi folyamatosan bekapcsolva, és 3 óra 15 perces kpernyőhasználat, de úgy, hogy ennek a 3/4-e játék. Ha nem játszok, vagy csak keveset, a többi net, videó, youtube, face, akkor a 4 óra képernyőhasználat is megvan simán a 2000mAh-ás akksival.
-
-
gorog67
aktív tag
Köszi a tippet. Nálam ilyenek vannak (többek között):
Saját naptár, Saját feladat
Magyar névnapok (a gmail címem alatt)
Ha kivettem a 'Magyar névnapok'-at, akkor a havi nézetben csak az előző és a következő hónapban látszik apróbetűvel a névnap, az aktuálisban csak akkor, ha rábökök.
Ha kivettem a 'Saját naptár'-at, akkor jónak tűnik, de akkor a 'Névjegy születésnapja' nem kiválasztható és nem is látszik.
Az mitől függ, hogy a havi nézetben a névnapok, vagy a születésnapok látszódnak? Egyik nap szülinapos neve, alatta a névnap, a mellette lévő meg fordítva.
A gmail címem alatt vannak ezek:
Ismerősök szülinapja, Magyar névnapok, Magyar ünnepnapok (ezeknek mi köze a gmail-hoz?), én@gmail.com (ez mi?) -
Burt1793
veterán
Nekem a regular apolo sio schleuderrel és zzmoove governorral még a kedvenc billiárdos játékom közben se engedte melegedni a telefont.
Bár így néha megakadt a golyó úton a lyuk felé
Ott egy apolo configuratorral tudsz trükközni, 10-10 schleuder és governor van legalább, bármelyiket kipróbálhatod, biztos lesz, ami nem melegszik annyira.
Fent van neki a cpuspy!
Nekem ráadásul mindig hideg a kezem, így a 30 fok is meleg, de lemértem, hogy annyi a hőmérséklete egy hosszabb netezés után. Mondjuk nekem 2000es aksim van, így az aksi sincs annyira terhelve, az se melegíti pluszban a procit, videókártyát. Ráadásul a kameránál a hátlap és a videókártya között van egy 1 mm-es légréteg, ami meglehetősen jól tud szigetelni!
-
Burt1793
veterán
Én most a sima Internet nevű böngészőt használom, alap 4.8cal, a processzor energiatakarékos módban van. Ez tud segíteni, mert így nincs max órajelen. Nekem Apolo kernellel, azzal, ami visszaveszi a "videókártya" teljesítményét, konkrétan hideg volt. Viszont már egy kicsit akadozott... (tehát lehet keresni egy kompromisszumot)
Nálam még most a nagy melegben se melegszik 30°C fölé, amúgy még az opera mobile-t tudom ajánlani, azzal még jobb. -
D-Phrag
senior tag
Hogy veszem észre (azon kívül hogy rohamosan csökken az akku töltöttség), hogy pörög a mediascanner!?
Na ne ijesztgess!Nekem látja a belső SD-t rendesen, inkább valami hozzáférési malőr lehetett.. Most megy a VDH ala Odin. SD (emmc) format megvolt.
Szerk: Basszus. Felment a rom, ugye format megvolt. Nincs semmi a telón (külső SD sincs bent) és mégis ugyanazt a hibát írja ki a Galéria!
Ilyet..
Akkor repartolás 3+1fájlos 4.0.3-al? -
D-Phrag
senior tag
Látja, de valami nem kóser. Volt hogy a Super Backup nem tudott belső SD-re menteni.
Úgy néz ki, hogy csak a belső SD formázás fog segíteni + tiszta telepítés mondjuk egy VDH-s 4.1.2-vel. Arra meg kap egy Omegat azt csókolom. Aszem többet nem próbálgatok semmilyen felkapott ROM-ot. Csak adnának ki végre egy frisebb Omegát.. Szerintem megjött a "zessnégy' aztán le van szarva a 'zesskettő'. -
mivan80
aktív tag
Nálam is a Google Play Music okoz gondot.
Próbáltam fagyasztani, kerestem, de a Greenify nem hozza elő ezen a néven a találati listában.
Sejtem, hogy "Zenelejátszó" néven lehet esetleg az alkalmazások között, de ezt meg nem tudja fagyasztani, mert rendszeralkalmazás... Egyéb tipp? -
oba
addikt
én értem... de nem nagy dolog a mókolás, ráadásul a custom romok általában mindig sokkal jobbak mint egy stock, szóval nem értem a problémát tényleg
kell egy cwm, egy klikkes művelet, majd a rom zipként sd kártyára és cwmből felrakni
5 perc az egésznem nagy művelet... és akkor nem kell várni a gyári JB -re, mert hogy minek
-
beast27
senior tag
Azt már én is letöltöttem csak még nem raktam fel, majd a chameleon-al együtt megy fel
Chameleon v3.0.3 update zip.] -
Burt1793
veterán
Tudom már mi a baj, a fényérzékelő nem túl precíz, van 1 lux, 10 lux, 100 lux, 1000 lux, 10000 lux és 30000 lux, amit mérni tud, köztes állapot nincs...
Így, ha beállítok egy értéket 100 luxhoz, akkor az 1000 luxig azzal a fényerővel világít, ami 900 luxnál már kevés, így a 100 luxhoz tartozó értéket feljebb kell állítani, ami azt eredményezi, hogy 100 luxnál meg erős a fényerő.
Kéne finomabb beállítás, vannak még beállítási lehetőségek, amikből nem értek semmit, lehet, hogy csak én vagyok béna ehhez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Az OFF tilos! Baráti beszélgetésért erre.
---------------------
Előzmények I.
Előzmények II.
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest